Interesantno, sada 94-95c nije mnogo ali bilo je mnogo za GTX 480 koja uzgred overklokovana za svaki dan radi na 90c gore-dole stabilno kao stena dok R9290X trotluje, obara fps uz zvuk mlaznjaka koji proizvodi sam cooler. A na to sve, daleko skraceniji radni vek karte, sto se iz ovog primera mozda moze i izvuci kao zakljucak (ako je karta crkla a nadamo se zbog Scyter-a da nije)
ZooLoo: ` Zasto sam zeleni otpad? Jer imam najbolju kartu na trzistu za koju sam dao svoj zaradjeni novac? :D Da je to bila AMD karta, ja bih je kupio, tad bi verovatno bio crveni otpad. :( `
Ti ko da se ne sećaš kako si najavljivao Fermi arhitekrutu..kao ono sa onoga sveta doneto od strane Vanzemunaca lično :),
i šta se dobilo na kraju??? Prozvaše ga Felermi. Titan nazvaše Kitan i tako dalje...
Hoćeš molim te d aokreneš ploču ili da nastavim da branim .)
I na kraju šta smo dobili od te 480ce..ja ništa pošto je nisam pazario...ali drugi jesu...čuvenu TA elektranu i tako dalje support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: Interesantno, sada 94-95c nije mnogo ali bilo je mnogo za GTX 480 koja uzgred overklokovana za svaki dan radi na 90c gore-dole stabilno kao stena dok R9290X trotluje, obara fps uz zvuk mlaznjaka koji proizvodi sam cooler. A na to sve, daleko skraceniji radni vek karte, sto se iz ovog primera mozda moze i izvuci kao zakljucak (ako je karta crkla a nadamo se zbog Scyter-a da nije) :: :: :: ZooLoo: ` Zasto sam zeleni otpad? Jer imam najbolju kartu na trzistu za koju sam dao svoj zaradjeni novac? :D Da je to bila AMD karta, ja bih je kupio, tad bi verovatno bio crveni otpad. :( ` :: ::
Nesto si hteo da postignes sa ovim postom samo ne znam sta, jedino ako si hteo da me nasmejes. Kazes Termi/Felermi, pa R9290x je ubedljivi sampion po potrosnji, zagrevanju buci a jos i ne radi kako treba upravo zbog visoke temperature. TDP od 300w koji moze i da se probije lako.. Elektrana kazes :-D A sta si hteo da kazes za TItana? To si tek onako ubacio nasumicno cisto da ima jos nesto da se doda posto pravih argumenata nema :-) Moraces bolje da se potrudis, failovao si kao i tvoj AMDeka :)))))))
ZooLoo : ` Zasto sam zeleni otpad? Jer imam najbolju kartu na trzistu za koju sam dao svoj zaradjeni novac? :D Da je to bila AMD karta, ja bih je kupio, tad bi verovatno bio crveni otpad. :( `
:: Ti ko da se ne sećaš kako si najavljivao Fermi arhitekrutu..kao ono sa onoga sveta doneto od strane Vanzemunaca lično :), :: :: i šta se dobilo na kraju??? Prozvaše ga Felermi. Titan nazvaše Kitan i tako dalje.. :: :: Hoćeš molim te d aokreneš ploču ili da nastavim da branim . :: :: I na kraju šta smo dobili od te 480ce..ja ništa pošto je nisam pazario...ali drugi jesu...čuvenu TA elektranu i tako dalje :: support normalit :: :: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine. :: :: :: Interesantno, sada 94-95c nije mnogo ali bilo je mnogo za GTX 480 koja uzgred overklokovana za svaki dan radi na 90c gore-dole stabilno kao stena dok R9290X trotluje, obara fps uz zvuk mlaznjaka koji proizvodi sam cooler. A na to sve, daleko skraceniji radni vek karte, sto se iz ovog primera mozda moze i izvuci kao zakljucak (ako je karta crkla a nadamo se zbog Scyter-a da nije) :: :: :: :: :: :: ZooLoo: ` Zasto sam zeleni otpad? Jer imam najbolju kartu na trzistu za koju sam dao svoj zaradjeni novac? :D Da je to bila AMD karta, ja bih je kupio, tad bi verovatno bio crveni otpad. :( ` :: :: :: ::
Riknula je graficka, to je potvrdjeno... Odneo sam je po preporuci u drugi servis, gde ce ustanoviti sta je tacno riknulo na njoj. Ako mora sam cip da se menja moze i to da se izvede, ali jos ne znam po kojoj ceni.
Uglavnom, ceo komp je kod njih, meni preostaje samo da cekam i da se nadam da je neka sitnica.
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 290X Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Sta reci obradovao si se kao malo dete ... Jbg glavu gore,ipak je to stvar koja se novcem moze opet kupiti...
:: Riknula je graficka, to je potvrdjeno... Odneo sam je po preporuci u drugi servis, gde ce ustanoviti sta je tacno riknulo na njoj. Ako mora sam cip da se menja moze i to da se izvede, ali jos ne znam po kojoj ceni :: :: Uglavnom, ceo komp je kod njih, meni preostaje samo da cekam i da se nadam da je neka sitnica :: :: Asus M4A89GTD PR :: AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT :: Corsair Vengeance 8 GB 1600 MH :: Sapphire R9 290 :: Dell U2412 :: SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 T :: CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000 :: Altec Lansing VS242 :: Logitech G9x, A4 Tech X7-G800 :: ::
Sa te tacke gledista tako je. Novcem se sve moze kupiti ali zdravlje nikad. Nek je ziv i zdrav ali opet steta. Sreca je kratko trajala, propala investicija, u ovo vreme i nisu bas tako malo pare, skoro 200 eur baceno samo za kartu.
ZooLoo: `Zasto sam zeleni otpad? Jer imam najbolju kartu na trzistu za koju sam dao svoj zaradjeni novac? Da je to bila AMD karta, ja bih je kupio, tad bi verovatno bio crveni otpad.`
:: Sta reci obradovao si se kao malo dete ... Jbg glavu gore,ipak je to stvar koja se novcem moze opet kupiti.. :: :: :: Riknula je graficka, to je potvrdjeno... Odneo sam je po preporuci u drugi servis, gde ce ustanoviti sta je tacno riknulo na njoj. Ako mora sam cip da se menja moze i to da se izvede, ali jos ne znam po kojoj ceni :: :: :: :: Uglavnom, ceo komp je kod njih, meni preostaje samo da cekam i da se nadam da je neka sitnica :: :: :: :: Asus M4A89GTD PR :: :: AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT :: :: Corsair Vengeance 8 GB 1600 MH :: :: Sapphire R9 290 :: :: Dell U2412 :: :: SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 T :: :: CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000 :: :: Altec Lansing VS242 :: :: Logitech G9x, A4 Tech X7-G800 :: :: :: ::
Ako ne uspe probaj ono što sam ti spomenuo tj. rerna. Ja sam opravio dve. Jedna nije bacala sliku, a druga je imala artefakte.
Ova druga koja danas vredi oko 80€ pečena je za božić evo radi bez problema. Nemaš šta da izgubiš ako ti kažu da ne može da se popravi. support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: Riknula je graficka, to je potvrdjeno... Odneo sam je po preporuci u drugi servis, gde ce ustanoviti sta je tacno riknulo na njoj. Ako mora sam cip da se menja moze i to da se izvede, ali jos ne znam po kojoj ceni :: :: Uglavnom, ceo komp je kod njih, meni preostaje samo da cekam i da se nadam da je neka sitnica :: :: Asus M4A89GTD PR :: AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT :: Corsair Vengeance 8 GB 1600 MH :: Sapphire R9 290 :: Dell U2412 :: SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 T :: CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000 :: Altec Lansing VS242 :: Logitech G9x, A4 Tech X7-G800 :: ::
Steta. Mislim, grehota je to zapci u rerni. Sta ako je riknuo neki reg. napona...Ne mora uopste znaciti da je negde hladan lem. Bolje da da ili proda nekome ko se razume u materiju i popravi tu kartu. Bitno da je GPU i mem OK i da nema hladnih lemova, ostalo se sve da popraviti.
U rernu kartu do 50eur pa ajd, ali ovu azdaju nikako.
Tu je nesto izgorelo najverovatnije.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ZooLoo: `Zasto sam zeleni otpad? Jer imam najbolju kartu na trzistu za koju sam dao svoj zaradjeni novac? Da je to bila AMD karta, ja bih je kupio, tad bi verovatno bio crveni otpad.`
Znaci polovnu graficku kartu uzeti samo ukoliko ima garanciju bar nekoliko meseci kako bi se potvrdila ispravnost....
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.