Ne radi se o tome uopste, svi jasno znaju da je HD6850 bolji i kompletniji proizvod, manja potrosnja i jedno veliko ITD. I onda lepo dugogodisnji i veoma `iskusni` clanovi ovog divnog sajta, preporucuju gtx460 na jadnog(x2) atlonca ?! Kakve veze ima sto ce `mozda` preci na jaci procesor, kada je u svakom mogucem pogledu HD6850 BOLJI PROIZVOD i manje glava boli! Avaj, kome pricati, pa ovde koliko vidim preporucujete doticnom da testira masinu na DarkSiders-u? :DDDDDDD
:: Hvala na odgovoru, pretpostavio sam da je red VS green. Dobro da nema zrtava x)::
Ko te je to slagao da je taj jadni Athlon zaista toliko jadan? Sasvim u redu taj CPU radi na 3,7-3,8GHz...
I dalje postoji masa igrica koja iskoristi samo 1 ili 2 jezgra, cinjenica je.
Takodje, ne verujem da je svakome bitno da li ce da ima 60 FPS-a sa x2 ili 80, sa x4..
Prica sa LGU i ostalim glupostima, moze da ima veze i sa maticnom plocom, a ne odmah sa procesorom...
Licno sam video kako se GTX480 sa 980 x4 Fenomom gusio k`o lud(mislim na LGU), ploca je bila bas ta tvoja M4A98TD, dok je sa M4A89GTD PRO radio GTX480 SLI sa 960t na 3,8GHz sasvim u redu..
6850 je stvari samo kartica koja ima manju potrosnju, i ha` da kazemo bolju kompatibilnost.
GTX460 vs HD6850 - mrtva trka.. Cak se GTX460 bolje klokuje, i kao takav - jeste jaci malo od 6850.
Imao, probao, video...
Ovde se ne prica o HD6850 Cyclone vs GTX460 HAWK, vec o nekoj MSI 6850 koja ne lici ni na sta, vs GTX460 HAWK..
Pa i po difoltu, taj HAWK je barem za 10% jaca kartica... A da ne pricam o overklok potencijalu, kvalitetu, hladjenju, buci...
Da biram izmedju, Sapphire HD6850 i Gainward GTX460 - logicno da bi izbor pao na HD6850. Sto zbog potrosnje, sto zbog ostalih stvari.
U ovom slucaju, taj HD6850 MSI nema sta da trazi vs ovog HAWK-a.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ne radi se o tome uopste, svi jasno znaju da je HD6850 bolji i kompletniji proizvod, manja potrosnja i jedno veliko ITD :: I onda lepo dugogodisnji i veoma `iskusni` clanovi ovog divnog sajta, preporucuju gtx460 na jadnog(x2) atlonca ? :: Kakve veze ima sto ce `mozda` preci na jaci procesor, kada je u svakom mogucem pogledu HD6850 BOLJI PROIZVOD i manje glava boli :: Avaj, kome pricati, pa ovde koliko vidim preporucujete doticnom da testira masinu na DarkSiders-u? :: :DDDDDDD :: :: :: :: :: Hvala na odgovoru, pretpostavio sam da je red VS green. Dobro da nema zrtava x):: ::
Volim kada neko zeli jakim argumentima da se izbori za svoje stavove i misljenje, kao sto sada ti radis... Ali, ja i dalje imam svoju neku viziju i cvrsto stojim kod toga! Sukob misljenja, ali je u pitanju kvalitetna rasprava, a ne ciganisanje... Pozdrav, iskljucujem se iz ove teme.
:: Ko te je to slagao da je taj jadni Athlon zaista toliko jadan? Sasvim u redu taj CPU radi na 3,7-3,8GHz.. :: :: I dalje postoji masa igrica koja iskoristi samo 1 ili 2 jezgra, cinjenica je :: :: Takodje, ne verujem da je svakome bitno da li ce da ima 60 FPS-a sa x2 ili 80, sa x4. :: :: Prica sa LGU i ostalim glupostima, moze da ima veze i sa maticnom plocom, a ne odmah sa procesorom.. :: :: Licno sam video kako se GTX480 sa 980 x4 Fenomom gusio k`o lud(mislim na LGU), ploca je bila bas ta tvoja M4A98TD, dok je sa M4A89GTD PRO radio GTX480 SLI sa 960t na 3,8GHz sasvim u redu. :: :: :: :: 6850 je stvari samo kartica koja ima manju potrosnju, i ha` da kazemo bolju kompatibilnost :: :: GTX460 vs HD6850 - mrtva trka.. Cak se GTX460 bolje klokuje, i kao takav - jeste jaci malo od 6850 :: :: Imao, probao, video.. :: :: Ovde se ne prica o HD6850 Cyclone vs GTX460 HAWK, vec o nekoj MSI 6850 koja ne lici ni na sta, vs GTX460 HAWK. :: :: Pa i po difoltu, taj HAWK je barem za 10% jaca kartica... A da ne pricam o overklok potencijalu, kvalitetu, hladjenju, buci.. :: :: Da biram izmedju, Sapphire HD6850 i Gainward GTX460 - logicno da bi izbor pao na HD6850. Sto zbog potrosnje, sto zbog ostalih stvari :: :: U ovom slucaju, taj HD6850 MSI nema sta da trazi vs ovog HAWK-a
GTX460 sam prvi na ovim prostorima probao i karta je stvarno super i ima dosta napretka u odnosu na prethodnu generaciju chipova. Drugo fluidniji gaming je sa GTX460 ,izgleda da je to problem sa svim ATI kartama u odnosu na nVidia-u ali evo poredicemo samo ove dve.. Relativno manja potrosnja cini 6850 kompletniji proizvod? Ah,mnogo tu ima razlika na koje mora da se obrati paznja ali nema svako ostro oko za te stvari,to nije za amatere :P Da je tako bolji proizvod vise bi se prodavao zar ne? Da ne pominjemo OC potencijal + sto se ovde radi o non referentnom primerku. Ok ,Athlonac jeste slab i ja mozda nebih stavljao GTX460 jer je taj CPU usko grlo za tu kartu ali se nikako ne mogu sloziti da je 6850 kompletniji proizvod kada to jednostavno nije tacno..In real time gamingu se najvise osete razlike + kvalitet grafickog prikaza koji ide definitivno u korist nVidia,proverio sam i to (Na TN panelu se razlike manje osete)
Back to topic.. Hawk je odlicna karta,Cyclone takodje ,fantasticne izvedbe od MSI. Konkretno MSI HD6850 PM2D1GD5/OC je najdjubravija izvedba 6850,socijala, i kad se ovakve karte porede nema razmisljanja ,glupo je i porediti! Kvalitet je ovde definitivno presudan!
nVidia rules
Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
:: Ne radi se o tome uopste, svi jasno znaju da je HD6850 bolji i kompletniji proizvod, manja potrosnja i jedno veliko ITD :: I onda lepo dugogodisnji i veoma `iskusni` clanovi ovog divnog sajta, preporucuju gtx460 na jadnog(x2) atlonca ? :: Kakve veze ima sto ce `mozda` preci na jaci procesor, kada je u svakom mogucem pogledu HD6850 BOLJI PROIZVOD i manje glava boli :: Avaj, kome pricati, pa ovde koliko vidim preporucujete doticnom da testira masinu na DarkSiders-u? :: :DDDDDDD :: :: :: :: :: Hvala na odgovoru, pretpostavio sam da je red VS green. Dobro da nema zrtava x):: ::
U svakoj igrici je kartica brza od 5850, a to je jaca kartica od 6850..
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/40768-msi-geforce-gtx-460-1gb-hawk-review-4.htm :: :: Po ovom testu Hawk porede sa obicnom 6850 i tu je 6850 dobija u dosta slucaja :: Sto znaci da nema ni govora porediti je sa 6850 Cyclone PE :: :: Druga stvar je sto karta ima da pravi problem sa tim procesorom, ali vise o tome ne pricam. :: Znam za sebe i to je to :: :: 6850 je bolji i kompletniji proizvod, to je moje misljenje steceno na licnom iskustvu (imao sam obe karte) :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Provrteo batman 1 i 2, resident evil 5, just cause 2 i ugasio vsync naravno da tera grafiku na 100%
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Lepo deluje, pa ako nisi Dexi silovao Furmark, mora da jesi neki bench, jer kako bi drugacije testirao grafu na tim klokovima? Mislim na stabilnost grafike :: Inace lepe cifre, nema sta.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.