Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia 9800GX2 Again..
STRANA 5 OD 10  
GAMER4LIFE ......... 18.05.2009. 02:06 #114751

status: user
broj poruka: 839

Ne mogu sada da nadjem al video sam test u Call Of Duty 5 bio je iznad GTX295 posto je single pa verovatno zbog toga, verovatno nema igrica za dual gpu podrsku, a sto se tice CPU-a evo test gde je E8400 jaci od Q6600,QX9770 etc.. tj u Bioshock-u E8400 daje 127fps-a a ovi drugi 108..

http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_e8400/15.htm

kidaju se makine uglavnom po tvom kako si reko ispada da je moj X2 Cpu sranje i da mi treba neki Quad , nije da se hvalim nesto al uvek kad sam moj E8400 poredio sa drugim istim takvim cpuovima davao mi je bolje performance stock! a Oc sam ga na 4ghz i sve cool radi! mada ga stavim obicno na 3.6ghz i shuri! mislim da bi GTX285 lepo isla xD
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
GAMER4LIFE GTX 18.05.2009. 02:30 #114753

Pogledaj prvi test

http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Video-karte/NVIDIA-GeForce-GTX-285-i-GTX-295-–-Gainward/Page-14.html

Da ne bude zabune , naravno da je GTX295 najbolja graficka na svetu, ali ima testova gde je GTX285 brza, a u 90% testova su vrlo slicne, i mislim da mi je best buy GTX285 jel razlika u ceni i performancama je velika.. ja kad sam uzeo 9800GX2 ona tad kad je izlasla bukvalno je satirala sve graficke, posle nje je najbolja bila 8800Ultra neprikosnovena , i dalje je GX2 je zacetnik dvoglavih azdaja, 8800Ultra king, i 9800GX2 queen , to su legende sve sad ovaj GTX285 ima da se nadje za 280€ a GX2 nema ispod 400€ , Skyfire sta mislis o HDMI vs DVI? razlika da li postoji i da li je to vidlijvo okom.. nasim gamerskim ja nista nisam primetio samo sam cuo da je kvalitetniji da je dugotrajniji i da moze audio-video da prenosi.. by the way u ovom testu za GTX285 su stavili Q6600 3.6GHZ a moj E8400 moze da pisa po njemu sto se tice gaminga jel na njemu na 3.6ghz i sa 9800gx2 i ja ovaj moj OC na 3.6GHZ i uradim benchmark sa istom grafickom i razlika bude znatna, isto kao za DX10 mi smo jos uvek u DX9 svetu, slucaj sa processorima Quadovi su tek buducnost jel se skoro nista ne pravi za Quad isti problem je sa Dual GPU.. sta mislis zasto Vista ide onako usporeno a Xp mnogo brze? bas zbog toga sto imaju problem u toj arhitekturi buni ga ... nisu jos uvek programi i sve to napravljeni da full kompaktibino rade sa tim procesorima i grafickim kartama..
SkyFire Jao momcino.. 18.05.2009. 04:07 #114765

broj poruka: 18472
Pa moraces jos skole dosta da prodjes da bi shvatio neke stvari.Boze moj,pa ko je rekao da je Core 2 Duo arhitektura sranje?To su odlicni procesori,stvarno dobri.Ja sam ti pricao o komunikaciji izmedju CPU i GPU,o njihovoj internoj vezi.Taj tvoj CPU je mogao da gura 9800 GX2 a da ne bude usko grlo zbog toga sto je G92 kao arhitektura dosta slabija neko li GT200.GT200 spada u najmocniji graficki procesor na svetu!Jednostavno mu treba jaci CPU ,quad samo iz tog razloga.Druze imao sam i GTX280 i GTX 285 i sad GTX295 pa jel mislis da ti pricam na pamet pored svega toga i pored toliko godina licnog iskustva sa hardverom?CPU kao CPU je dobar ali je nedovoljno jak za GTX285,to ces i sam videti ako ti se ukaze prilika da ubodes Quad na njega.Karta gubi potencijal.Zlatno pravilo vazi kod svakog GPU-a,sto jaci CPU bolje radi graficka karta.Ako si nekad radio 3D Mark 2006 pa si mogao da primetis kako se FPS penje svakim pomakom OC-a CPU-a.Sto vise OC-ujes CPU GPU jos bolje obradjuje podatke.Naravno i tome dodje granica,ne mozes do besvesti da dizes CPU pa da i FPS skacu na 1000..Ne i za to se zna tacno dokle moze da ide.Te bench testove sto si mi dao a pogotovu taj sa benchmarka ne priznajem jer su totalno fush.Prvo cu ti reci da lik koji je radio benchmark test sa Gainward GTX295 nije uspeo da je OC-uje a posle je kartu ubio.Toliko o njegovoj strucnosti.Drugi test CPU vs CPU je vise marketing da bi se procesori bolje prodavali.Ne kazem ja,moze da se odradi sve to i ima tu i neke logike ali uglavnom reklama!Dugo godina ja vec pratim sve ovo da bi mi ovakve sitnice mazale oci.Zato ti objasnjavam da to sto ti pricas jednostavno ne pije vodu.
Sto se tice HDMI vs DVI realno okom neces primetiti mada hdmi svakako ima najkvalitetniji prenos informacija a prvi na tom polju je displayport.HDMI definitivno jeste bolji,neki kazu da postoji razlika primetno oku na primer ostrija slika itd..

