Hvala ljudi na savetima...koliko sam mogao zakljuciti iz svega ovoga,neki su za sli 780 a neki ne. Tako da razmislicu o svemu ... Cooler Master strom Trooper i7 4790K 4.4ghz Cooler Master NEPTON 140XL Asus Maximus Formula VII Asus GTX 780 DirectCUII OC Kingston Beast 4x4gb 2400Mhz caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Seagate Barracuda 2T hdd SS
Nemas memorije za GTX780 SLI. 4GB je natezanje na toliko GPU performansi a ne 3GB. Mislim da ce naredna serija biti veoma blizu GTX780 SLI sa mnogo vise memorije, i single graficka.
najbolje onda da sacekam jos koji mesec,dok se smiluje nvidia da izbaci to vase ocekivano. Nema sanse da ce sledeca serija single grafika biti jaca od sli ...to je prosto ne moguce taj korak da urade .) Cooler Master strom Trooper i7 4790K 4.4ghz Cooler Master NEPTON 140XL Asus Maximus Formula VII Asus GTX 780 DirectCUII OC Kingston Beast 4x4gb 2400Mhz caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Seagate Barracuda 2T hdd SS
Opet prica da je 3GB nedovoljno. Ja opet kazem dezinformacija i to velika. Ja cak imam vecu rez od 1080p i ni jednom ali pazi ni jednom jos nisam video zauzece blizu limita od 3GB. Kako bre ljude hajpujete pa da je strasno. Uzas!
To sto ti nisi video ne znaci da ne treba. Evo recimo meni za mechwarrior koji je mator cesto zauzima 2.5-2.7gb na high (ne na ultra).
Bleach uzi lepo SLI 960-ki 22. januara. Cuo sam da dolaze sa 256bit magistralom i 4gb rama i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Opet prica da je 3GB nedovoljno. Ja opet kazem dezinformacija i to velika. Ja cak imam vecu rez od 1080p i ni jednom ali pazi ni jednom jos nisam video zauzece blizu limita od 3GB. Kako bre ljude hajpujete pa da je strasno. Uzas ::
Retke su igre koje prelaze 3GB i smatram da to nije nuzno i ako je svakako visak rama uvek plus. Isto sam primetio da nije isto zauzece kod svake karte.
A sto se tice GTX 960 ja sam vec odavno rekao da ce biti 256 bit-na i 4 kile rama. Uopste nisam video razlog da se smanji kolicina vram.
A ova najslabija GTX960 bolje da se preinaci u GTX950 jer je i onako bazirana na GM206 dok su ove druge dve na GM204.
Sto se tice bleach-a, definitivno najbolja opcija je da uzme GTX 960 Ti SLI ali zato mora sto pre da proda GTX 780.
:: To sto ti nisi video ne znaci da ne treba. Evo recimo meni za mechwarrior koji je mator cesto zauzima 2.5-2.7gb na high (ne na ultra) :: :: Bleach uzi lepo SLI 960-ki 22. januara. Cuo sam da dolaze sa 256bit magistralom i 4gb rama :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: Opet prica da je 3GB nedovoljno. Ja opet kazem dezinformacija i to velika. Ja cak imam vecu rez od 1080p i ni jednom ali pazi ni jednom jos nisam video zauzece blizu limita od 3GB. Kako bre ljude hajpujete pa da je strasno. Uzas :: ::
Pa uzmi onda GTX780 SLI, pridruzi se gomili koja pljuje NVIDIA. Sa jednom razlikom sto vecina njih ima da zameni posle kada im se prohte, u fazonu Ops greskica, nema veze ioanko cu uzeti GM200 SLI se kada se pojavi. Razmisli da li ces i ti tako. Mozes i GTX980. Evo EVGA sprema GTX980 K|NGP|N Classified sa 1500MHz boost iz kutije. Traa laa tra laaa, a ASUSic mali mrav sa vodenim blokom. Da li ce mu biti dovoljan vodeni, ali spremili su se oni znajuci da cak i GTX970 strix dozivljava abnormalne temperature VRM nepoznate tom cipu ASUS je za svaku slucaj stavio i vodeno i vazdusno hladjenje na referentni klok. Ajde sada ne jedi govna, ovo kazem sam sebi, nije referentan, 55MHz vise...to nije isto. To je OC verzija. Xexexexe...
Pa dobro,videcu nesto... Gtx 960 ti dobra fora za sli,al opet mislim da je gtx 780 sli jos jaca opcija. Maaa secekacu jos koji mesec da vidim sta ce izaci. Zakljucak je jedan...a to sta god da se uzme,ne moze se pogresiti :) Cooler Master strom Trooper i7 4790K 4.4ghz Cooler Master NEPTON 140XL Asus Maximus Formula VII Asus GTX 780 DirectCUII OC Kingston Beast 4x4gb 2400Mhz caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Seagate Barracuda 2T hdd SS
Kako to mislis sta god se uzme ne moze se pogresiti? To je daleko od istine. Da sam ja ove pare koje sam platio za GTX780Ti K|NGP|N Classified dao u Monitor System za referentni ASUS ili DCII pogresio bi i te kako i imao sporiju kartu. 2xGTX960 su dva low segment karte. Bolje je GTX780 SLI od toga daleko. I single GTX980 takodje bolji izbor.
Mislim da 960 SLI ne moze, nemaju ove kartice SLI konektore, a i 2GB rama je bas premalo. Vec postoje igre koje vuku vise od 3GB na HD rezoluciji, a logicno je da ce ih biti sve vise i vise. GTX 780 SLI ima snage da pokrene igre i na 2540X1440 rezi na maximum setovanjima skoro sve igre. Problem je, sto pri takvim postavkama, mnoge igrice koje na HD rezoluciji ne traze vise od 3GB rama, sada, mogu povuci vrlo lako 4GB rama, cak i nesto vise, tako da ta surova snaga ovog SLI-ja u sustini moze ostatiti neiskoriscena. Ako si neodlucan, sacekaj dva-tri mesesa da dodju nove grafe i da se iskristalise trziste.
Ma ko god je kupio seriju 700 SLI taj se zajebao. To su samo karte sa surovo jakim performansama za 1920x1080 rezoluciju da na njoj mozes da se igras komotno. I za to je jedna karta majka. Pogotovu za godinu dana bice ih povoljno, klokovani modeli su 20% brzi od referentnih, tu covek nemaa sta da radi samo ubaci i pici igrice naa maksimalno iskoriscenom skroz otkljucanom GK110 ako ima 1920x1080 monitor. Sve sto se sada kupuje iskreno mislim da je 4GB malo za neki duzi period, 12-18 meseci OK. Za 18 meseci ce postojati vec igre kojima ce trebati 4-6GB na sitnijim rezolucijama i sa 4GB necete moci da zadrzite kartu kao sto ste to u prethodnim godinama radili. Zato sa big maxwell pazite sta radite. Ne kazem da treba 12GB, ali 6GB je dovoljno. Kao sto su vlasnici Titan i Titan Black zavrsili posao na duze vreme ali je i kostao. Sada ce se isplatiti te pare koje ste vikali da budale placaju. Da si imao EVGA GTX780 3GB pa bi platio 50e i presao na 6GB model, pa bi uzeo jos jednu i klokovao i ti bi bio na istom mestu i gde vlasnici Titan SLI sto se tice gaminga. Nisi, domaci distributeri vam nisu sklopili takve dilove sa brandom koji tako nesto radi i sada imate drugacije izbore pred vama. Znas sta je sada GTX780 6GB klokovan na 1GHz u SLI. Vi pricate nesto EVGA ovo, EVGA ono, Galaxy, Zotac, to je bre buranija za EVGA. EVGA je krem i to se zna, ako pogledate njihov sajt jedine karte koje ostanu su one koje bi trebalo da su najtrazenije, GTX760, GTX750, GTX750Ti itd... Zato sto EVGA musterije su uglavnom jaci i custom modeli i tamo idu svi ti NVIDIA fanovi zaludjenici koji hoce premium i najblize ono sa NVIDIA. Koji bi uzeli najpre NVIDIA custom karte kada bi bile. Ali EVGA im je najslicnija tu najbliza po dizajnu i po svemu.
Sta ja bre da se proseravam, pa ko se proserava, ovi sto neke nakaze pokazuju, pa te karte bre nemaju svoj BIOS, ni jedan software ih ne prepoznaje, nemaju svoj BIOS, to je NVIDIA BIOS napumpan, GALAXY, ZOTAC, Inno3D, ko zna ko jos, Subvendor-NVIDIA. Drzis referentnu kartu i znas cija je ako imas kutiju. :) BIOS napumpan alatima pomocu Fermi, Kepler, Maxwell BIOS Tweaker.
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647654. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.