I Powercolor upada u kombinaciju za petak sa 6850/6870
STRANA 4 OD 4
Pisko
FoffSamir
21.10.2010. 18:28
status: user broj poruka: 6672
E, pa da se malo složim sa Samirom, iako ja nemam - baš kao ni on ni vi ostali - dokaze za ovo, već, čuh i pročitah tako.... Više puta je u početnim review-ima sugerisano da su kartice navodno raznih prozvođača - iste osim nalepnice. I, također, i to naročito kod nvidije ali ne i ATI-ja koji je stao na 256 širini magistrale i time manjem broju slojeva na PCB-u, a, kao što znamo, zeleni se pate sa 512 i komplikovanom proizvodnjom već ne znam koju generaciju. Ali, činjenica je, da bar prve serije, ili one jednostavnije, idu iz jedne kuhinje ali sigurno po jednom receptu. Kod OBA proizvođača. Markoljupci to će malo teže da svare, ali je tako. O tvrdnjama kako neke firme nikako nisu kadre da proizvedu karticu, neću da komentarišem. I Philips ne postoji onda kao proizvođač... sve je LG.... NO, kakve to veze ima? Svi se na kraju slažemo, da je pitanje cenovnog rata, pitanje koje nas zanima. nvidija se već obeshrabrila ili ide na `klin-se-klinom` izbija, sky me ubeđuje da ati neće cenama napasti 460, ali, ja tvrdim da će ati obarati cene Bartu Simpsonu, koliko god treba da skenja jedino što vredi kod nvidije sada. OČIGLEDNO ima jeftiniju karticu, a, testovi će pokazati koliko bolju, da li ovoliko koliko pokazuju ovi upitno verodostojni ili ne... ali, i zadnjem slepcu treba da je jasno da ati ima u istom proizvodnom procesu, jeftiniji tj. efikasniji čip, i da može da se zajebava sa cenama dok neko ne pozeleni. Od muke. Ako pak, počnu da dižu cene, jeba ih pas.
cena za 470 mi malo smrdi jer je na amazonu najjeftinija 240e, a na newegg-u 260$, a 460 ima palitova za 170e tako da je ok, u svakom slucaju bilo bi extra da su ove cene jer to nama najvise i odgovara, cene dole svi to vole :)
Daklem, koliko shvatam misliš i znaš da postoji više fabrika referentnih modela. Ako je tako, takvi referentni modeli moraju da budu isti samim tim što su referentni. Znači jedino ih razlikuje nalepnica.
Nisi odgovorio, imaš spisak svega bitnog kod nVIDIA-e u zadnjih tri godine. Koliko toga je štampano a da se razlikuje od referentnog. Da li si ti nešto sa tog spiska video svojim očima a da nije referentno i koliko je to često bilo.
Takodje i za svaku kartu iz 5000 serije atija skoro svaki proizvdjas ima neke svoje `verzije`, MSI Hawk, Powercolor PCS, Asus DirectCU, Gigabyte SOC itd. itd.
:: :: Sky, Sky nešto si pričao ništa rekao nisi :: :: Daklem, koliko shvatam misliš i znaš da postoji više fabrika referentnih modela :: Ako je tako, takvi referentni modeli moraju da budu isti samim tim što su referentni. Znači jedino ih razlikuje nalepnica :: :: Nisi odgovorio, imaš spisak svega bitnog kod nVIDIA-e u zadnjih tri godine :: Koliko toga je štampano a da se razlikuje od referentnog :: Da li si ti nešto sa tog spiska video svojim očima a da nije referentno i koliko je to često bilo :: ::
Tako je TheBear šećeru, volim kad mi onako nadmeno odeš pa se posle ovako vratiš.
Ja sam rekao, u početku obavezno referentni modeli a kasnije ASUS, MSI i Gigabyte koji su jedino sposobni da isprate kvalitet koji je potreban za visoko slojnu štampu.
A sad pogledaj svoj prošli odgovor, koje si brendove naveo kao ne referentne ?
Kao sto rekoh za Nv pored nje same stancuje PCB eVGA-referentni modeli..Tako je.Ostalo samo nalepnice koliko je u mom domenu informisanosti. U pravu si,nekazem da nisi.Mali je broj non referentnih karti pogotovu onih TOP. Kad pominjemo non referentne,Asus se tu drzi jako dobro,MSI takodje.. Vide modela non referentnih primeraka ima u tom nekom srednjem/nizem segmentu.
Evo jos jedne Fancy kvalitetne karte iz serije 460 :
:: :: Sky, Sky nešto si pričao ništa rekao nisi :: :: Daklem, koliko shvatam misliš i znaš da postoji više fabrika referentnih modela :: Ako je tako, takvi referentni modeli moraju da budu isti samim tim što su referentni. Znači jedino ih razlikuje nalepnica :: :: Nisi odgovorio, imaš spisak svega bitnog kod nVIDIA-e u zadnjih tri godine :: Koliko toga je štampano a da se razlikuje od referentnog :: Da li si ti nešto sa tog spiska video svojim očima a da nije referentno i koliko je to često bilo :: ::
:: Vidi ovako, ja to ne gledam na taj nacin :: Ta rangiranja su mi malo deciji fazon, zasto :: Sve zavisi od primerka do primerka, i ASUS ima djubre i odlicne karte, sve zavisi od serije do serije i primerka odredjenog modela :: Imao sam Power Color 3850, koja je po meni savrseni primerak, kako treba da izgleda(mislim na kvalitet izrade) i da radi karta :: Ne bih je menjao nikada zato sto pise Power Color, cak mi je posle bilo drago sto nije ASUS: :: Prodata je prosle godine i jos uvek radi savrseno(kupac odusevljen :: :: Svuda postoje reklamacije, i sve crkava, nema pravila. U zadnjih par godina se kvalitet poprilicno izjednacio , i ne mozes razlikovati vise nista. Preporucujem Ljudima da uzimaju najjeftinijieg proizvodjaca, jer razlike osim u lepoti nema, i pravila nema da je skuplja bolja :: Evo ja imam Sapphire model, koji je bio najjeftiniji , a radi savrseno :: Vise se ne zaludjujem sa proizvodjacima uopste ::
Koji se bavi tačno onime oko čega se prepirasmo, a to je da li ili ne, amd ili nvidija kartice proizvodi više proizvođača ili, tek poneki a svi ostali se `lepe` kao nalepnice....
... jeste Fuad Aber-Abazović, ali..... od starta nereferentne kartice?.... I ovde ne vredi logika koju ja također zastupam: 512 bitne kartice zahtevaju toliko velik broj slojeva na PCB-u da stvarno postoji svega par fabrika koje su u stanju da ih štancuju, kod 256 bitne, ipak ih je više... ali, OBE kartice su sada 256-bitne, pa detalj u vesti koju sam linkovao, da će u startu 6850 biti i nereferentne, a 6870 samo referentne, po meni nema nekog smisla ili logičnog objašnjenja.... osim marketinga i ugovora... no, we will see....
::Prvo poredist nVidia-u sa Powercolorom?? Kazem dva asusa i jedan gigabyte. Gde poredim sa Powercolor???
::Drugo dajes primer na bezobrazan nacin.I fijoci imas ,svoje,necije stare karte jos od serije 6-7 i drzis ih kao exponat i sad ne valja sto su crkle. ::Pa ja kad bi tako skupljao krsh od pre 100 godina sad bi imao kamaru u sobi raznih karti i proizvodjaca
drzim ih u fijoci i sve su n vidije serije 7xxx, i stare su oko 3-4god, sto uopste nije mnogo.
::Ovde nije bila prica ATI vs nVidia = kvalitet.Nemoj da si bezobrazan
To i jeste sustina, svako prica ono sto je doziveo. Nema tu kvalitet ne kvalitet, sve zavisi od slucaja do slucaja. Sto se tice bezobrazluka, ti si bezobrazan jer konstantno tvrdis da su n vidija kartice kvalitetnije od ATI.
::Ja sam pricao o Powercolor-u koji je definitivno najgori brend za ATI Odakle ti to? koliko si imao crknutih Powercolor-a?
::Niti radis sa hardverom,niti sklapas konfiguracije,niti imas veze sa firmama,niti imas servis..I sta ti sad hoces meni da kazes?Da si kompetentan u razgovoru bez i jednog argumenta i nacina da bi i tome pricali.Bravo.E kako umes da me uvek nasmejes kad pocnes da letis ko vrabac.. : ::Po mom komsiluku?Jel ti znas koliko to smesno zvuci
Znam, ali to je moje iskustvo, posto nema u blizini kome nisam sredjivao racunar ujedno i sklapao, a licno imam drugove koji rade u servisima, i totalno sam upoznat sa situacijom oko crkavanja.
U kom servisu ti radis pa znas sta crkava a sta ne ???
::Kvalitet mogu da procenim na osnovu izgleda.`Milion` karti sam imao,probao i znam tacno gde se koja i kakva plastika stavlja i koliko je kvalitetna,cijeg je porekla pa cak i kako MIRISE :
Da i uvek je to n vidija, ali ATI stalno popravlja kvalitet i priblizava se, pa ce za jedno 1000 god da budu podjednako kvalitetni.
E iz tog razloga poredim ATI i N vidiju..... jer po tebi je N vidija uvek kvalitetnija.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.