Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
4890 vs GT260 216 sp
STRANA 4 OD 5  
NMY Re: @ Pufi: 18.12.2009. 21:04 #172172

status: user
broj poruka: 1509
Ma nema, ti Pufi sto kazes, to je DOGMA! AMIN! KRAJ! NEMA DALJE!

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Jos je ATI klokovan,nema sta GTX295 je i dalje II na svet
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilivojeS хммм 19.12.2009. 00:30 #172219

broj poruka: 439
Еј бре, људи, опет ви?
Јесам ли вам рекао да нема бољих картица од Нвидије?
А мали Гиле кога најбоље обожавам ме је разочарао преласком с ћирилице на латиницу и то идући линијом мањег отпора. Прво ме је очарао. Сад разочарао. Гарант му је Скај увалио за џ неку Ати картицу кршину, само да би мени напакостио. А прастари Бакс јој рокнуо кулер да изгледа моћно као моћна Нвидија MX440 TV out. Немојте прекидат` најважнију полемику на форуму, док неко не падне. Ипак је ово борба на живот и смрт!

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!

Daum Re: Ako je suditi po 3dmark vantage 19.12.2009. 06:10 #172261

broj poruka: 12811
Zao mi je ali 5870 nije brzi od 295-ice...

:: testu koji pokazuje kvalitet graficke ,a i sam skyfire je rekao da je to najjaci test za grafiku onda je 5870 bolji od Gtx295 ,pozivam se na testove zaejbanog sa catalist 9.12
Daum Re: ... 19.12.2009. 06:11 #172262

broj poruka: 12811
Ne vidim sta je nerealno u mojim komentarima?

:: Licno bih uzeo Sapphire 4890 Vapor-X
:: @Sky i Dau
:: Kraljevi ste... tu nemam reci... 2 nerealnije osobe od vas dvoje na Berzi nema
:: Ljutite se na mene koliko hocete
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
NMY Re: Re: Ako je suditi po 3dmark vantage 19.12.2009. 07:57 #172270

To je rekao obrad, tako da je to ipak pristrasno (subjektivno, kako god)!

Uglavnom, da je ATI 5870 brza od GTX295, NIJE!

E sad, ima tu mnogo drugih stvari po kojima bi se mogle porediti, ali se u krajnjem slucaju gleda brzina!

Meni npr. smesno izgleda 2x470mm^2 vs. 314mm^2, ili npr. 2x1.4 MLRD vs 2.14MLRD! Tu se najbolje vidi uticaj 40nm procesa i drugacije arhitekture chipa!

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Zao mi je ali 5870 nije brzi od 295-ice...
gile23 Re: хммм 19.12.2009. 10:09 #172285

broj poruka: 9121
Може овако у свакој теми у којој има макар 1 твој пост пишем ћирилицом много ми времена треба да се пребацујем са језика на језик иако знак шорткат на тастатури, алт+шифт :). Надам се да те сад нисам разочарао :). Имам ја АТИ-ја 4850, али већ више од годину дана :). 5870 није никако бржа од ГТХ 295, као што сам рекао поредили су је са ГТХ285 у почетку како је мало бржа од 285-ице, а сада је пореде са 295-ицом како је мало спорија од ње :).

Поздрав!

:: Еј бре, људи, опет ви
:: Јесам ли вам рекао да нема бољих картица од Нвидије
:: А мали Гиле кога најбоље обожавам ме је разочарао преласком с ћирилице на латиницу и то идући линијом мањег отпора. Прво ме је очарао. Сад разочарао. Гарант му је Скај увалио за џ неку Ати картицу кршину, само да би мени напакостио. А прастари Бакс јој рокнуо кулер да изгледа моћно као моћна Нвидија MX440 TV out. Немојте прекидат` најважнију полемику на форуму, док неко не падне. Ипак је ово борба на живот и смрт!
:: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: ... 19.12.2009. 15:44 #172412

broj poruka: 7783
A sta je razlog prodaje gtx275, prelazak na hd5850 ili nesto jace tipa gtx295.

Posto su se citam po forumima neki skroz unervozili pa bi da prodaju svoje zelene zarad kupovine chrvene.

Ja tek sad nikako ne bih prodavao zelene posto sa njima KAV radi ko metak.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ako se dobro secam, najgluplji problem sa ATI kartama je bio kad se pojavio Bioshock. 90% vlasnika nije moglo da uopste startuje igru jer su dobijali crn ekran i error. I naravno posle nedelju dana se pojavio hotfix driver da bi uopste mogla igra da se startuje
:: Ovakvi i slicni problemi su glavni razlog zasto ne koristim ATI. Da li vi necete sebi to da priznate, ili jednostavno vas ne zanima je vas stvar, ali ATI driveri i njihovi problemi su stvarnost hteli to da priznate ili ne..
:: Ta tema na benchmarku je pretpostavljam fake, budalastina i neko je to pisao iz ciste dosade??
:: Da me ne bi prozivala nekolicina ljudi, ovo sam proverio na svojoj kozi kada sam odlucio da probam ATI i pazario 4890, tako da ne pricam ko vecina na forumu sa copy/paste tehnikama itd..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
GameMaster tacno 19.12.2009. 15:52 #172416

broj poruka: 250
ne da neki prodaju svoje zelene karte vec mnogi tj vecina...

prepuni su oglasi gtx-ova ali samo lud covek sad moze da da za to 150 ili 160 e...

ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE

imarkovic 19.12.2009. 16:05 #172424

broj poruka: 19085
po meni, ko uradi tako nesto, definitivno ga pare svrbe...
nije mi jasan samo jedan lik iz oglasa koji prodaje GTX295...ludak..

::A sta je razlog prodaje gtx275, prelazak na hd5850 ili nesto jace tipa gtx295

Equinoxe Re: 19.12.2009. 16:13 #172426

broj poruka: 12057

Nema šta da ti nije jasno. Lik juri verovatno 5970 ili ko zna, dve 5870...`moram da imam najbrže....i have to....kako ortacima da objasnim da nemam najbrže, kako za Boga da se hvalim posle`....to su strašne stvari, sve zbog rezultata i igrica. A Sve može sa dva ili tri puta jeftinijim da se igra, ALI NIJE NAJBRŽE. Komplexi. I sa 5850 entuzijasta može da se naigra ko čovek.

:: po meni, ko uradi tako nesto, definitivno ga pare svrbe..
:: nije mi jasan samo jedan lik iz oglasa koji prodaje GTX295...ludak.
:: ::A sta je razlog prodaje gtx275, prelazak na hd5850 ili nesto jace tipa gtx295
imarkovic > bax 19.12.2009. 16:19 #172431

pa brate meni stvarno nije jasno da se jedan vrhunski entuzijasta ne zadovolji GTX295-com, to mi stvarno nije jasno, ja sam, ajde da kazem jedan od entuzijasta (u smislu licnog zadovoljstva, ne jurnjave poena), pa sam prezadovoljan sa GTX260 sp216, i ni u jednom trenutku mi palo na pamet nije da menjam za nesto jace, ma nisam ni pomislio, doduse mogu da pomisljam koliko `ocu kad neam pare..

Equinoxe Re: > bax 19.12.2009. 16:29 #172435

Tu se nastavlja priča i dolazi se do stupnja odbrane i ona glasi: `Imam para, pa mogu da budem lud koliko hoću, ko vam kriv što vi nemate`. Samo ovde je to rečeno 100 puta. Neka troše pare kako hoće, ne ulazi u raspravu sa takvima, takvi i vremeplov da imaju, jurili bi vremeplov X2 / GTX. Nema svrhe raspravi sa ljudima koji `svoje` pare ne poštuju, jer je ulaganje u komp jedina briga koju imaju.

:: pa brate meni stvarno nije jasno da se jedan vrhunski entuzijasta ne zadovolji GTX295-com, to mi stvarno nije jasno, ja sam, ajde da kazem jedan od entuzijasta (u smislu licnog zadovoljstva, ne jurnjave poena), pa sam prezadovoljan sa GTX260 sp216, i ni u jednom trenutku mi palo na pamet nije da menjam za nesto jace, ma nisam ni pomislio, doduse mogu da pomisljam koliko `ocu kad neam pare.
NMY Slazem se! 19.12.2009. 16:58 #172449

Ja vec godinu dana vozim Gainward 4850 Golden Sample i ne pada mi na pamet da mijenjam, jednostavno ono sto ja igram ne zahtijeva jacu kartu, i ova mi odradjuje sav posao!

Ne kazem, npr. da dobijem onako bezze 200 eura mozda bih uzeo neku 5850, ali mozda!
Ima precih stvari od hvaljenja na forumima!

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

MaliAbner Re: Re: > bax 19.12.2009. 16:59 #172450

broj poruka: 7783
Upravo tako nekako...
Ulagao bih i ja svako malo u racunar ali pevanje, karate, ekskurzije i kojesta drugo pa x2 mi nekako uvek dodje prece.
Ma mogao bih i pored toga ali necu zato sto ono cime se bavim zadovoljava i Athlon 1800+ a kamo li ovo sto sad imam.

Nego ja bih rekao da je sadasnja ofanziva zelenih poslednji trzaj da prodaju ono sto imaju po iole povoljnoj ceni naravno za njih a ne za kupce koje ce da unesrece ali tek posto ih dovedu u zabludu i stanje totalne zbunjenosti, pa da bude ono `tuca lud zbunjenog`.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Tu se nastavlja priča i dolazi se do stupnja odbrane i ona glasi: `Imam para, pa mogu da budem lud koliko hoću, ko vam kriv što vi nemate`. Samo ovde je to rečeno 100 puta. Neka troše pare kako hoće, ne ulazi u raspravu sa takvima, takvi i vremeplov da imaju, jurili bi vremeplov X2 / GTX. Nema svrhe raspravi sa ljudima koji `svoje` pare ne poštuju, jer je ulaganje u komp jedina briga koju imaju
:: :: pa brate meni stvarno nije jasno da se jedan vrhunski entuzijasta ne zadovolji GTX295-com, to mi stvarno nije jasno, ja sam, ajde da kazem jedan od entuzijasta (u smislu licnog zadovoljstva, ne jurnjave poena), pa sam prezadovoljan sa GTX260 sp216, i ni u jednom trenutku mi palo na pamet nije da menjam za nesto jace, ma nisam ni pomislio, doduse mogu da pomisljam koliko `ocu kad neam pare.
:: ::
SkyFire @NMY kulturni covece :) 19.12.2009. 17:13 #172456

broj poruka: 18472
Ti imas mali monitor 19` rezolucija 1280x1024 i sa tom kartom mozes sve zivo da pokrenes i da ne brines!A sta ce oni koji imaju 22`` , 24`` ,26``,27``-30`` monitore?Ko je kupio takav monitor sigurno nece uzimati kartu od 50-100 eur mada i to zavisno od potrebe..
Sta da rade oni koji zaista igraju tj koji su igraci?Upgrade je jednostavno malte ne neophodan jer se na tolikoj rezoluciji i dolazecim naslovima igara sve teze igra..Srecom sada trenutno nije takvo vreme pa su igre manje zahtevne ali doci ce opet ista situacija pa ce da se vrti sve ponovo u krug..
Jednostavno ima ljudi koji naginju ka sve boljim performansama i ja ne vidim razlog za osudjivanje istih.Entuzijazam ili gaming sve jedno..
`Ima precih stvari od hvaljenja na forumima!` Ovo je za mene totalno pogresno jer je usko shvaceno a sad sam ti upravo objasnio i zasto..

The Way It`s Meant To Be Played

philaemos ... 19.12.2009. 17:17 #172460

broj poruka: 2743
Sto bi Gamer4Life rekao:

``Kada izdje Fermi ja cu da kupim najskuplju nVidiu i imacu bolju graficku od svih vas...``

Demon to some. Angel to others.

imarkovic > sky 19.12.2009. 17:21 #172463

ok, brate, a ova GTX295, jel moze da izgura do 30``?
SkyFire Re: > sky 19.12.2009. 17:27 #172465

Moze..Karta ima dovoljno snage za tu rezoluciju,fakticki od 1920x1200 pa na gore je ne treba ni koristiti..
E sad,mora biti pada performansi na 2560x1600 u odnosu na 1920x1200 ali i za to postoji kompromis,manji nivo detalja,manji AA i sl ako bas negde u nekoj igri zagusti pa pocne da pada ispod 30 FPS sto prelazi u nelagodno igranje..60 FPS je najidealnije mereno kroz realno vreme,tu su pokreti i brzina uskladjeni.Sve ispod toga je manje dobro..Sad nisam bas siguran da GTX295 moze u svakoj igri da postigne 60 FPS za to lagodno igranje..Pominjem FPS jer ako je neko igrac zna tacno sta znaci lagodno igranje i sta znaci kasnjenje i rastezanje scena po ekranu tj muka.Doduse i to je do praga tolerancije i onako kako si navikao tj koliko imas mogucnosti da sebi priustis za neki normalan gaming.

:: ok, brate, a ova GTX295, jel moze da izgura do 30``
Equinoxe Re: 19.12.2009. 17:28 #172467

Niko nije rekao ovde da najjače karte nemaju smisla, govorimo o onima koji uzimaju odmah najnovije i najskuplje samo da bi imali. I to na 20`. To je za psihoanalizu.

SkyFire @bax2003 19.12.2009. 17:34 #172469

To si upravu..Tebe nisam ni demantovao vec sam se nadovezao na NMY-ov post zato sto non stop potencira jedno te isto i on i njemu slicnima tipa ja igram meni je sve po taman a ne kaze koja je to rezolucija na kojoj igra i onda se stice utisak da sa slabijim kartama mozes da imas monitor od 24` i da te boli uvo.Sto bi bacao onda pare na kartu od 300-400 eur?!Pa mislim da to onda nebi biko radio kad bi moglo!
Evo ti moj primer.Ja sam sa GTX295 zadovoljan maximalno.Karta je i dalje zmaj i ne planiram da je menjam.Nit planiram nit imam pare..Eventualno moze da se desi ako naidje povoljna situacija da ovu prodam pa ako se bas pojavi taj Fermi koji ce da bude snage kao recimo GTX295 onda bi presao na single varijantu jer je malo zahvalnija..
Ali ni to se sigurno nece desiti jer je prosipanje iz supljeg u prazno i gubljenje novca!DX11 mi ne igra nikakvu ulogu i ne lozim se na te gluposti,sasvim sam zadovoljan i sa DX9,eventualno DX10 mada nisam primetio neke osetne razlike izmedju ova dva..

kad pomenu psihoanalizu!Jesi video onu budalu sa youtube-a sto ima 5970 CF i to sve igra na 22` !WTF?!

philaemos ... 19.12.2009. 17:40 #172470

Pitam se sta ce coveku monitor od 24 ili 30 incha.
Kao sad ste svi neki profesionalci pa vam treba za obradu ne znam ni ja cega.
Po meni nenormalno uzeti od 24`` pa jos 2 ili 3 komada, osim ako nisi profi profi profi profi pa ti bas treba (samo ne znam zasta).
Das za monitore 1000 eura, onda bi bilo glupo da imas Radeon 4850 zar ne? Kupices GTX295.

Kompjuterski sto mi je takav da mi monitor stoji tik ispred face (Asus 19``), ako bih ga menjao uzeo bih mozda 20``, veca dijagonala mi stvarno ne treba. Za to kupis TV.

SkyFire ... 19.12.2009. 18:00 #172479

Eto pricate o nekoj objektivnosti i pravdi a sudite na osnovu svog zapazanja?!Gde je tu logika?!
Vrlo prosto..Ne mora niko da se bavi profi radom da bi imao 24` monitor.Jednostavno mozda mu treba veca povrsina i preglednost zbog nekih poslova koje njemu odgovaraju a i danas regularno su vec cene tih monitora na stupnju normale pa ih je i lakse obezbediti..
Druga stvar,onaj ko se bavi tim gamingom odgovara mu vise veca povrsina zbog preglednosti i zbivanja,efekata i raznih scena a sam uzitak svega toga ne moze da se dozivi na nekom malom monitoru..
Tvoj post mi deluje kao da sad mi koji imamo treba da se pravdamo zasto imamo vece monitore..
Evo ako je tako pocecu od sebe.Ja imam recimo 27` monitor,nemam recimo LCD TV.Njega koristim za razlicite stvari..Kao sto su gledanje filmova,gaming,poceo sam malo profesionalnije da se bavim odredjenim stvarima i koristim njegove mogucnosti..
A pored svega toga,nije mi jasno cemu vise to osudjivanje sta ce ko da ima>?Mozda je to samo ljubav prema HW-u i jednostavno entuzijazam,ljui bre uzivaju u tim stvarima,vole tehniku..Znaci nikad mi necete biti jasni,nikad!

Equinoxe Kome je šta nenormalno.... 19.12.2009. 18:02 #172481

Za ovo ja koristim monitore, samo su sada 2 x 24, samo mi fali kad nešto radim u 1080 da smajnujem na rezoluciju 19` monitora.

http://img205.imageshack.us/img205/2137/img3351q.jpg
http://img42.imageshack.us/img42/4629/monitori2.jpg

Ko se bavi grafikom i / ili video zna da neke stvari ne mogu da se rade u 1/4 rezolucije da bi stale na monitor.

Ne koriste ljudi računare samo za igranje.
philaemos .... 19.12.2009. 18:11 #172484

Cisto se nadovezah na predhodnu pricu o kupovini nepotrebnog hardvera
Radeon 5870, 5970, GTX295, 27`` monitor, Logy z5500, mis od 100 eura, zvucna od 150, kuciste od 30k dinara (ko je tu lud...) napajanje od 250 eura... ako se tako gleda na stvari to je sve bacanje para i kupovina nepotrebnog hardvera...

Sta vas briga ko sta ima i sta ce da kupi, a ko trci da na forumu obelodani sta je kupio juce to je druga stvar... to mi je stvarno trulex

Sky, to sam hteo da kazem.
Ti zelis toliki monitor, ja ne, a posto imas toliko cuda treba ti i jaka graficka, sto je normalno.
Meni je 5850 na 19-ticu apsolutno dovoljna za sve igre, tako da sam miran neko vreme.

Equinoxe Re: .... 19.12.2009. 18:15 #172486

Moraš da razgraničiš 2 stvari, kupovanje kvalitetnih stvari (sasvim normalno za nekog kome računar donosi prihode) i iživljavanje tipa idem odmah da kupim najbrže (bez obzira što sam pre 2 meseca menjao) da bi imao i bio NAJJAČI. Ja bi iskreno voleo da imam dva 30` monitora, 2560 x 1600 i da radim komotno sa velikim ikonama i ne naprežem oči koliko je to moguće. Kad budeš radio retuširanje slika, kad bideš imao otveroneih 20 toolbarova u Maya-i itd..., 20 keyframed efekata na timeline-u u Afteru .....shvatićeš o čemu pričam.

:: Cisto se nadovezah na predhodnu pricu o kupovini nepotrebnog hardver
:: Radeon 5870, 5970, GTX295, 27`` monitor, Logy z5500, mis od 100 eura, zvucna od 150, kuciste od 30k dinara (ko je tu lud...) napajanje od 250 eura... ako se tako gleda na stvari to je sve bacanje para i kupovina nepotrebnog hardvera..
:: Sta vas briga ko sta ima i sta ce da kupi, a ko trci da na forumu obelodani sta je kupio juce to je druga stvar... to mi je stvarno trule
:: Sky, to sam hteo da kazem
:: Ti zelis toliki monitor, ja ne, a posto imas toliko cuda treba ti i jaka graficka, sto je normalno
:: Meni je 5850 na 19-ticu apsolutno dovoljna za sve igre, tako da sam miran neko vreme
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
STRANA 4 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs