Sprzih 2(3) napajanja, muko moja predji na drugoga!
STRANA 4 OD 4
Wlada011
...
01.05.2011. 12:04
status: user broj poruka: 851
Pa blago tebi onda. Evo imas Kozjacka, Palmoticeva, Kraljice Marije beze, jel tako??? Onda ona na brdu gore kako se zove, nebitno. Ti nemas sta da brines. Mi kojima treba ASUS i ploca i grafika, pa dobro ima i za nas, sta. Ne bas sve ali ima. Moze da se nadje. Ja ne bi stavio GIGABYTE ili mSI ili Sapphire u Crosshair 4 pa ne znam sta da je, privremeno samo moze.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
@Vlada Svaka referentna grafa je ista, imala na sebi nalepnicu ASUS, Sapphire ili EI Nis, sve su iste, jedino one `nabudzene` verzije se razlikuju, ali koliko znam kada MSI izbaci grafu koja u nazivu ima `Lightning` Asus moze samo da im se divi :).
Dalje ploce, ja koliko se secam, za 1366 (i7 920 i ta ekipa) socket vecina se odlucivala da uzme umesto Asus ploce Gigabyte, sigurno ih nisu uzimali zato sto su bile gore od konkurencije u istom cenovnom rangu ?
Tako mislim da ti je sada jasno, zasto Asus jeste dobar u tom polju, ali nije no. 1 i da nema konkurenciju i voli da prodaje pojedine proizvode po visoj ceni. Ako je referenti Sapphire model 15k, asus je barem 1000 din skuplji,...
Inace ta toliko hvaljena Corsair napajanja koja ti furas, su mnogima pocrkala, tako da ni ona nisu perfektna.
Можете се ви љутити колико хоћете али вама треба лечење.
Да ли ви напајање купујете да у њега гледате или да га уградите у рачунар? Ако хоћете да гледате нешто лепо изађите бар мало напоље, пролеће је.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Није важно да ли је пут посут трњем него да ли си обувен. Боље је упалити свећу него проклињати таму.
1. Wladine reci: `Covece nikada je ne bi kupio da su ovoj normalne temp. Ma nijednu Nvidiu, ali 580 je jedina koju bi zeleo` . ma ni jednu ali ipak samo jednu mozda i dve. ljudi zasto je nebo plave boje? za to su japanci krivi sto je po nekad crveno.. a tek teorije zavere oko proizvodjaca grafickih :)))))))))))))))) mozda sam i ja nekada zzbzoposzaobzap, moze ima sta znam :s
2. jos jedan zvlrkvsbb: Vas problem je plus to sto kada god neko nesto kupi drugo ima mnogo bolje bas ono sto nije kupio a to dolazi od toga sto vi nemate pare ni za jedno ni drugo ili ce vam deca biti gladna iako kupite
3. moze samo spectator mode. verovatno je quadrilican lik. dok jedna licnost prica druga se umesa i shamara onu prvu a treca i cetvrta se smeju i spremaju paklene recenice da umiksuju u post od 30ak recenica..... naravno prva se vrati i napise odgovor u novom postu trecoj i cetvrtoj osobi
Ja kada stavljam u komp ja gledam i izgled. Vi ne morate vasa stvar vase pare. Sta ce u kompou da vam bude i kako ce da izgleda iskljucivo vi odlucujete. Mozete da mesate boje do prekosutra. Nekome je i to fora sto sarenije da bude sa vise razlicitih led ventilatora. Neko vidite i u napjanaje stavi led. I gile nije ista, dodji u Ljermontovu da vidis da nije ista. Ja imam referentni gigabyte najbolju verziju ATI5870, za mene je ono najbolja verzija. Uvek sam bio srednja kolona i imao za 5% skor manji nego na testiranim kartama. A imam verziju sa 2GB memorije. Sa ASUS-om bolji 5% uvek, nekada i vise. Bolji nego na i7. Nekada je isti a posle vidim da su i on i testirali EAH6970. tO JE SVE PO 200-300 poena u 3D Mark 11. Nista ne krajcuje 300 poena u aplikaciji koja daje tako male rezultate. To je razlika izmedju 6950 i 6970 skoro. Ako kazes da su iste dodji da vidis kvalitet izrade onog poklopca. Em ASUS uvek pravi sa fabrickim klokovima malo vise sto meni znaci jer ne klokujem karte. A pogledaj zavrsnu obradu GIGABYTE i ASUS i videces ko gleda da prodje sto jeftinije a ko da to lici na nesto. Pa za tih 20e ako hocu 200-300 poena vise plus lepse zapakovano, plus lepsa maska, kvalitetnija a nije obicna plastika, kriva mogu da uzmem za svoje pare sta hocu i nikome ne polazem racune. Imam dva refertentna modela GIGABYTE i ASUS. I razlika je velika u odnosu zaposlenih prema karti. Em za 3 godine cu imati karte koje se skoro uvek bolje klokuju jer na zapadu htreli vi to da priznate ili ne kada je nesto skuplje mora da se zna zaasto je skuplje i 2% inace se ne prodaje. Nema svi kupuju drugo a ASUS je firma koja je odrzala se i i idalje ima najbolju reputaciju od svih firmi. Ja nisam isprosio pare na ulici da zadnji dinar dam za bilo koju najeftiniju na kojoj pise ati6970, nego 20ew preko mi ne znaci a takve sitnice koje ih odvajaju od drugih i na referentnim modelima mi znace mnogo. A od cele rasprave od sada kada se pomene ASUS pominjanjcu samo sledece a to je da se prica razlicito ljudima i da ove price ne bi bilo da imamo izbor i ASUS ne referentni. Vise ne bi pricali takve stvari nego bi rekli u pravu si idi uzmi ASUS DirectCu II. Samo to cu od saada da pominjem i nista vise jer to su cinjeni9ce, kako sta, nebitno. Ja sam takav i takav jer izzbora nema, lud sto ne pristajem na opcije i ne placam ono sto mi je izabrao neko drugi. Samo pazite kada ste skrenuli sa rasprave na vredjanje da ja ne skocim naprasno sa vredjanja na sacekivanje po ulazima sa maskom ik bejzbol palicom nocu. Kako ste vi presli sa rasprave na vredjanje mogu i ja na to. Posle ASUS kako sam ja primetio odlicno se pokazao XFX. On je tu blizu, ostali manje sve 200-300 poena. Ne pricam o klokovanim kartama nego ovako ubacis i da radi. Verovatno imaa uticaja sto je ASUS sve 2% klokovanm ali to je mizerna razlika. Naravno malecki plus jos da uzmem njih.
U
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Uglavnom vec za godinu dana ocekujem da imam sve kompletiranoi ASUS i Corsair. Posle toga cu gledati dok masina zadovoljava mene a posle samo promeniti na ASUS Maximus IV Extreme ili neku drugu ROG plocu i procesor odogovarajuci. Ostale firme se u te zamisli ne uklapaju vise. Naravno moze WD Caviar Black 6Gbps i tako. Ali ostale firme MSI, Sapphire, GIGABYTE vise nemaju mesta kod mene. Ne mogu EVGA da obezbedim, ne prave za nenormalne onda cu bar ovo. Sada zasto ja to da objasnjavam to mi vec ne pada napamet da se raspravljam. Kome je god bolji rekao sam Kozjacka, Kraljice Marije, Palmoticeva, pa iozvolte ima svega za vas. Vec izbegavam da kupujem stvari koje mi se ne uklapaju u buducu zamisao i gledam gde cu naci memoriju za buducnost i SSD odgovarajuci. Corsair naravno, ko kaze da je los nek kupi OCZ i on srecan jer ima bolji i ja srecan jer imam ono sto hocu.
Rekao sam vec da mi devojka ne treba za to sto mislite imam drugarice i one koje muzevi izdrzavaju. :). Tako da nemam obavezu smaranja i vidjanja svakodnevnog. Tako da ce ENGTX580 za koju cu uz doplatu zameniti ovu Elektricnu grejalicu koja ima normalne temp samo kada za 40% obori klok sto je ravno nuli a ne karti i sa kojom vise ne igram igrice da ne bi unakazio i Crosshair 4 staru mesec dana, docekati i Intel verovatrno ianjbolju ROG plocu za to. ENGTX580 ce za godinu ipo da bude surova karta i dalje. To je jace nego sada ATI5870 najbolje varijante. I karta ce biti 200e a u SLI mnogo bolja nego sada GTX480 ili ne znam. Treba razmisljati i u buducnost malo a ne uzimati sta ti stave pred tebe samo da nosi seriski naziv ATI5870 ili ATI6970 ili GTX580 koja bilo. Mislim vi sto dobijate poklone ne treba da se bunite. Dobili ste za DZ, mi koji placamo i ne trazimo popust, rate, cuda muda drugacije cemo. I treba da prestanete da kritikujete nas sto smo dali 350-450e za graficke kada ljudi nemaju pare nego ono sta smo dobili za toliki kes odvojen za opremu za kompove u ovoj situaciji. A predloge da otvaram karte i kacim kulere mogu samo kada budem odvajao procenat koliki odvajaju na zapadu kada im kace kulere. Odvoje pola plate i kupe 4 najace grafike povade poklopce i stave kulere, ak oneka rikne nema veze ionako se za godinu dana sve menja. To ovde ne moze.
A vidite sto je Skajt, nasoj populaciji nedostupan Gentle Thypon. Kazu da je jedan od najboljih ventilatora za H70 push pull i da je mnogo bolji od Noctua, isto je dobar CM Excalibur u tu svrhu. Ostali su manje vise losiji nego njegovi.
Posto vi ne odgovarate pitao sam njih i brzi su od vas. Pre 4h sam ih pitao. I odgovor je Yes correct. Na pitanje da li kao na ovoj slici sto vi gledate. Znaci u opciji je bila i ova slika
To ti je verovatno od primerka do primerka situacija.
Pozdrav!
:: Ja kada stavljam u komp ja gledam i izgled. :: Vi ne morate vasa stvar vase pare. Sta ce u kompou da vam bude i kako ce da izgleda iskljucivo vi odlucujete. Mozete da mesate boje do prekosutra. :: Nekome je i to fora sto sarenije da bude sa vise razlicitih led ventilatora. Neko vidite i u napjanaje stavi led. I gile nije ista, dodji u Ljermontovu da vidis da nije ista. Ja imam referentni gigabyte najbolju verziju ATI5870, za mene je ono najbolja verzija. Uvek sam bio srednja kolona i imao za 5% skor manji nego na testiranim kartama. A imam verziju sa 2GB memorije. Sa ASUS-om bolji 5% uvek, nekada i vise. Bolji nego na i7. Nekada je isti a posle vidim da su i on i testirali EAH6970. tO JE SVE PO 200-300 poena u 3D Mark 11. :: Nista ne krajcuje 300 poena u aplikaciji koja daje tako male rezultate. To je razlika izmedju 6950 i 6970 skoro :: Ako kazes da su iste dodji da vidis kvalitet izrade onog poklopca. Em ASUS uvek pravi sa fabrickim klokovima malo vise sto meni znaci jer ne klokujem karte. A pogledaj zavrsnu obradu GIGABYTE i ASUS i videces ko gleda da prodje sto jeftinije a ko da to lici na nesto :: Pa za tih 20e ako hocu 200-300 poena vise plus lepse zapakovano, plus lepsa maska, kvalitetnija a nije obicna plastika, kriva mogu da uzmem za svoje pare sta hocu i nikome ne polazem racune. Imam dva refertentna modela GIGABYTE i ASUS. I razlika je velika u odnosu zaposlenih prema karti. Em za 3 godine cu imati karte koje se skoro uvek bolje klokuju jer na zapadu htreli vi to da priznate ili ne kada je nesto skuplje mora da se zna zaasto je skuplje i 2% inace se ne prodaje. Nema svi kupuju drugo a ASUS je firma koja je odrzala se i i idalje ima najbolju reputaciju od svih firmi. Ja nisam isprosio pare na ulici da zadnji dinar dam za bilo koju najeftiniju na kojoj pise ati6970, nego 20ew preko mi ne znaci a takve sitnice koje ih odvajaju od drugih i na referentnim modelima mi znace mnogo :: A od cele rasprave od sada kada se pomene ASUS pominjanjcu samo sledece a to je da se prica razlicito ljudima i da ove price ne bi bilo da imamo izbor i ASUS ne referentni. Vise ne bi pricali takve stvari nego bi rekli u pravu si idi uzmi ASUS DirectCu II. Samo to cu od saada da pominjem i nista vise jer to su cinjeni9ce, kako sta, nebitno. Ja sam takav i takav jer izzbora nema, lud sto ne pristajem na opcije i ne placam ono sto mi je izabrao neko drugi. Samo pazite kada ste skrenuli sa rasprave na vredjanje da ja ne skocim naprasno sa vredjanja na sacekivanje po ulazima sa maskom ik bejzbol palicom nocu :: Kako ste vi presli sa rasprave na vredjanje mogu i ja na to :: Posle ASUS kako sam ja primetio odlicno se pokazao XFX. On je tu blizu, ostali manje sve 200-300 poena. Ne pricam o klokovanim kartama nego ovako ubacis i da radi. Verovatno imaa uticaja sto je ASUS sve 2% klokovanm ali to je mizerna razlika. Naravno malecki plus jos da uzmem njih :: :: :: :: :: :: Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema. :: ::
Makes me feel good about my decision to go with the X4 965(GTX580)
A 965BE should easily cope with a single GTX580
About to pull the trigger on upgrading my 5870 to a GTX580. Will a PII X4 945 suffice? or not worth the upgrade with out an entirely new CPU?(on Dell 30`) -No, not at that resolution. Can you give you cpu a little overclock? -at that res its pretty much a non issue with a single 580. just oc the cpu that you have since a noticeably better cpu would require getting a new mobo. -Agreed with the two above. At that res your fine
Does a X4 965BE bottleneck a GTX580?
-No. :) -Of course it does -No. The 580 will not be bottlenecked. Not even by a longshot. Only Circa LGA 775 chips are bottlenecked (Semptron/Athlon XP all the ancient junk is bottlenecked) -nah. you`ll be right :)
If I were to go with the AMD CPU would it bottleneck??? No, a 955BE or a 965BE would be a good combinations with either the GTX570 or GTX580
Saamo ASke moze u moj komp vec sam rekao. Nikakve karte koje su pipali radnici Sapphira sa dve godine garancije a 10e jeftiniji i sareniji, GIGABYTA sa losim memorijama, topalovica sa MSI sa preuvelicanim vrlinama a samo nisu losi a sve zajedno sa podrskom ne mogu da se mere a samo 20e jeftriniji. Nedelju dana pljuga i godinu dana manje garancije, sacuvaj boze... Kartu sam spakovao da mogu da igram Bad Company na 75C sa klokovanom kartom i bez nekih cimova koje karta pravi u mnogim igrama.
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Nema ali ja sam na drugoj talasnoj duzini. Ovoj :: :: Makes me feel good about my decision to go with the X4 965(GTX580 :: :: A 965BE should easily cope with a single GTX58 :: :: About to pull the trigger on upgrading my 5870 to a GTX580. Will a PII X4 945 suffice? :: or not worth the upgrade with out an entirely new CPU?(on Dell 30` :: -No, not at that resolution. Can you give you cpu a little overclock :: -at that res its pretty much a non issue with a single 580. just oc the cpu that you have since a noticeably better cpu would require getting a new mobo :: -Agreed with the two above. At that res your fin :: :: Does a X4 965BE bottleneck a GTX580 :: :: -No. : :: -Of course it doe :: -No. The 580 will not be bottlenecked. Not even by a longshot. Only Circa LGA 775 chips are bottlenecked (Semptron/Athlon XP all the ancient junk is bottlenecked :: -nah. you`ll be right : :: :: If I were to go with the AMD CPU would it bottleneck?? :: No, a 955BE or a 965BE would be a good combinations with either the GTX570 or GTX58 :: :: Saamo ASke moze u moj komp vec sam rekao. Nikakve karte koje su pipali radnici Sapphira sa dve godine garancije a 10e jeftiniji i sareniji, GIGABYTA sa losim memorijama, topalovica sa MSI sa preuvelicanim vrlinama a samo nisu losi a sve zajedno sa podrskom ne mogu da se mere a samo 20e jeftriniji. Nedelju dana pljuga i godinu dana manje garancije, sacuvaj boze.. :: Kartu sam spakovao da mogu da igram Bad Company na 75C sa klokovanom kartom i bez nekih cimova koje karta pravi u mnogim igrama ::
Zamisli za godinu dana mene imam SB neki ludi, Maximus 4 recimo i Sapphire grafiku sa jos 10 meseci garancije. Ne pada mi napamet znaci ni da mi doplate 100e. Ne treba mi 100e takvih. Ja cu tada razmisljati o ne4koj jeftinoj referentnoj ENGTX580 za SLI a ne sa Saphirkom sa 10 meseci garancije jos i nalepnicom odlepljenom da lici na nesto.
Evo tebi donji odogovr ja sam resio GTX580 i necete me odgovoriti tacno se okrenuli naopcke svi jer znam da vam dusu kida ta karta. Zato cu nju uzeti i ne jednu dodacu jos jednu kada budem uzeo doticni CPU o kom je bilo reci. A komsiji mogu da prodam za 100e moj i za 2 meseca da imam Bulldozer da odmah pobijem tvoju tvrdnju. I namerno cu uzeti ASUS da pokazem da topalovici sa njihovim potezima ne mogu da me nateraju da uzmem MSI. jER OVA IMA tWIN fROZ A OVA SAMO STOCK. Namerno i imam sve zapisano o karti kako radi, kolik ostepeni i ostalo. A vama ne verujem ni da je od crne ovce belo mleko posle onih prica vise. Ljudima radi GTX580 imaju pare da kupe bolje sada cu da se registrujem da ih pitam iz prve ruke sta ima da mi kazu. Oni to imaju a vi NE. A onda cu nasao sam vec kod koga da testiram na i7950 znam kod koga da proverim vas bootleneck. I na mom, to cu sa uzivanjem da uradim. Ukoliko se ispostavi da zaostaje 15-20% uzecu Bulldozer. Vec sam nasao kod koga cu da proverim, ne znam lika ali sam nasao ovako ko ima neki i7 da proverim. A znam da vam je karta zelja zato ne mozete ni da se pomirite da je neko drugi ima cim pricate takve price i dajete mi lude Sappirko savete i MSI i neke gluposti. Jednosatvno kakve delove zelite meni komp[ijuterske ja vama zelim takvo zdravlje deci. I mozete slobodno da se radujete ako mi zelite super jer ja onda njima zelim jos bolje u suprotnom isto. Nego mi dajete savete ludacke a za ovu kartu znate da je odlicna i jednosatvno primitivan mozak odbija da neko drugi to ima. Toliko o GTX580 i ostalima nemojte predlagati da vredjam samo proizvodjace za dzabe. Da ne bi stavio podpis dok svi ne nauce kao za GTX570. Ne zbog mene nego zbog prodavnica, ja pricam o tim kartama i samo ce nekoliko njih da pomisli da kupi i kazace ovaj je mozda i u pravu i promeniti misljenje. Zato nemojte zbog njih to da radite. Ubijate prodaju ljudima.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.