DAli se isplati prelazak sa Gainward GTX 260 na GTX 460?
STRANA 4 OD 4
SkyFire
...
14.06.2011. 13:00
status: user broj poruka: 18472
@Blacky84
Druze sve mi se cini da si ti nekako ostao u proslosti i da bi voleo da se od stare slave zivi. Tacno GTX 260/280 su u to vreme bile hi end karte iz vise klase i davale su fantasticne rezultate.Ali ima jedno ali.Vreme ucini da polako ali sigirno svaka tegnologija bude pregazena i da je zameni nesto novo,brze,inovativnije i sl. Ne znam zasto te cudi sto je Hi End kartu iz tog doba pregazila Mainstream karta danasnjice? Apropo razlike u performansama baci pogled na ovo :
I vise nego odlicna razlika a jos je to 768 MB model.Na to dodaj jos oko 10-15% za model sa 1GB!Gde ti vidis ovde nerealno ulaganje i prelazak? Druga je stvar sto se odnos tj balans izmedju zahtevnosti igara i napretka grafickih karti pomerio (jednim vecim delom su krive konzole za to) pa sada i sa nekim slabijim modelima karti mozes da igras neke nove naslove.Ali nece ni to doveka! Drugo DX11 nisu samo senke.Problem je iskoriscenja potencijala u samoj igri.A to je opet do developera!Na isti nacin se posmatra i sama grafika i napredni efekti.Tesselacija je poznata vec duze vreme a jako malo je primenjena!
Da ne duzim.Decko ce samo da izgubi cekajuci,ovako moze da izvuce neku kintu za GTX260 i da uzme GTX460 sto je sasvim pristojna karta za sve uslove danasnjeg gaming-a a bice i dalje jer ima dovoljno snage da se izbori.
Prilicno ok pristup imas ali naravno ja se necu sloziti sa tobom u tom pogledu, cini mi se da youtube mnogo vise moze dapokaze da sad ne vucem linkove gde se vidi kako su gx 260 kartice sluze i jos odsluzuju buduce vreme koje nije namenjeno njima pa sto ste uopste pokrenuli ovu temu ako je istina to sto tvrdite iJA KAZEM DA GTX 460 JE BRZA KARTA!! ali ne onoliko koliko se ocekivalo i ne onoliko KOLIKO bi trebalo.
Poredjenje koje si dao je sasvim ok ali neznam koji model gtx 260 ice si stavio posto nisu bile referentne vrednosti evo link referntna Nvidia gtx 260 vs palit gtx 460 768 http://www.youtube.com/watch?v=DRQgoZcfnMA ja neznam de ti tu vidis 10 15 % odstupanje vide se razlike u 2 ili 3 frejma naravno u trenutnoj igri BF BC2
A ja se nisam ni pohvalio za moje stare dame u pitanju su 2 xfx gtx 260 black edition u sli, ako ti kazem da sa njima u metro 2033 sve na full detaljima naravno dx 10 Fraps meri cak do 100 FPS /sec jasno govori o snazi ovih karti ali mi smo pre pricali o referentnim i tu nek ostane.
Da ja odgovorim na pitanje kad budem otudjio ove moje ja bih se zaustavio na sli gtx 480 varijanti mozda prvo u single pa kasnije sli ispod toga me nijedna karta ne ipresionira, a ako bi se iskopala koja zelena vise jedna asus engtx 580 bi mi sasvim prijala, a i svidja mi se gtx 560 direct cu II isto iz Asusa i to je jedna stvar koju bi zeleo da vidim tesnac izmedju gtx 480 i gtx 560 pomenute sta bi ti uzo da kupujes za sebe>
Nema sanse da su razlike takve u igrama ,zaista bi to bilo smesno,tacnije bila bi podvala i da je tako niko nebi ni kupovao. Obzirom da se stvarno godinama bavim ovim stvarima i trudim da ispratim korak u vremenu bar sto se tice poznavanja hardvera ako ne mogu da ga licno imam moram ti reci da si definitivno u zabludi!Prvo dao si mi link poredjenja DX10 vs DX11 a DX11 znatno optereti kartu ,znatno vise od DX10 + u kombinaciji sa max detaljima + AA/AF. Kada bi GTX260 imao DX11 podrsku sa ovog tvog linka imao bi jedno 10 FPS nize nego sto ima sa DX10 kao rezultat! Inace od nVidia sam imao sve zivo,zakljucno sa GTX295 koja je brza od tvog GTX260 SLI. Ako te interesuje mogu da ti pokazem neke moje testove od GTX460 pa i GTX460 SLI pa uporedi sa svojim SLI setupom .) Inace slazem se.To sto imas je sasvim dovoljno za danasnje uslove a i u buduce.
pa u tome je sto mi pricamo o kvremesnoj karti koju ce jos kroz koju godinu vrelina istopiti i onim koje su se pojavile u poslednjih da kazem godinu da neslazem:D ako je karta napravljena za dx 11 onda se ocekuje da mozes da je koristish na tom set upu gtx 260 je napravljena za ono sto je nemoram sad da sirim ali cinjenice su tu druze ja mogu da se opkladim sa tobom od sta hoces da ce moje u sli pojesti bilo koju gtx 460 u singl nebitno na dx10 ili 11 znam jer sam vec testiro i to cak ksi hawk gtx 460 u metrou nemoze da predje 60 fps nikako na dx 10 dodje do 70, a ovo cu stati duzan da stavim 2 te msi i da vidim kako ce da radi zivo me interesuje pa cu vam okaciti i print screen samo moram da nabavim jos jednu msi gtx 460 :D ako ima neko na zajam radi testova i drustvene informisanosti neka pozajmi :DDD
nerece mi sta je po tebi bolje po perfonasama ne po ostalim stvarima gtx 480 ili gtx 560
Poenta cele price da je decko postavio stvarno dobro pitanje tj. temu. Karta je odlicna i radi dobro ali nece jos dugo moci da prati naslove koji nadolaze i novi dx.
Ako je zadrzi ima problem sto ce kasnije da je prodaje za smesnu cenu.
Ako je sad proda nema toliki ogroman napredak sa gtx260 na 460. Jbg nezgodna pozicija...A da je 460 bolja , pa naravno da je bolja.
Stvar su konzole, kada izadju tu i na tome i ostaje trziste igara dok ne dodje sledeca generacija tih istih konzola. gtx 260 ih je posteno ispratila.E sad, da li ce biti ogroman skok izmedju ovih sad konzola i sledecih , da li ce to ispratiti na par godina gtx460 to je vec druga stvar...
Poenta je da će lik da izgubi 350e kad bude prodavao te gtx260 samo zato što se vezao za hardver, mnogo bi bolje prošao da je češće unapređivao, čim krene opasnije da pada cena tome što imaš - prodaj i kupi nešto drugo.
A i ne znam šta je 2008-e igrao s tim, dao je 450e zbog jedne jedine igre koja je to tražila.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Jesam, ispada da sam je dobro i prodao za 130 u onom momentu dok je bilo onih twin frozr i sapphire za siću. Dobro, nisam je ni ja ne znam kolko platio pa sad da kukam.
Nisam ništa ni imao jedno vreme pa sam uzajmio od nekog pajtaša 6850 Cyclone da probam onu zajebanciju s TX3, njemu je u međuvremenu nešto drugo zapalo za oko pa je ta ostala kod mene, tražio mi 100e za nju. Jbg, ima para lik da se zajebava.
ona je valjda slicna 5% sporija od ref. 5850 a ti si imao toxic... ja bi je uzeo za 100e da sam na tvom mestu tebi 30e u dzep taman za radzabelku da ti ostane dobrih 2meseca :)
Sto se tice n vidija mena , vec si postao. Samo nisi jos svestan :)
Sto se tice zamene za 460 slazem se sa Dragotom 100%
:: Mislis case? : :: I po ovom benchu, nigde 6850 nije ispred 460. Nekima tolko smeta kad se kaze da je nvidia bolja...pa to ti je! : :: Ja se samo sprdam, ali postacu stvarno nvidia man i pridruzicu se skyfire-u i tortojedu! :
:: ona je valjda slicna 5% sporija od ref. 5850 a ti si imao toxic... ja bi je uzeo za 100e da sam na tvom mestu tebi 30e u dzep taman za radzabelku da ti ostane dobrih 2meseca : :: ::
Vidi se valjda po komentarima... :D AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: :: Sto se tice n vidija mena , vec si postao. Samo nisi jos svestan :
:: :: :: Mislis case? : :: :: I po ovom benchu, nigde 6850 nije ispred 460. Nekima tolko smeta kad se kaze da je nvidia bolja...pa to ti je! : :: :: Ja se samo sprdam, ali postacu stvarno nvidia man i pridruzicu se skyfire-u i tortojedu! : ::
DAli se isplati prelazak sa Gainward GTX 260 na GTX 460?
17.06.2011. 14:29
status: user broj poruka: 12
KOnfiguracija koju trenutno imnam je : CPU Type i5-760 2.8GHz 8MB Gigabyte GA-P55-USB3 EXCELERAM 4GB(2x2GB)1600MHz DDR3 WD6401AALS CM RC 690 Win7 64 bit LG W2453 Gainward GTX260 sp216 GLH i koliko vidim sve igre za sada idu dobro...a i ako neko ima predlog koju GTX 460 da kupim(polovnu)...i dali samo sa 1GB ram-a da kupujem ili je dobra i sa 768MB???
Re: DAli se isplati prelazak sa Gainward GTX 260 na GTX 460?
17.06.2011. 14:36
status: user broj poruka: 19085
...kazes kako ti sve igre idu dobro... a onda pitas da ti preporucimo GTX460.. pa dobro, uzmi 1G, npr. MSi ili ASUS
:: KOnfiguracija koju trenutno imnam je : CPU Type i5-760 2.8GHz 8MB :: Gigabyte GA-P55-USB :: EXCELERAM 4GB(2x2GB)1600MHz DDR :: WD6401AAL :: CM RC 69 :: Win7 64 bi :: LG W245 :: Gainward GTX260 sp216 GL :: i koliko vidim sve igre za sada idu dobro...a i ako neko ima predlog koju GTX 460 da kupim(polovnu)...i dali samo sa 1GB ram-a da kupujem ili je dobra i sa 768MB?? :: :: ::
Nikako 768mb verziju, osakaćena je u odnosu na 1GB verziju, ima manje shader jedinica.
Povrh toga, što ne overclockuješ procesor, dobićeš bolje rezultate ionako, možda čak i dovoljne da ne menjaš GTX260... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.