Kamo sreće da mu je to jedini biser... Sećam se kada je umesto `clear cmos` pisao `clear cosmos`! :D
p.s. Nije nesrećni Wlada zaslužio da se poredi sa ovom dilejom. Wladino ludilo je posledica dugogodišnje narkomanije, a ovaj je prosto rođen glup.
:: Čekaj, od kad se World of Tanks piše skraćeno WoW? :: :: HAHAHAHAHAHAHA!!! :: :: :: Zvanično smo dobili novog Wladu na forumu, nema šta.. :: :: :: :: Alo Pajseru WoW (World of Tanks ) World of Warcraft je totalno druga igra... leci se!! :: :: ::
Tvoji roditelji su napravili gresku kad su te napravili imali su priliku da isprave stvar(da te daju na usvajanje ali sta ce de si se i najboljima...) Pacenici poput tebe nemaju zivot i nista pametno nemaju da podele a kamoli da priloze ... Pola foruma te Bukvalno ne jebe 2% druga polovina sazaljeva (tu spadam i ja ) Sto se tice vaspitanja i kulture vidi se da si iso u privatne skole (popularne u danasnje vreme) Tebe covek ne moze da ignorise greota da malo ne protegne prste :))) Dete kreten je kratak opis za tebe
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Kamo sreće da mu je to jedini biser.. :: Sećam se kada je umesto `clear cmos` pisao `clear cosmos`! : :: :: p.s :: Nije nesrećni Wlada zaslužio da se poredi sa ovom dilejom. :: Wladino ludilo je posledica dugogodišnje narkomanije, a ovaj je prosto rođen glup. :: :: :: Čekaj, od kad se World of Tanks piše skraćeno WoW? :: :: :: :: HAHAHAHAHAHAHA!!! :: :: :: :: :: :: Zvanično smo dobili novog Wladu na forumu, nema šta.. :: :: :: :: :: :: Alo Pajseru WoW (World of Tanks ) World of Warcraft je totalno druga igra... leci se!! :: :: :: :: ::
Zamlato procitaj nastavak pa seri do zore (ide ti od ruke )
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Čekaj, od kad se World of Tanks piše skraćeno WoW? :: :: HAHAHAHAHAHAHA!!! :: :: :: Zvanično smo dobili novog Wladu na forumu, nema šta.. :: :: :: :: Alo Pajseru WoW (World of Tanks ) World of Warcraft je totalno druga igra... leci se!! :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: :: Najjače je što misli da su WoW i World of Warcraft različite igre... x :: :: :: Legenda foruma, a i šire. : :: :: :: :: :: :: :: Što Dejzan voli da prosipa proročanstva, zabole me stomak. Koje igre imaju budućnost a koje nemaju. Hahahaha :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Dejzane ne pomazes sebi :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: ::
U nabrajanju osakacenih naslova desi se da dodje do propusta....
:: Ne bi mogao bliže istini da budeš. Trebalo mu je samo 3 posta da se ispravi, WoW, pa WoT, pa world of warplanes... /facepalm :: :: :: :: Dejzane ne pomazes sebi :: :: :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: :: :: ::
Jaka stvar sto `nema mnogo efekata`, igrice se igraju zbog igrice, a ne zbog grafike. I dalje igram stare igrice, neke cak koje nisam odigrao. Njih igram zbog igrice, a ne da gledam da li ce nekome iz bulje da izadje lep dim kad prdne. Da li ce mu se slem lepo presijavati. Za to je zasluzan pravi zivot i mnogo detalja u njemu.
Ako nisi dobro procitao, naveo sam da je ceo problem u developerima. A sada posebno i u drajverima za graficke. Vise se ne pisu igrice zarad graficke, sada se pisu drajveri zarad igrica. I eto, Skyrim tebi ne puca, ali baguje. Nekima puca. Tako da ima bagova.
Sve bi bilo lepo da developeri nisu lenji, tako da ceo svet igrica na konzolama i na PC-u trpi bas do njih, a ne PC zbog konzola.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: @sk :: :: Jel` fali nesto ovoj igrici :: :: https://www.youtube.com/watch?v=4tYZY5t5dr :: :: Jaka stvar sto `nema mnogo efekata`, igrice se igraju zbog igrice, a ne zbog grafike. I dalje igram stare igrice, neke cak koje nisam odigrao. Njih igram zbog igrice, a ne da gledam da li ce nekome iz bulje da izadje lep dim kad prdne. Da li ce mu se slem lepo presijavati. Za to je zasluzan pravi zivot i mnogo detalja u njemu :: :: Ako nisi dobro procitao, naveo sam da je ceo problem u developerima. A sada posebno i u drajverima za graficke. Vise se ne pisu igrice zarad graficke, sada se pisu drajveri zarad igrica :: I eto, Skyrim tebi ne puca, ali baguje. Nekima puca. Tako da ima bagova :: :: Sve bi bilo lepo da developeri nisu lenji, tako da ceo svet igrica na konzolama i na PC-u trpi bas do njih, a ne PC zbog konzola :: :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Nemoj da izvrces ono sto ja nisam rekao. Razlike izmedju konzole i PC-a su enormne i svi znamo koje su, apsolutno necu da se ponavljam.
PC je zakocen zbog konzola, pre svega patili smo se toliko godina i cekali te next gen konzole da bi se nesto promenilo i da bi PC gaming napredovao jer ima ogroman potencijal a sve je to dobro ustrojeno da bi moglo da se prilagodi na konzole.
Eto stigose i next gen i dobismo djoku, opet sve to koci u razvoju samo sada dosta manje nego sa praistorijskim krsevima.
Greske, tj bugovi koje navodis jesu do devalopera, ali ja ne govorim o greskama i crushevima vec o realnom napretku jer bi danas svaka igra trebala da izgleda kao Crysis koji je izasao 2007-te godine.
Da slazem se, bitna je i prica ali jednostavno necu da pravim vise kompromise i da mi se nudi grafika iz 90-tih zarad dobre price. Jednostavno to ne zasluzujemo. Zna se koliko je tehnologija napredovala i sta sve moze da se uradi a mi dobijamo promaju.
Takodje veoma cesto odigram stare igre, vrati mi se taj feeling, to je ok. Ali ne mogu stalno da igram stare igre. Ipak treba da idemo korak sa vremenom a ne da zivimo u proslosti.
I dalje cekam to izvinjenje za bespotrebnu uvredu zarad losih procena.
:: @sk :: :: Jel` fali nesto ovoj igrici :: :: https://www.youtube.com/watch?v=4tYZY5t5dr :: :: Jaka stvar sto `nema mnogo efekata`, igrice se igraju zbog igrice, a ne zbog grafike. I dalje igram stare igrice, neke cak koje nisam odigrao. Njih igram zbog igrice, a ne da gledam da li ce nekome iz bulje da izadje lep dim kad prdne. Da li ce mu se slem lepo presijavati. Za to je zasluzan pravi zivot i mnogo detalja u njemu :: :: Ako nisi dobro procitao, naveo sam da je ceo problem u developerima. A sada posebno i u drajverima za graficke. Vise se ne pisu igrice zarad graficke, sada se pisu drajveri zarad igrica :: I eto, Skyrim tebi ne puca, ali baguje. Nekima puca. Tako da ima bagova :: :: Sve bi bilo lepo da developeri nisu lenji, tako da ceo svet igrica na konzolama i na PC-u trpi bas do njih, a ne PC zbog konzola :: :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Stoji to da je na PC zbog napretka grafike kvalitet slike bolji u igricama
31.08.2014. 16:16
status: user broj poruka: 7733
medjutim postavlja se pitanje ko ce da daje tolike pare za UHD monitor, AMD free sync i UHD grafiku bilo Radeon ili Nvidia ,postoje ljudi koji ce da daju pare i za to i to nije veliki broj ljudi sigurno nece doprineti profitabilnosti kompanija.Posto si marketing strucnjak Predsednice proceni koliko je to profitabilno.
Druga stvar game kontroleri (dzojstik) na konzolama su jedinstveni i ispitivanje trzista je pokazalo da je to najbitnija komponenta kod gamera i to ces tesko naci za PC trziste a narocito ne 3D dzojstik ,kao sto je recimo slucaj kod Nintendo.Tako da ako pogledas na jednoj strani katastrofu prodaje Nvidia grafike za desktop PC i Radeon slicna situacija i prodatih do sada 10 miliona konzola Sony PS4 videces koliko trziste zabole za besne stvari.
Nesto si pobrkao. PC marketshare je skocio dok je kod konzola pad prodaje. Sad su i cene oborili da bi se situacija poboljsala. PC Marketshare je opao u odnosu na prethodne godine iz kvartala u kvartal ako vrsis to poredjenje ali to je i delom normalna pojava.
Gamepad na PC-u je isti kao na svakoj koznoli, sve funkcije mogu da se programiraju i na gamepad za PC.
A iz cele price izvukao si iz konteksta samo ono sto je tebi odgovaralo. Ja sam 4k pomenuo vezano za doba u kom se nalazimo, niko nije rekao da je to standard ali zato monitor sa vecim refresh rate pa cak i G Sync sad mozes da uzmes povoljno. To nije nista sto spada u tesku egzotiku vec nesto sto ce biti sastavni deo gaming setup-a.
Mozes i za daleko manje pare imati mnogo bolji uzitak nego na konzolama. Ne moras imati UHD monitor. Prednost konzola je sto su za lazy kvazi gamere, koje mrzi da instaliraju novi driver kako bi izvukli jos vise iz svoje graficke.
Konzole su totalno casual varijanta. Meni su fun za igranje neke tabacine tu i tamo, mozda neke sportske igre ali 90% naslova je daleko veci uzitak igrati na PC-u.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
ali kad igras na PC ti moras da podesavas i pitanje je da li ces da podesis ,na konzoli je sve to unapred odradjeno i ne gubis vreme.Probaj da najdes za PC gamepad 3D kao za Nintendo WII za igranje tenisa ,kuglanje i slicno ,vidi se da si malo bio na konzolama . Ne pricajte gluposti stoji to da je grafika naprednija na PC ,ali po pitanju gamepad nema sanse da PC ikad pridje konzolama.
Ja sam odavde pokupio podatke za prodaju PC grafike ....pad i kod Nvidia i kod AMD.
Konzola nikad ne moze biti bolja od PC-ija pre svega zbog podrske za starije igre. Svaku igru u prethodnih 15-20 godina mozes danas da cepas na kompjuteru sto sa konzolama nece da moze, tu si gde si i ingraj sta ti se daje. Nikad kontroler nece moci da zameni mis i tastaturu, narocito u FPS igrama gde je preciznost od presudnog znacaja. Da ne pricam od RTS igrama koje je na konzolama nemaju sta da traze. U svakom pogledu, sto se tice gejmpleja, fleksibilinosti i i grafickog prikaza, PC sisa konzole uzduz i popreko. Konzole imaju te eksluzive koje ih koliko toliko vade pa ljudi kupuju ili zbog njih ili zato sto misle da je sklpapanje kompjutera nekakva nauka. Inace, igranje na konzoloma (ako se igre kupuju. nista piraterija) tokom vremena izadje kud i kamo skuplkje neka da si kupio slidan kompjuter. O tome sam svojeveremeno pisao:
Ajde da si napisao za bilo šta drugo, ali podešavanje gamepad-a.. stvarno smešno. Gamepad na pc-u možeš podesiti da kuca komande sa tastature. Nintendo Wii je po meni za decu uzrasta do 15god.
:: ali kad igras na PC ti moras da podesavas i pitanje je da li ces da podesis ,na konzoli je sve to unapred odradjeno i ne gubis vreme.Probaj da najdes za PC gamepad 3D kao za Nintendo WII za igranje tenisa ,kuglanje i slicno ,vidi se da si malo bio na konzolama :: Ne pricajte gluposti stoji to da je grafika naprednija na PC ,ali po pitanju gamepad nema sanse da PC ikad pridje konzolama :: :: Ja sam odavde pokupio podatke za prodaju PC grafike ....pad i kod Nvidia i kod AMD :: :: AMD GPU shipments jumped 11 per cent in Q2 2014 say analyst :: http://hexus.net/business/news/components/73489-amd-gpu-shipments-jumped-11-per-cent-q2-2014-say-analysts :: :: ::
Isto i PS4 i Xbox One.... Sony nema platforme kao ni Xbox i tu ih Nintendo ubija ali zato Nintendo 3rd pary games NULA Jebiga na zapadu se vozaju 2 konzole a kod nas kad imas jednu je wauuuuu
:: Ajde da si napisao za bilo šta drugo, ali podešavanje gamepad-a.. stvarno smešno. Gamepad na pc-u možeš podesiti da kuca komande sa tastature :: Nintendo Wii je po meni za decu uzrasta do 15god :: :: :: ali kad igras na PC ti moras da podesavas i pitanje je da li ces da podesis ,na konzoli je sve to unapred odradjeno i ne gubis vreme.Probaj da najdes za PC gamepad 3D kao za Nintendo WII za igranje tenisa ,kuglanje i slicno ,vidi se da si malo bio na konzolama :: :: Ne pricajte gluposti stoji to da je grafika naprednija na PC ,ali po pitanju gamepad nema sanse da PC ikad pridje konzolama :: :: :: :: Ja sam odavde pokupio podatke za prodaju PC grafike ....pad i kod Nvidia i kod AMD :: :: :: :: AMD GPU shipments jumped 11 per cent in Q2 2014 say analyst :: :: http://hexus.net/business/news/components/73489-amd-gpu-shipments-jumped-11-per-cent-q2-2014-say-analysts :: :: :: :: :: ::
Za jednu stvar si u pravu: jedini koga ovde j*bu si ti, i to ne 2%, nego 102%. :)
:: Tvoji roditelji su napravili gresku kad su te napravili imali su priliku da isprave stvar(da te daju na usvajanje ali sta ce de si se i najboljima...) Pacenici poput tebe nemaju zivot i nista pametno nemaju da podele a kamoli da priloze .. :: Pola foruma te Bukvalno ne jebe 2% druga polovina sazaljeva (tu spadam i ja :: Sto se tice vaspitanja i kulture vidi se da si iso u privatne skole (popularne u danasnje vreme) :: Tebe covek ne moze da ignorise greota da malo ne protegne prste :)) :: Dete kreten je kratak opis za tebe :: ::
Pa zapravo je i nauka. Na gamepadu bolje furaju voznje, platforme, tuce, akcije....itd. Cak i FPS i RTS dobro idu na istom. Meni nije problem da igram FPS i RTS na gamepadu. Sve je to stvar navike. A znam kakav je to osecaj kada kazes kontroler - bljak. Zato sto nisi naviknut na njega. Taj osecaj sam imao kada sam prelazio sa Seginog gamepada na PSX-ov. Averzija. Posle sam kapirao da je sve stvar navike. Drugo, treba ti PC od jedno 60 kila dinara, sve sa gamepad-om da bi igrao npr. Watch Dogs, gde je isti skuplji za 5 USD pd PS4 verzije, bar na Amazonu. Tako da pisanije o jeftinoci igrica na PC-u, mozemo samo zahvaliti pirateriji. I to sto igrica kosta 5-10 dolara skuplje na konzoli, nego na PC-u, Yipppieeeeee. To oni tamo mogu da priuste, mi ne mozemo. Usput, nasi sto ovde nadrndaju cenu, to je njihov problem, pa im niko i ne kupuje. Tj. retko ko. AAA i AA naslovi ce uvek biti skupi, koji god uredjaj za igranje koristio.
Postoji uvek jedno pravilo kod PC-a, bar se i nesto nije promenilo, da prosecano odlican komp, u skorije vreme, je uvek kostao 600 eura. Bez monitora. Prosecan komp - 500 evra + 100 za monitor. Nekome se isplati komp, nekome konzola. Zavisi od budzeta i npr. idiotluka u prebudzavanju kompa samo da bi igrao vec istovetnu-sablonsku igricu (FPS-TPS zanr), u svom punom sjaju grafike. A gameplay.....pfffffff, onaj cuveni preplaceni IGN staff koji daje ciste 10-tke na igre koje su vec sablonski odradjene. Znas kako to izgleda, kao rimejk Godzile. E tako nesto. Rimejk - rimejka. To je bilo dok se neko nije sazalio, pa prebacio igru na PC, ali sa debelim zakasnjenjem. I oni koji su se sazalili jer zanemaruju PC igrace. Da nije bilo toga, morao bih da skupljam pare za konzolu. Jer, ne mogu vise da podnesem iste jebene igrice na PC-u, cekajuci da se neko smiluje da portuje ili bar da je u isto vreme uradi za PC. A usput, ne igram te FPS i TPS zanrove od DOOM II i warcraft III / CC serijala (tog doba). Voznja mi je ostala na NFS, koju sam batalio, dok se neko nije setio da mogu i druge da se naprave.
Generalno, svi koji misle da PC scena nije stagnirala, to mogu samo da zahvale ovim sablonskim serijalima za ispiranje mozga. Jos kako je ukljucen i online servis za sve to WoW, WoT itd.... ravno samoubistvu, trosenja zivotnog vremena (da, znam takve igrace). Dodjes u 8 uvece, izadjes u 5 ujutru.
PC igranije u poslednje vreme, nije spasio MK, LotR, Grid......njega spasavaju RTS i FPS. Nista vise.
P.S. sa gamepadom (X360) sam presao Crysis na PC. Big deal, glupa sablonska igra.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: :: Konzola nikad ne moze biti bolja od PC-ija pre svega zbog podrske za starije igre :: Svaku igru u prethodnih 15-20 godina mozes danas da cepas na kompjuteru sto sa konzolama nece da moze, tu si gde si i ingraj sta ti se daje :: Nikad kontroler nece moci da zameni mis i tastaturu, narocito u FPS igrama gde je preciznost od presudnog znacaja :: Da ne pricam od RTS igrama koje je na konzolama nemaju sta da traze :: U svakom pogledu, sto se tice gejmpleja, fleksibilinosti i i grafickog prikaza, PC sisa konzole uzduz i popreko :: Konzole imaju te eksluzive koje ih koliko toliko vade pa ljudi kupuju ili zbog njih ili zato sto misle da je sklpapanje kompjutera nekakva nauka :: Inace, igranje na konzoloma (ako se igre kupuju. nista piraterija) tokom vremena izadje kud i kamo skuplkje neka da si kupio slidan kompjuter :: O tome sam svojeveremeno pisao :: :: http://www.hardwarepal.com/ps4-vs-xbox-one-vs-gaming-pc :: ::
Samo jedna realna stvar, 1vs1 bio koja fps igra, dzojped vs mis i tastatura svakoga derem sa ogromnom razlikom, sto brza igra (quake 3, quake live) to proporcionalno veca razlika.
Smesno je porediti PC i konzolu, ne znam kako neko moze da kaze da je konzola bolja od PC-a, to je ono ne mogu da pratim hardware uzecu konzolu pa sam miran 10 godina .)
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.