Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Mining !!!
STRANA 4 OD 6  
Jovannsd Neobična molba NVIDIA: Prodajte grafičke kartice gejmerima, a ne majnerima 23.01.2018. 10:53 #642934

status: user
broj poruka: 146
https://www.nedeljnik.rs/magazin/portalnews/neobicna-molba-nvidia-prodajte-graficke-kartice-gejmerima-a-ne-majnerima

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jammin Re: evo i ja prodajem po 5evra ako neko hoce imam gomilu 23.01.2018. 13:59 #642935

broj poruka: 234
Koliko si uspio izvuci MH/s sa ovim Expedition, ako kopas ETH?

:: https://www.kupujemprodajem.com/RX-570-kutija-55697644-oglas.ht
::
:: They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am..
pmfrulez zavisi od ture 23.01.2018. 20:09 #642937

broj poruka: 998
zlo je sta sve izlazi iz fabrike stavljaju sta stignu u karte usled nedostatka komponenti cisto i zamenske pa se javljaju katastrofa skart serije strix 480 8g najgori skart koji nemoze da radi ni na default klokovima samsung 2000mh vec na pisljivih 1880 i baca oko 27mh (prve ture su bile skroz ok i bacale 30+mh)
svuda situacuija slicna ne samo koda asusa strix su jako slicne sa expedition imao sam prilike da se susretnem samo sa strix verzijama koje i sam posedujem i detaljno sam ih testirao
470 4g i 570 4g bilo je vise razlicitih tura

konkretno asus 470 4g strix

prva i najbolja sa elpida memorijom 29.2-29.6 kad se malo nategne memorija max do 1970 stabilno skroz safe na 1960

druga tura isto elpida memorija maksimalno do 1880 jbt hash 27.7-28 ni makac preko ista karta isto sve kao i prethodna tura

treca tura samsung max 2070 29.5-29.6 safe je 2050memorija 29.1-29.2mh
cetvrta tura memorija elpida 1940-1950max hash oko 29.1-29.2

asus 570 4g strix
elpida memorija dobra isto kao i prva 470 tura drzim na 1970 hash 29.2-29.3

u prevodu lutrija uz vecu verovatnocu skarta jer obicno ture budu u startu ok posle se gura sta se stigne pogotovo u ovakvim hajp situacijama

They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am...

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Blueberry Re: Re: Re: .... 23.01.2018. 21:18 #642938

broj poruka: 1272

1100-1200 evra...

Poručio sam jebeni Kingpin za 1000...

Toliko da platim neću, makar ih nikad nemao...

Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.

:: Друже пробај овде да пратиш : https://ipon.hu/search/shop/GTX%201080
:: Па кад нешто искочи, имаш Фанту да ти то `достави` , мени је бар он дао тај линк и само му пустиш линк коју хоћеш. Цене које ми је дао су биле оригинал као са сајта, чак ми се учинило и нешто ниже од тачног прерачунавања... Вероватно је заокруживао , а себи узимао повраћај пдв-а јер има фору како да не плати царину..
:: :: Da se niko od majnera ne naljuti. A i da se naljuti, isto mi je
:: :: Nisam znao da imate 15 miliona evra i da svi spavate na parama
:: :: Toliko je prodato u ovih par meseci kartica zbirno (po jednom od pouzdanijih izvora) , i od vas ne mogu ljudi kupiti karticu za ličnu upotrebu
:: :: Čekam švajcarsko-holandsku vezu za jednu, slovima jednu 1080TI karticu. Stići će u martu
:: :: 1200 evra da je platim za odmah, ne nameravam
:: :: Gospodo... da ga jebem..
:: ::
:: :: Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.
Jammin Re: zavisi od ture 24.01.2018. 16:25 #642960

broj poruka: 234
Kod mene su Asus rx570 sa elpidom, poneka je raspolozena za preko 30, uglavnom 29-29.4 je max.
Vecinu drzim 28.8 - 29MH/s, rig od 6 kartica sa ostalim komponentama vuce 760W.
Blueberry Re: .... 25.01.2018. 16:35 #642997

broj poruka: 1272
http://www.monitor.rs/graficke-karte/Asus-GeForce-ROG-Poseidon-GTX-1080-Ti-11GB-DDR5-ROG-POSEIDON-GTX1080TI-P11G-GAMING

Pazi da je ne platim toliko.
Izvinjavam se majnerima, više neću spamovati ovu temu.
Malo sam izrazio revolt jbg.
Nastavite sa konstruktivnijim stvarima, povlačim se.

Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.

Backo Ima dosta blesavih oglasa 25.01.2018. 22:22 #643007

broj poruka: 38
https://www.kupujemprodajem.com/GeForce-GTX-1060-6GB-GDDR5-56005239-oglas.htm?filter_id=76874695

https://www.kupujemprodajem.com/Originalno-Pakovanje-za-MSI-GTX-1060-6GB-56010562-oglas.htm?filter_id=155828279

ramzesIII A sta cemo za uzaludno trosenje dragocene energije? 25.01.2018. 23:15 #643013

broj poruka: 1017

Spomenuo sam u jednom ranijem komentaru, a sad sam jos vise ubedjen da mining nece dugo trajati.
Ovo je samo video sa FB-a ali sam ubedjen da je potpuno istinit i ne vidim koju alternativu ima mining.
A cak i u ovom trenutku mining je potpuno ne ekolosko resenje, to je potrosnja struje u ogromnim kolicinama?
Uostalom odgledajte video pa mi objasnite cega dobrog ima u miningu.

https://www.facebook.com/UNILADTech/videos/2118541261756917/

Ps. Na zalost i ja imam nekoliko grafika ali ih zbog muke (a i pohlepe) koristim.
pmfrulez Re: A sta cemo za uzaludno trosenje dragocene energije? 26.01.2018. 01:09 #643015

ok ovako cemo slazem se sa tobom kad pogledamo neku tvoju tacku gledista

sa druge strane kako je moguce da ovolika gromada od sunca i sva njena energija nemoze da napaja jebeni kliker od zemlje

ko je kriv ...zna se ko je kriv sto se ne koriste obnovljivi izvori vec fosilna goriva itd

treba neko da uzima lovu za to sabotaza na svakom koraku svakog obnovljivog nacina za dobijanje el energije

eto ja sam hteo da finansiram vetrenjacu padalo mi vise puta na pamet ali sta sam saznao nemogu jbg a nemogu zasto, zato sto je neki baja napisao tamo u zakonu da je vetar drzavni resurs ...i da proizvedenu struju svaki jebeni elektron moram da prodam epsu pa da posle od njih istu kupim mislim koja je poenta

jos jedna stvar svi ti utroseni kw terawati petawati se placaju nekome iako situacija u svetu nije ista kao kod nas znas i sam koliko se placa crvena zona kad si veliki potrosac

pa cekaj bre kad se malo zapitam jel miner ii rudarenje btca ili bilo koje druge valute kriv ako nekom da nenormalne kolicine para za utrosenu el energiju a tog nekog boli tuki da ulozi pare u u prirodne obnovljive nacine za dobijanje el energije

videcemo na koju stranu ce da ode ova situacija da sam neko ko odlucuje jebo bi mu kevu sve pare koje se dobiju od naplate a jebeno je mnogo para ulozio bi u obnovljive izvore i zaustavio one koji mogu dovesti planetu do unistenja

ali ne pitam se ja nego neki baja tamo tako da se ne osecam krivim niti mogu da krivim drugove rudare zna se ko je kriv pare koje dobijaju od kad je krenula prica sa miningom mogli su i jos uvek mogu pametno da iskoriste i da se postakne nesto sto valja ali ono znamo svi da ce te pare nekom u koferce a ne u vetrnjacu i usavrsavanje tehnologije solarnih panela

ispravi me ako gresim

They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am...

:: Spomenuo sam u jednom ranijem komentaru, a sad sam jos vise ubedjen da mining nece dugo trajati.
:: Ovo je samo video sa FB-a ali sam ubedjen da je potpuno istinit i ne vidim koju alternativu ima mining
:: A cak i u ovom trenutku mining je potpuno ne ekolosko resenje, to je potrosnja struje u ogromnim kolicinama?
:: Uostalom odgledajte video pa mi objasnite cega dobrog ima u miningu
:: https://www.facebook.com/UNILADTech/videos/2118541261756917
:: Ps. Na zalost i ja imam nekoliko grafika ali ih zbog muke (a i pohlepe) koristim.
micika988 Re: A sta cemo za uzaludno trosenje dragocene energije? 26.01.2018. 08:42 #643021

broj poruka: 2090
mislis ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=HEpBk9J886c

ne ni to nece dovesti do revolucije, vec tehnicko resenje primenjivo na nivou domacinstva, a da cigani pri vrhu ne mogu da se ugrade

nesto ovoga tipa treba uskoro da izroni:

https://www.youtube.com/results?search_query=superconductivity

ostaje nam samo da stisnemo fige i navijamo ( ili nesto uradimo povodom toga )

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

:: Spomenuo sam u jednom ranijem komentaru, a sad sam jos vise ubedjen da mining nece dugo trajati.
:: Ovo je samo video sa FB-a ali sam ubedjen da je potpuno istinit i ne vidim koju alternativu ima mining
:: A cak i u ovom trenutku mining je potpuno ne ekolosko resenje, to je potrosnja struje u ogromnim kolicinama?
:: Uostalom odgledajte video pa mi objasnite cega dobrog ima u miningu
:: https://www.facebook.com/UNILADTech/videos/2118541261756917
:: Ps. Na zalost i ja imam nekoliko grafika ali ih zbog muke (a i pohlepe) koristim.
ramzesIII re.. 26.01.2018. 14:04 #643039

broj poruka: 1017
Pmfrulez, nije ovo facebook da ti dam like, ali si potpuno u pravu
Mene malo izjeda savest, ali ipak mislim da mogu da prihvatim tvoje misljenje.

Jedino sto me povuklo da mislim o tome je da sam davno odgledao neki dokumentarac, kako tamo negde oko Tibeta nose seljani vodu u kofama na ledjima nekih 100-200 metara uzbrdo da bi je presusili u nekim bazenima i napravili so.
Ne mogu da ne pomislim da bi jedan hidrofor za sat vremena sa 1 kw zamenio 100 ljudi. a mi sprcamo jedan kilovat ko keks :)

Micika, radujem se svakom takvom potezu, kao na linku sto si potavio :)
pmfrulez realnost 26.01.2018. 15:26 #643044

sve sto ce i izroniti i tog tipa bice nedostupno za sire koriscenje za nas obicne smrtnike
ili ce biti dostupno ali po ceni koju necemo moci da platimo

nedaju ti vetar jbt oni su vlasnici

razmisljao da ispod krova napravim vetrenjacu i deo snage koji izgubim na f500 ventilator koji stvara protok od 8010cfm ukrotim jer da mi nisu otvorena vrata na terasi poceo bi da dize crep :) i time napojim svaku jebenu stedljivu sijalicu u kuci

oduvek su me zanimale stvari ovog tipa

podrzavam svaki vid napretka u ovom polju ali realnost je da se sve to brzo ugusi ...
nacice primenu znate li gde ?
u bunkerima koji su spremni za baje sa vrha u slucaju neke katastrofe i slicno

umesto na svim vestima da bruji o ovom izumu koje je nas covek bre napravio

na vestima u stampi se bruji o starlletama i aferama politicara o nastranim stvarima pickousti onaj na sve strane nista nije bitnije i prece od njega u ovoj zemlji

160 mliona nemoze drzava da izdvoji nego englezi finansiraju
oni ce kasnije otkupiti i prava na to tako da ce za nas ostati kita

bitno je da se koreancu da 10-12k eur subvencije po radniku i to je ok

jer mi nemamo brand

imamo rodjace i mozga i svega nego su vase fotelje bitnije od obraza i casti i bilo cega normalnog

SkyFire Zero Point Energy 26.01.2018. 15:44 #643045

broj poruka: 18472
Tehnologija ide daleko iznad naseg poimanja. Razlog tome je isprogramirana percepcija koja se zasniva na nekakvom razmisljanju koje se u praksi naziva racionalnim. Zapravo to nas cini zakljucanim za mnoge stvari pa se mnoge istine kriju iza `teorije zavere`.

Meni je zao sto je covek kao zemaljsko bice prinudjen da zivi citav svoj zivot u robstvu, zapravo, nas ovozemaljski zivot je koncipiran tako da neke stvari ne mogu ni da se promene tako brzo, a neke ne mogu uopste cak da to neko zaista i zeli. Odlicno je konstruisan mehanizam koji nas sve drzi pod kontrolom.

No, da se vratim na ovaj mining. Sa druge strane, sta god ovaj mining u biti predstavljao, drago mi je da je mnogim nasim ljudima pomogao, da su se mnogi na ovaj nacin izvukli iz krize, iz teskog zivota.
U Srbiji je zaista veoma tesko naci alternativu kako preziveti bez kolosalne muke, ovo je jedna veoma dobra stvar koja omogucava i moze da omoguci pristojniji zivot.

Intel 8700K@5.1 Ghz/Asus Maximus X Hero/G.SKill 3866Mhz 16GB/Asus GTX 1080 Ti OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2

pmfrulez sky 26.01.2018. 16:11 #643046

svaka ti je na mestu ...
najgore je kad ti isti ljudi koji su u krizi i i dalje zive lose
za nesto sto im je dato na tacnu objasnjeno vise puta
jer je neko stavio muda u procep pre par godina iskusio sta ide kako ide
podelio racunicu podelio iskustva koje bi retko ko u danasnje vreme podelio
dokazao da se moze izvuci iz bede i lepo zaraditi i pored brdo losih poteza
da se od ove price moze napraviti nesto
tvrde i dalje da je u pitanju nekakva teorija zavere ...
i ometaju one koji mozda imaju muda da udju u pricu...
mozak otupeo upravo zbog onog sto si gore naveo

markopvict Nebeska vatro :) 26.01.2018. 16:12 #643047

broj poruka: 4515
Znas li ti ko su najveci majneri u srbistanu: Cigani i ljudi sa Kosova koji ne placaju struju. Ima i gomila ovih nasih sa starim el. brojilom koji koriste magnet :) . Trosi se gomila struje, a svrha se ne zna. Niko ne placa porez na zaradu od kopanja. To je jedan haos :)

Od ovoga su najvise prihodovali proizvodjaci grafickih kartica i kompanije koje proizvode struju, i prodavci magneta u Srbiji :)

Majning upao u mainstream, sad bi svi da uzmu deo kolača, pa i oni koji nemaju veze sa računarima sad kao bi da kupe masine i kao podesis i to zaradjuje pare :)

Svakako kad nema posla u jebenoj drzavi propaloj, mora covek da se snalazi, pa bih i ja tako mozda radio da sam u takvoj situaciji.

https://www.umrezen.in.rs/speedtest/

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 26.01.2018. 16:22 #643048

@pmfrulez

Ispratio sam citavu analogiju a pamcenje imam zaista dobro, do najsitnijeg detalja duboko u proslost tako da znam i u kakvoj si ti bio finansijskoj situaciji kao i sta su ti govorili i ubedjivali te kada si resio da podjes ovim putem. E sada zamisli da nisi skupio hrabrost, presekao sa starim navikama i resio da rizikujes? Na kraju ti se isplatilo i drago mi je zbog tebe i tvoje novonastale situacije i zelim ti da napredujes jos vise a rekao bih da ides sigurnim koracima ka novim uspesima.

Kada je rec o ljudima, nazalost nije tesko manipulisati istim, ubediti ih pa cak ni to ne mora, vec su po defaultu zakljucani, kontradiktorni i zadrti. Kod nas je sve vise toga prisutno tako da cak i kada nudis pomoc ispadnes budala. Ja sam odavno odustao od toga i ako sam uvek bio u prvim redovima da pomazem, i dalje to radim ali ako se obije meni o glavu to nema vise nikakav smisao. Treba proceniti situaciju, ne treba nikog ubedjivati, ko nece ne mora nek nastavi da zivi u ubedjenju da je crno belo ili obratno. Takve ljude treba samo zaobici.

@markopvict

Kod nas imas postrojenja koja vrede vise stotina hiljada evra pa cak i preko milion - minig rudnici.
Verujem da ima i toga sto ti pricas, nikom ne mozes oduzeti mogucnost da zaradi pa cak ni tim ciganima i ako ih donekle dozivljavam kao parazite koji zive na grbaci sistema.

Vise mi je zao ovih normalnih, skolovanih i vrednih ljudi koji zaista ne mogu da nadju nacin da opstanu.

Porez i ne treba da se placa. Konkretno nasa drzava je oporezovala sve zivo moguce i nemoguce. Sta nam je to pa dala? Neku novu mogucnost da bolje i pristojnije zivimo? Ovo je sve legalno, a kod nas ako hoces da zaradis jedino kozes nelegalnim putem.

Intel 8700K@5.1 Ghz/Asus Maximus X Hero/G.SKill 3866Mhz 16GB/Asus GTX 1080 Ti OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2

pmfrulez grsis silno sto se tice najvecih rudara 26.01.2018. 16:27 #643050

to je samo tvoj pogled na nesto sto ti izgleda logicno
najveci rudari nisu na jugu prednjaci sever pa prestonica pa grad u centralnoj srbiji

pouzdan izvor hiljadu i jedan posto

cak sam i mapu raspostranjenosti rudara po mestima imao priliku da vidim

da se ne placa struja ima istine u tome cak sta vise dosta njih se odlucuje na taj potez sto sa moje tacke gledista
kaze ko jebe majmune u foteljama
jel su oni cisti jesu li izmirili njihova dugovanja prema nama

ne boli ih tuki to sto moj cale a i roditelji mnogih od nas ostao bez posla i nije mu uplacivan radni staz godinama ima pravosnaznu presudu koja doceka punoletstvo a ostade neisplacena na vise stotina hiljada dinara

jel su izmirili ratne dnevnice onima koje su na silu gurali u rat i udaljavali od porodicaa da stavljaju glavu u torbu zbog njihovih hirova...nisu brate izmirili

ko moze i kome se dalo nek crpe kolko god moze pozdravljam neka otkine sto vise moze svaku rupu u zakonu koju pronadje

kad oni mogu da jebu na svakom koraku zasto nebi mogao neko i njih malo da im ga da ...

SkyFire ... 26.01.2018. 16:31 #643051

U[ravo to sto pricas. Evo moj primer, struju mi kradu vec dobre 4 godine, racuni se krecu od 40-50% do duplo i ne mogu da im stanem na rep. Imam hebeno digitalno brojilo inace bih sve uradio da mogu da `kradem` tj. ja bih verovatno dosao na moju pravu potrosnju.

I ja se slazem, sve su to lopovi, obican narod ispasta. Na nas racun zive i bogate se. Gde je tu pravda? Ma svaku rupu u sistemu treba iskoristiti, ali bas svaku.

pmfrulez porez na zaradu od kopanja ??? 26.01.2018. 16:35 #643052

za sta bre da im placam porez jesi li ti lud jbt

jer meni neko dao subvenciju da krenem ko sto je koreancu dao

ne buraz deca su mi trpela da krenem ovaj posao koji sam sam pronasao nisam ga dobio na birou

nego sam digo kredu koju sam krvavo placao i otplatio

ja porez placam na kucu na struju na zemljiste na tv na net na odvodnjavanje na auto ....a prihode koje imam ne iznosim iz zemlje vec devize donosim u zemlju i trosim ih na proizvode i jebeno gorivo gde se naplacuje pdv i akciza i jos sto qrca brate moj tako da i tu placam porez

sto se tice poreza na ekstra dobit i to bi platio velikodusno kad bi ga prekoracio ali treba biti pametan pa biti dobar sa mamom tatom bratom sestrom babom dedom komsijom kumom prema svima biti dobar
biti dobar covek na prvom mestu
i onda se resenja za limite brzo nadju i ispostuju na kraju krajeva :)

markopvict jbg ... 26.01.2018. 19:23 #643057

broj poruka: 4515
Ja licno video gepek pun grafickih kako ide za Kosovo.
Kolega sa posla je jedan od prvih rudara kod nas. Prvi je uvezao dve asic masine i iskopao 500btc za dva meseca kad je bio bagatela. Naravno cuvao je na tri razlicita mesta, od ta tri, samo je jedno mesto zivo :) Propali milioni :)

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pmfrulez vise od jednog gepeka 26.01.2018. 20:08 #643060

uslo kod mene za nadogradnju kod mene koji sam smesan i mali mrav druze

i ti kao i neko pre tebe spominjes stotine hiljade evra u pogonima

nisi ni blizu milione ljudi ulazu u nadogradnju druze a ne stotine hiljada da im vredi sve ...nemam nista protiv tebe niti se sad prepucavan samo zakljucujem da nisi dovoljno informisan o realnom stanju na terenu

SkyFire Samo bez nervoze.. 26.01.2018. 20:19 #643062

Ja sam pomenuo i stotine hiljada a i milione :)

dasangalo7 A sta se to kopa? 26.01.2018. 21:33 #643066

broj poruka: 163
Mislim da se nesto gadno sprema sa tim umrezenim karticama. Toliko ih ima po svetu da ladno mogu da izrenderuju hologram invazije vnazemaljaca... i svakakve pojave na nebu.

SkyFire ... 26.01.2018. 22:31 #643069

Jeste, sve Radojke i sve Nevidijke ce da se udruze i ozivece Project Blue Beam.
Za sada ih nesto zezaju driveri ali kazu cim to saniraju da ocekujemo Vanzemunce uskoro :))))

Ximi Ае назад на копање 27.01.2018. 00:45 #643071

broj poruka: 241
А сад једно питање везано за тему :)

Интересује ме шта се заправо гледа код баланса, да ли се гледа `просечна брзина` или број прихваћених `шера` ? И колико се често појављују шерове преко 1000 мс ?

STRANA 4 OD 6  
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs