Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ehhhh... Koji monitor bi izabrali?
STRANA 4 OD 4
Snoopy- Re: Re: Re: Dakle ljudi? Jel valja ovaj monitor? 31.05.2011. 20:26 #329585

status: user
broj poruka: 6083
Ovo nikako nije moglo da zvuci kako treba xD

Elem, neces da se pokajes sa ban ki munom, dobar je to monitor, samo uzivaj. Koji god da kupis uvek ce da ima nesto bolje. I da, 6870, kakva crna 460 :)

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Pa tacno 300e, mada bi natego babu i dedu jos malo...za 20e~..
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 31.05.2011. 20:27 #329586

broj poruka: 8138
Cestitam na kupovini. Za te pare tesko da ima boljeg monitora. Istina, tu je Dell, ali je i nesto skuplji.

mixer93 Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 11:49 #330248

broj poruka: 4187
Jel mogu sad na ovaj monitor da namestim da gledam TV? Znaci ne da ide preko TV-a, nego direktno kablovsku na ovaj monitor. Verovatno preko TV kartice? Nikad nisam radio sa TV-katricom tako da pojma nemam kako to funkcionise? Jel moze neko da pomogne?

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

raic Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 12:28 #330261

broj poruka: 9006
Ti bi da gledaš direktno na monitoru tv i kad ti je komp ugašen?

To samo s eksternim tv kartama nalik na ovu
http://www.emmi.rs/tv-fm-i-sat-tuneri-tv-box-kworld-hd-1920ex-sa233.11.html?productId=14046.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Jel mogu sad na ovaj monitor da namestim da gledam TV? Znaci ne da ide preko TV-a, nego direktno kablovsku na ovaj monitor. Verovatno preko TV kartice? Nikad nisam radio sa TV-katricom tako da pojma nemam kako to funkcionise? Jel moze neko da pomogne
mixer93 Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 12:37 #330264

Ne mora! Hteo bi da se resim TV-a matorog, ali mi nije bitno da bude iskljucen komp.
Znaci ako uzmem normalnu tv karticu, mogu sve lepo da povezem, ali morace komp. da bude ukljucen?

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Ti bi da gledaš direktno na monitoru tv i kad ti je komp ugašen
:: To samo s eksternim tv kartama nalik na ov
:: http://www.emmi.rs/tv-fm-i-sat-tuneri-tv-box-kworld-hd-1920ex-sa233.11.html?productId=14046
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Jel mogu sad na ovaj monitor da namestim da gledam TV? Znaci ne da ide preko TV-a, nego direktno kablovsku na ovaj monitor. Verovatno preko TV kartice? Nikad nisam radio sa TV-katricom tako da pojma nemam kako to funkcionise? Jel moze neko da pomogne
:: ::
raic Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 13:50 #330282

Naravno, imaš programče u kojem gledaš tv ko film da si pustio, jal prozorče, jal fulskrin...
Najnormalnije, valjda si video tv kartu kod nekoga.

Ako ti se ne žuri dam ti ja leadtek expert za 1500, moram da nabavim neku pcie za htpc jer one microatx ploče nemaju pci slotove.

:: Ne mora! Hteo bi da se resim TV-a matorog, ali mi nije bitno da bude iskljucen komp
:: Znaci ako uzmem normalnu tv karticu, mogu sve lepo da povezem, ali morace komp. da bude ukljucen
mixer93 Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 18:57 #330436

Jesi li probao karticu sa W7 64-bit? Mislim, da li ima drajvera za nju?

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Naravno, imaš programče u kojem gledaš tv ko film da si pustio, jal prozorče, jal fulskrin..
:: Najnormalnije, valjda si video tv kartu kod nekoga
:: Ako ti se ne žuri dam ti ja leadtek expert za 1500, moram da nabavim neku pcie za htpc jer one microatx ploče nemaju pci slotove
:: :: Ne mora! Hteo bi da se resim TV-a matorog, ali mi nije bitno da bude iskljucen komp
:: :: Znaci ako uzmem normalnu tv karticu, mogu sve lepo da povezem, ali morace komp. da bude ukljucen
raic Re: Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 19:04 #330440

Naravno, ima sve na leadtekovom sajtu.

:: Jesi li probao karticu sa W7 64-bit? Mislim, da li ima drajvera za nju
mixer93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 19:13 #330445

A jel to digitalna ili analogna? Mislim, jel mogu kablovsku da prikljucim i sve normalno da radi bez ikakvih adaptera dodatnih, ili ostalih gluposti?

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Naravno, ima sve na leadtekovom sajtu
:: :: Jesi li probao karticu sa W7 64-bit? Mislim, da li ima drajvera za nju
vuk125 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 19:19 #330449

broj poruka: 2929
IMa da se kupi kartica koja podrzva oba signala i kartica koja podrzava ili samo digitalni ili samo analogni signal.
Sve zavisi koliko hoces para da das za karticu.
MOja preporuka je ovako nesto:
http://www.itsvet.com/proizvod/leadtek-winfast-palmtop-winfast-dtv200h/comp_comp_tuner/87/218
Ova podrzava oba signala.

:: A jel to digitalna ili analogna? Mislim, jel mogu kablovsku da prikljucim i sve normalno da radi bez ikakvih adaptera dodatnih, ili ostalih gluposti
:: AthlonII x4 64
:: MSI 770-C4
:: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl
:: Gainward HD4850 G
:: LC6650GP3 V2.

:: :: Naravno, ima sve na leadtekovom sajtu
:: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: :: Jesi li probao karticu sa W7 64-bit? Mislim, da li ima drajvera za nju
:: :: ::
mixer93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 19:23 #330452

Pa ako bi kupovao externu, onda bi kupio takvu sto ne moram da drzim komp uljucen da bih gledao TV. Ali me interesuje za prvu ruku ova sto rece raic da ima...

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: IMa dase kupi kartica koja oidrzva aoba signala i kartica koja podrzava ili samo digitalni ili samo nalkogni signal
:: Sve zavisi koliko hoces para da das za karticu
:: MOja preporuka je ovako nesto
:: http://www.itsvet.com/proizvod/leadtek-winfast-palmtop-winfast-dtv200h/comp_comp_tuner/87/21
:: Ova podrzava oba signala
:: :: A jel to digitalna ili analogna? Mislim, jel mogu kablovsku da prikljucim i sve normalno da radi bez ikakvih adaptera dodatnih, ili ostalih gluposti
:: :: AthlonII x4 64
:: :: MSI 770-C4
:: :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl
:: :: Gainward HD4850 G
:: :: LC6650GP3 V2.

:: :: :: Naravno, ima sve na leadtekovom sajtu
:: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: :: :: Jesi li probao karticu sa W7 64-bit? Mislim, da li ima drajvera za nju
:: :: :: ::
vuk125 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 19:32 #330456

Te externe kartice koJe ne zahtevaju rad racunara imaju manu jer monitor na nJih moras da kacis sa VGA , me mozeS da snimas direktno na HDD nesto sa televizije.
Rade totalno samopstalno nije potreban komp ali ima mana.
naJBOLJA TI JE EXTERBNA OVA STO SAM TI PREDLOZIO.
\
Ili neka interna mozda cak i bolje resenje.

:: Pa ako bi kupovao externu, onda bi kupio takvu sto ne moram da drzim komp uljucen da bih gledao TV. Ali me interesuje za prvu ruku ova sto rece raic da ima..
:: AthlonII x4 64
:: MSI 770-C4
:: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl
:: Gainward HD4850 G
:: LC6650GP3 V2.

:: :: IMa dase kupi kartica koja oidrzva aoba signala i kartica koja podrzava ili samo digitalni ili samo nalkogni signal
:: :: Sve zavisi koliko hoces para da das za karticu
:: :: MOja preporuka je ovako nesto
:: :: http://www.itsvet.com/proizvod/leadtek-winfast-palmtop-winfast-dtv200h/comp_comp_tuner/87/21
:: :: Ova podrzava oba signala
:: :: :: A jel to digitalna ili analogna? Mislim, jel mogu kablovsku da prikljucim i sve normalno da radi bez ikakvih adaptera dodatnih, ili ostalih gluposti
:: :: :: AthlonII x4 64
:: :: :: MSI 770-C4
:: :: :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl
:: :: :: Gainward HD4850 G
:: :: :: LC6650GP3 V2.

:: :: :: :: Naravno, ima sve na leadtekovom sajtu
:: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: :: :: :: Jesi li probao karticu sa W7 64-bit? Mislim, da li ima drajvera za nju
:: :: :: :: ::
raic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 19:33 #330457

Karta je analogna, kad uzmeš digitalnu kablovsku daju ti konverter tako da može da se gleda, imam mix paket kod sbb-a.

Možeš valjda i da kupiš digitalnu pa da ide direktno, nisam probavao kako to ide.

:: Pa ako bi kupovao externu, onda bi kupio takvu sto ne moram da drzim komp uljucen da bih gledao TV. Ali me interesuje za prvu ruku ova sto rece raic da ima..
vuk125 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 02.06.2011. 19:49 #330468

Sa digitalnom karticom moze direktno, ne traba konverter.

:: Karta je analogna, kad uzmeš digitalnu kablovsku daju ti konverter tako da može da se gleda, imam mix paket kod sbb-a
:: Možeš valjda i da kupiš digitalnu pa da ide direktno, nisam probavao kako to ide
:: :: Pa ako bi kupovao externu, onda bi kupio takvu sto ne moram da drzim komp uljucen da bih gledao TV. Ali me interesuje za prvu ruku ova sto rece raic da ima..
CAL ... 21.06.2011. 11:43 #337462

broj poruka: 243
Video sam juce taj UltraSharp 2411. 49.000. Mogu vam reci kada sam prvo gledao u njega slika je bila ludilo medjutim posle sam video da je to neka dobra aplikacija i da je dobra i na onom pored ali ne tako kao na Dell medjutim kada se odmakao bio je znatno bolji od nekog LG pored koji nije IPS ali je skroz levo bio jos jedan LG IPS na kome mi se slika isto ne svidja uopste i od koga je isto bio mnogo bolji.
Jedan je kao imao nesto rozikastu nijansu, drugi zelenkastu nijansu a ovaj Dell je bio skroz cist lepa slika. E sada na mom Samsungu je po meni bolja slika nego na ova dva LG ali ne znam da li je nego na Dellu tom. On ima onako lepo sliku bas samo mi se cini da je kao manji od mog iako je 24`. Dobro mozda gore je bio postavljen ali ima ram lep tanak. Lep je to monitor ali skup. Kao dva moja.
Jetse ne gubi nijansu kada ides sa strane. Samo ni ovi TN nisu svi isti. Meni je prosli Samsung se bas umrlja skoro ne vidi s sta pise sa strane a ovaj P2450H ne, malo promeni ton.

Ne znam sto je tolika razlika 23 i 24 istih modela.
Mora da je ovaj 24` ima jos nesto bolje na njemu.

Da kupujem sada i da sam u radnji sa 35.000 i da IPS kosta toliko a Samsung 25.000 sigurno bi uzeo IPS. Ali ovo je moj odlicni Samsung + Crosshari 4 + G700. Za razliku u bojama, slici i to. Vredi ali za koga vredi. Meni vise vredi dati 25.000 vise na grafiku od planiranog nego uzeti skuplji monitor.
raic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Da ne otvaram temu... 21.06.2011. 11:48 #337465

Vučino, ako slučajno vidiš ovo jesi`l ti 100% siguran u to da sbb-ov D3 može direktno da se gleda, ono sranje što dobiješ je kanda i dekoder pa ne možeš da gledaš njihov digitalni signal bez toga.
Znaš li nekog da ga gleda klot?

:: Sa digitalnom karticom moze direktno, ne traba konverter
CAL ... 21.06.2011. 11:52 #337468

broj poruka: 243
Ipak ako je pitanje koji bi izabrali a nema price o ceni i kesi bio bi U2411. Sa onim postoljem ti i ne vidis prakticno da je monitor i tankim ivicama kao da je samo ram u vazduhu pred tobom sa odlicnom slikom.
Ali ne treba zaboraviti da ako vam fali graficka karta i krenete po 2411 ako se predomislite i uzmete najludji Samsung TN od 24` ostaje vam p-are za EAH6950DCII.

STRANA 4 OD 4
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs