...EU ne pada na pamet da primi neku zemlju u članstvo sa uništenom ekonomijom kao što je naša i sa groznim putevima i još gorim prugama. I sami su dovoljno zaglibili i sigurno nisu raspoloženi za još više loših vesti. Sa ovim potencijalnim statusom kandidata za EU možemo samo da obrišemo dupe jer to praktično ništa ne znači. Najbolji primer je Turksa koja je po prilično dugi niz godina kandidat za članostvo u EU a nikako da postane član. Naravno, Turska je u ekonomskom pogledu mnogo bolja od nas.
philaemos: Odgovorice ti neko sa zavrsenim fakultetom,znanjem dva zapadna jezika, sa svojim biznisom jos od 2002 godine, belosvetskim saradnicima i dovoljno lagodnim zivotom. ti si samo produkt, rob sistema , usmerenog razmisljanja, olicenje potrosoackog drustva i nametnutog sistema vrednosti bez svesti,savesti i nacionalnog identiteta.Formiran si naivan i podoban bas onakav kakva cela nacije treba da bude jer se mase takvih najlakse kontrolisu putem novca(mamca i udice), praznih prica i ideala u koje ,ocigledno verujes.Isforsirano ubeđenje da smo mi problem i jedini krivci sadasnjeg stanja stvari je ocigledan dokaz o ovme sto sam gore napisao. Posto si ,pokusavajuci da se zaposlis u stranoj firmi , prekocio obvaezni deo istorije, toplo preporucujemda da pogledas jednu,doudse malo uproscenu verziju događja za moj ukus o periodu koji spominjes (od 1989) pre nego sto dalje odgovaras na postove ovde : http://www.weightofchains.com/
A kako kazes `Iz postojeceg sranja` nema bolje buducnosti sve dok medijsko ispiranje mozga, negiranje samog sebe i svojih mogucnosti i idolopoklonsotvo (kao u tvom slucaju) su dominanti faktori kod omladine a na tome neko rade poprilicno dugo i sa velikom kolicinom uspeha (ocigledno).
Kao sto moj prethodni post kaze, njihovo misljenje je formirano pod uticajem b92,nevladinih organizacija i drugih elemenata koje u drzavama koje vode racuna o sebi,ne mogu ni da egzistiraju ,a kamoli tako jako deluju.
:: da, zaista se nismo, kao narod, isticali inteligencijom... zato su tesla, pupin, milankovic, njegos, andric, itd, sve redom kinezi, jel? : :: :: :: :: Kad bi dao bog da udjemo u Evropsku zajednicu, slavio bih. :: :: Samo cisto sumnjam da ce mo ikad uci. Dobrom delu odgovara nestabilnost i haos, kako bi lovili u mutnom :: :: Kroz istoriju nikad se nismo isticali inteligencijom i zato smo tu gde jesmo. Na dno :: :: Niko nam nije kriv, ni Amerika ni zapad. Ali nama je u genima da uvek trazimo drugog krivca za sopstveni neuspeh. :: :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: ::
Re: Tema nije za odeljak gde je postavljena, a kamoli za ovaj forum.
22.10.2011. 18:11
status: user broj poruka: 12805
Čoveče, nemaš ti blage veze o čemu pričaš, TV vesti su ti zamrljale oči samo tako...
Kod prijatelja mojih su dolazili ljudi iz Libije radi detaljnog popravljanja zuba, i sami su mi potvrdili ono što sam i sumnjao. Ništa nije onako kako na TV-u prikazuju. Narod libije je bio srećan sa njim. Ako je stanovnik Libije hteo da se školuje van zemlje, ili bilo šta zdravstveno vezano, država ga je sponzorisala bez pitanja. Nikakva pobuna tamo nije nastala, sve su to zgurali ameri jer nije hteo da im da naftu.
Ti isti ljudi su dobili od države nekoliko hiljada evra zdravstvenog osiguranja za celu porodicu dok su ovde...
Ne zaludjuj se CNN-om i BBC-em, to su glavni manipulatori javnosti... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ne bih da zvučim ružno, ali on je završio onako kako je i zaslužio, kao i svaki diktator koji se nakrao para i radio šta je hteo :: I Srbija ima jednog, to je Slobodan Milošević :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Pogresili ste forum ocigledno. Ovo je IT. U svom prvom postu sam napisao da tema nije za ovo mesto, a narocito ne za rubriku o grafickim kartama. A samog sebe sam uvukao u glupu i besmislenu pricu, moja greska.
@pedjag Nemoj molim te da mi solis pamet, gledaj ti sebe. Ako se ne slazes sa mojim stavovima, bas mi drago zbog tebe. Ako neces u EU i nisu ti vazne plate i posao, super.
I ne kapiram sta ste se okomili na mene, bre. Ja nikoga nisam ovde citirao, niti se kome direktno obratio, a svi citirate mene? Zaobidjite me. A autoru teme ako se ne svidjaju odgovori na njegovoj glupoj temi, nije trebao ni da je postavlja. Ne mislimo svi isto, i treba da se uvazi svacije misljenje. To sto ste isfrustrirani i nezadovoljni svojim zivotima pa na IT forumu kukate i placete kao neke zene, vas problem, idite na neki drugi forum.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Re: Re: Tema nije za odeljak gde je postavljena, a kamoli za ovaj forum.
22.10.2011. 18:16
status: user broj poruka: 2743
Takodje covek nije imao milione na racunima? Sve se mislim da su on i njegova porodica ziveli lose. Gledao sam ranije jos kakve zurke su pravili njegovi sinovi, bahanalije, sve zaradjen posteno. Ako je narod toliko bio srecan, ne kapiram sto je onda izbilo celo sranje. Ameri su potpomogli celu pricu, ali neko nezadovoljstvo je sigurno postojalo. A inace Libija je zemlja koja lezi na nafti, minimalno sto moze da se uradi za narod je to sto ti navodis.
:: Čoveče, nemaš ti blage veze o čemu pričaš, TV vesti su ti zamrljale oči samo tako.. :: :: Kod prijatelja mojih su dolazili ljudi iz Libije radi detaljnog popravljanja zuba, i sami su mi potvrdili ono što sam i sumnjao. Ništa nije onako kako na TV-u prikazuju. Narod libije je bio srećan sa njim. Ako je stanovnik Libije hteo da se školuje van zemlje, ili bilo šta zdravstveno vezano, država ga je sponzorisala bez pitanja. Nikakva pobuna tamo nije nastala, sve su to zgurali ameri jer nije hteo da im da naftu :: :: Ti isti ljudi su dobili od države nekoliko hiljada evra zdravstvenog osiguranja za celu porodicu dok su ovde.. :: :: Ne zaludjuj se CNN-om i BBC-em, to su glavni manipulatori javnosti.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Ne bih da zvučim ružno, ali on je završio onako kako je i zaslužio, kao i svaki diktator koji se nakrao para i radio šta je hteo :: :: I Srbija ima jednog, to je Slobodan Milošević :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
Naravno da je Srbija u ovakvom stanju zbog ljudi poput tebe, koji se voze u dzipovima, rade u stranim firmama, nemaju trunku licnog integriteta, empatije, skrupula, i zabole ih za Srbiju. Ja sam sinko stariji od tebe, obrazovan sam, inteligentan, a nemam NIKAKVU priliku da se bilo gde zaposlim. A razlog su lopovi na vlasti i ljudi poput tebe koji na njihove mahinacije zatvaraju oci zato sto su im stomaci puni. Nas ne treba porediti ni sa kim, mi smo poseban soj, posebna bratoubilacka stoka. Nama zato ne treba demokratija, evropska unija i slicne gluposti, nama treba diktatura, neko ko ce da nam govori sta da radimo, a u isto vreme da imamo slobodno trziste, slobodna radna mesta, jaku privredu, normalne uslove za zivot. Tako je bilo ranije, tako jedino Srbin moze da funkcionise. Serem ti se na Evropu i njene vrednosti i radnu nacisticku etiku.Ti mislis da idemo u dobrom pravcu, jer postojece stanje odgovara tvojim potrebama, a ne razmisljas o ostatku stanovnistva. Ti si jedan od onih ljudi koji ce, krisom dok niko ne gleda, baciti koru od banane na sred ulice. Zato sto te zabole za sve osim za tebe. Nisi ti izdajnik, ali si ocigledno izgubio moralni kompas. Ja jesam patriota, pa sta?! Jel to nesto lose?! Samo u srpskom jeziku ta rec ima pezorativno znacenje, svi normalni narodi se ponose svojom nacionalnoscu i svojom zemljom. Da si iole covek, bilo bi ti zao zbog nacina na koji je Gadafi skoncao,kav god on bio. Sve si o sebi rekao u ovoj recenici : `` Zabole me i za njega i za ostale`. Ja Seselja nisam ni pomenuo, on je trn u oku samo onim govnarima koji ce danasnje uzasno stanje pravdati ``mracnim devedesetim``. Bolje da si stavio svastiku na avatar momce! Srbija ce napredovati, samo kad ne bude ljudi poput tebe, idi u svoje inostranstvo i ne vracaj nam se vise. Srecan put! Oplakujemo Gadafija zato sto smo normalna ljudska bica, a ne sadisticki monstrumi bez trunke saosecanja, pa makar u pitanju bio i najgori neprijatelj. Ozbiljni smo, znamo jezike, ali mnogi od nas nemaju prilike da nadju bolji posao, a kamoli igde da putuju. Srbija je podeljena pola pola - 50 posto su ljudi koji zive udobno i bas ih briga za sve, a drugih 50 posto su oni koji grcaju u bedi i ocaju. Jasno je u koju kategoriju ti spadas. Nema potrebe da sagledamo realnost, sve je vec odavno jasno.
Ja ne pricam o tim pojedincima koji su izvukli zivu glavu odavde i sahranjeni kao Amerikanci, vec pricam o politickim vodjama kroz istoriju koji su krivi sto nas je sve manje i manje. U ostalom ovo je IT forum, i nije mesto za ove price. Ne znam sta mi bi da se upustam, svako je u pravu sa svoje strane gledista.
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: da, zaista se nismo, kao narod, isticali inteligencijom... zato su tesla, pupin, milankovic, njegos, andric, itd, sve redom kinezi, jel? : :: :: :: :: Kad bi dao bog da udjemo u Evropsku zajednicu, slavio bih. :: :: Samo cisto sumnjam da ce mo ikad uci. Dobrom delu odgovara nestabilnost i haos, kako bi lovili u mutnom :: :: Kroz istoriju nikad se nismo isticali inteligencijom i zato smo tu gde jesmo. Na dno :: :: Niko nam nije kriv, ni Amerika ni zapad. Ali nama je u genima da uvek trazimo drugog krivca za sopstveni neuspeh. :: :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: ::
Pogresio si forum. Pogotovu sto Gadafi nema veze sa grafickim karticama. Ti si jedan od isfrustriranih koje sam gore naveo. Vidi se iz teksta. Nemoj da mi se obracas, ja tebe nisam prvi ni spomenuo ni citirao. Ne svidja ti se sta citas na svojoj temi? Zao mi je, to je poenta foruma, a ne da odmah skaces kao oparen vrelom vodom na nesto sto ne zelis da citas. Je necu da idem iz Srbije, mozda ti treba da ides u Libiju...
:: :: :: Naravno da je Srbija u ovakvom stanju zbog ljudi poput tebe, koji se voze u dzipovima, rade u stranim firmama, nemaju trunku licnog integriteta, empatije, skrupula, i zabole ih za Srbiju. Ja sam sinko stariji od tebe, obrazovan sam, inteligentan, a nemam NIKAKVU priliku da se bilo gde zaposlim. A razlog su lopovi na vlasti i ljudi poput tebe koji na njihove mahinacije zatvaraju oci zato sto su im stomaci puni. Nas ne treba porediti ni sa kim, mi smo poseban soj, posebna bratoubilacka stoka. Nama zato ne treba demokratija, evropska unija i slicne gluposti, nama treba diktatura, neko ko ce da nam govori sta da radimo, a u isto vreme da imamo slobodno trziste, slobodna radna mesta, jaku privredu, normalne uslove za zivot. Tako je bilo ranije, tako jedino Srbin moze da funkcionise. Serem ti se na Evropu i njene vrednosti i radnu nacisticku etiku.Ti mislis da idemo u dobrom pravcu, jer postojece stanje odgovara tvojim potrebama, a ne razmisljas o ostatku stanovnistva. Ti si jedan od onih ljudi koji ce, krisom dok niko ne gleda, baciti koru od banane na sred ulice. Zato sto te zabole za sve osim za tebe. Nisi ti izdajnik, ali si ocigledno izgubio moralni kompas. Ja jesam patriota, pa sta?! Jel to nesto lose?! Samo u srpskom jeziku ta rec ima pezorativno znacenje, svi normalni narodi se ponose svojom nacionalnoscu i svojom zemljom. Da si iole covek, bilo bi ti zao zbog nacina na koji je Gadafi skoncao,kav god on bio. Sve si o sebi rekao u ovoj recenici : `` Zabole me i za njega i za ostale`. Ja Seselja nisam ni pomenuo, on je trn u oku samo onim govnarima koji ce danasnje uzasno stanje pravdati ``mracnim devedesetim``. Bolje da si stavio svastiku na avatar momce! Srbija ce napredovati, samo kad ne bude ljudi poput tebe, idi u svoje inostranstvo i ne vracaj nam se vise. Srecan put! Oplakujemo Gadafija zato sto smo normalna ljudska bica, a ne sadisticki monstrumi bez trunke saosecanja, pa makar u pitanju bio i najgori neprijatelj. Ozbiljni smo, znamo jezike, ali mnogi od nas nemaju prilike da nadju bolji posao, a kamoli igde da putuju. Srbija je podeljena pola pola - 50 posto su ljudi koji zive udobno i bas ih briga za sve, a drugih 50 posto su oni koji grcaju u bedi i ocaju. Jasno je u koju kategoriju ti spadas. Nema potrebe da sagledamo realnost, sve je vec odavno jasno.
Nisam pogresio forum, valjda je to svrha tvoje ljubljene demokratije, da svako moze na bilo kom mestu da kaze sta hoce. Isfrustriran sam, ali sa jakim razlogom, i znam da nisam jedini. Postujem tudje misljenje, ali ne podnosim kad neko prica o necemu o cemu nema pojma,vec je o tome saznao preko tv-a. Rece ti vec neko ranije, obr(e)azuj se momce. Ja bih drage volje otisao u Libiju, da je Pukovnik pobedio tvoje NATO prijatelje.
Re: Re: Re: Tema nije za odeljak gde je postavljena, a kamoli za ovaj forum.
22.10.2011. 18:33
status: user broj poruka: 12805
Naravno, uzimao je i pare za sebe naravno, što da ne, ali sa punim pravom jer je dao mnogo toga svojoj državi. Mislim, baš ideš iz krajnosti u krajnost, ne možeš da shvatiš kako stvari stoje, a hvataš se za glupave primere šta se priča na televiziji i kako stoji situacija u Hrvatskoj i okolnim zemljama.
Kako ti je već neko rekao, nije sve crno belo...
I vidiš, dobro si rekao, ne kapiraš ako je sve bilo super kako je izbilo sranje. Barem si iskren sa sobom. Već je više puta rečeno da nije bilo razloga za pobunu nikakvu, što ti odmah govori da se treće lice umešalo. Stavi stvari na papir: Situacija u zemlji je stabilna, i već sam ti dao iskren primer iz ličnog iskustva Libijskih stanovnika. Gadafi neće da daje naftu zapadnim zemljama. I onda bum, narod se buni???
Kažem ti, ako već nisi siguran u nešto, ne hvataj se za vesti, oni su najveće oružije. __________________ Scourge of PCBerza
:: Takodje covek nije imao milione na racunima :: Sve se mislim da su on i njegova porodica ziveli lose :: Gledao sam ranije jos kakve zurke su pravili njegovi sinovi, bahanalije, sve zaradjen posteno :: Ako je narod toliko bio srecan, ne kapiram sto je onda izbilo celo sranje :: Ameri su potpomogli celu pricu, ali neko nezadovoljstvo je sigurno postojalo :: A inace Libija je zemlja koja lezi na nafti, minimalno sto moze da se uradi za narod je to sto ti navodis :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: Čoveče, nemaš ti blage veze o čemu pričaš, TV vesti su ti zamrljale oči samo tako.. :: :: :: :: Kod prijatelja mojih su dolazili ljudi iz Libije radi detaljnog popravljanja zuba, i sami su mi potvrdili ono što sam i sumnjao. Ništa nije onako kako na TV-u prikazuju. Narod libije je bio srećan sa njim. Ako je stanovnik Libije hteo da se školuje van zemlje, ili bilo šta zdravstveno vezano, država ga je sponzorisala bez pitanja. Nikakva pobuna tamo nije nastala, sve su to zgurali ameri jer nije hteo da im da naftu :: :: :: :: Ti isti ljudi su dobili od države nekoliko hiljada evra zdravstvenog osiguranja za celu porodicu dok su ovde.. :: :: :: :: Ne zaludjuj se CNN-om i BBC-em, to su glavni manipulatori javnosti.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: Ne bih da zvučim ružno, ali on je završio onako kako je i zaslužio, kao i svaki diktator koji se nakrao para i radio šta je hteo :: :: :: I Srbija ima jednog, to je Slobodan Milošević :: :: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: :: _______________________________ :: :: :: :: :: ::
philaemos : kako nema veze, sa tim parama koje je pokrao kako ti verujes, siguran sam da je kupio neku dobru graficku...a nisi nam samo rekao odakle tebi uvid o njegovim racunima i znas da je nesto ukrao? (radis u expozituri CIA u BG ili verujes onome sto ti kazu na TV-u) Cak i da jeste, to je njihova stvar. Da je bio taj tip,pobegao bi i ziveo u bogtstvu a ne bi sedeo u centru zbivanja do kraja. A sto se tice libijaca i kako je tamo lose,moj ujak im izdaje stanove u BG (studentima),i tacno je sve sto govore,a nemaju veze sa rezimom... odgovore od ljudi kakve si dobio si dobio zbog svog indolentnog ,iritirajuceg i sebicng stava koji si pokupio od tvojih miljenika.KOliko ti je zapad novca uzeo kad ti je cepio trecinu teritorije, porusio infrastrukture ili ispumpao para kroz bankovni sistem , ja bih se zapitao.... citaj malo o AMF (africna monetary fond) i njegovom finansiranju istog za dobrobit crnog kontinenta. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
u pravu si, ovo je it forum, bespredmetno je raspravljati o politici... no opet, svi smo ljudi, pa nas tiste maltene iste stvari, ali hvala bogu svako od nas ima odredjen stav koji nije identican nekom drugom (nismo bube) pa shodno tome nastaje razmena misljenja :))) elem, od potonjih, dole navedenih, umnih srpskih glava, samo tesla je sahranjen kao amerikanac .) a sto se tice politickih (i vojnih a i religijskih vodja), zar im mi, narod, nismo u vecini slucajeva dali kredibilitet? dobro, u skorijoj istoriji, nije se bas narod mnogo pitao (kad pisem `skorijoj`, mislim na recimo poslednjih 150 godina). ali to je opet predmet istorijsko-politickih rasprava, a ovo je it forum. u pravu si, uvukli smo se u duboku pricu, i svako naginje na svoju stranu. pozdrav.
:: Ja ne pricam o tim pojedincima koji su izvukli zivu glavu odavde i sahranjeni kao Amerikanci, vec pricam o politickim vodjama kroz istoriju koji su krivi sto nas je sve manje i manje :: U ostalom ovo je IT forum, i nije mesto za ove price. Ne znam sta mi bi da se upustam, svako je u pravu sa svoje strane gledista :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: da, zaista se nismo, kao narod, isticali inteligencijom... zato su tesla, pupin, milankovic, njegos, andric, itd, sve redom kinezi, jel? : :: :: :: :: :: :: :: Kad bi dao bog da udjemo u Evropsku zajednicu, slavio bih. :: :: :: Samo cisto sumnjam da ce mo ikad uci. Dobrom delu odgovara nestabilnost i haos, kako bi lovili u mutnom :: :: :: Kroz istoriju nikad se nismo isticali inteligencijom i zato smo tu gde jesmo. Na dno :: :: :: Niko nam nije kriv, ni Amerika ni zapad. Ali nama je u genima da uvek trazimo drugog krivca za sopstveni neuspeh. :: :: :: :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: :: :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: :: :: ::
Odlika malih ljudi je da ne umeju da cestitaju boljima od sebe,nego su svi prevaranti dok sami ne dokazu suprotno i to dokazima koje im mi ne priznajemo.Mi smo bre zlatni,govna nam mirisu na lavandu.Zato i seremo tamo gde jedemo.
iskreno nisam znao za zabranu postavljanja politickih tema. Zalim sto je tako, nisam nikome pretio smrcu, samo sam hteo da iznesem svoje misljenje. Upravo je ovo kamen spoticanja danasnje ` demokratije`. Odjavljujem.
Verovao ili ne sve se to prozima kroz istu svest koja se kasnije odrazava na elemente sastavnog dela sistema jednog drustva kroz it forum,vezano upravo za it sferu. Upravo ona percepcija o kojoj stalno govorim .)
No meni je zapravo interesantno da vidim ko kakve stavove zastupa i za cije ideale se bori,taman toliko da vidim koliko smo mi zatrovana nacija sa uskim gledistem,ispranim mozgom i iskrivljenom svescu.
Onda znas na cemu si i cemu da se nadas. Mi smo jedan veliki fail kao drustvo,kao nacija,gore smo failovali nego Bulldozer koji ce se by the way i ispraviti ali ko ce nas izvesti na pravi put kad vec sad u ovolikom broju ljudi ne znaju kud udaraju!
Ipak smo mi naucili da ljubimo one koji nas gaze a da gazimo one koji nas postuju i vole. Takvi smo i kao narod izmedju sebe,nije ni cudo sto su teznje usmerene na pogresne stvari jer se sistem vrednosti totalno izopacio a prihvatili smo sve ono najruznije koje je upravo i doslo sa tog zapada !
Dok je zdrave svesti i bistrog uma valjda cemo i uspeti da se odrzimo i odupremu sistemu koji nam je nametnut a opet podrzan upravo od nas (velike vecine) ,cast izuzetcima koji se bore protiv toga!
razumeli smo te u potpunosti. A što se tiče komentara da je u Libiji narod živeo očajno i zato je Libija u haosu?Pa u to više ne veruju ni oni koji to ovde pričaju, samo aminuju ono što kaže CNN, željni su Evrope i putovanja.Nema veze što će to biti putovanje iz beogradskog pašaluka, do Španije, preko 45 novonastalih zemalja bivše Srbije, i što će na taj put ići bez gaća, bitno je da se pohvale u kafiću u Strahinjića bana da su bili u Španiji... Ali, stvarno ne znam zašto je razbijena i SFRJ? Jel` i tu narod živeo loše?Jel` gladovao narod?-Jeste, al` u kurcu... U saudijskoj arabiji je vladar jedan od najvećih tirana i diktatora, pa ne vidim da se iko buni, pogotovo ne Amerika.A ima još takvih zemalja koje su pod pravim diktaturama, ali ih niko ne dira. Mi smo već 11-u godinu u demokratiji, a gaće ne da su nam spale od boljeg života, nego ih pronesoše dvojica na štapu malopre...
:: :: iskreno nisam znao za zabranu postavljanja politickih tema. Zalim sto je tako, nisam nikome pretio smrcu, samo sam hteo da iznesem svoje misljenje. Upravo je ovo kamen spoticanja danasnje ` demokratije`. Odjavljujem :: ::
Citam evo od jutros kako napreduje tema i moram da se oglasim
22.10.2011. 19:09
status: user broj poruka: 1387
Da je Gadafi bio cvecka - nije, da je dosta para uzeo za sebe - jeste, ali je isto tako i pomogao narodu. Niko od nas ne zna tacno sta se tamo dogadjalo, jel je doslo takvo vreme da mozes da verujes samo sopstvenim ocima i nekim proverenim ljudima. Imas izbor da li da verujes globalnoj televiziji ili da pronadjes neke izvestaje pojedinaca ili nezavisnih novinara (ako jos uvek postoje). Nekome ovo lici na paranoju, ali takvo je vreme. Ljudi imaju veoma kratko pamcenje i ne izvuku pouku iz prethodnih dogadjaja. Isto sto su radili sada, radili su i nama. Prema njihovim vestima svi smo mi genocidan narod koji po ceo dan ubijamo jedni druge. Prema tome je skoro sigurno da nikakve bune nije bilo, nego je Amerika finansirala placenike koji su se pojavljivali na televiziji i pricali lazi, plus sto ima mnogo snimaka na istim lokacijama sto znaci da je rezirano. Pedjag i ostali su postovali dosta zanimljivih clanaka i snimaka pa pogledjte malo. Slicna situacija se desila sa Sadamom kada je objavio da ce preci sa dolara na euro, sto amerima nije odgovaralo, pa znate sta se desilo. Ove godine je isticao ugovor sa Libijom oko nafte a mozda nisu hteli da ga produzavaju, a i u toku je bilo uvodjenje njihove valute koje nije povoljno po dolar. Sada ce od `oslobodjene` Libije da naprave `demokratsku` drzavu koju ce da kolonizuju i muzu. To rade svuda, a rade i kod nas. Prvo zaduzis zemlju da mora da prodaje fabrike, i da ne moze da odplati dug, pa kad nema nikakvih radnih mesta kolonizujes je, pa ce svi praviti patike za 1 dolar na dan!
Opet kazem da je bio zlatan, dobar, posten - verovatno nije, ali da rade sada sa njegovim telom to sto rade i da likuju stvarno je odvratno. Na YT ne mozes da okacis neki crtani zbog prava, ali zato ima snimaka kako sutiraju njegov les na ulici!
Jednu stvar bih razjasnio posto pojedinci ne citaju lepo. Rekao sam da ga je snaslo ono sto je zasluzio, misleci da su ga svrgnuli sa vlasti. Ubili su ga takodje, Libijci, ocigledno je postojala velika mrznja kada su uradili tako nesto. Nisam ni jednom napisao da mi je drago sto je covek ubijen, i da je uredu to sto rade sa njegovim telom. Svako ko je krao i cinio lose svari (a mislim da on nije bio dobrica) treba da odgovara, i ne mogu da shvatim da se takvi ljudi velicaju. Slobu je snasla ista sudbina (ubijen ili preminuo slicnom smrcu u zatvoru), ne kazem da je nas narod koji je nezadovoljan trebao da ga upuca na ulici kao Gadafija. Tito je uradio mnooogo dobrih stvari za Jugu, ali je takodje pobio gomilu neistomisljenika nakon rata, i gomilu ljudi poslao na Goli Otok. Zaplenio imovinu bogatih ljudi koji su za to radili ceo zivot (neki su i krali jbg, nebitno). To sto je cinio dobre stvari za narod ne znaci da treba i da ubija nevine ljude. I nemojte i za ovo da kenjate, jer je moj pokojni deda iskusio Titovu dobrotu na Golom Otoku ni kriv ni duzan.
A za pricu o stanju Srbije i ostalom, nemam vise sta da kazem. Ali me vredja autorova izjava da umesto grba Kraljevine stavim kukasti krst. To je prava slika `inteligentnog` coveka, nemam reci.
Da su ga vrgnuli i ubili Libijci to ne znamo, pre ce biti da su americki placenici. Trebali su da mu sude po nekom njima opravdanom osnovu a ne da ga ubiju. Fora je u tome sto su amerikanci i on ranije saradjivali, i on verovatno ima puno toga da kaze svetu, tako da su morali da ga likvidiraju. Isto tako i mi nisto trebali da isporucimo Slobu nego da mu sudimo ovde. Naravno da je i Tito zlocinac, i ko god uradio ne znam koliko dobrih stvari opet mora da mu se sudi za lose!
1. Ti tvrdiš da su ga ubili Libijci?Misliš na one Libijce iz Američkog korpusa NATO-a, ili Britanske SAS-ovce?Ili možda na one Pakistance iz Al-Kaide, koji su se javno slikali sa američkim planerima rata u Libiji? Onda sam i ja Libijac... 2. I dan danas, posle okupacije cele Libije, nema dokaza ni o jednom jedinom zločinu Gadafija(isto kao što nema dokaza o `oružju masovnog uništenja u Iraku`), ali zato ima pun kurac snimaka iživljavanja `pobunjenika` iliti pripadnika Al-kaide, nad svima lojalnim Gadafiju.To dokazuje i sadašnji Haos u Sirtu, gde se šleperima odvoze stvari iz opljačlanog grada.To je kao kad bi Nišlije došle i zapalile Beograd jer u njemu živi Sloba, i opljačkali sve što postoji.Koji bre narod Libije, kad tenkovi Katarske vojske krstare Libijom, i još se slikaju javno!Da se nama tako nešto dogodilo, misliš da nam ne bi isto uradili Bugari, Hrvati, Mađari, i ostali?
3. Tito jeste pobio neistomišljenike, ali uporedi procenat tih ljudi i procenat srećnih ljudi koji su odlično živeli: 97% prema 3%.Svaki režim ima svoje mane, a Titov je imao najmanje.Valjda je bolje da 97% ljudi živi odlično, i da svi imaju jednako para, nego ovo danas?Jeste plenio imovinu drugih, ali je davao brate i narodu, samo tako!I navodiš sa jedne strane da svako ko krade i čini loše stvari treba da odgovara, a ovamo se žališ što je plenio imovinu bogatih koji su možda i krali?! Ne kažem da mi nije žao ljudi kao što je tvoj deda, ali jebiga, bolje da mali procenat naroda ispašta radi opšteg dobra, nego ovako svi ispaštamo, a ti bogati nas jebzu sve u zdrav mozak.
Samo uporedi prednosti i mane onog vremena, i ovog.U stvari, ovo vreme i ima samo mane.Doduše, Mišković se ne bi složio samnom. Sve najbolje svima na forumu, ne želim svađu niti ikoga provociram, samo normalno diskutujem.A što se tiče komentara o stanju u Libiji za vreme Gadafija, svako ko je ijednom bio tamo u poslednjih 30 godina se smeje izveštajima CNN-a koje nam serviraju.
:: Jednu stvar bih razjasnio posto pojedinci ne citaju lepo :: Rekao sam da ga je snaslo ono sto je zasluzio, misleci da su ga svrgnuli sa vlasti. Ubili su ga takodje, Libijci, ocigledno je postojala velika mrznja kada su uradili tako nesto. Nisam ni jednom napisao da mi je drago sto je covek ubijen, i da je uredu to sto rade sa njegovim telom. Svako ko je krao i cinio lose svari (a mislim da on nije bio dobrica) treba da odgovara, i ne mogu da shvatim da se takvi ljudi velicaju :: Slobu je snasla ista sudbina (ubijen ili preminuo slicnom smrcu u zatvoru), ne kazem da je nas narod koji je nezadovoljan trebao da ga upuca na ulici kao Gadafija :: Tito je uradio mnooogo dobrih stvari za Jugu, ali je takodje pobio gomilu neistomisljenika nakon rata, i gomilu ljudi poslao na Goli Otok. Zaplenio imovinu bogatih ljudi koji su za to radili ceo zivot (neki su i krali jbg, nebitno). To sto je cinio dobre stvari za narod ne znaci da treba i da ubija nevine ljude. I nemojte i za ovo da kenjate, jer je moj pokojni deda iskusio Titovu dobrotu na Golom Otoku ni kriv ni duzan :: :: A za pricu o stanju Srbije i ostalom, nemam vise sta da kazem. Ali me vredja autorova izjava da umesto grba Kraljevine stavim kukasti krst. To je prava slika `inteligentnog` coveka, nemam reci :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647737. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.