nije mi jasno kako ste odveli ovako bitnu temu na neku srkoz levu stranu.
ako si paket primio preko postexpresa onda si trebao istog trenutka da odes u glavnu postu u svom gradu, ili tu postu u koju kurir predaje pakete i novac (to je obicno glavana posta) i da tamo zahvetas da se zamrzne isplata i da obavestis policiju u isto vreme, isplata bi bila zamrznuta, ne bi ti vratili novac, ali ga ni taj lik ne bi dobio. sa drugim sluzbama ne znam kako ide ali verujem da se moze zamrznuti na slican nacin.
NI JEDNA kurirska sluzba ne dozvoljava otvaranje paketa, jedino POSTEXPRESS, ali tako sto paket neces preuzeti pa odes sledeci dan u postu da ga pokupis sa papiricem i zahtevas komisijski otvaranje paketa, u tom slucaju komisija otvara paket pred tobom i pravi se zapisnik, ti mozes samo kroz staklo da gledas sta se nalazi unutra, i nema pipanja. tako da je to jedna od potencijalnih barijera za ovakve prevare ali opet nista nije sto posto sigurno. (velika je verovatnoca da ce ih mrzeti da to rade tj da komisijski otvaraju pa ce pokusati da te otresu, ali treba biti uporan i zahtevati)
dalje kako ide procedura sa policijom ne znam ali je svakako lakse tako nego da ga ovako vijas kad je uzeo pare i nestao.
Srecno ubuduce i uvek trazite da se vidite licno sa nekim cak i kad ne mozete, blefirajte, ako pocne da vrda znaci da je prevara sto posto i bataljuj.
javi sta se desava, nadam se da ces pare dobiti nazad posto poverenje i zivce neces nikada ali dobro, sam si u neku ruku kriv tako da ti je ovo malo skuplja lekcija ali mogao si i gore proci :)
Verovatno se radi o laznim nalozima, predpostavljam da ta ekipa ima duple i visestruke naloge. To je izgleda organizovani kriminal. Sanse da ti dobijes pare natrag su jako male, regularnim pravnim putem, taj novac je vec isplacen. Zakon nije predvideo tako nesto, barem ne precizno predvideo, a sve i da jeste tj sve i da postoji u krivicnom zakonu poseban clan koji se odnosi samo na ovu situaciju jako je tesko dokazivo, Prodavac bez problema moze da kaze ja sam njemu zapakovao u paklet to sto je on platio a sta je on radio posle ja ne znam. Dakle tvoja rec protiv njegove. Na svim oglsima, forumi, kupujem prodajem, sta god treba uvesti sledecu metodu: Da ti platis predmet i postarinu, i dok ti se ne isporuci i ti ne kazes ok je, prodavac ne moze da podigne novac. Novac bi se nalazio na racunu sajta na kome se prodavac oglasava, bilo da je forum bilo da je KP sta god. I kada ti kazes ok je sve, nakon toga tek prodavac moze da podigne svoj novac. To je resenje, tako radi ebay, amazon, mislim i ali, ali i svi ostali sajtovi. Kada kupujes preko tih sajtova prodaac ne dobija pare sve dok ti ne preuzmes paket i izvestis da je sa paketom sve ok. Na taj nacin bi prevare bile prakticno nemoguce. A ti si u svemu ovome napravio kardinalnu gresku, ako te zanima gde si katastrofalno pogresio mogu da ti posaljem i mail sa objasnjenujem ili cak mozemo se i cuti ako zelis da na tu temu popricamo. Pogresnim putem si krenuo.
:: Ipak ima još prevarenih.. :: Uskoro više detalja.. :: :: Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice. :: ::
Nema nista od njih isti su kao i ostale kurirske sluzbe Iz licnog primera navodim pa na kraju krajeva oni su moj novac isporucili lopovima a policija je ucinila svoje ali tuzioca boli dupe tako da ne bih krivio policiju jer su im ruke bile zavezane.
Ovo kod borovnice samo da se omasovi pa da banda najebe , racunam da je u pitanju ista grupa koja je i mene odradila ali i jos par ljudi.
Re: Prevara. Umesto GTX 970 karte Ga-K8VM800m ploča i prljava jakna.
04.02.2017. 21:03
status: user broj poruka: 509
Prelistah celu temu... ovo je zaista tuzno :-(
:: Juče sam poručio MSI Gaming kartu od člana Perpetual. Bench forum :: Stoji da je iz Kruševca :: Dobio sam paket na ime i prezime Slobodan Živković, Geteova 4, Zemun. Rekoh, možda je prodavao za nekog, platio i preuzeo :: Ono što sam našao unutra je za mali infarkt :: Stara AMD ploča i prljava prastara jakna :: Svestan sam da novac neću videti, ne verujem u mogućnost greške, pošto ovako izgleda ruganje prevarenom :: Imate li ovakvih iskustava i šta dalje :: Suma je 27000.. :: :: Intel I7 5820k, MSI X99 GODLIKE GAMING , Patriot Viper 32GB 2666Mhz DDR4, MSI GAMING RX 470 4GB, Samsung EVO 850 500GB, Cooler Master Cosmos II, EVGA T2 1600w
- Nijedna kurirska služba ne otvara paket. Čak i kada platiš, otvaraš ga sam. Zabole ih tuku što je unutra šmirgla i koliko je plaćena. Garantuju da isporučuju poslato i da vraćaju pare pošiljaocu.
- Lociranje preko broja SIM kartice? Ne ide to tako lako u realnosti.
- Blokiranje isplate? Ne postoji.
Inače, ne ostavljaju oglase i čekaju soma da se upeca. Pretražuju oglase i nalaze potencijalne ovce. Tako su našli Šolaju.
Bas tako. Kurirska sluzba sluzi da ti donese paket i povrati novac posiljaocu. Sta se nalazi u paketu njih ne interesuje. Nema od otvaranja paketa nista, a i stopiranje isplate ne pije vodu, jer opet ko ce da dokaze da si ti dobio cepanicu umesto laptopa. Tako da moze i primaoc da zloupotrebi isto koliko i posiljalac.
Sve se svodi na rizik ili kupovinu od proverenih likova.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ide samo policiju zabole za sitne stvari. Mogu da te prate u par metara, pogotovo kada ima vise od 3 bazne stanice. Svaki put kada zamenis karticu operater belezi promenu, cak iako mu je u posebnom fonu i koristi svremena na vreme uporedice koji su telefoni u blizini i povezati sa vlasnikom. Prvi put je to iskorisceno kada je u centralnoj Srbiji neki klinac lupio prejako neku klinkui ubio je zbog par stotina dinara. Sim karticu je odneo kod komsije da je probaju samo upalili i ugasili i policija je za 20-tak min upala tom komsiji na gajbu. Svi smo sami sebi stavili ne razmisljajuci lokatore da nas prate... ne treba nam RIFD ispod koze bar za sada....
:: :: - Lociranje preko broja SIM kartice? Ne ide to tako lako u realnosti. ::
:: :: - Lociranje preko broja SIM kartice? Ne ide to tako lako u realnosti. :: :: - Blokiranje isplate? Ne postoji. :: :: :: Inače, ne ostavljaju oglase i čekaju soma da se upeca :: Pretražuju oglase i nalaze potencijalne ovce :: Tako su našli Šolaju :: :: :: :: ::
Nego, nama City i mislim da je Bex, dozvoljavali su otvaranje paketa. S obzirom da saradjujeno sa City, a Bex npr. salje ugovorne obaveze sa telefonom. Pa proveravamo telefon da li je to to. Ako nije vracamo.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
I moji postovi, ali to je vezano za njegove. Stvarno ubija covek i nikako to da shvati. Svaki put kada se pojavi ovde, opet ce biti isto. Covek je stvarno nedokazan. Vec sta god da je. Covek, klinac....
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
:: Pa doWla lidBo. Mada, i jedan moj post sa njim ali nema veze.. :: :: ================= :: Intel Core i7 3770K 4.2GHz, Gigabyte Z77X-UD5H, Kingston HXS 32GB 2400MHz, Gigabyte GeForce GTX1070 G1 8GB, SiliconPower S60 2x120GB SSD RAID0, Samsung F3 2x500GB RAID0, Storage 5TB ::
ekipa slobodno i veselo jaše dok nadležne boli patka.
Upravo sam pričao s čovekom iz Kraljeva koji je ojađen za 16000 dinara, adresa negde iz Vojvodine, GTX 960, dobio staru segu umesto grafike, verovatno opet kontejner varijanta...
Pravde nema, a ojađenih sve više. Ovog puta nije Slobodan Živković, već Slobodan Marković.
Državo, na kurac te nabijem.
Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.
Da se upisem u klub, umesto GTX 980 dobio matori drveni zvucnik.Oglas sa KP, ima 10ak ocena, navodno iz Vranja.
Paket primili moji a ostavio im novac, stigao takodje od Slobodana Zivkovica, ovaj put Vojvodjanska 172, Zemun. U policiji krajnje nezainteresovano napisali prijavu, niti su uzeli broj posljke post ekspressa, niti kopiju prepsike, samo u fazonu prosledjujemo dalje pa ce vas kontaktirati, od stopiranja isplate naravno ni reci.
Nadam se da ce se blueberry javiti, pa da se okupi nas vise prevarenih i da se obratimo grupno, drugacije je kada cela grupa ljudi biva prevarena sistematski nego pojedinac, eventualno se obratiti i ovima iz visokotehnoloskog kriminala.
Od podataka jos broj telefona od koga do sada vec nema nista, i IP adresa koju je KP prosledio, 24.135.122.10 iz SBB mreze.
Blueberry je digao ruke. Ne možemo im ništa. To je ekipa, nije pojedinac, i neko im dozvoljava sve to. Ne bih u institucije da upirem prstom... Sve je jasno.
Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.
Ne bih odustao tek tako, ako imas kontakte tih ostalih prevarenih, lepo na gomilu sve, skeniraju prepiske, prijave, posiljke, IP i e-mail adrese ako ih imaju, meni nije tesko da obijam vrata i povucem par ljudi za rukav iz policije koje znam. Ne kazem da ce ista uroditi plodom, ali hocu zbog sebe da znam da sam uradio sve sto sam mogao. Ako ih ne mrzi pa mi sve pustite na mejl, odstampam, odnesem gde treba pa da pokusamo, osim malo vremena ne trazi puno truda, ne videli ni dinara ako postoji sansa da nadju skota, meni dovoljno.
:: Kad ti što ga štite prestanu da ga štite, možda bude bilo nekog smisla :: To je organizovana grupa :: Ovako je sve džabe :: :: Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice. :: ::
Razumem da si odustao, imam i sam gorkih iskustava sa drzavnim sluzbama, ali ako ti nije toliki trud, skeniraj, baci papire na mejl, kao i neki kontakt sa ostalim prevarenima, tebi par minuta posla i nemas sta da izgubis.
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.