I Want to believe - The truth is out there

GAMER4LIFE Nvidia 18.05.2009. 04:33 #114768

Naravno da cpu utice,memorija,ploca sve to utice na performance al npr.u Crysis overclockujes cpu i mozda ce ti pokaze za 2-3 Fps-a vise dok kad bi GPU overclock pokazo bi znatno vecu razliku, isto tako kad sam radio 3dmark 05 pokazo mi oko 28 000 kad sam OC Cpu sa GX2 na 4ghz, posle sam pustio crysis i tamo gde sam imo 30fps sa oc sam imo 34fps znachi u 3dmarku je pokazo mnogo bolje performance taj OC stock je bio oko 23 000 to sve zavisi kako oni optimizuju, vecina novijih igara su lose optimizovane! kad budem uzo 285GTX ima sve da suri na 1920x1200 Enthusiast, jel palis ti Vsync? ja ga upalim posto sece sliku kad gledas gore dole...
SkyFire Re: Nvidia 18.05.2009. 05:15 #114770

Ja jedno a ti drugo.

Crysis igra je tako napravljena da CPU frekfrencija i ne utice uopste na nju vec je bitan clock GPU-a!E sad da ti pojasnim.Posto je CPU u pozadini ne renderuje u samoj igri njegova jedina i osnovna funkcija je usmerena na GPU!Ako je on slab onda ni GPU nece imati dovoljno snage da obradi podatke!Ja ti to non stop pokusavam da objasnim al ti nikako ne ide u glavu.
Nemoj se unapred radovati da se ne razocaras.Nece to bas sve tako da leti kako si ti zamislio ,velika je to rezolucija a Crysis Warhead jako zahtevna igra.Doduse ja ne znam dal ti koristi AA,ja sve stavljam na full a Vsync sam ukljucivao u Crysis i sa njim dobijas i malo bolji frame rate.Za secenje slike nisam bas primetio a to dosta zavisi i od osvezenja monitora.

::
:: Naravno da cpu utice,memorija,ploca sve to utice na performance al npr.u Crysis overclockujes cpu i mozda ce ti pokaze za 2-3 Fps-a vise dok kad bi GPU overclock pokazo bi znatno vecu razliku, isto tako kad sam radio 3dmark 05 pokazo mi oko 28 000 kad sam OC Cpu sa GX2 na 4ghz, posle sam pustio crysis i tamo gde sam imo 30fps sa oc sam imo 34fps znachi u 3dmarku je pokazo mnogo bolje performance taj OC stock je bio oko 23 000 to sve zavisi kako oni optimizuju, vecina novijih igara su lose optimizovane! kad budem uzo 285GTX ima sve da suri na 1920x1200 Enthusiast, jel palis ti Vsync? ja ga upalim posto sece sliku kad gledas gore dole..
GAMER4LIFE !!! 18.05.2009. 05:26 #114771

Razumem ja tebe, sta ce mi Antialiasing na toj rezoluciji a ti ako upali QSCA16x imace lep slide show i na Quad GTX295 i i7 965,mozes kurac da stavis u pci-e isto ce da bude, to je velika rezolucija i AA netreba da se pali jel su sve ivice oste,i na mojoj conf ce da poleti crysis posto znam da mi je na GX2 na Enthusiast i na 1920x1200 bez AA i AF, naravno ko ce to da pali i da igra, posebno crysis to koriste za benchmark samo.
posto mi kazes da si imao gtx285 kako ti je iso crysis warhead na sve max bez aa i af, koji ti je bio min i average fps? isto tako i za gta4 ako si probo?

Equinoxe Re: 18.05.2009. 06:05 #114775

broj poruka: 12057

Crysis je napravljen za ovce: `Jaooooo nemam 150 fps, odoh da kupim 3 way SLI ploču 16 GB RAM-a i 800 grafičkih kartica, da imam 797 za rezervu. A da, sad mi treba 50KW napajanje ili manji nuklearni rekator.`
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Slavuj ... 18.05.2009. 10:47 #114803

broj poruka: 2236
Ne, ne, znamo svi da si ti ljubomoran i da ti je krivo što nemaš 150fps, a i kako bi mogao, na ATi-ju, još kad radi duplo sporije od 9800GX2. Haaaaaaaa.

Crysis igre su jedni od najtačnijih pokazatelja, u vasioni, stanja svesti pojedinca, bar iz mog iskustva.

Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
GAMER4LIFE :))) 18.05.2009. 12:54 #114822

Npr. ovo http://www.youtube.com/watch?v=rIkZy50u0ew

Hehe 3Way-Sli sto je mnogo mnogo je..

Sa ovom jednom GTX285 i mojim CPU oc na 3.8 ghz Crysis ce da shuri na 1920x1200 Entushiast, AA Off naravno, posto na GX2 i na 3.6 Cpu isao je solidno na neki mestima zasecka. a sa ovom grafickom i jos da ga dignem za 200mhz cpu ima da burn :)
SkyFire bax2003@Slavuj 18.05.2009. 14:24 #114840

Kakvi su vam to glupi komentari?Zasto se podsmevate?Pa njegovo je pravo ako hoce da uzme i 4 way sli pa nek ima i 1000 fps ako on smatra da tako treba.To sto zeli nek i kupi,nek ispuni svoje zahteve koje zeli.Njegova volja i zelja.Ja tu ne vidim nista ruzno nit nelogicno!Ako hoce da ima u Crysis-u dobar frame rate zasto bi to sada bilo sranje?Pa svugde u svetu je i danas dan ta igra merilo brzine hw-a a pogotovu grafickih karti.Znaci sad su svi po celom svetu freak-ovi sto tako razmiljaju?!Ma dajte molim vas!Komentari vam uopste nisu na mestu!

FSamir ????????????????????????????????????????????????????????????? 18.05.2009. 14:39 #114844

broj poruka: 777

Mrzelo me da googlujem ali...
...da li na neku foru može da radi SAMA samo jedna strana...mislim samo ona strana na kojoj je PCI-e slot?

Slavuj ... 18.05.2009. 15:06 #114850

Ako jedna GTX285 ili 295 može na 1920x1200 da tera sve do danas napravljene igre, osim Crysis-a, na 75+ fps, na najjačim detaljima, ja zaista ne vidim poentu u plaćanju još 2x400 eura za +40 fps-a u toj jednoj jedinoj krajnje nezanimljivoj i krajnje tupavoj igri, pritom ne mislim MENI TUPAVOJ I NEZANIMLJIVOJ, nego OBJEKTIVNO TUPAVOJ I NEZANIMLJIVOJ, a pogotovo što za 800 eura može da se sastavi veoma kvalitetna čitava konfiguracija sa jednom GTX285, i da, smešan mi je svako kome je takvo očigledno bacanje para nešto potpuno logično ili za bilo šta merodavno, smešno mi je to jednosmerno razmišljanje, jer smatram da nije poenta napretka ljudske civilizacije u stvaranju nekakvog monopola nad svakom j*benom sitnicom koja postoji na ovoj planeti, već da svako treba da iskusi što više stvari u životu i proširi svoju svest do fizičkog maksimuma, a ne da bude zatucani debil i da o sebi i svemu što radi uvek misli i govori u nekim superlativima, na kritike da ne obraća pažnju, a neistomišljenike da prezire. O tome se radi.

A i ne sećam se da sam pročitao ičiju želju za 3-way SLI. Ne znam gde si ti to video.

Inače, ako ne dobije šamar u servisu umesto te nove karte, ja ću da mu čestitam i verovatno da ga pitam gde se nalazi, da znam gde to menjaju svojeručno pokvarene komponente, da tamo i ja kupujem ubuduće. To je onda neki idealni servis.

GAMER4LIFE GTX 18.05.2009. 15:16 #114851

Chuck Norris na 3.86 moze da ima 400FPS-a dok igra Crysis na sve max! xD

Sto se tice SLI, ako ti se ne svidja igra nemoj da je komentarises, a igrica je graficki najbolje uradjena do sada brutalna je! preso sam je 6x i da imam toliko para uzeo bi 2 GTX295 Quad SLI! Fazon je u tome sto 90% njih ne mogu da installiraju Crysis a kamoli da igraju a da ne pricamo o max detaljima i visokoj rezoluciji.

P.s. Nisam te bas najbolje razumeo `Inače, ako ne dobije šamar u servisu umesto te nove karte, ja ću da mu čestitam`. ?
Slavuj ... 18.05.2009. 15:32 #114853

To znači da u tom servisu treba da radi neko ko ti, u najboljem slučaju po tebe, duguje 500 eura kako bi kartu, koju si ti, uprkos gomili gotovih i potpuno ispravnih, legalnih rešenja, samoinicijativno umrtvio, zamenio.
Ili eventualno da ti bude neki rođak, u svakom slučaju, neko ko će da prihvati da ti pokloni 500 eura onako bezveze. Pa, nisam čuo da je igde ikome tako zamenjeno bilo šta. Zato ne očekujem da će tvoj predlog u radnji dočekati baš sa osmehom. Možeš i 60 inspektora da dovedeš i ništa da se ne promeni, jer ti JESI PREKRŠIO USLOVE GARANCIJE i možeš samo da se nadaš da su neki slepci tamo u servisu ili da imaju neku ogromnu gužvu, pa da neće videti polomljeni deo, na jednoj od najskupljih i najmanje kvarljivih karata, na stranu sad neki tvoj moral i neka savest oko samog pomišljanja na zamenu karte koju si sam pokvario.

Verovatno je inspirativno živeti u bajkama. U stvarnosti se do rešenja dolazi malo drugačije. U tome je problem.

Što se tiče konfiguracije za pokretanje Crysisa, ne brini se ti za mene, igrao sam ja to još pre skoro godinu dana na Enthusiast detaljima na 1920x1200, jedno 5-10 minuta i zaista me je očarala nemaštovitost stvaralaca. Igra je glupa. Još je gluplje što je zahtevna kao nekih drugih 5 prilično zahtevnih igara. A zamisli koliko tek treba neko da bude glup da na to potroši para koliko koštaju dve prilično kvalitetne konfiguracije koje mogu da pokreću sve osim baš te igre na preko 70 fps.

Žalim slučaj.

GAMER4LIFE GTX... 18.05.2009. 15:36 #114854

Ok upravu si ti sto se tice GX2 proizvod vise ne podleze garanciji jel je `ostecen` sad oni to ostecenje bi rekli i da je ogrebotina sto se tice Crysis-a, ukusi su razliciti meni se bas svidja game i nije uredu sto mislis da je neko glup ako trosi para da kupi sli graficke on to voli to ga ispunjava svidja mu se i ne interesuje ga sta ko prica sa strane!
MaliAbner Re: GTX 18.05.2009. 15:44 #114855

broj poruka: 7783
Gde ima da se kupi taj Chuck Norris ???

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Chuck Norris na 3.86 moze da ima 400FPS-a dok igra Crysis na sve max! xD
:: Sto se tice SLI, ako ti se ne svidja igra nemoj da je komentarises, a igrica je graficki najbolje uradjena do sada brutalna je! preso sam je 6x i da imam toliko para uzeo bi 2 GTX295 Quad SLI! Fazon je u tome sto 90% njih ne mogu da installiraju Crysis a kamoli da igraju a da ne pricamo o max detaljima i visokoj rezoluciji
:: P.s. Nisam te bas najbolje razumeo `Inače, ako ne dobije šamar u servisu umesto te nove karte, ja ću da mu čestitam`. ?
Slavuj ... 18.05.2009. 15:50 #114858

To, ti mi reci kako treba da mislim ! Pravi si čovek koji razmišlja :)

Neka troši svoje pare ko kako hoće, ne interesuje mene to, nisam ja trgovac, nego ne razumem zašto bih sad ja bilo koga smatrao pametnim samo zato što taj neko tako želi ili tako misli o sebi.

Jedino ako pokušavaš da kažeš da, ko ima pare = pametan je, a ko nema = glup je.

Je l` to ?

Equinoxe Re: bax2003@Slavuj 18.05.2009. 16:15 #114863

broj poruka: 12057

Alo ej, 4-way SLI, jesi udario glavom o gelender ? Da bi mu sve radilo na 17 monitora u 145000 x 12340 i ceo dan gledao i drndao benchmarke ? Idi kupi konzolu pa se lepo igraj. Moraš imati negde granice. Ja volim hardware i to mi je strast, ali mozak kaže: čekaj bre, zašto preko 250 za grafu, zašto da mi komp troši ko peć. X-way SLI sa takvim karticama je čisto iživljavanje i utrkivanje bez konkretnog cilja.
Kao GTX295, 285 ili neki AMD X2 neće sve da potera pa ti treba još 2 ili 3 grafičke ?!?!?!?!?! Mali mokri lug ima restrikcije zbog moje želje da oborim nekin bench rekord...

Kada ja pravim bilo kakvo poređenje - benchmarkovanje, cilj je samo jedan: da se nađe najlogičniji izbor, a to znači da ti sve tera ok na 24` monitoru i to je to. Testirati nešto u 2560 x 1536 ?!? zbog čega ? Da nije 30` monitor standard ? I tako kad kartice budu moćne da teraju te rezolucije ja ću da kupim 8 takvih da bi se iživljavao na kompom i gledao kako će da tera na 3072 x 2536 ? A ono u susednoj sobi što melje parket je moje napajanje, ali samo za grafičke.....

I da naglasim i ako imaš para i ako nemaš za milion-way SLI, mozak i dalje treba da ti nije corrupted.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Kakvi su vam to glupi komentari?Zasto se podsmevate?Pa njegovo je pravo ako hoce da uzme i 4 way sli pa nek ima i 1000 fps ako on smatra da tako treba.To sto zeli nek i kupi,nek ispuni svoje zahteve koje zeli.Njegova volja i zelja.Ja tu ne vidim nista ruzno nit nelogicno!Ako hoce da ima u Crysis-u dobar frame rate zasto bi to sada bilo sranje?Pa svugde u svetu je i danas dan ta igra merilo brzine hw-a a pogotovu grafickih karti.Znaci sad su svi po celom svetu freak-ovi sto tako razmiljaju?!Ma dajte molim vas!Komentari vam uopste nisu na mestu
:: I Want to believe - The truth is out there
MACHINE Trla baba lan da joj prodje dan... 18.05.2009. 16:17 #114864

broj poruka: 5716
Sve sto ima vise od 30fps je prosecnom ljudskom oku podjednako fluidno, filmovi imaju 25-27 slika u sekundi. Gameri vole i pucaju na cuveni double rate tj. 60fps iz razloga sigurnosti i neravnomernosti fps-a u zavisnosti od scena...pa prosek od 30fps u danansjim igrama znaci 20-40 sto je OK! Sve preko const. 30fps je suludo juriti...e, sada, ako covek ima para zasto ne bi kupio ako voli??? Iskreno, ja sam i zaljubljenik u tehniku pa u zavisnosti od okolnosti mogu biti krajnje racionalan (BestBuy) ali ako bih imao dovoljno novca za `entuzijazam` ne bih zalio ako se to ne bi osetilo. Neko ko ima stotine hiljada evra nece osetiti ako potrosi 1.000 vise na nesto bez obzira sto to nesto nece iskoristiti...dakle, sve po svojoj prilici...

A N G E L

SkyFire Re: Trla baba lan da joj prodje dan... 18.05.2009. 16:20 #114866

Svaka cast.Jedan glas razuma!

:: Sve sto ima vise od 30fps je prosecnom ljudskom oku podjednako fluidno, filmovi imaju 25-27 slika u sekundi. Gameri vole i pucaju na cuveni double rate tj. 60fps iz razloga sigurnosti i neravnomernosti fps-a u zavisnosti od scena...pa prosek od 30fps u danansjim igrama znaci 20-40 sto je OK! Sve preko const. 30fps je suludo juriti...e, sada, ako covek ima para zasto ne bi kupio ako voli??? Iskreno, ja sam i zaljubljenik u tehniku pa u zavisnosti od okolnosti mogu biti krajnje racionalan (BestBuy) ali ako bih imao dovoljno novca za `entuzijazam` ne bih zalio ako se to ne bi osetilo. Neko ko ima stotine hiljada evra nece osetiti ako potrosi 1.000 vise na nesto bez obzira sto to nesto nece iskoristiti...dakle, sve po svojoj prilici..
:: A N G E L
MarkoBajic pomoc 18.05.2009. 16:26 #114868

broj poruka: 191

Imam druga koji radi sa grafickama vec 7 godina,ako si iz BG mozemo da se vidimo,ja cu mu javiti i reci cu mu sve o tvojoj situaciji,mozda i nije sve gotovo.

PS. Samo mi napisi sve detaljno do poslednjeg detalja?

Hacking is way of life
GAMER4LIFE 9800GX2 18.05.2009. 16:40 #114871

Marko Bajic, ovako posedujem Asus Nvidia 9800GX2 graficku imam je oko godinu dana, u poslednjih par dana temperatura se dizala do 102-103c dok igram Crysis Warhead i GTA IV, resio sam da je otvorim, obrisem staru pastu , posle sam malo alkoholom ocistio te cipove sacekao da se sve lepo osusi, stavio sam onda novu pastu sve sklopio vratio pogodio sve ulaze.. ubacio je u pc upalim i nema slike.. ovo se desava kad upalim PC

http://www.youtube.com/watch?v=DEjthyM2Mzg

No beep nista , rade cooleri ne daje mi sliku , sad sam ubacio neku staru PCI karticu od 1 ili 2mb ne znam tacno i digo sistem.. mozes da zamisils na 640x480 rezoluciji gledam sve ovo na 24` monitoru..
probao sam pre toga memorije vadio vracao ma svasta.. sve komponente sam vadio i vracao po x puta, isto tako dok je ova PCI kartica ubodena ubo sam i GX2 u PCIE i nista isto kao kad je samo GX2 ubodena.. izvadim je i digne normalno sa PCI kartom.. al radi sve kao okrece se cooler svetli zelenkasto.. ne znam sta joj je! nista nisam ostetio na ploci ogrebo i sl... jedino prilikom vracanja dok 8pinskog napajanja mi se deo metalni polomio slucajno.. vidi se lepo na ovom linku:

http://www.easy-share.com/1905236004/Fotografija-0012.jp

mada to nema veze sa radom graficke ona bi trebala i bez kucista da radi normalno i probao sam isto bez kucista ovako samo prisrafio i isto stanje.. nego sad nemam garanciju posto se vidi da je to osteceno.. bedak.. e da iz Beograda sam 10 min od centra ajde vidi pa javi molim te!
Slavuj ... 18.05.2009. 16:51 #114876

Na primer ja, vidim u filmovima nekako usporene pokrete, 99% sigurno baš zbog tih 25-27fps, dok, npr. u onim nekim LIVE prenosima, sve teče nekako potpuno glatko, verovatno jer je 30fps.

A što se tiče igara, dakle, ne ložim, niti se hvalim, nego jednostavno vidim, npr. CS već na, prema FRAPS-u, 70fps, ``seče`` veoma primetno, a tek na 30 = oči ispadaju, izgleda kao da neko na svake 0.2s pušta novi frejm.

Npr. COD4, razlika između 30 i 100 FPS je kao dupe i oko, isto tako i COD5, od ovih novijih koje sam probao...

Danas sam, npr. instalirao Dark Sector, stoji konstantno na 85fps, prema FRAPS-u, ne ``seče``, ali se jednostavno vidi da može ``brže``, ``tečnije`` da radi.

U čemu je fora kod tih igrica ? Loše očitavanje FRAPS-a ?

Takođe i Crysis, između 30 i 50 fps-a, prema FRAPS-u, svakako ima razlike u toj nekoj fluidnosti pokreta.

MarkoBajic Re:9800GX2 18.05.2009. 17:04 #114879

broj poruka: 191

Ovako zvao sam druga,i objasnio mu kako stoje stvari,rekao mi je:ja licno moram da pogledam tu nvidiju nemogu ovako napamet,e sad kako cemo on zivi u Zrenjaninu,70% je da moze da popravi a ostalih 30% da nazalost mozes da je bacis u smece.

PS. Ja sam isto blizu centra,kojja opstina?

Hacking is way of life
GAMER4LIFE Slavuj 18.05.2009. 17:06 #114881

Ja sam primetio kod starog CRT monitora sa istom konfiguarcijom nije da secka al cudno nekako se krece, dok kod ovog mnogo je sve tecnije smooth znachi treba monitor da moze da prati tu sliku detalje grafickih kartica sve je to povezano, u principu ti u Crysisu nebi trebao da vidis razliku izmedju 60 i 75 FPS-a jel oko ne moze da registruje brze nego sto jeste.. filmovi se pustaju na 24fps i nama sve deluje da ide tecno, dok je kod igrica sasvim druga prica.. nece ti isto izgledati ako ti je fps 40 kod RPG-a , Voznje, Avanture, Shootera itd..
STRANA 5 OD 10  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647839.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs