Re: Re: Re: samo ti uzmi 260 i poslednji ............rerererererererere
20.05.2010. 11:36
status: user broj poruka: 7783
Pa sta ces kad je covek navikao da vozi ficu na obican benzin pa kad je seo u BMW po navici nastavlja da sipa obican a ne premium.
Tortojeda i njegove komentare nikada ne uzimati za ozbiljno.
I jos nesto moram da primetim da kad neko pita koja graficka koji cpu i sl. javi se i kurta i murta da pametuje ali kad neko pita nesto u vezi OS-a onda tu bude dva ili tri odgovora posto svi `strucnjaci` ne dobacuju dalje od instalacije novog OS-a kenjanja po veznim programima i OC-u atoma do iznemoglosti...
MISLITE O TOME !!!
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Tortojed, više puta smo te zamolili da ne širiš gluposti na forumu samo zato što si na mrtvom XP-u imao problema sa 5850. SVI, ALI SVI ovde na forumu koji su uzeli 5xxx seriju su prezadovoljni kupovinom, i nema nikoga da se žali ni na pouzdanost karte pa ni na drivere. Driveri su im bolji nego Nvidiini trenutno.. :: :: Rečeno ti je već bilo da instaliraš Win7 ali ti to nisi hteo... :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: :: :: To znaci da seriju 5xxx zaobilazim u sirokom luku, pa isto savetujem i drugima. Nepouzdane karte, losi drajveri.. :: :: :: :: :: vot d fak 5770=macka u dzaku?? sta to znac :: :: :: :: :: :: http://www.4shared.com/file/252177953/2a683ea7/SP_A1530.htm :: :: :: AMD Phenom II X2 550BE @3.1Gh :: :: :: Gigabyte MA770-UD :: :: :: KINGSTO :: :: :: 4GB (2x2GB) 800Mhz DDR2 CL :: :: :: Gigabyte Radeon HD 5750 1GB GDDR5 R575D5-1GD :: :: :: Upload - 28 Mb/s aka 3.5 :: :: :: :: :: ::
na primer: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/1 260sp216 5770/1gb FarCry2 40 32 Down of discovery 35 51 CoD5 48 46 HAWX 42 48 Crysis WARHEAD 28 26 MassEffect 75 60 Fallout 50 55 BIA 59 63 vantage 10711/9092 10311/8705 video traskoding 31 44(gtx285, LOL) manje je bolje
sve u svemu, tu su negde sto se tice golih performansi. sve ostale prednosti su na strani 5770 (potrosnja/oc/cena/perf.per watt/dx11), tako da ne vidim razlog zasto uzimati nvidiju. ako 260 ima nekih prednosti koje sam prevideo, molim te navedi
______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
ajd mi objasno sta znaci `kvalitetnija` karta!!!!!! jbt al se frljate sa izrazima...pa nije to auto da je od pocinkovanog lima u odnosu na lim od Yugeca
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
Re: Re: Re: Re: samo ti uzmi 260 i poslednji ............rerererererererere
20.05.2010. 11:42
status: user broj poruka: 2931
pa i logicno je, ipak je prvenstveno hardveraski forum, barem ga ja tako dozivljavam ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: I jos nesto moram da primetim da kad neko pita koja graficka koji cpu i sl. javi se i kurta i murta da pametuje ali kad neko pita nesto u vezi OS-a onda tu bude dva ili tri odgovora posto svi `strucnjaci` ne dobacuju dalje od instalacije novog OS-a kenjanja po veznim programima i OC-u atoma do iznemoglosti.. :: :: MISLITE O TOME !! :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! ::
nek uzme nvidiu,ona je kako se ono kaze a da `kvalitetnija`.... nase 5770 su pravili mali zuti negde pod na`stresnicom,dok su 260 radili po garazama:D jednostavno 260 ti je jeftinija,uzmi,al kasnije bice trt da je prodas!!!!
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
Znači da je PCB, naponska i hlađenje bolje odrađeno. Ne kažem da je HD 5770 loše odrađena, nije imalo potrebe da je bolje urade jer se čip malo greje i troši, tako da je ovakva kakva je extra.
The Way It`s Meant To Be Played
:: ajd mi objasno sta znaci `kvalitetnija` karta!!!!!! :: jbt al se frljate sa izrazima...pa nije to auto da je od pocinkovanog lima u odnosu na lim od Yugec :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: ::
:: ajd mi objasno sta znaci `kvalitetnija` karta!!!!!! :: jbt al se frljate sa izrazima...pa nije to auto da je od pocinkovanog lima u odnosu na lim od Yugec :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: ::
kod 260 su naponska i hladjenje JACE, sto ne podrazumeva da su kvalitetnije resene. sto se tice pcb-a, ne kontam na sta mislis- bolja optimizacija stampanih vodova ili kvalitetniji pertinax? ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Znači da je PCB, naponska i hlađenje bolje odrađeno. Ne kažem da je HD 5770 loše odrađena, nije imalo potrebe da je bolje urade jer se čip malo greje i troši, tako da je ovakva kakva je extra :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ajd mi objasno sta znaci `kvalitetnija` karta!!!!!! :: :: jbt al se frljate sa izrazima...pa nije to auto da je od pocinkovanog lima u odnosu na lim od Yugec :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: ::
Sad sam se čuo sa čovekom, kartu ću moći i da probam, testiram, izvrtim sve što trebauradim i dobiću je za 100e! Iskrsao mu je neki deal u BG sledeće nedelje, pa će ostati par dana, pa tad mogu da se iživljavam na njoj, tako da ako iz nekog razloga nešto ne bude štimalo(konkretno, ako bude bagovanja OS-a, ako fps u igrama ne bude ni približan ovom sa ovih testova na guru, tom`s hw itd...), onda ću uzeti 5770. Što se tiče potrošnje, evo linkova: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/11 http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gtx-260-sp216-sonic-review - test/6 dakle 5770 idle:228w naspram 196w kod gtx 260, a u full stressu: 5770:321w naspram 349w kod gtx 260, tako da to nije nešto preterano više da bih se cimao zbog toga. Napajanje će to izvući bez problema. Što se tiče buke, koliko vidim ovde razlika je 1dB, što je zanemarljivo. 5770 mi je bio prvi izbor, ali sobzirom da gtx dobijam za 35e manje, onda mislim da je to opravdana kupovina. Sad da ne bi neki rekli: Pa kad i sam to znaš, što si uopšte postavljao temu?, reći ću da je pitanje bilo usmereno i kako će raditi na amdovom čipsetu, ali to smo već razjasnili, takođe pitao sam da li iko ima slična ili ista iskustva.
Tako je.Slazem se sa konstatacijom.Ja sam imao problem sa Nvidia+Intel+Win7 64 ....naravno mislim na drajvere dok sa Win XP sve radi savrseno...
Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1 Asus P5Q-E 2x2GB Mushkin Black Line@1066MHZ 996599ES,Artic Cooling RC Turbo Module 1x250GB Seagate , 1x500GB WD Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MHz CM Elite 332 Corsair CMPSU-650TX Logitech G11 + A4Tech X7 Asus MB19SE Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audio Xoro 5.1 http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs
:: Nije uopste problem AMD chipset za grafiku koju ces da koristis ,ima toliko testova po netu o tome kombinacija AMD + Nvidia ,vise je problem mozda u Nvidia driverima na Win7 ,jer koliko vidim na forumu problem imaju i ljudi sa Intel CPU i chipsetom ,tako da mozda bolje da ti kazu koji je najjaci Nvidia driver za win7 ,a u XP -u ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema. :: ::
Slazem se sa Mixx-om, to sto 260 ima jacu naponsku i jace hladjenje ne znaci da je kvalitetnije. Ta 260 i vuce vise struje i vise se zagreva pa je i normalno da joj je potrebna jaca naponska sekcija i jaci i veci sistem hladjenja. Logika....
