AMD-ATI nemaju mobile diviziju, to je prodato Qualcomm-u, cini mi se jos prosle godine. U sustini, svi se baziraju na istom ARM chipu uz manje-vise modifikacija na polju grafike. AMD uopste i ne cilja na mobilno trziste.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Battery life sa Tegrom je najbolji na tržištu. Lepo će se isplatiti ona muka sa dovođenjem GF100 na normalu po pitanju potrošnje. Tegra se pravi na istom mestu i na istom procesu proizvodnje, TSMC. nVIDIA inžinjeri su ovladali sa te dve vrste tranzistora koji tamo mogu da se naprave u 40 nm. Njihova kombinacija je zaslužna za solidne termalne karkteristike poslednjih grafičkih čipova. Liči da je svo znanje primenjeno u Tegra čipovima.
Za sad i nVIDIA u okviru Tegre kao CPU koristi originalni ARM. Stiže i originalno nVIDIA rešenje sa ARM instrukcijama...Project Denver.
To što AMD ne cilja na to tržište nije plan nego astronomska greška. Istina je da zbog toga lete direktori iz AMD-a. Potpuni izostanak sa tržišta koje je u bumu. Govorimo o više desetina miliona prodatih komada u toku godine.
Najjače od svega je to što će Windows 8 podržavati ARM procesore. Znači postojaće x86 platforme i ARM platforme koje će ravnopravno pokretati Windows 8. ...nVIDIA CPU, nVIDIA GPU...
A Intel mora da plati onoliku lovu i to baš u jeku razvoja ARM procesora u nVIDIA-i.
Ma ludilo, još samo da nam objasniš kakve to veze ima sa tobom...
:: :: Battery life sa Tegrom je najbolji na tržištu :: Lepo će se isplatiti ona muka sa dovođenjem GF100 na normalu po pitanju potrošnje :: Tegra se pravi na istom mestu i na istom procesu proizvodnje, TSMC :: nVIDIA inžinjeri su ovladali sa te dve vrste tranzistora koji tamo mogu da se naprave u 40 nm :: Njihova kombinacija je zaslužna za solidne termalne karkteristike poslednjih grafičkih čipova :: Liči da je svo znanje primenjeno u Tegra čipovima :: :: Za sad i nVIDIA u okviru Tegre kao CPU koristi originalni ARM :: Stiže i originalno nVIDIA rešenje sa ARM instrukcijama...Project Denver :: :: To što AMD ne cilja na to tržište nije plan nego astronomska greška :: Istina je da zbog toga lete direktori iz AMD-a :: Potpuni izostanak sa tržišta koje je u bumu :: Govorimo o više desetina miliona prodatih komada u toku godine :: :: Najjače od svega je to što će Windows 8 podržavati ARM procesore :: Znači postojaće x86 platforme i ARM platforme koje će ravnopravno pokretati Windows 8 :: ...nVIDIA CPU, nVIDIA GPU.. :: :: A Intel mora da plati onoliku lovu i to baš u jeku razvoja ARM procesora u nVIDIA-i :: :: Klanja će tek da bude.. :: :: ::
@fsamir AMD planira da ovaj Brazos ili neki hibrid na tu foru ponudi za tablete u skorijoj buducnosti. U Galaxy tab 10.1 ce da se ugradi Tegra 2. Nema AMD nista za ARM.
Da zivotni vek sa Tegrom je trenutno dobar, ali ako je neka arhitektura 500 puta brza u periodu od samo 4 godine (u sta cista sumnjam) jer mislis da ce sve moci da ostane kako je trenutno, ja mislim da nece to moci tako lako da izvedu. Ako izvedu da budu 10 puta brzi za ove 4 godine svaka im cast.
A nisi se pitao kako ce raditi taj Win sqrt 64 na tom ARM-u :) ? Intel moze preko noci da postane ljuti konkurent nVidia-ji.
Sposoban je AMD za sto sta, ne zaboravi gde je Intel bio pre par godina, a gde nVidia do pre godinu dana :), situacija na trzistu moze da se okrene za par meseci, a ne za 4 god :). AMD lagano ali sigurno sustize Intel na polju desktop CPU-ova, u low end - mid segmentu AMD ima trziste, ostao je jos high segment koji ce napasti sa Buldozerom koji je u teoriji mnogo mocan, u praksi cemo videti,... nVidia je trenutno mnogo ambiciozna, ali to Intel pre svega moze promeniti preko noci .).
A to sto lete direktori iz AMD-a ne znamo ni ti ni ja pouzdano, a ni taj sajt koji te informacije objavljuje :).
Ali opet mi nisi dao odgovor :) ?
Pozdrav!
:: Dečko ti blage veze nemaš o čemu govoriš :: Tegra je SmartPhone i Tablet ARM SoC platforma :: Taj sitni jadnik što ga je napravio AMD je x86 paltforma i nema blage veze jedno sa drugim. Njega će Intel i ovako da obriše sa nekim naslednikom Atom-a :: :: Izblamirao si se u svom stilu :: :: Na ARM platformi AMD nema ništa i koliko razumem nema ni potrebne licence :: Shavtio sam da je pogodi šta, prodata...aaaaHAHAH :: Zato i lete AMD direktori na sve strane :: :: Samsung kaže da je Galaxy S-ova u prošloj godini prodato oko 10 miliona komada :: Eto o kojoj veličini tržišta govorimo :: Za sad je nVIDIA je ušetala na veliko u LG, Motorolu i Samsung :: ...znači ove godine stotinak miliona komada.. :: :: ::
:: Ja ipak stavljam pare na to da mu dolaze analno-cerebralnom magistralom :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=w_dmCOFE-08&feature=relate :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.