Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Умрла ми графичка!
STRANA 3 OD 3
Adzem @Sky 26.02.2016. 17:11 #614683

status: user
broj poruka: 3797
Ahahahaha, po kojoj ceni?! Govoris kao da karta kosta 20 somica. Kad se bolje pogleda ispada da karta u dinarskoj vrednosti kosta kao x80 modeli ranijih godina...

Karte imaju problem i tu se svaka prica zavrsava, ja sam svoju zato i uvalio. Kakve veze ima magistrala, nek povecavaju i magistraju i nek stavljaju 5-6gb vrama. Neka ponude svima koji su kupili reklamaciju i neka dobiju svi jedan takav ``ispravljen`` model. Tako radi ozbiljna firma, a ne ovo ciganisanje. Gtx 960 ima 4gb, a 970 3.5 i jos zakucava preko toga... Presmesno zaista.

http://valid.x86.fr/cx7btw

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisavici @Skyfire 26.02.2016. 17:15 #614685

broj poruka: 908

Spinovali AMD-ovci nista vise

Isto mi je glupo stavljati 4 gb memorije na 128 bita ma koliko ta memorija brza bila...

GTX960=R9 380 par % dole gore,380x je izbacena da se popuni prostor izmedju 960 i 970 ili 380 i 390

Nisam testirao ali planiram kupovinu r9 390 sa cak 8 gb memorije a ne 3,5

SkyFire Adzem 26.02.2016. 17:20 #614686

broj poruka: 18472
Ti si opasno poceo da talasas a i ne samo to nego i da lazes.
Mrzi me da trazim sada tvoje postove ali licno si tvrdio da ti NIKAD nisi imao sa tim problema i da je to laz! Bilo bi lepo da se drzis jedne price jer to govori o tvojim karakternim osobinama.

Kad je rec o ceni karte iz tog segmenta i opet ponovicu jer ZELJA i POSLOVANJE ne idu u isti kos. Pocizioniranje jednog proizvoda se vrsi na osnovu ispitivanja trzista pa prema tome GTX 960 upada u klasu za koju daje odredjene performanse. GTX 970 kosta i dalje preko 300 eur samim tim ne moze GTX 960 da kosta duplo manje. Neki modeli mogu da se nadju od oko 180 eur 2GB model.

Kada bi se magistrala GTX 970 povecala na 384 bit morala bi karta da ima ili 3GB ili 6GB. Samim tim bi bila blizu performansi sa GTX 980 a cenovno ne bi bila isplativa.

Nauci neke osnovne pojmove pa se onda upusti u polemiku.

Adzem @Sky 26.02.2016. 17:29 #614687

Ih bre, pa ja sam stara lazovcina! Ako nisam imao problema na pocetku, pre oko godinu dana to znaci da ne postoje sanse da se problemi u medjuvremenu jave? Odlicna ti je ta logika, e pa vidis cim sam na svojoj kozi osetio taj glupi skart od kartice, vec je bila prodata kroz 2 dana.

``Bilo bi lepo da se drzis jedne price jer to govori o tvojim karakternim osobinama`` Evo ga opet predsednik po ko zna koji put psihicki analizira druge ljude i daje im dijagnoze...

Jeli bre more, jel si ti dozivotno iskompleksiran sto nisi zavrsio jedan takav fakukultet, jer ovo stvarno postaje smesno kako volis da se petljas tamo gde ti nije mesto, jer nisi strucan za takve stvari? O cemu se radi, ajde molim objasni mi?

SkyFire ... 26.02.2016. 17:36 #614688

Ne ja se drzim toga da kada te sledeci put sretnem da te uhvatim za tu mrsavu rucicu pa da ti objasnim neke stvari..

Koji si ti mali bezobraznik, spasao sam te od Zajebanog, mogao si dobiti batine kao konj, nisi ni svestan sa kim si se zakacio. Izgleda da nisam trebao da se mesam.

Poenta je u sledecem da ce karta koja ima taj problem u deljenju memorije vrlo brzo pokazati a ne u nekom vremenu. Svako ko provrti nekoliko igara mora da primeti ako nesto nije u redu. Tu nema sta da se ceka. Te price pusti nekom drugom.

Da lazes, lazes..

Nego objasni ti meni kako karta sa 256 bit-a da ima 5GB VRAM? To mene sada interesuje.

Adzem ... 26.02.2016. 20:35 #614691

Uf, uf, evo popenio si ponovo i poceo da skaces sa teme na temu...
Valjda sam pogodio u centar, bilo kako bilo tebi covek moze majku da opsuje, ali ako kaze nesto protiv zelenih(ovaj put sa debelim razlogom) ti tu ustajes kao oparen i spreman si na sve. Stvarno tuzno, a taman te nije bilo jedno vreme i forum se malo odmorio, resetovao sto bi ti rekao. I bas sada kada sam ih popljuvao, ti tu ustajes i odgovoras ``instant`` na svaku poruku u rekordnom roku.

Prolupao si predsednice, a bogami i omatorio. Vreme je za neke nove klince, tako da te najljubaznije molim da me ne nazivas lazovom, jer to nisam i pricam surovu istinu koja se tebi patoloskom zelembacu naravno ne svidja. Takodje ti savetujem da opet nestanes na neko vreme, unosis mnogo negativne energije i previse si pristrasan. Objektivnost jednaka nuli.

Da uprostim sta sam hteo da kazem, zeleni zajebali i dali 3.5gb vrama i jos 0.5 prespore memorije zbog ceka karta zakucava i trotluje. Vecina ljudi ima problem i da se pokazes kao laf u najkracem vremenskom roku izbacujes ``pravu kartu`` sa 4gb ``prave memorije`` Uvazavas sve moguce reklamacije i garancije tako da ljudi konacno dobijaju ono sto su ocekivali i platili. Cica mica i gotova prica, prosto kao pasulj. Ja sam mislio da se iskupe i ponude istu kartu sa 5-6gb vrama kao dodatno izvinjenje krajnjim kupcima, ali onda to povlaci i gtx 980, pa prosirivanje magistrale itd. itd. u prevodu veliki problem i (ne)izvodljivo.

SkyFire Zamena teza, perfidni pokusaj.. 26.02.2016. 21:35 #614692

Kao sto rekoh, lazov ostade lazov a ko laze taj i krade

Izvlacis iz konteksta i zato sto si takav mali prevrtljivac to ce te skupo kostati, samo polako. Ja i te kako imam zivaca a pamtim kao slon.

Nisko, veoma nisko..

Mani me te pateticne price o pristrasnosti. Drzi se ti cinjenica koje u ovoj polemici nisi izneo ni najmanje.

1. GTX 960 ne moze da bude 150 eur jer ne postoji karta izmedju GTX 970 i nje i ne moze da se uglavi u takav cenovni rang a pogotovu ne da bude duplo jeftinija. Glupost nevidjena.
Kraj price.

2. GTX 970 ima celih 4GB stim sto `nebitne` delove upisuje u tih 512mb i nekad se desi to usporenje, nekom, a taj procenat je mali jer citam i ja forume i iskustva ljudi i nije moguce da od 3 karte koje sam probao ni jedna nema taj problem.

A da i ima, deo koji tebi nije opet jasan a to je trziste, ponuda, potraznja, popularnost proizvoda. Svi vlasnici te sakate GTX 970 su zadovoljni kartom a vidi cuda, upravo najprodavanija karta i dan danas uprkos `feleru`. To su cinjenice.

E zbog tih stvari nVidia nema kome da se izvinjava niti izbacuje kartu sa `pravih` 4GB kako kazes a jos kad bi ti tako mlad i umesljen harvderas znao da se arhitektura ne projektuje preko noci niti za par meseci vec to traje godinama..

Da ponude kartu sa 5-6 GB? Ti zaista ne znas elementarne stvari. P

1. Karta sa 6GB je ostavljena za premium segment. (deo koji se tice poslovanja)
2. Ne postoji karta sa 5GB jer su memorijski interfejsi 128/256 bit na 2/4 GB, 384 bit na 3/6 GB.
3. Postoji nesto o cemu ti nemas pojma a zove se asimetricni memorijski kontroler i to je nVidia koristila u odredjenim slucajevima kao sa cuvenom GTX 660 Ti sa 192 bit i 2GB.

Kako god okrenes sve to iziskuje dodatne prepravke arhitekture, hardverska unapredjenja i sl. U prevodu skuplja pita nego tepsija.

I cak i da su mogli da urade, hteli ili imali potrebu takva karta ne bi imala smisla jer bi zamenila mesto sa GTX 980 a u proizvodnji bi bila skuplja.

Ovo ti je bio cas edukacije..

Dzabe sto si mladji kad i dalje nemas blage veze..

A to za prolupavanje, i savete sta ja treba da radim..
Nista necu reci, nadam se samo da ces biti hrabar kao sto si sada na forumu.
Do sada si se dva puta susreo sa mnom, treci put cu da te zaustavim .)

P.S. Prvi si poceo da me prozivas i to sve cesce i da lazes, ponavljam lazes da sam ja nesto rekao sto nisam, kao u onoj Shonetovoj temi gde si rekao da sam tvrdio da je GTX 980 Ti dovoljna za 4k. Itd..

Adzem ... 26.02.2016. 22:00 #614696

Covek te najljubaznije zamoli da ne vredjas i nazivas me lazovom, ali si ti nazalost na nivuo malog deteta kada ti proradi sujeta. Znam i to da pamtis kao slon i da si osvetoljubiv, bas kao i nas vodja, pokazujes sigurne znake bolesne narcisoidnosti. Upravo zbog ovoga ja se plasim za svoju bezbednost i za svoj zivot, pa cu biti prinudjen da odem sada u Ljermontovu i da te prijavim za ove pretnje. Meni je jako dosadno u zivotu, pa ce mi biti zanimljivo da njima tamo, a posle i na sudu kazes sta si planirao za mene i zasto mi pretis... Admin moze komotno temu da obrise, ja sam uzeo ono sto mi je potrebno i sto cu veceras priloziti protiv tebe, a veruj mi da znam o tebi pune podatke.

Sto se tice price o hardveru, hvala ti na ovom casu, mada sam ja sve to vec odavno procitao na internetu, bas kao i ti. Ne bih te vise zadrzavao, niti polemisao o svemu ovome. Imam vaznija posla.

SkyFire ... 26.02.2016. 22:11 #614699

https://www.youtube.com/watch?v=v5N9_QKmHyk

Adzem ... 26.02.2016. 22:17 #614702

Ajde, ajde, sta smaras sad. Znas ti da ja nisam cava, pre bih sebi ruku odsekao nego sto bi sa drzavom imao bilo kakav kontakt. Ti si moj ucitelj, znas da te gotivim. Ali brate mili prsnes tako ponekad, izgubis kontrolu nad sobom. Ko neko dete sa tim pretnjama, cak sam i ja to odrastao i prevazisao.

SkyFire ... 26.02.2016. 22:27 #614703

Skoro sam imao jedan fin i dostojansven razgovor sa Pekijem koji je protekao u savrsenom skladu i postovanju. Imali smo razlicito glediste, perspektivu, licni dozivljaj kako treba da izgleda odnos clanova na forumu. Svoj razgovor svodim na nivo kakav bi vodio i u stvarnom zivotu i tako percipiram i druge osobe. Ocekujem takav vid postovanja.

Prema tome, ako me ispljujes, isprozivas bez potrebe, posle me izvredjas to zelim da mi kazes i u lice jer je to posteno i muski. To nisu decije pretnje vec samo upozorenje da budes spreman da snosis posledice i da stanes iza svojih reci i dela. To je obraz, cast, hrabrost.

Prozivas me vec duze vreme bez potrebe i ako i nisam tu i ne dolazim na forum i prvi si poceo sa uvredama. Zasto?

Cak i sad ne kapiras da ulazem trud i gubim dragoceno vreme da te nesto naucim i skrenem ti paznju ali dobro. Kako posejes, tako ces znjeti.

Iskljucujem se iz rasprave.

Adzem ... 26.02.2016. 22:33 #614705

E sad mi se smrklo. Ko bre tebe proziva alo covece, jel si ti postao i sizofrenicar?! Ti si tvrdio da jedna gtx 980ti gura 25x14 rezoluciju, a ja sam rekao da je gura ali za 60hz, za jace monitore moraju dve takve karte. Gde sam ja to tebe prozivao, ajde pokazi mi molim te. Ovo sto sam napisao da ces da se javis i da kazes da ta kartica kida i da se dobro klokuje u ovoj temi, ili nesto drugo? Ne, pojma nemam o cemu pricas, ali si me sad iznervirao. Lepo mi napisi jos jedan post sa linkovima gde ja tacno tebe prozivam/vredjam, ako to ne uradis i ko zena neka odes sa ove teme u zivotu ti se vise necu obratiti.

Kutalion Re: Re: Re: A jos se klokuje kao svinja. :) 27.02.2016. 00:08 #614718

broj poruka: 2480
Naravno da se razlikuju tehnologije i arhitekture, ali sta je GPU BOOST 2.0 nego cist automatski overclock? Dize napon i clock sama karta dok ne dosegne temperaturni limit koji propisu.

Tako da je svako poredjenje OC-ovane (boostovane) karte sa stock AMD pandanom malo besmisleno. Da su uzeli i makar osredje OC-ovali R9 380 bilo bi fer poredjenje jer GPU boost ne izvuce bas maximum iz karte, mada dobrano je nacedi.

Ako je iko drivere poboljsao to je AMD, tako da verujem da bi danas bila jos veca razlika. Inace testirao sam 960 2gb Asusovu, 380x strix, a imam 280x licno i mogu ti reci da je 280x kad se clockne i dalje najbrza karta i to dobrano.

5820k @ 4.3ghz
Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT
Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock
Asus R9 280X Dc2T
4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15
Samsung 840 EVO 256gb
1tb WD Black
Seasonic 760w XP2 Platinum
CM Storm Stryker <

:: E jebiga sad. To sto se tehnoloski razlikuju apsolutno nije nikakvo opravdanje
:: Pre svega boost je varijabilan od karte do karte i sve sto karta sama izboostuje po defaultu se uzima kao relevantan podatak. Nije dozvoljen OC jer bi to bilo nefer testiranje, neobjektivno
::
:: Drugo, zaboravio si da je proslo dosta vremena od kako je GTX 960 izasla tako da su i driveri dosta uticali na promenu rezultata. Test koji si okacio je stari mada cak i u njemu se karte drze sasvim korektno
:: No, ovde je rec o posebnom modelu koji ima izrazito visok boost po defaultu a uz to moze da se overlockuje veoma dobro. Model od eVGA koji je tata narucio je bez sumnje brzi od R9 380X pogotovu kada se overclockuje jer vidimo iz testa da ta karta na njenim def vrednostima ima bolje rezultate i od R9 280X
:: :: Moras racunati da vecina ljudi koji rade testove puste 960 da boostuje do 1400mhz, a neke i vise u zavisnosti od hladjenja i to stave u test sa stock 380 :
:: :: Znaci sama karta dize i napon i clock sto je automatski OC
:: ::
:: :: Cak i tu 380 ispadne bolja u vecini igara. Da ne pricam o 380x, a tek 280x koja se bolje klokuje. Moja 280x ide na 1170mhz za jezgro bez dizanja napona, nema te 960 koja ce to stici :) Ne daj boze da dignem napon, ode :
:: :: https://www.youtube.com/watch?v=ESeFXwGfBs
:: :: Evo i testic za kraj
:: :: 5820k @ 4.3gh
:: :: Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / U
:: :: Asus x99-S | EK Asus X99 Monobloc
:: :: Asus R9 280X Dc2T
:: :: 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL1
:: :: Samsung 840 EVO 256g
:: :: 1tb WD Black
:: :: Seasonic 760w XP2 Platinum
:: :: CM Storm Stryker
:: :: :: Koliko vidim u 4-5 igara je brza i od R9 280X
:: :: :: Toliko o R9 380X.
:: :: ::
:: :: :: U svakom slucaju, tata ti si napravio svoj izbor kakav god da je
:: :: :: Nek te sluzi sa srecom
operator re 27.02.2016. 03:51 #614721

broj poruka: 4291
U 17 h vidjeh da se rasprava rasplamsala. Sad završio sa poslom i napravio kokice i da pročitam šta se dešava, kad prekinuste oko ponoći. Tja, a tako bilo interesantno.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs