:: 2 ventilatora su za tu kartu nepotrebn :: https://goo.gl/ua8kY :: ja bi za 35.000 uzo :: rx 57 :: https://goo.gl/BP746 :: :: Karti od 120w ne treba 2 ventilatora.Inace sve jedno šta uzmeš vent može da zariba a ne može da se podmaže jer su hermeticki zatvoreni ::
Ne sumnjam ja da je dovoljan i jedan vent, ali ono sto sam pročitao i poslušao (na youtubu) sve te mini varijante su za mene bučne, jer kapiram da se ventilatori vrte na većem broju obrtaja, a kad se pogleda i sam hladnjek je manji i brže se ugreje logično. A što se tiče 570 video sam da su egal od prilike (2-3% je razlika) i isto toliko hiljada u dinarima s tim što je 1060 jača a 570 ima taj 1gb više memorije. I bas zbog toga što su ventilatori zatvoreni bih uzeo nešto kvalitetnije (dugotrajnije)
ASUS M5A99X EVO FX8320E CM Nepton 140XL Kingston HyperX 2x4GB @1600 MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM Storm Trooper
Ja imam Zotac 1060 3GB sa jednim ventom. Ne cuje se!!!
Asus DCU II gtx780 se cula kao ATR 72 u odnosu na ovu.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: Ne sumnjam ja da je dovoljan i jedan vent, ali ono sto sam pročitao i poslušao (na youtubu) sve te mini varijante su za mene bučne, jer kapiram da se ventilatori vrte na većem broju obrtaja, a kad se pogleda i sam hladnjek je manji i brže se ugreje logično. :: A što se tiče 570 video sam da su egal od prilike (2-3% je razlika) i isto toliko hiljada u dinarima s tim što je 1060 jača a 570 ima taj 1gb više memorije. I bas zbog toga što su ventilatori zatvoreni bih uzeo nešto kvalitetnije (dugotrajnije) :: :: ASUS M5A99X EVO :: FX8320E :: CM Nepton 140XL :: Kingston HyperX 2x4GB @1600 :: MSI TFIII GTX 660 2GB :: KINGSTON HyperX 3K 120GB :: ASUS XONAR DG :: CM Storm Trooper :: :: ::
Sve te mini karte se vise greju. U full load, Zotac je cak toplija, izmedju 10 i 17 stepeni u odnosu na druge dual fan karte. Takodje vent radi konstantno, a dual fan se tek aktiviraju posle odredjene temperature.
Buka je individualna stvar. Buka zavisi od faktora toplote koje je u mestu gde je držiš.Ako nemaš klima i nemaš nikakv sistem hladjenja na 40 stepeni ambijetalne temperature svaka karta ima da bude bucna. Daosam ti linkove a verovatno i sam znaš da su to iste klase znaci gtx 1060 3gb je ista kao rx 570 a gtx 1060 6 gb je ista kao rx 580 a izmedju ove dve podklase je razlika nekih desetak procenta.Amd sam ti predložio uravo iz straha od manjka memorije koje definitivno imaš a sad je ima povoljno plus amd kako vreme odmice ima bolje perforamanse u odnosu na pandam kod nvidea. Imaš gtx 1060 6 gb za 39000 pa razmisli i o tome.Moja logika je uzeti najeftinije a ti tražiš tiše al skuplje tako da mi nekako nema logike dati za kartu 35000 sa 3 gb ako vec imaš za 4000 model sa 6 gb. Šta god da uzmeš neceš pogrešiti 100 posto znaci igre ce isto da ti rade veruj mi. Udahni dobro i uzmi ono što si prvo pomislio jer se uglavnom tako zavše naše dileme koje svi imamo.
Poručio : https://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-geforce-gtx1060-gigabyte-3gb-dual-ddr5.11.html?productId=57817 Mislim da je ok cena trenutno. Jedina sa 6gb da je ispod 41000 je: https://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-geforce-gtx1060-zotac-blower-first-edition-6gb-dd.11.html?productId=63999 (ne mogu linkove da skratim a da rade)
ASUS M5A99X EVO FX8320E CM Nepton 140XL Kingston HyperX 2x4GB @1600 MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM Storm Trooper
Posto google shorten vise ne radi (ukinuli su), koristi npr. tinyurl sajt. Samo odradis copy-paste linka u polje tamo, kliknes na shorten, a posle copy to clipboard i paste gde hoces (pcberza).
Odličan izbor si napravio. Apropo koliko ljudi ima grafičke kartice od 2 ili 3 GB, spadate u manje od 5 % populacije Srbije. Najčešće se donese kompjuteri sa 1 GB RAM memorije na servis. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ma na telefonu sam danas kucao pa nisam mogao mnogo da se posvetim tome. A iskren da budem nisam se ni setio tog sajta iako ga znam. Ali hvala na informaciji.
:: Posto google shorten vise ne radi (ukinuli su), koristi npr. tinyurl sajt :: Samo odradis copy-paste linka u polje tamo, kliknes na shorten, a posle copy to clipboard i paste gde hoces (pcberza). :: ::
Ko da je ceka, ovde se vodila rasprava da li 1050ti ili 1060 3gb, posle toga 1060 3gb, rx 570 4gb ili dodati jos 5-6k za 1060 6gb ( pod uslovom da ima na stanju negde )...
U ostalom, 1050 3gb ce biti slabija od 1050ti, sto je u danasnje vreme preslabo za bilo kakav ozbiljniji nivo detalja.
Intel core i7 2600 @4.2GHz Gigabyte ga-z77-DS3H / 16GB DDR3 Excelram 1600MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Razer Destructor II
:: Ko ima živaca da čeka, dočekaće :: :: https://tinyurl.com/yb3nsh6 :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
I jos su je dodatno oskrnavili da bi navodno ubudzili jos taj +1 giga.
nVidia k`o nVidia. Po ovom njihovom, ako dodas jos rama na komp, onda ti CPU smanjuje broj instrukcija.
:: Ko ima živaca da čeka, dočekaće :: :: https://tinyurl.com/yb3nsh6 :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Da se javim da je stigla grafika, a napajanje sam isto pazario seasonic focus 750. Ono što se primeti (mada sam u gužvi od kad je stigla, pa nisam ni stigao kao covek da je pomucim) sa novom grafikom je to da je cpu malo koči. Desava se da zastane u nekim igrama kad odvrnem sve na max iako ima 50,60,70 frejmova. Ili mozda i win 7 ili mozda hdd, ne znam, pravu situaciju ću videti tek kad na jesen budem sklopio novi komp ili prwgazim win star 5 godina. Staru sam prodao za 70€, mozda sam mogao i više da uzmem, ali nisam hteo da se smaram. Jos jednom hvala svima na izdvojenom vremenu i pomoći.
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.