updejtovan je bios na ploci. Evo stajao je crn ekran, upaljeni svi ventovi grafa..10 minuta....i onda odjednom se upali chillstream i bootuje se win. Ali nije do njega vec sam ga iskopcavao i sve periferije .
Nemam cime da ispitam kad niko nema od drustva delove za testiranje. Svi su jos na ddr1 ddr2 ..
A da nosim u servis nemam ni kad da im ostavljam komp na 2 meseca i da mi kazu sve je ok . Da mogu nekako da odredim problem otisao bih i uzeo novi deo
Iscupaj sve iz usb a ne jedno po jedno. Onda pokreni startovanje sistema. Jesi testirao memoriju? Skini memtest ili gold memory test i pusti da vidis hice li naci gresku. Znas li koliko stvari mozecda bude. Od periferija preko harda , sata kabla, trista raznih cuda.. Da si u BG pa da ti pomognem ali ti se udruzio sa lalama :-)
faak...ma znam sve to ali mi muka kad pomislim da to moram raditi sve jedno po jedno. Nadao sam se da je do kabla ali prc. Nabavljaj mi komplet J necu da sredjujem nista jebes ova sranja . 6700 6800 5820 sve moze. Ma kakvo udruzivanje,pobegao bih odavno da moze
Kolika je razlika u ceni izmedju najeftnije GTX1080 i neke tako GTX1070?
ASUS je ubedljivo najaca gaming marka gledajuci sve ukupno sa svojim ROG odeljenjem. Pojave se i bolje stvari, nekada zvucna, nekada monitor, nekada graficka, maticne nikada skoro, ali u globalu ASUS je najaci gaming brand. Sta je uradio sa izbacivanjem one RAMPAGE V EDITION 10TH... Kada sam video da na Newegg MSI Godlike kosta vise smejao sam se. RAMPAGE V EDITION 10 SAVRSENSTVO, PCB NEMA MESTA NI CACKALICU DA PRIMI, SVE POSLAGALI KAO PUZZLE IZMEDJU PCI-E SLOTOVA I OKO HEATSINKA, SVE NA SVOM MESTU. LUDILO.
Moguce da ti je OS sjeban. Windows 10 ume da poludi kada menjas hardware. On instalira sta hoce i kako hoce. Meni updejtuje driver za zvucnu iako mi samo prvi driver sa CD radi bez problema. Morao sam da prebacujem ID u Administrative Templates da bi sabotirao instalaciju novijih drivera kostantno. Onda sam ugasio update drivera. Kada uninstaliram NVIDIA Display Driver Windows pronadje neku verziju koja uopste nije na NVIDIA sajtu i sam instalira zajedno sa 3F inekim . Prvo sam hteo da gasim modem svak put kada uninstall ili install da Windows 10 ne bi sam to radio pre mene i pravio zbrku.
Pokusavam i to da odradim. Da testiram mem i hdd i otkacim sekundarni hdd i reinstaliram sistem ali nema sanse evo celo jutro black screen nikako da udjem.
Kakvo je xsilence 1000w napajanje ? Modularno,80+.. Ima ga na oglasu. Trenutno mi je LC 850w Archangel
Ovo kako ti je operator rekao. Za test uzmi bilo koje napjanje, mozes slobodno i LC Power 420W, pa nek` ti stoji za rezervu i test :) I ja vise sumnjam na MB, ali tek malo vise. 60%MB, 39% PSU i 1% CPU
Sve to pod pretpostavkom da si vec probao samo sa jednim RAM modulom. macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: Pažljivo sam pogledao šta si napisao. Ploča ili napajanje 99%. Onaj jedan posto je procesor :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
ljudi probao sam komp sa termaltake 750w gold, Isti apsolutno simptomi . Nista se nije promenilo, crn ekran. Uopste se vise ne pali komp, ventilatori rade, graficka upaljena.
Znaci nije napajanje ...izvadio sam i ostavio 1 slot memorije samo. Mogu li jos nesto da uradim da potvrdim da je maticna ? Mada se pale lampice na maticnoj, upaljena je
p.s. ajd pisite mi tamo na onoj temi za komponente pls
Je l` ti ova ploča radila pre kupovine nove grafičke?
11.12.2016. 17:36
status: user broj poruka: 4228
Promenio si dve grafičke u garanciji... Jesi li probao sad još sa nekom grafičkom, osim sa novom? Probaj da izvadiš, pa vratiš procesor, resetuj BIOS, sad moraš i za slamku da se hvataš.
Radila sve ali sa istim simptomima. Nekad se desi da nemam problema mesec dana a nekad ne mogu da upalim komp satima . I sad kad sam zamenio grafu samo se pogorsao problem.
Juce sam ja koristio komp ali pri svakom restartu pitanje je hoce li se upaliti ,a danas ne mogu nikako da udjem u win tj dobijem sliku.
Sad cu da probam da vratim 970 ali kao sto rekoh bio je taj problem i pre 1070 .
grafičku nemoj ni da menjaš. Nešto drugo je problem. Probaj ovo sa procesorom i BIOS-om. Ako imaš dva memorijska modula probaj i sa drugim.
EDIT: izvinjavam se, vidim da sam (opet!) pogrešno shvatio - ti si promenio dve MATIČNE, a ne dve GRAFIČKE u garanciji.
Sada već nisam optimista, mislim da je vreme za drugu matičnu ploču. Ali, isproveravaj i ovo što sam ti napisao. Imaćeš `sreće` ako je `samo` memorija...
Otkači kabliće za reset, HDD i Power LED, zuvčnik... SATA potrošači, prednji USB...
Možda i da izvadiš ploču i probaš je samo sa procesorom, jednom memorijom, napajanjem i grafikom van kućišta.
:: :: :: :: sad sam ubacio 970, iskopcao sve kablove, sve mimo maticne , graficke i misa nije povezano. I normalno je pokazala sliku :: :: Zaista ne kontam zato sto onda ispada da je graficka ali graficka je radila juce kada sam je dobio i uz iste simptome koje sam vec imao i sa 970. :: :: Ne znam sta da probavam i pokusavam vise a moram danas nesto zavrsiti
Koliko ti je star win? Kada si skoro radio svezu instalaciju? Da li ti se posle toga desavaju iste stvari posle izvesnog vremena? Da li si pokusao da instaliras win na neki drugi hard?
Ognjene, nemoj pogresno da me shvatis. Ali umesto sto kukas na forumu i trazis neke odgovore i savete trebao si da pokusas sa svim poznatim metodama da utvrdis o cemu je rec.
Tek kada nemas vise alternativu onda trazis pomoc. Za sada gotovo da nisi uradio nista sto je bitno. Bez ljutnje. Brate lenj si.
Nisam lenj nego mi gori pod nogama, imam poslovnih obaveza koje moram da zavrsim juce a zezam se sa kompom i komponentama + Nisam otvorio da ocistim komp 3 godine ,zaboravio sam i osnovne stvari sta sve mogu da uradim i probam + stizu praznici i moram do sutra da resim ovo sa kompom, da li se baca na reklamaciju graficka ili porucuju nove.
Kako se jebeno mogao boot sektor sjebati od vadjenja i stavljanja graficke kartice ? Nije diran bios niti win na bilo koji nacin . Kako mogu da ga sredim ?
Pa vise vremena izgubis ovde pisajuci. Mogao si do sada da oboris prvo win pa bi video o cemu se radi. Sve sto ti ljudi ovde pisu su samo nagadjanja, svih nas.
Znaci sam moras utvrditi razlog.
Sto se tice vremena razumem te kada nesto gori ali bice mi krivo ako je problem resiv a ti spucas bespotrebno novac na nove komponente bez razloga.
Poslusaj me. Ostavi GTX 1070 i podigni nov win pre svega. Napravi butabilni flash, sve ide jako brzo. Ja sam skinuo jednu verziju radi kao san. Win 7 sa svim update i potrebnim stvarima kao sto je recimo Net framework.
Broj postavljenih tema: 60439. Broj poslatih odgovora: 647805. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.