:: @Dau :: Mozda gresim, ali mislim da se jace karte 58xx serije ne ponasaju nesto sjajno u CF? Imao sam jednu 5850.. :: :: ja ne znam ljudi sta je sa tim zavojnicama vise?!?!?!?! NIje to do MSI-a to svi imaju probleme...Ovi u emmiu ima da osede ljudi.. :: :: Ja sam reklamirao novu ASUS DirectCU GTX460 1GB zbog pistanja zavojnica i dobio sam MSI HAWK koja radi savrseno tiho i zavojnice ne piste.. :: :: Zar je tesko uzeti neke kvalitetne koje ispustaju neke tise zvuke, moraju zavojnice da zuje :malo` ali kad zuje mnogo onda pada u vodu `tiho hladjenje` i to vec izlazi iz okvira paramtera po kojima bi kartica trebalo da radi... :: :: To je za reklamaciju i nista drugo.. :: :: ::
http://www.dodaj.rs/?4/iM/2tmPDbcA/picture-114.jpg na ovoj razdaljini želim da čujem eventualno samo blagi huk ventilatora,cvrčanje ne dolazi u obzir. Zvuk je kao kada recimo struja varniči usled lošeg kontakta,ili tako nešto.Baš mi ide na nerv. Kao kada bi kupio TV a nešto u njemu zuji,ko ga jebe pojačaj ton pa se neće čuti.
:: Znaci izgleda da nije do primerka, zar se toliko cuje da smeta ? :: :: Sreca pa se moja 6870 sem protoka vazduha od ventilatora ne cuje uopste ni klokovana... :: :: :: Izašao mi čovek maximalno u susret i zamenio za indentičnu,došao kući,bocnuo je i ... :: :: indentično cvrčanje. :: :: Osedeću i ja kao i ti iz Emmija,hoću bre kartu bez cvrčanja za male pare :: :: :: ::
Ama sta ako piste, recimo meni se cuje samo u crysis meniju i ne znam jos gde u igri nema toga... Toxic 5850 se isto cuje, ortak sto je uzeo na akciji u gigatronu nedavno, video sam...
E vidiš, moguće da je to razlog što su tako jeftine, to su verovatno primerci koje su im vratili ljudi osetljivih ušiju a ne mogu da ih vrate proizvođaču jer su defakto ispravne pa ih daju po nabavnoj ceni.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: Ama sta ako piste, recimo meni se cuje samo u crysis meniju i ne znam jos gde u igri nema toga... Toxic 5850 se isto cuje, ortak sto je uzeo na akciji u gigatronu nedavno, video sam.. ::
Veruj mi,imam malo veće uši na koje slabije čujem i meni ovo smeta.Kako bi oni sa istančanim sluhom,ne znam.
Sada mi je lakše kada čujem da se i na toxic-u čuje (ako je i komšijina krava bolesna)
:: E vidiš, moguće da je to razlog što su tako jeftine, to su verovatno primerci koje su im vratili ljudi osetljivih ušiju a ne mogu da ih vrate proizvođaču jer su defakto ispravne pa ih daju po nabavnoj ceni :: :: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru. :: :: :: Ama sta ako piste, recimo meni se cuje samo u crysis meniju i ne znam jos gde u igri nema toga... Toxic 5850 se isto cuje, ortak sto je uzeo na akciji u gigatronu nedavno, video sam.. :: :: ::
Pa dobro, to ti dođe isto kao da imaš istančan sluh a male uši.
I meni bi verovatno smetalo, otkad sam zamenio push-pull true black za onog zalmana s kontrolerom postigao sam nove nivoe tišine, moram da zagledam diode kad uđem u sobu.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: Veruj mi,imam malo veće uši na koje slabije čujem i meni ovo smeta.Kako bi oni sa istančanim sluhom,ne znam ::
Meni to zujanje ne bi smetalo kod HD 5850 za 14k dinara... Za te pare i treba da zuji, barem se zna da radi
Nista nece biti karti ako joj cvrce navojnice, to se meni desavalo na Palit GTX 275-ici ranije dok sam je imao, pa je radila odlicno, a radi jos kod drugog korisnika. Zujanje se culo samo pri opterecenju karte, sto je i normalno.
Sa Sapphire HD 6870 nemam tih problema, a ne bih se zalio ni da ga imam, jer to za mene nije problem.
:: Meni to zujanje ne bi smetalo kod HD 5850 za 14k dinara... Za te pare i treba da zuji, barem se zna da radi :: :: Nista nece biti karti ako joj cvrce navojnice, to se meni desavalo na Palit GTX 275-ici ranije dok sam je imao, pa je radila odlicno, a radi jos kod drugog korisnika. Zujanje se culo samo pri opterecenju karte, sto je i normalno :: :: Sa Sapphire HD 6870 nemam tih problema, a ne bih se zalio ni da ga imam, jer to za mene nije problem :: :: ::
:: 9800 i pao dogovor x :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: 9600G :: :: :: :: :: Jedino ako nabacis jos neku kartu za fiziku :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nikakvih problema nema sto se toce pishtanja zavojnica, buke ventilatora , a u AB stoji na auto 55% i u najvecem opterecenju dostice 62c ,ali samo ponekad, mislim da joj je Grid podigao temperaturu, sve ostalo se u load-u drzi na oko 55 a u idle se automatski downclockuje na 157/300 i temp je oko 35c. Jedino sto u AB ne pokazuje voltazu i ne pokazuje shader clock. Nissam stigao jos da je clocknem makar i sa default voltazom, ali sam urado cisto da vidim 3d mark 2006 i tu je sa mojim i7 920 an 3150mhz bilo 19400.Za Vantage mi trazi da instaliram fiziku..neki link? Drajveri su 11.2 sa kojim takodje nemam nijedan problem iako citam da mnoge zavitlava..radi i Crysis2 beta MP fino, doduse daje opciju samo za dx9..
Moraš to da imaš instalirano za igre koje ga koriste, imao ti nvidiu ili ne.
:: Nikakvih problema nema sto se toce pishtanja zavojnica, buke ventilatora , a u AB stoji na auto 55% i u najvecem opterecenju dostice 62c ,ali samo ponekad, mislim da joj je Grid podigao temperaturu, sve ostalo se u load-u drzi na oko 55 a u idle se automatski downclockuje na 157/300 i temp je oko 35c. Jedino sto u AB ne pokazuje voltazu i ne pokazuje shader clock. Nissam stigao jos da je clocknem makar i sa default voltazom, ali sam urado cisto da vidim 3d mark 2006 i tu je sa mojim i7 920 an 3150mhz bilo 19400.Za Vantage mi trazi da instaliram fiziku..neki link? Drajveri su 11.2 sa kojim takodje nemam nijedan problem iako citam da mnoge zavitlava..radi i Crysis2 beta MP fino, doduse daje opciju samo za dx9..
Na tvojoj ne pište zavojnice kao i jednom useru sa bencha i temperatura vam je 10 stepeni manja nego na mojoj u idle.Moja je u idle 44-45 stepeni i pište zavojnice kada pokrenem 3D. Mozda ipak nije cela serija falerična. Ajde oslušni malo bolje kada pokreneš Furmark ili 3DMark
:: Nikakvih problema nema sto se toce pishtanja zavojnica, buke ventilatora , a u AB stoji na auto 55% i u najvecem opterecenju dostice 62c ,ali samo ponekad, mislim da joj je Grid podigao temperaturu, sve ostalo se u load-u drzi na oko 55 a u idle se automatski downclockuje na 157/300 i temp je oko 35c. Jedino sto u AB ne pokazuje voltazu i ne pokazuje shader clock. Nissam stigao jos da je clocknem makar i sa default voltazom, ali sam urado cisto da vidim 3d mark 2006 i tu je sa mojim i7 920 an 3150mhz bilo 19400.Za Vantage mi trazi da instaliram fiziku..neki link? Drajveri su 11.2 sa kojim takodje nemam nijedan problem iako citam da mnoge zavitlava..radi i Crysis2 beta MP fino, doduse daje opciju samo za dx9..
Zavojnice se apsolutno ne cuju, cak i ventilator kada je na 55%.Proban 3d mark, Vantage i Heaven bench... Proveri voltazu koja je po def. na toj karti.Meni je recimo 1.16v.Usput, posto imam jos pci-e slotova, stavio sam je u srednji.Radi i automatska regulacija clocka. Jedini problem mi je sto su u AB max ponudjena setovanja za GPU 775, a mem 1125,pa moram da vidim najbolji nacin kako to da prevazidjem, a regulacija voltaze radi. Da li je 19400 regularan rezultat u 3d marku `06 na def. za ovu kartu, kao i 15500 u Vantage-u?
Za 06 ne znam ali oko 16k u vantage je normalno za fabrički blago klokovanu kartu, kad je još malo utegneš videćeš 18-19 iljada.
:: :: Zavojnice se apsolutno ne cuju, cak i ventilator kada je na 55%.Proban 3d mark, Vantage i Heaven bench... Proveri voltazu koja je po def. na toj karti.Meni je recimo 1.16v.Usput, posto imam jos pci-e slotova, stavio sam je u srednji.Radi i automatska regulacija clocka. Jedini problem mi je sto su u AB max ponudjena setovanja za GPU 775, a mem 1125,pa moram da vidim najbolji nacin kako to da prevazidjem, a regulacija voltaze radi. Da li je 19400 regularan rezultat u 3d marku `06 na def. za ovu kartu, kao i 15500 u Vantage-u ::
:: :: :: Zavojnice se apsolutno ne cuju, cak i ventilator kada je na 55%.Proban 3d mark, Vantage i Heaven bench... Proveri voltazu koja je po def. na toj karti.Meni je recimo 1.16v.Usput, posto imam jos pci-e slotova, stavio sam je u srednji.Radi i automatska regulacija clocka. Jedini problem mi je sto su u AB max ponudjena setovanja za GPU 775, a mem 1125,pa moram da vidim najbolji nacin kako to da prevazidjem, a regulacija voltaze radi. Da li je 19400 regularan rezultat u 3d marku `06 na def. za ovu kartu, kao i 15500 u Vantage-u ::
Probao sam na 775/1125, bez dizanja voltaze, posto je to max koji mi AB daje i sljaka sve stabilno. Inace,karta je vrlo hladna..sa najvecim opterecenjem nije uspela da predje 61c , sta god da sam probao.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.