Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Testing ASUS 5850 voltage tweak!
STRANA 4 OD 4
OCz re 20.07.2010. 11:19 #231942

status: user
broj poruka: 2900
Samo se ponavljas po xx puta ...Ukapirali smo sta je problem. Napisao sam ti lepo onaj moj predhodni post i ostavio link ka onoj temi. Jesi li ga uopste pogledao ..?
Svi smo se slozili da je najverovatnije problem do BIOSa. Stavi drugi BIOS pa vidi da li to resava problem. Koji ? Pa manje-vise mozes svaki, eno Sky ti je ostavio link ka dva Asus BIOSa. Verovatno su isti kao i taj tvoj - samo sto je tvoj nesto...`ubagovao` tj. tako se nadamo ..
Ako drugi BIOS ne resi problem, ja bi trazio drugu kartu ..

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Dve stvari... 20.07.2010. 18:12 #232029

broj poruka: 7783
Prva:
Zasto svi misle da svaka kartica moze da se klokuje do neba?
Druga:
Na osnovu cega da trazi drugu karticu?

Dakle kao i u svemu drugome neko moze da pretrci 100m za manje od 10s ali ne i svi.
Tako da ne vidim zasto bi mu prodavnica uvazila reklamaciju kad njegova kartica radi vise nego dobro po fabrickim setovanjima i ne prikazuje ama bas nikakve anomalije.

Znaci za pare koje si dao si dobio ono sto si platio ako si zeleo vise trebalo je da se otvoris za jacu kartu.

Tomato Republic Of Serbia !!!

P.S. sve si napomenuo samo nisi napisao koje je napajanje u pitanju mozda tebe u stvari tuca ono a ne grafika, jer kad klokujes plocu, procesor, memoriju i naravno grafiku mozda napajanje ne moze da isporuci dovoljno struje za OC grafike.

OCz re 20.07.2010. 18:18 #232031

Drugu karticu da trazi na osnovu toga sto mu ne radi manuelna kontrola ventilatora kako bi trebala da radi. Nema to nikakve veze sa overclock-om, njemu brljavi kontrola fana i ukoliko drugi BIOS ne resi problem, ja bi sigurno trazio drugu kartu. Inace, u roku od 7 dana od kupovine zakonski imas pravo da vratis proizvod sa razlogom `ne svidja mi se`.

despot83 +1 OCZ 20.07.2010. 18:35 #232036

broj poruka: 711
Zakon je na tvojoj strani,ako se bune ti samo pitas da li zele trzisnu odmah ili sad.

Samo budi oprezan ako vracas,sve sto si dobio stavi u kutiju i obrati paznju kako vadis kartu da ne zagrebes nesto,jer te i za ogrebotinu po zakonu mogu zezati.

A to novi bios,logos,skijatos parastos to nisam u toku,nekad sam koristio za atija redlinker, pretpostavljam da ti to ne resava problem.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Skeletor9 .. 20.07.2010. 21:06 #232072

broj poruka: 422
meni ne radi manuelna kontrola fana tj on sam zalece i usporava kako on hoce a ne moze da se kontrolise ni iz osnovne stvari a to je catalyst...

DFI DK P45-T2RS
INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE
2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES
ASUS ATI 5850 VOLTAGE TWEAK
WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
NZXT LEXA S N

SkyFire ... 20.07.2010. 21:42 #232078

broj poruka: 18472
Na PCB-u ti pise lepo koji imas bios..
Skini biose sa techpowerup-a i proveri da li se razlikuju..
Proceduru za flashovanje imas ovde 100x sam pisao o tome..
Takodje mozes i sam da napravis bios profil za fan kontrolu..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

MaliAbner Re: re 20.07.2010. 23:28 #232110

Jesi li ti 100% siguran u to `ne svidja mi se`...
Citah ja pre izvesnog vremena zakon o zastiti potrosaca i nesto se ne secam da sam tamo naleteo na takvu stavku pa ako bi mozda mislim posto si upoznat mogao da nam ukazes na tu tacku zakona o zastiti potrosaca.

Unapred sam ti zahvalan.

:: Drugu karticu da trazi na osnovu toga sto mu ne radi manuelna kontrola ventilatora kako bi trebala da radi. Nema to nikakve veze sa overclock-om, njemu brljavi kontrola fana i ukoliko drugi BIOS ne resi problem, ja bi sigurno trazio drugu kartu. Inace, u roku od 7 dana od kupovine zakonski imas pravo da vratis proizvod sa razlogom `ne svidja mi se`
::
gile23 ... 20.07.2010. 23:34 #232118

broj poruka: 9121
Hteo sam pre da kazem, ali vidim sad OCZ, idi jednostavno reci ne radi mi kontrola obrtaja vent-a kupio sam karticu pre 3-5 dana.. Ako nemaju isti model trazi jaci model (Vapor X).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Skeletor9 .. 21.07.2010. 01:08 #232132

fora je to da se ona ne pregreva u igrama nikada tj ubrzava ona prema potrebi ali ne mogu ja to da joj zadajem tj da fiixiram fan...strasno me nervira..

DFI DK P45-T2RS
INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE
NZXT LEXA S N

SkyFire ... 21.07.2010. 03:27 #232152

broj poruka: 18472
Pa ostavi je onda tako..Igraj i ne pipaj..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

codeus ... 21.07.2010. 06:43 #232160

broj poruka: 4054

ajd slikaj lice prodavca kad mu saopstis da ti vent nece da radi sa programom koji je pisao Pera .. i da zbog toga trazis zamenu ..

super sto tih 300e zatezes do krajnjih granica .. manuelno mozes da kontrolises trenutno samo svoju puricu .. a za vent ces morati da hakujes bios.. ili pak nadjes soft koji MOZE da kontrolise taj vent ..
OCz Re: Re: re 21.07.2010. 15:43 #232210

U `novom` zakonu o zastiti potrosaca (taj novi je od 2008 cini mi se, nisam siguran, mrzi me da Guglam) ta stavka ne stoji - izbacili su je jer si idioti.
U starom zakonu se ona nalazila, i nalazice se takodje i u novom.

Nacrt o novom zakonu koji treba da se uvede je ovaj i u njemu mozes pronaci tu stavku.

http://www.mtu.gov.rs/dokumenti/propisi/nacrti/nacrtzakonaozastitipotrosaca.pdf

E sada, to je ono sto stoji na papiru, a zemlja u kojoj zivimo je Srbija. I zakoni su svejedno da ih okacis macki u rep. U PRAKSI, odneces robu u roku od 7 dana od kupovine i trazices pare nazad i dobiti ih. Jednostavno se tako radi, ukoliko se prodavac protivi (a 99% nece), zovni im inspekciju pa da vidis kako ce rado primiti robu nazad.

:: Jesi li ti 100% siguran u to `ne svidja mi se`..
:: Citah ja pre izvesnog vremena zakon o zastiti potrosaca i nesto se ne secam da sam tamo naleteo na takvu stavku pa ako bi mozda mislim posto si upoznat mogao da nam ukazes na tu tacku zakona o zastiti potrosaca
:: Unapred sam ti zahvalan
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Drugu karticu da trazi na osnovu toga sto mu ne radi manuelna kontrola ventilatora kako bi trebala da radi. Nema to nikakve veze sa overclock-om, njemu brljavi kontrola fana i ukoliko drugi BIOS ne resi problem, ja bi sigurno trazio drugu kartu. Inace, u roku od 7 dana od kupovine zakonski imas pravo da vratis proizvod sa razlogom `ne svidja mi se`
:: ::
MaliAbner Re: Re: Re: re 21.07.2010. 19:05 #232256

Hvala za dopunu, jer sam ja kao sto rekoh citao taj zakon o zastiti potrosaca i nisam nasao taj clan zakona.
Inace u inostranstvu je taj rok za vracanje proizvoda minimum mesec dana a neki prodavci daju i dva meseca fore da vratis nesto sto ti se ne pokaze onim sto si ocekivao.

Ali mi zivimo u zemlji iz mog potpisa.

:: U `novom` zakonu o zastiti potrosaca (taj novi je od 2008 cini mi se, nisam siguran, mrzi me da Guglam) ta stavka ne stoji - izbacili su je jer si idioti
:: U starom zakonu se ona nalazila, i nalazice se takodje i u novom
:: Nacrt o novom zakonu koji treba da se uvede je ovaj i u njemu mozes pronaci tu stavku
:: http://www.mtu.gov.rs/dokumenti/propisi/nacrti/nacrtzakonaozastitipotrosaca.pd
:: E sada, to je ono sto stoji na papiru, a zemlja u kojoj zivimo je Srbija. I zakoni su svejedno da ih okacis macki u rep. U PRAKSI, odneces robu u roku od 7 dana od kupovine i trazices pare nazad i dobiti ih. Jednostavno se tako radi, ukoliko se prodavac protivi (a 99% nece), zovni im inspekciju pa da vidis kako ce rado primiti robu nazad
:: :: Jesi li ti 100% siguran u to `ne svidja mi se`..
:: :: Citah ja pre izvesnog vremena zakon o zastiti potrosaca i nesto se ne secam da sam tamo naleteo na takvu stavku pa ako bi mozda mislim posto si upoznat mogao da nam ukazes na tu tacku zakona o zastiti potrosaca
:: :: Unapred sam ti zahvalan
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Drugu karticu da trazi na osnovu toga sto mu ne radi manuelna kontrola ventilatora kako bi trebala da radi. Nema to nikakve veze sa overclock-om, njemu brljavi kontrola fana i ukoliko drugi BIOS ne resi problem, ja bi sigurno trazio drugu kartu. Inace, u roku od 7 dana od kupovine zakonski imas pravo da vratis proizvod sa razlogom `ne svidja mi se`
:: :: ::
:: :: ::
Ishmerish Moze da je vrati 21.07.2010. 20:25 #232284

broj poruka: 7285
al u Uzbekistanu,fala bogu pa nas zakon nije regulisan ni za normalne slucajeve,a kamoli za ove paranormalne aktivnosti.

A ti smoru sprzi voltazu jos malko,pa klin se klinom izbija.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

OCz re 21.07.2010. 20:28 #232286

Ma kod nas nije ni bitno da li postoji neki zakon kada se ni ne postuje ..

Po tom novom zakonu koji treba da dodje (koji je trebao jos odavno da dodje..) bice 14 dana rok za vracanje robe bez potrebnog objasnjenja.

Ali eto kazem, u praksi se moze vratiti u roku od nedelju dana roba i prodavci uglavnom ne prave tu nikakve probleme.
Ishmerish Re: re 21.07.2010. 20:29 #232287

broj poruka: 7285
Moze druze naravno,ali ne kada robu das nekom ljaksi koji prvo voltazu dize.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Ma kod nas nije ni bitno da li postoji neki zakon kada se ni ne postuje .
:: Po tom novom zakonu koji treba da dodje (koji je trebao jos odavno da dodje..) bice 14 dana rok za vracanje robe bez potrebnog objasnjenja
:: Ali eto kazem, u praksi se moze vratiti u roku od nedelju dana roba i prodavci uglavnom ne prave tu nikakve probleme
Skeletor9 .. 21.07.2010. 21:25 #232296

ljakse ti je tata... nego...

zakljucak je da fan ne dize brzinu tokom 3 d aplikacija na adekvatan nacin... probao sa msi kombustorom na default vrednostima.. temperatura ode gore a fan polako dize svoju brzinu... ne moze da isprati dizanje temperature podizanjem broja svojih obrtaja.. cim ugasim taj kombustor tj 3d aplikaciju, fan se zavrti kao lud... dok ne ohladi grafu totalno sto je i normalno...

DFI DK P45-T2RS
NZXT LEXA S N

gliga79 Osecam 21.07.2010. 21:43 #232299

broj poruka: 4641
da ces probati da zamenis Graficku(prodas ili menjas uz doplatu).
Jadan taj ko se zajebe, da kupi ovu napacenu karticu:))))

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
STRANA 4 OD 4
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs