Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AMD Radeon HD 6950 1GB hexus test
STRANA 4 OD 4
KalifNS Re: Ne mora Nvidia moze i ovo 18.02.2011. 19:48 #296658

status: user
broj poruka: 1017
He he he, ja imam to cudo i stoji mi na ormanu od onomad kad sam presao na win7

Nisam znao da moze da se nabudzi sa vista driverima.

Nisu mi efekti bili nesto da bi drzao jos jednu stvarcicu sa ventilatorom u kucistu.
Izgustiralo se za mesec dana. A i smaranje je postalo namestati to od kad je nvidia zakinula podrsku za zasebne kartice koje rade fiziku, a nisu geforce.

Potrosnja i nije neka cini mi se oko 40w ali je frka sto je slicno trosila i u idle.

Sve je to izvikano, meni bi za vecinu igara bio ok i unapred prerenderovani efekat dima, kao i slicnih efekata koje navodno donosi ova napredna tehnologija koja nikad do kraja nije zazivela. Bas me briga da li se svaka cestica razlece prirodno, kad je ostatak igre nezanimljiv.
A ako je igra dobra, koga briga za fiziku...

:: Asus PhysX P1 Physics Accelerator ,probao sam ga s ortakom na Win7 x64 radi sa driverom od Vista 64.Nije jeftino ali ko voli ,mada vecina to ne upotrebljava
::
:: http://www.pcper.com/article.php?aid=274
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Re: Re: Ne mora Nvidia moze i ovo 18.02.2011. 19:52 #296659

broj poruka: 6502
Zvanicno si postao fanATIk lol Samo Sky da dodje da potvrdi.

Kako smes da kazes tako nesto za nVidia fiziku...

:: He he he, ja imam to cudo i stoji mi na ormanu od onomad kad sam presao na win
:: Nisam znao da moze da se nabudzi sa vista driverima
:: Nisu mi efekti bili nesto da bi drzao jos jednu stvarcicu sa ventilatorom u kucistu
:: Izgustiralo se za mesec dana. A i smaranje je postalo namestati to od kad je nvidia zakinula podrsku za zasebne kartice koje rade fiziku, a nisu geforce
:: Potrosnja i nije neka cini mi se oko 40w ali je frka sto je slicno trosila i u idle
:: Sve je to izvikano, meni bi za vecinu igara bio ok i unapred prerenderovani efekat dima, kao i slicnih efekata koje navodno donosi ova napredna tehnologija koja nikad do kraja nije zazivela. Bas me briga da li se svaka cestica razlece prirodno, kad je ostatak igre nezanimljiv
:: A ako je igra dobra, koga briga za fiziku..
:: :: Asus PhysX P1 Physics Accelerator ,probao sam ga s ortakom na Win7 x64 radi sa driverom od Vista 64.Nije jeftino ali ko voli ,mada vecina to ne upotrebljava
:: ::
:: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=274
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Re: Re: Re: Ne mora Nvidia moze i ovo 18.02.2011. 20:05 #296671

broj poruka: 1017
He he he, stavite se u poziciju nekog ko je to kupio,
a Nvidia resi da onemoguci vlasnicima da tu karticu koriste za fiziku jer primarna za grafiku moze da bude i ATI a ne samo NVIDIA.

M. Edge je lepo isao na toj karti, efekti su radili, kao i jos par igara koje su izasle pre njega.
Sa betmenom je vec postalo ozbiljno komplikovano.

Ha ha ha, a ta kartica nije bila ni malo jeftina.

Trend se zatim nastavio, cak nije bilo moguce ni koristiti ATI + NVIDIA kombinaciju.

I sve u vreme kad NVIDIA nije imala upecatljiv, dominantan proizvod na polju grafike pa se krpila fizikom.

Da je fiziku promovisala sa 460ticom mozda bi bilo bolje, ali ovako...

Mislim da je fizika relativno izvikana stvar i da i nema neku buducnost.
Vreme ce pokazati, mozda i gresim po tom pitanju.

Ali broj igara koje koriste fiziku, a hitovi su, nije bas tako veliki.

:: Zvanicno si postao fanATIk lol Samo Sky da dodje da potvrdi
:: Kako smes da kazes tako nesto za nVidia fiziku..
:: :: He he he, ja imam to cudo i stoji mi na ormanu od onomad kad sam presao na win
:: :: Nisam znao da moze da se nabudzi sa vista driverima
:: :: Nisu mi efekti bili nesto da bi drzao jos jednu stvarcicu sa ventilatorom u kucistu
:: :: Izgustiralo se za mesec dana. A i smaranje je postalo namestati to od kad je nvidia zakinula podrsku za zasebne kartice koje rade fiziku, a nisu geforce
:: :: Potrosnja i nije neka cini mi se oko 40w ali je frka sto je slicno trosila i u idle
:: :: Sve je to izvikano, meni bi za vecinu igara bio ok i unapred prerenderovani efekat dima, kao i slicnih efekata koje navodno donosi ova napredna tehnologija koja nikad do kraja nije zazivela. Bas me briga da li se svaka cestica razlece prirodno, kad je ostatak igre nezanimljiv
:: :: A ako je igra dobra, koga briga za fiziku..
:: :: :: Asus PhysX P1 Physics Accelerator ,probao sam ga s ortakom na Win7 x64 radi sa driverom od Vista 64.Nije jeftino ali ko voli ,mada vecina to ne upotrebljava
:: :: ::
:: :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=274
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 18.02.2011. 21:33 #296710

broj poruka: 777

Šta mucate crveni, koji vam je đavo.
O čemu vi to grcate ovde.

Ta kartica koju pominjete ama baš nikakve veze nema sa nVIDIA-om.
To je proizvod Ageia kompanije i pojavio se 2005 ili 2006.
Kasnije je nVIDIA kupila tu kompaniju i sve to pretočila u svaki svoj GPU.
NVIDIA PhysX je podržan i redovno update-ovan kroz nVIDIA GPU drajvere.
Logičan minimum za posebnu grafilku za fiziku je 8800GT.
GF8 je mlađi dve godine od te kartice koju vi pominjete.

O čemu vi pričate...bruka.

Bolje je da igrate neki ples oko vatre, da ispijate kokošiju krv, da se molite da taj buldožer valja bar koliko i Mainstream 1155 SandyBridge.
...inače eto ga Dell

Mortificat Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 18.02.2011. 22:08 #296721

broj poruka: 3519
Ko je ovde pominjao Bulldozer, ljudi diskutuju koliko je i da li je fizika izvikana stvar. Lepo što si napisao da to nije nvida-in proizvod, nego su ih kupili(za one koji ne znaju). Mada ni to nije bitno, jer je nvidia iza toga, a Ageia je prošlost. Čemu sad priča o Sandy Bridge-u? Ako neko sagledava stvari sa aspekta grafičkih karti, normalno je da ima ATI(AMD) vs nVIDIA argumenata, ali ti u celu tu priču guraš Intel(a svi znamo da ti je životni san da Intel kupi nvida-u, pa da budu kraljevi imaginarnog gamerskog kraljevstva). Eto, taman sam pomislio, da si smirio, kad ti opet počeo , moram da te razmbijem par partija u nekom multuplayeru, pa da se malo smiriš Pozz.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

:: Šta mucate crveni, koji vam je đavo
:: O čemu vi to grcate ovde
:: Ta kartica koju pominjete ama baš nikakve veze nema sa nVIDIA-om
:: To je proizvod Ageia kompanije i pojavio se 2005 ili 2006
:: Kasnije je nVIDIA kupila tu kompaniju i sve to pretočila u svaki svoj GPU
:: NVIDIA PhysX je podržan i redovno update-ovan kroz nVIDIA GPU drajvere
:: Logičan minimum za posebnu grafilku za fiziku je 8800GT
:: GF8 je mlađi dve godine od te kartice koju vi pominjete
:: O čemu vi pričate...bruka
:: Bolje je da igrate neki ples oko vatre, da ispijate kokošiju krv, da se molite da taj buldožer valja bar koliko i Mainstream 1155 SandyBridge
:: ...inače eto ga Del
STRANA 4 OD 4
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs