Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sapphire Toxic 6850 ili 6870?
STRANA 4 OD 9  
TheBear Re: medo 12.07.2011. 12:47 #344068

status: user
broj poruka: 6502
Moguce da se podesavanja nisu postavila iz prve, desavalo mi se, tek kada se restartuje igra i ponnovo udje postavi prava podesavanja. Iz mog iskustva ni u meniju ne moze da ima preko 30 FPS ako je sve zivo na maksimumu.

Ja barem koji sam probao tu igru sa svim high kartama nove generacije znam kako se koja ponasa, jbg, moze da mi kaci ko sta hoce uopste mi nije potrebno...

:: tvoja prica se poklapa sa mojom..ali acini ss-ovi to demantuju..i ja sam prosto siguran da ne postoji single gpu karta koja moze izgurati metro2033 ne verujem da je aca nesto varao prilikom uzimanja ss-ova..bas me zanima gde zeka pije vodu.
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem da! 12.07.2011. 13:00 #344071

broj poruka: 3796
cak sam morao i par puta da rr komp,zato sto sam imao veliki pad fps-a prilikom menjanja sa dx9 na dx11 ili obrnuto..za sada verujem samo heavenu,jer mislim da je program (ne)pogresiv..nema optimizovano za inv. optimizovano za amd..

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict elem 12.07.2011. 13:09 #344073

broj poruka: 4515
da se vratimo na temu iz naslova makar na sec :DDD,izgleda da sapphire 6850 otpada,uzeo sam u obzir msi 6850 cyclone power edition,ima da se nadje za 15k,sto je u okviru budjeta,deluje da sabija ili samo tako deluje?
http://www.iznajmiPS3.com/╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Adzem ... 12.07.2011. 13:10 #344074

ma samo tako deluje.. :) nije dovoljno ono sto smo napisali ? :)

TheBear Re: elem 12.07.2011. 13:11 #344075

Dobra je, dobro hladjenje, dobar OC, 3 god garancije (kome je bitno).

:: da se vratimo na temu iz naslova makar na sec :DDD,izgleda da sapphire 6850 otpada,uzeo sam u obzir msi 6850 cyclone power edition,ima da se nadje za 15k,sto je u okviru budjeta,deluje da sabija ili samo tako deluje
:: http://www.iznajmiPS3.com/╭∩╮(︶︿︶)╭∩
markopvict hehe 12.07.2011. 13:26 #344080

broj poruka: 4515
naravno da je dovoljno,nego kum se ne pali na graficke karte i nece da menja barem 2 godine,igra lik dotu,kada mu zena to dozvoli xDDD,tako da bolje je sada da nadjemO,nesto sto ce zadovoljiti njegove potrebe,nego da me smara po ovoj vrucini :D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.iznajmiPS3.com/╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Adzem hehe 12.07.2011. 13:30 #344081

salim se ja malo,sredi coveku to da se naigra (kad moze) :D napisao sam u predhodnim postovima koje su glavne prednosti,nije sto je moja pa je hvalim,nego je stvarno zmaj..da ne bude zabune volim ja i inv :D asus gtx570 kad vidim ona dva kulera..ne treba mi zensko! hahaha..

gliga79 Unigine Heaven v2.5 12.07.2011. 13:32 #344082

broj poruka: 4641
6850 Cyclone Power Edition
Sve na max:
http://postimage.org/image/350a4p878/

Za 148 eu(nova), ovo je odlicna karta !!!

Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane.
Sve drugo je utopija !

SkyFire ... 12.07.2011. 14:43 #344102

broj poruka: 18472
Dzaba to kad nvidia ima bolji tesselator i idealnije je resenje za te DX11 naslove kojih i nema nesto posebno.
Kupi ATI pa se PATI.
@Markovicu
Kum ima da te zadavi prvi put kad ne bude mogao da igra neku igru pa ce morati da trazi adekvatan driver ili ce da dobija BSOD :)
Bices razapnut kao Isus :)

No nije los taj MSI PE a i pala mu cena ali dzaba sve kad je ATI :)

Green,Green,Grass Of Home

gliga79 Kume 12.07.2011. 15:13 #344111

broj poruka: 4641
Bolje drugi drajver, nego druga karta.
Koliko znam n vidija ima problem sa drajverima :)
Drajveri vole da preprze svoje ionako vrele pecenice(karte). Pa kad odneses na reklamaciju a oni kazu: e pa nisi trebao te drajvere, imas originalne na disku, reklamacija ne vazi :(
Meni drajver nikad nije pravio problem na ATI, a svasta sam igrao.
Neko je zabacio veliku trokraku u vezi ati drajvera :)
Ima ona poslovica kaze:
Tri puta izgovorena laz postaje istina, samo sto je narod ovde oguglao na gluposti pa ovo sa drajverima ne pali .)

Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane.
Sve drugo je utopija !

Adzem sky 12.07.2011. 20:17 #344206

bolje teselira i ponasa se u dx11 naslovima ? heaven je pravi test za to! i kakve imamo rezultate ? ispada da je R6850 20% jaca od gtx460? ili ni heaven nije merodavan ? sta cemo sa gtx470? koliko je kostala ta grejalica za zimu ? kloknuta R6850 5% zaostaje za njom ? ma ni to nije merodavno..

SkyFire @Adzem 12.07.2011. 21:07 #344224

Drugar jel mogu ja tebi nesto da predlozim?
`Ajde pricu da prebacimo na jedan kulturan i posve konstruktivan nivo.Moze?

Evo ja cu prvi da krenem.Kao neko ko je godinama u ovim vodama i ko zaista poznaje materiju jako dobro i ko je more testova uradio i ne znam koliko review-a ono sto cu izneti zasniva se samo na istini i cinjenicama.

Kada je najavljivana ATI 5xxx serija prva kartica koja je na ovim prostorima testirana sam ja radio.Link ovde :

http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=21583&forid=33&katid=1

Najavljivali su i reklamirali taj DX11 zajedno sa microsoftom kao revoluricionarni korak .
Zapravo na nVidino kasnjenje ATI generacija karti je bila jedna jedina koja je posedovala DX11 podrsku.To se u tolikom zaru guralo kao jedan mozda cak i najvecih aduta.Kasnije glavna reklama je bila Dirt 2 igra sa kojom je i promovisana ATI 5xxx serija..

Kada se pojavila GTX4xx prvi Unigine benchmarci su pokazali da tessalaciju bolje odradjuju Fermi chipovi gde je svaki adut ATI-ja i njihove glavne reklame tada palo u vodu.
Ovo ti pricam kako je bio razvoj dogadjaja,nema potrebe da preuvelicam,dodajem i mazem.
Naime ubrzo posle testova je utvrdjeno da je nVidia-in tesselator napredniji tako da je DX11 vise legao Fermi kartama nego li ATI.
Sa GTX5xx serijom su tesselator jos malo unapredili i to se upravo videlo u igri Dirt 2 koja je AMD optimizovana igra u kojoj je opet nVidia bolje skalirala.
Kasnije su serijom 6xxx pokusavali da sustignu tj poboljsaju tesselator (bilo je cak i dosta tema na netu o tome da zele da se ugledaju na nVidia-ino resenje i unaprede tesselator) gde su kasnije stanje jedva primetno poboljsali u odnosu na ATI 5xxx seriju.

Ovo ti je bio jedan mali uvod u period koji se desavao u to vreme.
A posto su 6850 i GTX 460 poprilicno slicne karte u snazi evo uradi testove na defaultu Unigine ,biraj setovanje koje god zelis,biraj igru koju god zelis pa cemo da uporedimo rezulatate.
Do tad evo ti prvi user test GTX 460 kad se pojavila ,imas neke rezultate koje sam radio na starim driverima :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?239474-VGA-Asus-GTX-460-1GB-CU-Top-Test-Review

Sve najbolje.Pozdrav.

Adzem moram prvo da se zahvalim na ulozenom trudu 12.07.2011. 21:32 #344226

i sto si odvojio ovoliko vreme da mi objasnis neke stvari! stvari koje si napisao su 90% tacne..ati sa serijom 5xxx je imao veliku snagu u karticama ali se nije proslavio sa dx11 rezimom i crosfire takodje..to su bile karte koje su trosile malo jace i imale sirovu snagu! ali softverski nisu bile odradjenje dobro! gubitak je veliki bio u cf modu i tako dalje..sto se tice gtx470 i gtx480 karte su zapamcene po velikoj snazi koju su isporucivale(pricam za to vreme)ali i extremnoj potrosnji! u to vreme si morao vise da lupas glavu oko kupovine graficke karte,zato sto je i kod jednih i kod drugih dosta stvari bilo (ne)dovrseno! ati je u jednom trenutku imao monopol i svi znamo koje je cene drzao za 5xxx seriju..zato mene zabole bas i za jedne i za druge,zato sto znam sta su u stanju da urade nama(krajnjim kupcima) sada je situacija dosta drugacija..nv je sa 5xx serijom popravila sve nedostatke koje je imala u 4xx seriji,zadrzala veliku snagu(poboljsala) regulisala potrosnju i cene smirila..tako da se sada mirno moze reci da su gtx560ti i gtx570(mozda i najzanimljiviji model) kompletni proizvodi! samo nisi ostao realan do kraja i objasnio kakve je amd poboljsanja uradio na 6xxx seriji..koliko se priblizio nv. sto se tice dx11 moda,teselacije i tako dalje..takodje nisi mogao ni da pohvalis koliko su 6xxx serije u stvari dobro softverski odradjenje(driveri,cf mode) i na kraju,jako je glupo sto si gtx460 uporedio sa R6850 koja je 15-20% jaca..baci neki ss od heavena-a sa dx11 i max setovanjima..takodje veliki pozdrav!

SkyFire Vidis da moze lepo :) Drago mi je.. 12.07.2011. 21:48 #344229

Nisi se dobro izrazio :) Nema to veze sa realnoscu nego nisam znao da treba da pisem bas ceo istorijat napretka tehnologije :)
No naravno.Poboljsano je skaliranje CrossFire kod ATI 6xxx,malo i tesselacija itd..
nVidia GTX5xx nije uspela da optimizuje SLI da skalira kao recimo GTX 460 u presko od 85% ali to su vec snazniji chipovi pa ima malo veze sa propusnom moci PCI-E 2 magistrale itd..O tome drugi put..O ovim stvarima ima konkretno da se pise i prica bas dosta,naravno ko to prati..
Ima na linku Unigine Heaven sa bencha,ostavio sam ti tamo.

Evo ovde:
http://imageshack.us/photo/my-images/810/uniginefull.jpg/

A uskoro cu izbaciti novije testove sa novijim driverima pa cemo uporediti..
Nego kako si ti dosao do zakljucka da je 6850 jaca 15-20% od GTX 460?
Mozda sam pogresno razumeo ?
Evo ti ovde recimo presek testova izrazen u procentima i to opet sa starijim driverima :

http://en.expreview.com/2010/10/27/exclusive-review-for-radeon-hd-68706850/11124.html/24

Probao sam obe kartice.Tu su negde.

TheBear Ajde 12.07.2011. 21:55 #344232

da i ja objasnim tu Heaven problematiku ko je bolji koliko bolj iitd....

Unigine Heaven poseduje nekoliko nivoa teselacije: http://www.youtube.com/watch?v=axMAtpYphLA

nVidia je sa Fermi cipom (GTX 480 i GTX 470) odradjivala bolje teselaciju i imala manje padove FPS-a u najzahtevnijim scenama, to se odnosilo i na Normal nivo i na Extreme nivo koji je i najzahtevniji.

Sa HD 6000 serijom AMD je obecao poboljsan teselator i to je i uradio, medjutim to se odnosilo samo na Normal nivo teselacije gde je Cayman prilicno brzi od Cypress-a, e sada nVidia je izasla sa GTX 500 serijom i teselator je ostao gotovo isti, na tom polju nema nekih poboljsanja, nije bilo ni potrebe.

Sada Cayman (6970) zaostaje oko 10-15% kadaje Normal teselacija u pitnaju u odnosu na Fermi GF110 (GTX 580). Ti procenti se odnose na Normal teselaciju, recim oda je to neki nivo koji jos u nijendoj igri nismo videli.

Na Extreme teselaciji Cayman jos uvek podbacuje u odnosu na Fermi GF110 poprilicno.

GF104 i GF114 su slabiji od GF100 i GF110 cipova sto se teselacije tice i tu negde su sa Barts-om pri Normal teselaciji (Barts je malce poboljsan u odnosu na Cypress isto).

SkyFire ... 12.07.2011. 22:08 #344238

Razlika izmedju Normal i Extreme je upravo u nivou detalja i samim tim tesselator mora da obradi vecu kolicinu zadatih poligona + kada se koristi filtracija poput anisitropije (zblizavanja piksela) i antialiajzinga koji opet u manjoj meri opterecuju Fermi chip.
Znaci svakako dolazimo do zakljucka da nVidia ima napredniji tesselator sto se generalno i zna,nista nepoznato.
Znaci samo isticem ono sto smo vec sami dosli do zakljucka.

Adzem ali sky 12.07.2011. 22:14 #344239

ja ni u jednom trenutku nisam rekao da je amd bolji! pa nisam ja pao sa kruske zna se ko je no.1 i dalje..samo neko ko se manje razume i dodje ovde na forum stice utisak da je neka drasticna razlika u pitanju,kapiras ? i onda tvoj dar da predstavis ljudima kvalitetno,temeljno i objektivno stvari pada u vodu.. :(

SkyFire bitno je da smo postigli zajednicki jezik 12.07.2011. 22:16 #344240

@Adzem
Samo mi reci posto nisam razumeo onaj deo za 20-30% razlike izmedju GTX 460 i 6850.
Na sta si mislio konkretno?Ili si mislio na 6950 vs GTX 460?Ona jeste jaca tih 20-30%.

mixer93 Re: bitno je da smo postigli zajednicki jezik 12.07.2011. 22:19 #344242

broj poruka: 4187
A zajednicki jezik je fala nekome NVIDIA... :D
cccc!
Nego Sky, kako stoje dve ovakve 1GB TOP u SLI? Razmisljam se nesto u skorije vreme da oprobam...?

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: @Adze
:: Samo mi reci posto nisam razumeo onaj deo za 20-30% razlike izmedju GTX 460 i 6850
:: Na sta si mislio konkretno?Ili si mislio na 6950 vs GTX 460?Ona jeste jaca tih 20-30%
:: Green,Green,Grass Of Home
SkyFire Re: Re: bitno je da smo postigli zajednicki jezik 12.07.2011. 22:22 #344243

Na kojoj platofrmi?
SLI GTX 460 skalira fantasticno..
Ajde uskoro cu da vam bacim test sa GTX 460 Talon Atack ,za Adzema posebno Metro posto sam i ja bas na to obratio paznju kad sam vec jednom testirao ali nisam imao vremena da zabelezim shoot.

Znaci SLI radi brutalno ali na adekvatnoj platformi (Dovoljno jak CPU) Ne znam kako bi radilo kod tebe.

:: A zajednicki jezik je fala nekome NVIDIA... :
:: cccc!
:: Nego Sky, kako stoje dve ovakve 1GB TOP u SLI? Razmisljam se nesto u skorije vreme da oprobam...
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

Coa87 re 12.07.2011. 22:24 #344245

broj poruka: 372
Evo da i ja dodam nesto...
Nisam od onih koji su zagrizeni za odredjeni brend, vec sve kupujem ono sto mislim da je isplativo u tom trenutku...
Npr, pre nekoliko godina sam kupio 4850 i bio sam zadovoljan sa njom, onda sam presao na 4870x2, i tu su krenule sve moje muke...
Kad radim testove tu je sve super, ali u igricama to je katastrofa.
Za svaku igricu treba poseban drajver, i opet ne radi kako treba...
Ipak je nvidia tu bolja, i opravdava svoju cenu (u USA, ne kod nasih lopova)...

Ako su vam bitni samo testovi, a ne u realnom radu, evo vam i ovaj test (malo sam je oc)...
http://goo.gl/sB3Xl

A meda ako ne veruje, moze slobodno da dodje i da pogleda, sad ja ne znam dal ima i nekog uticaja cpu (ne znam koji si koristio)...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1854230
http://gpuz.techpowerup.com/11/06/03/h35.png
http://www.speedtest.net/result/1132806579.png

Adzem ma nek je i na Nvidiji :D 12.07.2011. 22:24 #344246

necu coveka vise da hejtujem,samo necu da diram gde najvise boli :P
salu na stranu,nisam rekao sky 20-30% opet mazes :P rekao sam 15-20% u korist R6850
dobio sam jednu za igranje na par dana,pa sam sve moguce testirao i dosao do tog zakljucka! evo nadji brate rezultate neke od heavena,ali me bas zanima dx11 mode i max sve..ja sam vise puta postavljao rezultate ove cyclone,mogu opet nikakav problem!

mixer93 Re: Re: Re: bitno je da smo postigli zajednicki jezik 12.07.2011. 22:29 #344247

broj poruka: 4187
Pa razmisljam da jos oprobam Thuban pa cu posle MOZDA KASNIJE INTEL... Ali za sada, kako bi radilo sa ovim x4 kloknutim na 4Ghz, i koliko bi bolje radilo na x6? Mislim da mi ne treba nista jace od nekog 1075t ili 1090 za te dve 460-ke...?

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: Na kojoj platofrmi
:: SLI GTX 460 skalira fantasticno.
:: Ajde uskoro cu da vam bacim test sa GTX 460 Talon Atack ,za Adzema posebno Metro posto sam i ja bas na to obratio paznju kad sam vec jednom testirao ali nisam imao vremena da zabelezim shoot
:: Znaci SLI radi brutalno ali na adekvatnoj platformi (Dovoljno jak CPU) Ne znam kako bi radilo kod tebe
:: Green,Green,Grass Of Home
:: :: A zajednicki jezik je fala nekome NVIDIA... :
:: :: cccc!
:: :: Nego Sky, kako stoje dve ovakve 1GB TOP u SLI? Razmisljam se nesto u skorije vreme da oprobam...
:: ::
:: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

zox036 ..... 12.07.2011. 22:37 #344248

broj poruka: 128
Imao sam 1055t sa gtx570 i tek sada vidim koliko mi jme bio taj famozni X6 usko grlo u vezi kartice(sto se tice famoznih testova kao 3Dmark11, Engine 2.5 i ostala sr*nja).Ali definitivno neces imati problema sa gtx460i i neki iz serije X6.

Po meni je odlicna Cyclone6850-koliko para ona daje lepe rezultate

@Coa87, lepi su ti rezultati(fps i testovi) ali mislim da i tebi je procesor usko grlo za tu azdaju od kartice.

SkyFire Adzem.. 12.07.2011. 22:40 #344249

Pa ne znam kako si dosao do toga da je brza 6850 kad opet realno to nije tacno.
I ja isto probah.Sta znam ako si probao na istoj masini moguce je da je podgusio mali CPU.Hebi ga,mnogo faktora utice na krajnji rezultat.
A dao sam ti link sa expreview gde je bas detaljno odradjen test :

http://en.expreview.com/2010/10/27/exclusive-review-for-radeon-hd-68706850/11124.html/24

Za Unigine opet ti dajem link pa uporedi :

http://imageshack.us/photo/my-images/810/uniginefull.jpg/

Inace ne hejtujes ti mene niti se ja ljutim,pecam i sl.Vec ja ne volim da se svadjam sa ljudima. A uglavnom sam ja taj koji na takav nacin pise da iziritira narod jer su vecina fanboyevi koji to ne zele da priznaju a sebe drze za realne .Razlog tome je trokraka koja ide odmah posle..
Sto se mene tice ja volim kosntruktivnu polemiku na nivou potkrepljenu cinjnicama (u mom slucaju raznim testovima iz licnog dugogodisnjeg iskustva) a opet u saradnju sa ostalim kolegama gde su se ta ista iskustva poklopila itd..Da ne duzim i ne davim..

Uradicu na max sve Heaven preko vikenda.1080p rez.Nema problema.Uporedicemo .

STRANA 4 OD 9  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs