Au pa ja sam mislio da se ti stvarno razumes ali ti si jos jedan od onih zaslepljenih navijaca. Po tehnoliskim dostuignucima ,tehnologiji u globalu ATI je uvek kasnio za nVidia i kasnice ko zna koliko jos dugo.. Da ne zalazim u vec staru pricu o nizim frekvencijama,manjem brojem shader jedinica,manjem bandwidth-u itd. a boljim performansama u odnosu na prenabudzene ATI chipove koji pored vecih vrednosti ne mogu da se mere sa nV. Pozudanost drivera,skaliranje,fluidni gaming i more drugih razlika.. Koliko se secam pricali smo o tome..Ucinilo mi se da si skapirao neke stvari..
I sve u svemu u globalu po kvalitetu i dizajnu ATI je uvek bio za klasu losiji od nVidia kartica,jadno i bedno u poredjenju..
A ne znam koje ti trziste gledas jer sa GTX5xx serijom je nVidia preuzela trziste.
GTX560/GTX560 Ti/GTX570/GTX580/GTX590 apsolutno nemaju ni jednu kartu koja po ukupnim parametrima kvaliteta i performansi ,karakteristika,pouzdanosti i mogucnosti moze da parira ovim serijama.
U nizem segmentu je balans malo drugaciji ali reci ti meni sa cime to i ATI moze da se pohvali?U 6xxx seriji nemaju u nizem segmentu ni jedan dobro izbalansiran produkt. A tu gledamo cenu/karakteristike/performanse/potrosnju/grejanje.
Mene koliko secanje sluzi nVidia drzi lekciju konstantno pogotovu sad sa serijom GTX5xx gde je usled tolikog kasnjenja i problema sa proizvodnim procesom uspela da postavi nove standarde i da se izdigne iznad konkurencije na svakom polju cena/kvalitet/brzina itd..
Tako da ne znam stvarno o cemu pricas a voleo bih da te razumem zaista ali da ostanemo pri konstruktivnoj polemici bez lazi ,ostrascenosti itd..
ATI je uvek bio klasa ispod nVidia po svemu,fakticki klasa za sebe. Jedino sto su se borili da se nedge uguraju sa sirovim performansama i da nekad ponude tu brzinu po nizoj ceni ali i u sklopu samog kvaliteta i mogucnosti. Ne znam sta tu nije jasno..
P.S.Kad sledeci put budes poredio Fiat sa Mercedesom bar mi naglasi da znam sta da ocekujem da se nebih iznenadio kao sad.
:: Ne brkaj, ATI je brend i po za nv. Koji to mozgovi rade u nvidiji pa da pola godine nemaju skoro nikakvu konkurenciju u nizem/srednjem segmentu, pa jos na sve ubace neke non ti nazive kao da kupci nisu vec dovoljno zbunjeni, prebudze stari proizvod da bi pokrili rupetinu i onda najveci fail usledi, postave cenu kao da su jedini na trzistu. A ati preuze lepo sve kupce, pokrije svaki segment, ima jasnu nomenklaturu, u skoro svakom segmentu bolji odnos cene/performanse i to sve sa tehnicki nazadnijim cipom. E pa druze moj da ti kazem ati je odrzao lekciju nvidiji, trziste hardvera je surovo a nvidija je prema svemu sudeci jos zelena (?!) za njega.
Utrosi silno vreme na post a propustio si kljucni deo recenice: A ati preuze lepo sve kupce, pokrije svaki segment, ima jasnu nomenklaturu, u skoro svakom segmentu bolji odnos cene/performanse i to sve sa tehnicki nazadnijim cipom. Da, dodam ove kartice sto si naveo (GTX560 Ti/GTX570/GTX580/GTX590) spadaju u jedan segment i zbog tog segmenta svuda navodim `skoro` i nizem/srednjem na pocetku.
:: Au pa ja sam mislio da se ti stvarno razumes ali ti si jos jedan od onih zaslepljenih navijaca :: Po tehnoliskim dostuignucima ,tehnologiji u globalu ATI je uvek kasnio za nVidia i kasnice ko zna koliko jos dugo. :: Da ne zalazim u vec staru pricu o nizim frekvencijama,manjem brojem shader jedinica,manjem bandwidth-u itd. a boljim performansama u odnosu na prenabudzene ATI chipove koji pored vecih vrednosti ne mogu da se mere sa nV :: Pozudanost drivera,skaliranje,fluidni gaming i more drugih razlika. :: Koliko se secam pricali smo o tome..Ucinilo mi se da si skapirao neke stvari. :: :: I sve u svemu u globalu po kvalitetu i dizajnu ATI je uvek bio za klasu losiji od nVidia kartica,jadno i bedno u poredjenju. :: :: A ne znam koje ti trziste gledas jer sa GTX5xx serijom je nVidia preuzela trziste :: :: GTX560/GTX560 Ti/GTX570/GTX580/GTX59 :: apsolutno nemaju ni jednu kartu koja po ukupnim parametrima kvaliteta i performansi ,karakteristika,pouzdanosti i mogucnosti moze da parira ovim serijama :: :: U nizem segmentu je balans malo drugaciji ali reci ti meni sa cime to i ATI moze da se pohvali?U 6xxx seriji nemaju u nizem segmentu ni jedan dobro izbalansiran produkt :: A tu gledamo cenu/karakteristike/performanse/potrosnju/grejanje :: :: Mene koliko secanje sluzi nVidia drzi lekciju konstantno pogotovu sad sa serijom GTX5xx gde je usled tolikog kasnjenja i problema sa proizvodnim procesom uspela da postavi nove standarde i da se izdigne iznad konkurencije na svakom polju cena/kvalitet/brzina itd. :: :: Tako da ne znam stvarno o cemu pricas a voleo bih da te razumem zaista ali da ostanemo pri konstruktivnoj polemici bez lazi ,ostrascenosti itd. :: :: ATI je uvek bio klasa ispod nVidia po svemu,fakticki klasa za sebe :: Jedino sto su se borili da se nedge uguraju sa sirovim performansama i da nekad ponude tu brzinu po nizoj ceni ali i u sklopu samog kvaliteta i mogucnosti :: Ne znam sta tu nije jasno. :: :: P.S.Kad sledeci put budes poredio Fiat sa Mercedesom bar mi naglasi da znam sta da ocekujem da se nebih iznenadio kao sad :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: FrekFencija :: :: :: Ne brkaj, ATI je brend i po za nv. Koji to mozgovi rade u nvidiji pa da pola godine nemaju skoro nikakvu konkurenciju u nizem/srednjem segmentu, pa jos na sve ubace neke non ti nazive kao da kupci nisu vec dovoljno zbunjeni, prebudze stari proizvod da bi pokrili rupetinu i onda najveci fail usledi, postave cenu kao da su jedini na trzistu. A ati preuze lepo sve kupce, pokrije svaki segment, ima jasnu nomenklaturu, u skoro svakom segmentu bolji odnos cene/performanse i to sve sa tehnicki nazadnijim cipom. E pa druze moj da ti kazem ati je odrzao lekciju nvidiji, trziste hardvera je surovo a nvidija je prema svemu sudeci jos zelena (?!) za njega.
ako izmedju 2 gigantska brenda ATi i nVidia ti izneses svoje misljenje da je ATi brend a nVidia qrton ili ne-brend, to te cini kompetentnim za tako nesto? eto onda i ja samog sebe proglasavam kompetentnim da izjavim da je Toyota brend u odnosu na BMW a dobro, to za socijalni se sky malo salio, ali svakako se ne bih slozio da su napredniji, ne znam uopste na osnovu cega zakljucujes kada je cinjenica da je bas obrnuto
:: Razoracaracu te, ne treba biti profesionalac da bi znao sta je brend a sta ne, i jedni i drugi se smatraju brendovima vec dugi dugi niz godina, cak sta vise u ovom momentu su dosta i priblizni, samo mi je zasmetalo to sto je ati prozvan kao socijalni brend a zapravo su dosta napredniji u pomenutim stvarima :: :: :: veoma strucan odgovor.. klasika ATi vs nVidia post.. ja se ne secam od `FERMIja` kada nVidia nije ispunila ocekivanja u svim segmentima, a to da li je ATi ili nVidia brend i po ili nije bih prepustio strucnim licima, odnosno profesionalcima da procene.. :: ::
GTX560 - Mainstream GTX 560 Ti - Mainstream (srednji visi) GTX 570 - Hi GTX580 - Hi GTX 590 - Enthusiast (tako se deklarise kao zasebna jer su Dual GPU karte posebni segment)
Imas neki Low Mainstream tipa GTX 550 - sta fali toj karti? Ispod imas Low kartice nista manje losije izbalansirane nego sto to ima ATI u seriji 6xxx. Ja bih te posavteovao da melo prelistas review-e,uporedis karakteristike pa izvedi sam zakljucak.
I pitanje za kraj.A gde je preuzela kupce?Jesi ti pogledao skoro kako stoji statistika za poslednji kvartal?
Sa serijom 6xxx su usrali motku,sa serijom 5xxx su napravili posao.A zasto.Zato sto nisu imali konkurenciju i zato sto je nVidia kasnije i imala problem sa proizvodnim procesom. Budimo malo realni.
P.S.Bio bih zahvalan kada bi i sam postavio listu kartica i kroz sve segmente pa mi reci gde to imaju bolje proizvode tj bolje izbalansirane .
I da,zar krajnjem kupcu nije bitan gaming i fluidno igranje i podrska od tamo nekih sitnih razlika u karakteristikama? Za office masine manje vise,tu je prica sasvim drugacija.
Molim te reci gde sam ja rekao da je nvidia ne-brend ili qrton brend? Da, smatram da su napredniji, to je moje misljenje, napisao sam i gde, a od tebe bih voleo da vidim komentar koji ce da opovrgne moje stavove bez pominjanja mercedesa fiata bmw toyote i ostalih.
:: ako izmedju 2 gigantska brenda ATi i nVidia ti izneses svoje misljenje da je ATi brend a nVidia qrton ili ne-brend, to te cini kompetentnim za tako nesto? eto onda i ja samog sebe proglasavam kompetentnim da izjavim da je Toyota brend u odnosu na BM :: a dobro, to za socijalni se sky malo salio, ali svakako se ne bih slozio da su napredniji, ne znam uopste na osnovu cega zakljucujes kada je cinjenica da je bas obrnut :: :: :: :: Razoracaracu te, ne treba biti profesionalac da bi znao sta je brend a sta ne, i jedni i drugi se smatraju brendovima vec dugi dugi niz godina, cak sta vise u ovom momentu su dosta i priblizni, samo mi je zasmetalo to sto je ati prozvan kao socijalni brend a zapravo su dosta napredniji u pomenutim stvarima :: :: :: :: :: veoma strucan odgovor.. klasika ATi vs nVidia post.. ja se ne secam od `FERMIja` kada nVidia nije ispunila ocekivanja u svim segmentima, a to da li je ATi ili nVidia brend i po ili nije bih prepustio strucnim licima, odnosno profesionalcima da procene.. :: :: :: ::
Uh bo`kte kakva tema! Pecajte se, prozivajte, radite sta god ocete, do mile volje!
Ja sam celog zivota imao nvidiu, bio zadovoljan, do pre oko dve godine, kad sam zbog, poznatih nam razloga, jedino logicko resenje za upgrade na polju grafike imao tada ne prikosnoveni ati 5850 koji je za ulozen novac bio nesto neverovatno, vanserijski! Dugo se cekalo na nvidiu da da pravi odgovor. Sad je drugacije, ali ko zna, mozda ce sutra opet da se prica okrene, i sve tako u krug. Ma samo da se opet pojavi nesto tako jeftino i pristupacno pa da mi, krajnji korisnici, budemo zadovoljni, malo para dali, a mnogo dobili!
Steta druze sto nema u ponudi opet onih twin frozera 5850 za 13k koliko su kostale jedno vreme... Eto mene, odmah bi kupio... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Uh bo`kte kakva tema! :: Pecajte se, prozivajte, radite sta god ocete, do mile volje :: :: Ja sam celog zivota imao nvidiu, bio zadovoljan, do pre oko dve godine, kad sam zbog, poznatih nam razloga, jedino logicko resenje za upgrade na polju grafike imao tada ne prikosnoveni ati 5850 koji je za ulozen novac bio nesto neverovatno, vanserijski! Dugo se cekalo na nvidiu da da pravi odgovor. Sad je drugacije, ali ko zna, mozda ce sutra opet da se prica okrene, i sve tako u krug :: Ma samo da se opet pojavi nesto tako jeftino i pristupacno pa da mi, krajnji korisnici, budemo zadovoljni, malo para dali, a mnogo dobili!
Jel ove 570 i 580 imaju i Hello varijante ili samo Hi? x)
A za drivere me nesto zanima, kako to da su toliko losi za ati/amd a meni sve radi, cak ni sa 4830 kad je tek izasla nisam imao problema? Ja cuh za neke drajvere da su przili Nv kartice, ili je i to ati izmislio? :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: GTX560 - Mainstrea :: GTX 560 Ti - Mainstream (srednji visi :: GTX 570 - H :: GTX580 - H :: GTX 590 - Enthusiast (tako se deklarise kao zasebna jer su Dual GPU karte posebni segment) ::
:: GTX 560 Ti - Mainstream? Gde majke ti? Aj samo pretpostavi koliko ljudi na ovom forumu ima tu karticu pa reci da je mainstream. I opet, napisao sam pola godine su preuzeli, a to je bilo cak i vise.
:: GTX560 - Mainstrea :: GTX 560 Ti - Mainstream (srednji visi :: GTX 570 - H :: GTX580 - H :: GTX 590 - Enthusiast (tako se deklarise kao zasebna jer su Dual GPU karte posebni segment) :: :: Imas neki Low Mainstream tipa GTX 550 - sta fali toj karti :: Ispod imas Low kartice nista manje losije izbalansirane nego sto to ima ATI u seriji 6xxx :: Ja bih te posavteovao da melo prelistas review-e,uporedis karakteristike pa izvedi sam zakljucak :: :: I pitanje za kraj.A gde je preuzela kupce?Jesi ti pogledao skoro kako stoji statistika za poslednji kvartal :: :: Sa serijom 6xxx su usrali motku,sa serijom 5xxx su napravili posao.A zasto.Zato sto nisu imali konkurenciju i zato sto je nVidia kasnije i imala problem sa proizvodnim procesom :: Budimo malo realni :: :: P.S.Bio bih zahvalan kada bi i sam postavio listu kartica i kroz sve segmente pa mi reci gde to imaju bolje proizvode tj bolje izbalansirane :: :: I da,zar krajnjem kupcu nije bitan gaming i fluidno igranje i podrska od tamo nekih sitnih razlika u karakteristikama :: Za office masine manje vise,tu je prica sasvim drugacija :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
Vala i meni je krivo sto nisam uzeo jednu pa da stavim u CF, da se malo poigram sa time, to je stvarno bila super kupovina, nema sta. Poenta je da se za male novce dobije dovoljno dobar i kvalitetan proizvod koji ce pruziti, sto kaze Sky `fluidni` gaming.
:: Steta druze sto nema u ponudi opet onih twin frozera 5850 za 13k koliko su kostale jedno vreme.. :: Eto mene, odmah bi kupio.. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Uh bo`kte kakva tema! :: :: Pecajte se, prozivajte, radite sta god ocete, do mile volje :: :: :: :: Ja sam celog zivota imao nvidiu, bio zadovoljan, do pre oko dve godine, kad sam zbog, poznatih nam razloga, jedino logicko resenje za upgrade na polju grafike imao tada ne prikosnoveni ati 5850 koji je za ulozen novac bio nesto neverovatno, vanserijski! Dugo se cekalo na nvidiu da da pravi odgovor. Sad je drugacije, ali ko zna, mozda ce sutra opet da se prica okrene, i sve tako u krug :: :: Ma samo da se opet pojavi nesto tako jeftino i pristupacno pa da mi, krajnji korisnici, budemo zadovoljni, malo para dali, a mnogo dobili!
:: Steta druze sto nema u ponudi opet onih twin frozera 5850 za 13k koliko su kostale jedno vreme.. :: Eto mene, odmah bi kupio.. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Uh bo`kte kakva tema! :: :: Pecajte se, prozivajte, radite sta god ocete, do mile volje :: :: :: :: Ja sam celog zivota imao nvidiu, bio zadovoljan, do pre oko dve godine, kad sam zbog, poznatih nam razloga, jedino logicko resenje za upgrade na polju grafike imao tada ne prikosnoveni ati 5850 koji je za ulozen novac bio nesto neverovatno, vanserijski! Dugo se cekalo na nvidiu da da pravi odgovor. Sad je drugacije, ali ko zna, mozda ce sutra opet da se prica okrene, i sve tako u krug :: :: Ma samo da se opet pojavi nesto tako jeftino i pristupacno pa da mi, krajnji korisnici, budemo zadovoljni, malo para dali, a mnogo dobili!
nisi rekao bukvalno vec indirektno.. `Ne brkaj, ATI je brend i po za nv.`
:: Molim te reci gde sam ja rekao da je nvidia ne-brend ili qrton brend? Da, smatram da su napredniji, to je moje misljenje, napisao sam i gde, a od tebe bih voleo da vidim komentar koji ce da opovrgne moje stavove bez pominjanja mercedesa fiata bmw toyote i ostalih :: :: :: ako izmedju 2 gigantska brenda ATi i nVidia ti izneses svoje misljenje da je ATi brend a nVidia qrton ili ne-brend, to te cini kompetentnim za tako nesto? eto onda i ja samog sebe proglasavam kompetentnim da izjavim da je Toyota brend u odnosu na BM :: :: a dobro, to za socijalni se sky malo salio, ali svakako se ne bih slozio da su napredniji, ne znam uopste na osnovu cega zakljucujes kada je cinjenica da je bas obrnut :: :: :: :: :: :: :: Razoracaracu te, ne treba biti profesionalac da bi znao sta je brend a sta ne, i jedni i drugi se smatraju brendovima vec dugi dugi niz godina, cak sta vise u ovom momentu su dosta i priblizni, samo mi je zasmetalo to sto je ati prozvan kao socijalni brend a zapravo su dosta napredniji u pomenutim stvarima :: :: :: :: :: :: :: veoma strucan odgovor.. klasika ATi vs nVidia post.. ja se ne secam od `FERMIja` kada nVidia nije ispunila ocekivanja u svim segmentima, a to da li je ATi ili nVidia brend i po ili nije bih prepustio strucnim licima, odnosno profesionalcima da procene.. :: :: :: :: :: ::
Evo ja ko laik: NVIDIA: SLI, Physx, bilo je i nesto sa naocarama, CUDA AMD: CrossFire, 3-6 monitora na jednu kartu.
Sad opet laicki, SLI i Cross su ideja Voodoa svojevremeno. Stim da je AMD interesantije to resio. Physx je Aegia. CUDA zna da pomogne sa CAD alatima. Lepo je sto browseri koriste obe kartice za ubrzanje...
Po meni, je to bio best buy godine. U to vreme, cene su bile jos malo vece, tako da za te pare tad... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Vala i meni je krivo sto nisam uzeo jednu pa da stavim u CF, da se malo poigram sa time, to je stvarno bila super kupovina, nema sta. :: Poenta je da se za male novce dobije dovoljno dobar i kvalitetan proizvod koji ce pruziti, sto kaze Sky `fluidni` gaming :: :: :: :: :: Steta druze sto nema u ponudi opet onih twin frozera 5850 za 13k koliko su kostale jedno vreme.. :: :: Eto mene, odmah bi kupio.. :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Uh bo`kte kakva tema! :: :: :: Pecajte se, prozivajte, radite sta god ocete, do mile volje :: :: :: :: :: :: Ja sam celog zivota imao nvidiu, bio zadovoljan, do pre oko dve godine, kad sam zbog, poznatih nam razloga, jedino logicko resenje za upgrade na polju grafike imao tada ne prikosnoveni ati 5850 koji je za ulozen novac bio nesto neverovatno, vanserijski! Dugo se cekalo na nvidiu da da pravi odgovor. Sad je drugacije, ali ko zna, mozda ce sutra opet da se prica okrene, i sve tako u krug :: :: :: Ma samo da se opet pojavi nesto tako jeftino i pristupacno pa da mi, krajnji korisnici, budemo zadovoljni, malo para dali, a mnogo dobili!
Da, ali onako... iskreno... Nije da sam fanboy, ali... Koja ATI se klokuje? Ako hoces OC grafike onda uzimas Nvidiu. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Imao sam jednu.Hladna i tiha karta.Odlicna izvedba od MSI :: Jedino sto nazalost OC potencijal nije bio dobar ali za te pare ko ga sisa
Kakva `siromasna` polemika, na nivou deteta od 10god. Bolji je ati, nije bolja je n vidija , a zatim smehotresna argumentacija sa obe strane. Cirkus zivi i smeh do suza uzivo na PC Berzi !!!
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Ljudi, lepa vest je, zvao sam duocom, i ta 560 TI kosta ispod 17k!!!!! Losa vest je sto je samo jedna karta u pitanju, i vec su na nju dve rezervacije, ako jedan otkaze drugi uzima... Kakav shit... A bas je lepa cena! :) Neka se javi lucky bastard! :) AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Momci, izvinite sto kasnim s odogorima . Vidim, izneto je stosta zanimljivih ideja , i zahvaljujem se svima koji su dali misljenje:
Situacija je sledeca:
Uprkos tome sto sam svestan da neka SLI i CF resenja daju bolje rezultate, zelim single kartu u cenovnom rangu.
Jedini SLI na koji bih pristao je da uparim moju MSI 460OC koju posedujem sa istom, a takve kartice u prodaji nema nigde u Srbiji. Razmisljao bih o CF, ali trenutno imam Nvidia kartu,
Zatim, napajanje nije problem jer mogu poterati 3 570-ice i jos da mi ostane rezerva snage.
Ljubitelj sam MSI grafika, ali to ne znaci da ne bih kupio grafiku drugog proizvodjaca, znaci dolaze u obzir svi proizvodjaci, ukljucujuci oba tabora NVidia-ATI, ne pravim problem oko toga.
Graficka mi ne treba za ekstremni gejming, svestan sam da sve mogu igrati i sa ATI4770/NV9800, jednostavno sam sebe zeleo castiti grafickom koju u naredne 2-3 godine ne bih morao menjati, zavrsava mi i ova moja posao, ali , eto, jednom i ja da pozelim nesto jace.
Nisam imao cilj da dizem uzbunu, mada je neverovatno i impresivno kakva code red/green borbena gotovost je dostignuta ovde :D. Elem, nadam se da sam dodao dovoljno informacija.
Momci, izvinite sto kasnim s odogorima . Vidim, izneto je stosta zanimljivih ideja , i zahvaljujem se svima koji su dali misljenje:
Situacija je sledeca:
Uprkos tome sto sam svestan da neka SLI i CF resenja daju bolje rezultate, zelim single kartu u cenovnom rangu.
Jedini SLI na koji bih pristao je da uparim moju MSI 460OC koju posedujem sa istom, a takve kartice u prodaji nema nigde u Srbiji. Razmisljao bih o CF, ali trenutno imam Nvidia kartu,
Zatim, napajanje nije problem jer mogu poterati 3 570-ice i jos da mi ostane rezerva snage.
Ljubitelj sam MSI grafika, ali to ne znaci da ne bih kupio grafiku drugog proizvodjaca, znaci dolaze u obzir svi proizvodjaci, ukljucujuci oba tabora NVidia-ATI, ne pravim problem oko toga.
Graficka mi ne treba za ekstremni gejming, svestan sam da sve mogu igrati i sa ATI4770/NV9800, jednostavno sam sebe zeleo castiti grafickom koju u naredne 2-3 godine ne bih morao menjati, zavrsava mi i ova moja posao, ali , eto, jednom i ja da pozelim nesto jace.
Nisam imao cilj da dizem uzbunu, mada je neverovatno i impresivno kakva code red/green borbena gotovost je dostignuta ovde :D. Elem, nadam se da sam dodao dovoljno informacija.
Komsija, slobodno iznesi kompletan psiholoski profil , makar bio i pogresan,ja se necu ljutiti .
:: :: Inace 7 poruka sve govori, o kreatoru teme :: Nije da zakeram i da svaki novi nije zelen, ali ovaj je bas namazan izgleda, a zelen iznutra :: :: najidealnije :: idealno :: ::
Pa kolko ti ljudi znas da preferira MSI, da ima napajanje za 3 570ice i da zna da je single karta uvek bolja od SLI varijante. 460oc mi kvari racunicu, ali 4770 je priblizava.
Ne bi da nagadjam ali nekom je ovo jako zabavno. Pozdrav komsija!
Nadam se da ces brzo da se podnovis, da se ova tema ne razvuce mnogo! U zdravlje!
Da nisi pomesao to sa intel/amd? Ja cuh lepe stvari za 6850
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Da, ali onako... iskreno... Nije da sam fanboy, ali... Koja ATI se klokuje? Ako hoces OC grafike onda uzimas Nvidiu. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Imao sam jednu.Hladna i tiha karta.Odlicna izvedba od MSI :: :: Jedino sto nazalost OC potencijal nije bio dobar ali za te pare ko ga sisa ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.