ma za 100e kupuj i pevaj! ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Sad sam se čuo sa čovekom, kartu ću moći i da probam, testiram, izvrtim sve što trebauradim i dobiću je za 100e! Iskrsao mu je neki deal u BG sledeće nedelje, pa će ostati par dana, pa tad mogu da se iživljavam na njoj, tako da ako iz nekog razloga nešto ne bude štimalo(konkretno, ako bude bagovanja OS-a, ako fps u igrama ne bude ni približan ovom sa ovih testova na guru, tom`s hw itd...), onda ću uzeti 5770. :: Što se tiče potrošnje, evo linkova :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/1 :: http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gtx-260-sp216-sonic-review - test/ :: dakle 5770 idle:228w naspram 196w kod gtx 260, a u full stressu: 5770:321w naspram 349w kod gtx 260, tako da to nije nešto preterano više da bih se cimao zbog toga. Napajanje će to izvući bez problema. Što se tiče buke, koliko vidim ovde razlika je 1dB, što je zanemarljivo. 5770 mi je bio prvi izbor, ali sobzirom da gtx dobijam za 35e manje, onda mislim da je to opravdana kupovina. Sad da ne bi neki rekli: Pa kad i sam to znaš, što si uopšte postavljao temu?, reći ću da je pitanje bilo usmereno i kako će raditi na amdovom čipsetu, ali to smo već razjasnili, takođe pitao sam da li iko ima slična ili ista iskustva :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: ::
Lepo si složio prednosti ati-ja, hvala na tome, biće uzeto u obzir. 5770 je bolja za CF i moje napajanje bi verovatno i CF izdržalo, a ta CF kombinacija će extra raditi i u narednih par godina, a ja ne znam koliko dugo ću još igrati igre(treba se završavati fax, ženiti, itd..), maximalno još nekih godinu, godinu i po. Mada, nikad se ne zna .)
Držao sam i jednu i drugu u ruci, i GTX 260 SP 216 mi je ostavila utisak kao kvalitetnija karta. Dovoljno je reći da je teža od HD 5770. A i po veličini je veća, ova pored nje izgleda kao neka integruša. No nebitno, HD 5770 je sjajna karta, imao sam priliku da je isprobam, hladna je i tiha dosta. Ali za 100e je GTX 260 SP 216 najbolje rešenje!
The Way It`s Meant To Be Played
:: kod 260 su naponska i hladjenje JACE, sto ne podrazumeva da su kvalitetnije resene. sto se tice pcb-a, ne kontam na sta mislis- bolja optimizacija stampanih vodova ili kvalitetniji pertinax :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: Znači da je PCB, naponska i hlađenje bolje odrađeno. Ne kažem da je HD 5770 loše odrađena, nije imalo potrebe da je bolje urade jer se čip malo greje i troši, tako da je ovakva kakva je extra :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ajd mi objasno sta znaci `kvalitetnija` karta!!!!!! :: :: :: jbt al se frljate sa izrazima...pa nije to auto da je od pocinkovanog lima u odnosu na lim od Yugec :: :: :: :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: :: :: ::
9800gx2 i 3870x2 su mnogo teze od obe kartice, a obe su tezak les :).
Pozdrav!
:: Držao sam i jednu i drugu u ruci, i GTX 260 SP 216 mi je ostavila utisak kao kvalitetnija karta. Dovoljno je reći da je teža od HD 5770. A i po veličini je veća, ova pored nje izgleda kao neka integruša. No nebitno, HD 5770 je sjajna karta, imao sam priliku da je isprobam, hladna je i tiha dosta. Ali za 100e je GTX 260 SP 216 najbolje rešenje :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: kod 260 su naponska i hladjenje JACE, sto ne podrazumeva da su kvalitetnije resene. sto se tice pcb-a, ne kontam na sta mislis- bolja optimizacija stampanih vodova ili kvalitetniji pertinax :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: Znači da je PCB, naponska i hlađenje bolje odrađeno. Ne kažem da je HD 5770 loše odrađena, nije imalo potrebe da je bolje urade jer se čip malo greje i troši, tako da je ovakva kakva je extra :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: ajd mi objasno sta znaci `kvalitetnija` karta!!!!!! :: :: :: :: jbt al se frljate sa izrazima...pa nije to auto da je od pocinkovanog lima u odnosu na lim od Yugec :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Evo ti link http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/11 , cpu i7, ploča sa x58 čipsetom :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: :: :: sa potrosnjama u W....ni CF od 5770 ne trosi toliko a kamoli jedna!!! :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: ::
Ova karta ima 192sp, naspram 216sp koju ima ova oju bih uzeo. Pa zato manje i troši, a i ja sam dao link za palitovu 260 kojoj su malo podignuti klokovi. realno bi bilo nešto između.
Znaci po tebi ako je karta veca i teza u ruci znaci da je bolja??? Nisu to napajanja pa da ih tako uporedjujes... Uostalom 7600GT je uvek dobijao prednost u kupovini u odnosu na 6800GT, a dosta manja i laksa kartica, i brza, tako da se ne lazemo....
:: Držao sam i jednu i drugu u ruci, i GTX 260 SP 216 mi je ostavila utisak kao kvalitetnija karta. Dovoljno je reći da je teža od HD 5770. A i po veličini je veća, ova pored nje izgleda kao neka integruša. No nebitno, HD 5770 je sjajna karta, imao sam priliku da je isprobam, hladna je i tiha dosta. Ali za 100e je GTX 260 SP 216 najbolje rešenje :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: kod 260 su naponska i hladjenje JACE, sto ne podrazumeva da su kvalitetnije resene. sto se tice pcb-a, ne kontam na sta mislis- bolja optimizacija stampanih vodova ili kvalitetniji pertinax :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: Znači da je PCB, naponska i hlađenje bolje odrađeno. Ne kažem da je HD 5770 loše odrađena, nije imalo potrebe da je bolje urade jer se čip malo greje i troši, tako da je ovakva kakva je extra :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: ajd mi objasno sta znaci `kvalitetnija` karta!!!!!! :: :: :: :: jbt al se frljate sa izrazima...pa nije to auto da je od pocinkovanog lima u odnosu na lim od Yugec :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: :: :: :: :: ::
I na kraju standard..Ubedjivanje do smrti da se uzme ATI.. Sve ostalo je smesno,jadno i treba izbegavati u sirokom luku (sarkazam) Sta i ocekivati na ovom forumu.Jedna te ista prica konstantno..
Iskreno treba izbegavati uopste ovakve teme ,ne treba ih uopste postovati i sam user treba da proceni i da donese odluku..Ako ima prijatelje koji vise poznaju materiju moze njima da se obrati..Ovako samo podstice prepucavanje koje ne dovodi ni do kakvog cilja vec pricanja u krug vec davno iste price!
Kada sve ovo covek cita,ne zna dal dal se smeje ili place ..Toliko nebuloza,nerealnosti,praznih reci za dzaba ..Ne znam..Ko da je bitno sta ce covek da uzme..Sta se koljete ? Napolje pa lecite frustracije i negativnu energiju ..Ubedjujte ribe da vam daju a ne koju ce ko kartu da uzme..Svasta.. Hocete zdrav forum a nema konstruktivne diskusije ,samo spamujete i naklapate ko neke tetke..
@Mortifcat Eto zasto sam ti rekao da dzabe pitas kad vec znas..Od tvoje teme sad je nastao kupus.Prica koja se ponavlja ovde vec odavno a koja nema apsolutno nikakav cilj vec je takav navijacki stav po svaku cenu pojedinih koji postuju..Steta!
Istina, poklaše se ljudi. Jbg, znaš zašto sam temu stavio, rekao sam ti sinoć,najviše me brinulo to kako će se nvidia ponašati na x64 i amd platformi. Jbg, navijački stav je evidentan, ali evo ja sam više bio za ATI, ali eto sad bih probao ovu gtx 260, ne zato jer me ati razočarao, nego mislim da je opravdana kupovina ove gtx i zato što mislim da je ova karta i dalje vrh, iako je iz prethodne generacije(kao što su vrh i ati 4870, 4890)...Temu sam ipak morao da postavim, jer ortaci koji se iole razumeju u hw imaju podeljena mišljenja. Idući logikom da temu koju realno mogu svi korisnici foruma da pročitaju, a samim tim i daju sud, mislio sam da ću lakše doći do rešenja. Ne znam da li si pročitao, napisao sam ranije da ću ipak dobiti kartu na test(uz mnogo ubeđivanja), pa ako nešto ne bude valjalo, vratiću gtx i uzeti 5770...Ne želim da budem odgovoran za dalje krvoproliće na forumu. Hvala svima na odgovorima!
Be the change you want to see in the world.
:: I na kraju standard..Ubedjivanje do smrti da se uzme ATI. :: Sve ostalo je smesno,jadno i treba izbegavati u sirokom luku (sarkazam :: Sta i ocekivati na ovom forumu.Jedna te ista prica konstantno. :: :: Iskreno treba izbegavati uopste ovakve teme ,ne treba ih uopste postovati i sam user treba da proceni i da donese odluku..Ako ima prijatelje koji vise poznaju materiju moze njima da se obrati..Ovako samo podstice prepucavanje koje ne dovodi ni do kakvog cilja vec pricanja u krug vec davno iste price :: :: Kada sve ovo covek cita,ne zna dal dal se smeje ili place ..Toliko nebuloza,nerealnosti,praznih reci za dzaba ..Ne znam..Ko da je bitno sta ce covek da uzme..Sta se koljete ? Napolje pa lecite frustracije i negativnu energiju ..Ubedjujte ribe da vam daju a ne koju ce ko kartu da uzme..Svasta. :: Hocete zdrav forum a nema konstruktivne diskusije ,samo spamujete i naklapate ko neke tetke. :: :: @Mortifca :: Eto zasto sam ti rekao da dzabe pitas kad vec znas..Od tvoje teme sad je nastao kupus.Prica koja se ponavlja ovde vec odavno a koja nema apsolutno nikakav cilj vec je takav navijacki stav po svaku cenu pojedinih koji postuju..Steta :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
:: Znači da je PCB, naponska i hlađenje bolje odrađeno. Ne kažem da je HD 5770 loše odrađena, nije imalo potrebe da je bolje urade jer se čip malo greje i troši, tako da je ovakva kakva je extra Sta je tu cudno sto ima `bolju` naponsku sekciju i `bolje` hladjenje? Bilo bi cudno da ima istu naponsku sekciju,jer je 260 mnogo veci potrosac od 5770. GTX 260 = 182W TDP ATI 5770 =108W TDP Naravno da mora imati bolje reseno hladjenje jer se i mnogo vise greje...Tako da tvoj post nema nikakvog smisla.
5770 je 128 bitna kartica koja dostize performanse jedne 448 binte karte...Samim tim je 5770 mnogo savrmenija karta i kad bi imala istu potrosnju i kad bi se isto grejala opet bi bila bolja tehnologija...Cak i ako zanemarimo DX11 podrsku. A o crkavanju cele GTX 200 pa tek da se ne prica.
@Mortifcat Problem i jeste sto ce se u temi javiti mnostvo njih koji imaju veoma malo ili nikakvo iskustvo ,citaj znanje vezano za graficke karte..Generalno jako mali broj ljudi uopste zna o cemu prica,svi ponavljaju jednu istu pricu jedni za drugim kao eho na svadbi :) Zato ovakva tema ne moze da bude od koristi jer nije ozbiljna i ne temelji se na znanju vec na naklapanju,pomodarstvu i subjektivnosti..Otud i razni komentari takvog tipa..
Ja samo mogu da ti kazem srecno i istestiraj tu mrcinu sto bolje..Obracaj paznju na detalje u scenama,brj fps-a,prosecan,minimalan posmatraj to kao da proucavas kartu,tako ces jedino skupiti pravo iskustvo da mozes da kazes da nesto ponzajes kako radi.. Ja sam ti odmah na pocetku rekao da je meni sve jedno sta ces ti uzeti.Meni kao clanu,useru ove zajednice je bitnije da ti budes zadovoljan i srecan nego da ti ja namecem moje misljenje (moje misljenje je samo moje i ja ga temeljim na dugogodisnjem iskustvu i radu) ..Mogu samo da ti ukazem na neke prednosti da prenesem jedan deo iskustva sa takvim hw-om ali odluka je uvek na tebi/vama..Prema tome,sta god da uzmes ja cu biti srecan ako ces i ti biti.
Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1 Asus P5Q-E 2x2GB Mushkin Black Line@1066MHZ 996599ES,Artic Cooling RC Turbo Module 1x250GB Seagate , 1x500GB WD Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MHz CM Elite 332 Corsair CMPSU-650TX Logitech G11 + A4Tech X7 Asus MB19SE Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audio Xoro 5.1 http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs
:: @Mortifca :: Da na sedmici sam sad i to na 32 bit-a..Duze vremena sam bio na 64 bit-a,cak su u nekim igrama i bolje performanse od 32 bit-a ali postoji i problem sa 64 bitnim sistemom i igrama + nvidija driveri gde te izbacuje iz igre ili ti crashuje itd. :: Sad mi na 32 bita radi sve sasvim dobro. :: Radi odlicno ako mislis na DX10 zbog vece zahtevnosti. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.