Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
8800gts ili 4830?
STRANA 4 OD 7  
Zajebani76 Ja sam se ogradi 23.02.2009. 00:35 #98604

status: user
broj poruka: 538
i rekao da ne znam kakav je odnos cena, samo sam izneo mislejnje o preformansa i objasnio zasto je 9800GTX+ dobra kupovina. Komentar da su sve 4xxx karte bucen i dosta se greju odnosi se na referentni dizajn.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Kad ne bi bilo u prodavnicamai da se kupi Ati 23.02.2009. 00:52 #98612

broj poruka: 7737
onda bih uzeo Nvidia.
Kovle ... 23.02.2009. 01:02 #98615

broj poruka: 976
Licne sujete !?! Ja mislim da je decko vec odlucio koju ce karticu da uzme da mi samo pricamo u prazno mada nije lose da se sazna i nesto novo, ali zbog LICNIH SUJETA ce da nam admin ukine temu..

Zajebani76 sujeta? 23.02.2009. 01:42 #98622

broj poruka: 538
Pre bih reko da se radi o dokolici i povrsnosti. Internet je dostupan skoro svima i svako moze da napise sta god mu padne napamet. Reci da je nesto dobro a ne objasniti zasto to je povresnost, isto tako napisati samo `4830` je verovatno dokolica, u fazon tek nesto da se kaze. Ima i onih navijacki raspolozenih kojima bih preporucio da se manu corava posla i pokusaju da prevazidju tu ljudsku glupost koja se zove sujeta, ako su sujetni sto se tice hardvera kakvi li su tek sto se tice nikih drugih stvari u zivotu.

Ovde se radi o stvarima gde nista nije relativno i sve se moze dokazati i iskazati ciframa koje su ne promenjljiva vrednost, tako da za navijanjem nema potrebe, prosto to nece nista promeniti cinjenicno stanje da je nesto brze ili sporije od necega, ali na zalost moze da dovede u zabludu recimo onoga ko je otvorio ovu temu sa konkretnim pitanjem.

Samo realan pogled na svet je ispravan to se odnosi i na hardver, sve ostalo je glupost kojoj smo svi u manjoj ili vecoj meri podlozni.
Daum Re: ... 23.02.2009. 14:00 #98672

broj poruka: 12811
Au brate, sta naprica. Nemam reci...

:: Jebo ja vasu nVidia-ju kad je izasla GTX280, 4870X2 je bila sporija od nje , a sad taj isti 4870X2, govorite kako je malo sporiji od GTX295 , vidjeno na raznim testovima, a taj 4870X2 je toliko jaka karta da je retko koji proc moze izvuci, 4850X2 sabija sve zivo, sad sam upravo video kod cika toma kako sabija u 3Dmarku GTX280, u igrama je slabija, jer je igra gleda kao jednu kartu, a 4870X2 je daleko ispred GTX280, sad ce prica laziran test, a posle se pozivate na taj isti test, ili na test sa tog sajta, a sto se tice graficke bolje uzmi 9800GT, nego tu zaboravljenu 8000 seriju, a ova 9800GT ce imati bolje drivere i takodje se odlicno klokuje. Ne ciljam na Sky-a nego na sve nVidia-jevce koji misle da je FX5200 bolja od 4870X1000000000, a sve je to isto sranje samo sto je vamo stampana ploca zelene, a ovamo crvene boje i imaju drugacije nalepnice i ostale karakteristike, nikad nece biti karta od 100 evra biti brza od one od 200 (osim ako jedna od ove dve ne ubaguje), zato ce nVidia i ATI u rangu od 100 evra biti jednaki ili ce jedan od drugog biti brzi 1%
::
:: Pozdrav
skar Re: Re: ... 23.02.2009. 14:27 #98679

broj poruka: 3992
bas ste volovi...
temu treba zakljucati...

rad je od coveka napravio majmuna

:: Au brate, sta naprica. Nemam reci..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Jebo ja vasu nVidia-ju kad je izasla GTX280, 4870X2 je bila sporija od nje , a sad taj isti 4870X2, govorite kako je malo sporiji od GTX295 , vidjeno na raznim testovima, a taj 4870X2 je toliko jaka karta da je retko koji proc moze izvuci, 4850X2 sabija sve zivo, sad sam upravo video kod cika toma kako sabija u 3Dmarku GTX280, u igrama je slabija, jer je igra gleda kao jednu kartu, a 4870X2 je daleko ispred GTX280, sad ce prica laziran test, a posle se pozivate na taj isti test, ili na test sa tog sajta, a sto se tice graficke bolje uzmi 9800GT, nego tu zaboravljenu 8000 seriju, a ova 9800GT ce imati bolje drivere i takodje se odlicno klokuje. Ne ciljam na Sky-a nego na sve nVidia-jevce koji misle da je FX5200 bolja od 4870X1000000000, a sve je to isto sranje samo sto je vamo stampana ploca zelene, a ovamo crvene boje i imaju drugacije nalepnice i ostale karakteristike, nikad nece biti karta od 100 evra biti brza od one od 200 (osim ako jedna od ove dve ne ubaguje), zato ce nVidia i ATI u rangu od 100 evra biti jednaki ili ce jedan od drugog biti brzi 1%
:: ::
:: :: Pozdrav
Equinoxe Re: Re: Re: ... 23.02.2009. 14:42 #98686

broj poruka: 12057

Slažem se. Moje je bolje, ne tvoje je, ne ono što ja hoću, ne ono što imam godinama....pozorištance `Insulin`.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: bas ste volovi..
:: temu treba zakljucati..
:: rad je od coveka napravio majmuna
:: :: Au brate, sta naprica. Nemam reci..
:: :: _________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: Jebo ja vasu nVidia-ju kad je izasla GTX280, 4870X2 je bila sporija od nje , a sad taj isti 4870X2, govorite kako je malo sporiji od GTX295 , vidjeno na raznim testovima, a taj 4870X2 je toliko jaka karta da je retko koji proc moze izvuci, 4850X2 sabija sve zivo, sad sam upravo video kod cika toma kako sabija u 3Dmarku GTX280, u igrama je slabija, jer je igra gleda kao jednu kartu, a 4870X2 je daleko ispred GTX280, sad ce prica laziran test, a posle se pozivate na taj isti test, ili na test sa tog sajta, a sto se tice graficke bolje uzmi 9800GT, nego tu zaboravljenu 8000 seriju, a ova 9800GT ce imati bolje drivere i takodje se odlicno klokuje. Ne ciljam na Sky-a nego na sve nVidia-jevce koji misle da je FX5200 bolja od 4870X1000000000, a sve je to isto sranje samo sto je vamo stampana ploca zelene, a ovamo crvene boje i imaju drugacije nalepnice i ostale karakteristike, nikad nece biti karta od 100 evra biti brza od one od 200 (osim ako jedna od ove dve ne ubaguje), zato ce nVidia i ATI u rangu od 100 evra biti jednaki ili ce jedan od drugog biti brzi 1%
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
looftigooz Ma daaaaaj 23.02.2009. 14:52 #98689

broj poruka: 111
d1arsenovs donosi zakljuchak : Znaci takav savet mi je i trebao. Hvala druze. hvala svima, 99,99% cu uzeti 8800gts (taj 0.01% je u slucaju ako je nigde nema i nece je biti neko vreme)
ja se sad pitam koji si qrac uopshte i trazzio mishljenje za GPU kad si unapred poceo da se tresesh od uzbudjenja na sam spomen Nvidie...totalni je apsurd da se ljudi ovde [malo vishei glasnije ] trude da ti iznesu chinjenice kad ti na prvu loptu i savet tipa..`Imao si jednom GPu pa sad se drzzi tog ili naerdnog` Totalno kontraproduktivno...
Ja sam npr drndao tnt 32 kad mnogi nisu ni znali shta je nomenklatura itd.
I sad ti velim lepo..ja sam sa Gforce_a sjahao nedavno i pravo na 4830x2...i shta mislih? Da imam razLOGa da se bunim...JOK batice...Da mogu probao bih i Savage stari ako je dobar a ATI je sa 4830 odradio posao za medalju.

Uostalom negde sam vec slao LINK na PCberzi ali evo ti O5:

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapp_4830/

Znam za ovu da jbe kevu..pa dobro osmotri tabele...a bio sam GForsovac dooosta dugo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
get on_log on / log off_get off

BlueSkyNIS ... 23.02.2009. 15:22 #98697

broj poruka: 860
Uff, ahahahaaha baš je bilo prepucavanja u ovoj temi.

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

d1arsenovs i sta mislite? 23.02.2009. 21:09 #98794

broj poruka: 29
Na kraju sam kupio XFX 4830 :)
U obe prodavnice u koima je uopste i imala 8800gts bila bulk pakovanje, samo u kesici bez iceka. To nisam zeleo nikako. A i reko seb, ajde da probam i ati pa sta bude neka bude.
I, za sad se nisam pokajao nikako. Kartica prvo sto izgleda fenomenalno, drugo klokuje se ko luda.GPU na 700 i Memory na 1000.. nece da cuje. Temperatura ne prelazi 55stepeni. A krajnje domete cu tek da proveravam. Malo se vise cuje ventilator kad se karta bas zagreje ali to mi nije problem jer inace kad igram neku igru, dam mu ga po volumenu :) tako da nista drugo i ne cujem :)
Za svaku pohvalu je karta

p.s. nemojte molim vas sad ponovo da pocnete da se raspucavate te pogresio si te nisi... sinoc sam umr`o od smeha kad sam citao sta su ljudi sve pisali :)

ttate Re: i sta mislite? 23.02.2009. 21:22 #98798

broj poruka: 366
I ti si mi neki karkter ,sad si razocarao sve ovde prisutne `zelenjikave`.

:: Na kraju sam kupio XFX 4830 :)
:: U obe prodavnice u koima je uopste i imala 8800gts bila bulk pakovanje, samo u kesici bez iceka. To nisam zeleo nikako. A i reko seb, ajde da probam i ati pa sta bude neka bude
:: I, za sad se nisam pokajao nikako. Kartica prvo sto izgleda fenomenalno, drugo klokuje se ko luda.GPU na 700 i Memory na 1000.. nece da cuje. Temperatura ne prelazi 55stepeni. A krajnje domete cu tek da proveravam. Malo se vise cuje ventilator kad se karta bas zagreje ali to mi nije problem jer inace kad igram neku igru, dam mu ga po volumenu :) tako da nista drugo i ne cujem :
:: Za svaku pohvalu je kart
:: p.s. nemojte molim vas sad ponovo da pocnete da se raspucavate te pogresio si te nisi... sinoc sam umr`o od smeha kad sam citao sta su ljudi sve pisali :
Scyter Re: i sta mislite? 23.02.2009. 21:32 #98799

broj poruka: 8138
stvarno bruka.......Salim se naravno.Pikaces i sa ovom kartom sve igre na full.Niko te nije prisiljavao da kupis 8800gts.To su tvoje pare,i onako si zeleo da probas ati.Svi smo mi dali predlog koju grafu da kupis i ne znam samo sto je nastala ovakva zbrka oko ovoga.Samo postoji ovde par nas fanova koji preporucuju samo jednu firmu(naprimer ja nvidiu)i zbog toga uglavnom nastaje svadja.Uzivaj sa tom kartom.

:: U obe prodavnice u koima je uopste i imala 8800gts bila bulk pakovanje, samo u kesici bez iceka. To nisam zeleo nikako. A i reko seb, ajde da probam i ati pa sta bude neka bude
:: I, za sad se nisam pokajao nikako. Kartica prvo sto izgleda fenomenalno, drugo klokuje se ko luda.GPU na 700 i Memory na 1000.. nece da cuje. Temperatura ne prelazi 55stepeni. A krajnje domete cu tek da proveravam. Malo se vise cuje ventilator kad se karta bas zagreje ali to mi nije problem jer inace kad igram neku igru, dam mu ga po volumenu :) tako da nista drugo i ne cujem :
:: p.s. nemojte molim vas sad ponovo da pocnete da se raspucavate te pogresio si te nisi... sinoc sam umr`o od smeha kad sam citao sta su ljudi sve pisali :
SkyFire Pa dobro.. 23.02.2009. 21:53 #98804

broj poruka: 18472
Ako si ti srecan i mi smo

Nek te kolacic lepo sluzi

I Want to believe - The truth is out there

gile23 ... 23.02.2009. 21:55 #98805

broj poruka: 9121
Eto vidis da nisi pogresio, Sky jesi li testirao 4870X2, GTX280, GTX295 i jos ponesto sto si rekao.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: ... 23.02.2009. 22:13 #98811

Jesam qrac~!Kod nas nema jebeni GTX295 da se kupi!Covek i kad ima pare ne moze sebi da priusti.Kad zivimo u zemlji koja se zove Srbija!Cekam da mi stigne iz inostranstva!Imam na raspolaganju za sad GTX280 i 4870 X2 najverovatnije a bice i GTX295 kad stigne!

:: Eto vidis da nisi pogresio, Sky jesi li testirao 4870X2, GTX280, GTX295 i jos ponesto sto si rekao
:: Pozdrav
Scyter Re: Re: ... 23.02.2009. 22:15 #98812

broj poruka: 8138
ako zivis u Beogradu imas da kupis xfx GTX 295 za 40000din. u a-mazeu!

:: Jesam qrac~!Kod nas nema jebeni GTX295 da se kupi!Covek i kad ima pare ne moze sebi da priusti.Kad zivimo u zemlji koja se zove Srbija!Cekam da mi stigne iz inostranstva!Imam na raspolaganju za sad GTX280 i 4870 X2 najverovatnije a bice i GTX295 kad stigne
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Eto vidis da nisi pogresio, Sky jesi li testirao 4870X2, GTX280, GTX295 i jos ponesto sto si rekao
gile23 Re: Re: ... 23.02.2009. 22:20 #98814

Odlicno javi kad odradis, pazi da ti ne zakuje u Super Mario-u,...

Pozdrav!

:: Jesam qrac~!Kod nas nema jebeni GTX295 da se kupi!Covek i kad ima pare ne moze sebi da priusti.Kad zivimo u zemlji koja se zove Srbija!Cekam da mi stigne iz inostranstva!Imam na raspolaganju za sad GTX280 i 4870 X2 najverovatnije a bice i GTX295 kad stigne
:: :: Eto vidis da nisi pogresio, Sky jesi li testirao 4870X2, GTX280, GTX295 i jos ponesto sto si rekao
SkyFire Re: Re: Re: ... 23.02.2009. 22:22 #98816

Asus bato samo Asus!.Vrh!Uostalom ovde i da ima papreno je skupo,ne zelim da bacam pare!

:: ako zivis u Beogradu imas da kupis xfx GTX 295 za 40000din. u a-mazeu
:: :: Jesam qrac~!Kod nas nema jebeni GTX295 da se kupi!Covek i kad ima pare ne moze sebi da priusti.Kad zivimo u zemlji koja se zove Srbija!Cekam da mi stigne iz inostranstva!Imam na raspolaganju za sad GTX280 i 4870 X2 najverovatnije a bice i GTX295 kad stigne
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Eto vidis da nisi pogresio, Sky jesi li testirao 4870X2, GTX280, GTX295 i jos ponesto sto si rekao
:: :: :: Pozdrav
skar Re: Pa dobro.. 23.02.2009. 22:23 #98817

eto kolacici pobedise a mi zakopasmo ratne sekire do sledeceg okrsaja...
sky nisam `teo da te uvredim a ako sam to ucinio nije mi bila namera...
ipak je sve sto je lepo je crveno..........

:: Ako si ti srecan i mi smo
:: Nek te kolacic lepo sluzi
gile23 ... 23.02.2009. 22:41 #98819

Vidite da vas je nVidia zaboravila nece da dozvoli Asus-u da salje proizvode nama.

Pozdrav!

DaSickSyst Re: i sta mislite? 23.02.2009. 23:41 #98833

broj poruka: 2909
To je ovde prethodnih par meseci postalo savim uobicajeno...

Nadam se da ces imati priliku da testiras i 8800GTS cisto da vidis da je sreca u nesreci sto je nisi nasao/kupio.

Pozdrav i dobro nek te sluzi.

DaSickSystem
tortojed 8 8 0 0 BEZ SUMNJE!!! 23.02.2009. 23:45 #98834

broj poruka: 11023

Pa ona je bolja i od 4850. Bar tako kaze Sandra (a da vidis, i Crysis!).
skar Re: 8 8 0 0 BEZ SUMNJE!!! 24.02.2009. 00:37 #98841

mada ona odvaljuje i 4850x2...tako kaze pera kojot

:: Pa ona je bolja i od 4850. Bar tako kaze Sandra (a da vidis, i Crysis!).
NMY Re: 8 8 0 0 BEZ SUMNJE!!! 24.02.2009. 02:38 #98857

broj poruka: 1509
Malo si zakasnio, momak je vec kupio graficku kartu sebi...
A mislim da bi tvoj glas bio presudan, ali eto... ne da vam se zelen(as)ima...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Pa ona je bolja i od 4850. Bar tako kaze Sandra (a da vidis, i Crysis!).
Dragster ... 24.02.2009. 07:15 #98868

broj poruka: 41
Au brate al si se ti zeznuo!Pa ko te natera da uzmes ati?
Bolje da si uzeo nvidiati i sve to lepo sastavio sa amdintel procesorom i svi bi bili zadovoljni.Ovako si unesrecio svakako jednu stranu.Posto ja cenim nvidiu ja sam sada u zalosti haha.

STRANA 4 OD 7  
Broj postavljenih tema: 60444. Broj poslatih odgovora: 647852.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs