i receno mi je da ce ona danas biti u radnji. Kada sam pre par minuta pozvao dobio sam informaciju da nije dobavljiva, tako da sam napocetku sto se tice grafike. Nastavljam potragu, a poslovnost firme ne bih komentarisao.
Na drugom mesto (u drugoj radnji) sam nasao Gigabyte 7970 OC za 370 Eura, MSI 7970 Lightning za 410 Eura i MSI 670 za 360 Eura. Sta sada raditi. Kako stvari stoje najvise za ulozen novac daje MSI 670 a s druge strane nije tako velika razlika izmedju Gigabyte 7970 i MSI 7970 Lightning. Cini mi se da je najteze uzeti graficku kartu.
Neces osetiti neku razliku u performansama koju god da uzmes... Ja bih uzeo tu Gigabyte HD 7970 jer je ok za te pare i karta je malo brza od GTX 670.
:: Na drugom mesto (u drugoj radnji) sam nasao Gigabyte 7970 OC za 370 Eura, MSI 7970 Lightning za 410 Eura i MSI 670 za 360 Eura. Sta sada raditi. Kako stvari stoje najvise za ulozen novac daje MSI 670 a s druge strane nije tako velika razlika izmedju Gigabyte 7970 i MSI 7970 Lightning. :: Cini mi se da je najteze uzeti graficku kartu :: :: ::
Da ...verovatno je brza koliko je i skuplja. Da li je moguce praviti kakvo poredjenje izmedju MSI 670 PE i MSI 7970 Lightning. Koja je tu razlika u odnosu na razliku u ceni?
Ako posmatras iz ugla potreba koje ti potrazujes onda ne opravdava. U principu Lightning modeli kako od AMD tako i nV su namenjeni za entuzijaste koji ce da iz hardvera izvuku maksimum tj da overklokovanjem podignu nivo performansi.
Obzirom da to tebe ne zanima znaci da ti i nista ne znaci osim sto ces imati licno zadovoljstvo spoznajom da imas jedno takvo parce hardvera,mislim na Lightning.
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
:: Da ...verovatno je brza koliko je i skuplja. Da li je moguce praviti kakvo poredjenje izmedju MSI 670 PE i MSI 7970 Lightning. Koja je tu razlika u odnosu na razliku u ceni :: :: ::
Dobro... ako iz price izbacimo MSI 7970 Lightning koji je de facto ovde najjaca karta a kao sto smo konstatovali meni osim prestiza ne znaci mnogo a u direktan sukob ubacimo MSI 670 PE i Gigabyte 7970 OC, koja od ove dve karte je pravi izbor ali bez subjektivnosti i pristrasnosti?
Pa ja sta god da ti kazem bice kako nisam realan jer ce dekice odmah da nadju neki izgovor .. Slusaj ovako..Prvo da ti objasnim nesto sto ti jos niko nije rekao. Ti ces sa kartaom 7970 ili 670 svakako imati jedan procenat gubitka zbog platforme. Za te karte je potreban jedan Ivy nasviran da bi se iscupao pravi potencijal..
E sad,pitanje je sa kojom gubis vise ,mislim da ces vise da izgubis sa 7970 jer trazi procesorske snage ,ovo sam zakljucio na osnovu nekih testova ..
Druga stvar,nVidia u ovoj seriji ima mnogo bolje GPU-ove,potrosnja mene licno ne zanima,mene zanima stabilnost,features,fluidnost u igrama.. Pa cak da je taj Gigabyte overall brzi nikad nebih kompezovao par % zarad svega ovog sto sam ti naveo + PhysX koji je od ove generacije unapredjen i bolje optimizovan.. Drugo Gigabyte licno nebih nikad poredio sa MSI pogotovu ne i izvedbi PE!
Ti uzmi sta zelis da uzmes,cinjenice ,neoborive su na strani Keplera , i da boost je odlicna stvar pogotovu sto ne overklokujes ,dobro dodje u zahtevnijim naslovima jer karti da jos koji procenat u odnosu na performanse..
Veruj mi,meni je sve jedno,ja sam ti predocio realno stanje kako jeste a ne kako bi neki zeleli..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Kojih testova, majke ti? Da ih nisi ti mozda radio?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: E sad,pitanje je sa kojom gubis vise ,mislim da ces vise da izgubis sa 7970 jer trazi procesorske snage ,ovo sam zakljucio na osnovu nekih testova . :: : :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda :: ::
Hvala ti druze na iskrenosti. Osim toga tvoji odgovori i saveti su uvek opsirni-detaljni i sa dosta podataka koji meni dosta znace narocito kada se oko necega dvoumim radi donosenja konacne odluke.
Imaces i moj test uskoro samo da kontaktiram ove iz MSI :) Bice direktno poredjenje sa GTX680 ..
P.S.Nema na cemu.. P.S.P.S.Samo javi kakvi su utisci kad budes kartu uzeo u ruke i pogledao u kom je kvalitetu .)
Dobra karta, verovatno bih je i ja uzeo da ne mislim da su cene i dalje malo prejake a investicija u kartu te snage trenutno neopravdana. Bićeš zadovoljan, sve u svemu.
po meni najbolji izbor je upravo 670 pe.. i ja je merkam vec neko vreme, pa kad ova moja ode na dobosh i mozda malo padne cena bice chashtjenja :)
javi utiske o doticnoj karti obavezno!
p.s. inace smatram da je dobro uvek imati u testovima 5760x1080 rezoluciju jer je ipak neki koriste.. verujem da pored mene ima josh korisnika na ovom forumu, a siguran sam da ih ima jos vise u inostranstvu jer ne zaboravite, ovo je Serbijaa.. :x
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
...i reko` da provrtim koji test. E sada posto ne znam da izbacim slike (neka me neko posavetuje kako) dok ne naucim evo pokusacu recima da opisem testiranje. Konfiguracja je sledeca: MBO Asus M5A97 R2.0 CPU AMD Phenom II X6 1090 3.2Ghz RAM KHX DDR3 1600 (1333) BE GPU MSI GTX 670 PE HDD WD150GB Raptor X 2 + Hitachi 2TB TFT ViewSonic WX2433VM PSU LC Power Metatron Prophecy CAS Thermaltake Xaser Wingo Blue
Provrteo sam 3DMark 11 i 3DMark Vantage za sada i situacija je sledeca: 3DMark sam podesio na Professional nivo na rezoluciju 1920X1080 i sva podesavanja stavio na max. Dobio sam X3078, Physics 5567, Combined 3637. 3DMark Vantage sam podesio na High u istoj rezoluciji i maksimalnim podesavanjima. Dobio sam sledece cifre GPU 18422, CPU 16268. Temperature merene MSI Afterburner-om su bile kod 3DMark 11 max 55 stepeni a u 3DMark Vantage 57 stepeni. To je za sada to. videcu ovih dana da provrtim jos nesto.
off: evo i ja uzeh danas 7870 ghz edition, odustao od nvidie opet :) , jbg isplati se za 200e... Ako nekog zanima neki bench nek javi mogu ovde staviti ako se bomid ne ljuti da zajedno kacimo :)
Ma sto bi se ljutio brate, samo kaci, samo me molim te nauci kako da kacim screenshot-ove (slike) jer ne znam. Cisto da ne kuckam do besvesti, a i verododstojnije je, jedna slike vredi hilljadu reci.
@Bomid pritisnes `Print Screen` kada zelis da uzmes sliku, onda odes u paint i odradis copy-paste! Posle toga ides na neki od sajtova koji se bave upload-om slike, probaj sa `dodaj.rs` Pozdrav, neka te u zdravlju sluzi karta!! Rekao sam ti da je trenutno najbolja investicija taj model...
:: off: evo i ja uzeh danas 7870 ghz edition, odustao od nvidie opet :) , jbg isplati se za 200e.. :: Ako nekog zanima neki bench nek javi mogu ovde staviti ako se bomid ne ljuti da zajedno kacimo :
Taj prvi deo znam (print screen+paint+ctrl/v), e ovaj drugi nisam znao. Hvala ti za informaciju a takodje i za kartu. Cim budem u prilici odradicu testove pa saljem screenshotove. Svako dobro.
Pusti tu sintetiku druze, jel si ti probao neku igru, koja ti je omiljena ? Globalno, jel si zadovoljan ? Iznesi nam licne utiske, pusti te silne cifre i brojeve koje ne znace nista...
Ma znam da sintetika nije bas pravo merilo ali ovo je na brzu ruku. Trenutno samo ovo imam. Imam do duse i benchmark Resident Evil 5, Lost Planet 2 i Street Fighter 4 ali cenim da ni oni nece ovu kartu valjano da oznoje. Mozda da skinem benchmark Crysis Warhead, Crysis 2 i Metro 2033. Cu instaliram neke igre pa dok se malo izigram javljam o utiscima.
:: Ma znam da sintetika nije bas pravo merilo ali ovo je na brzu ruku. Trenutno samo ovo imam. Imam do duse i benchmark Resident Evil 5, Lost Planet 2 i Street Fighter 4 ali cenim da ni oni nece ovu kartu valjano da oznoje. :: Mozda da skinem benchmark Crysis Warhead, Crysis 2 i Metro 2033. :: Cu instaliram neke igre pa dok se malo izigram javljam o utiscima :: :: @imarkovic heaven kazes a. Ok i to ce probamo :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.