Što ovi `zeleni` imaju veliku moć ubeđivanja, a ti brete Esesese, podlegao si njihovim darkdžedajskim majnd trikovima kao polsednji konformista. Stvarno si me razočarao, kao i svi vi, koji ste se svađali sa `zelenom` Skaj - Daum - Pufi koalicijom. Tu borbu ne možete da dobijete.
Trebao je da saceka prede Novu godinu kada izlazi Nvidia Fermi i kada bi trebao da bude pad cena Ati i starijih Nvidia.Ipak Eseses treba ako vec uzimas novu kartu da uzmes sa DX 11 ,da li je Ati i Nvidia odaberi sam ,mada kod tebe meni se cini ne postoji dilema.
Mislim da bi Nvidia trebalo pred Novu Godinu da izadje sa Fermi ,ali u svakom slucaju neka uzme novu seriju ,i Ati 5xxx ima OpenCL za paralelno procesiranje ,a i Fermi ce imati to i jos novina.Ne mislim da uzme bukvalno Fermi ,jer ce cena biti astronomija ,nego neku od derivata Fermi.Znaci prava dilema je Ati 5xxx ili Fermi derivati.
Tacno je da je HD 4890 brza od GF GTX 260 SP 216 i tacno je da je isplativija od GF-a. Znam da ce nekima malo da izgleda glupo,ali izabrao sam GF GTX 260 SP 216 iz razloga koje ne bih da pominjem jer znam da ce se opet stvoriti svadja.Jednostavno,GF GTX 260 SP 216 mi vise odgovara,za moje potrebe je idealna.Jedino za sta ja koristi GPU su igrice i TV.Znam da je ATI bolji sto se tice prikaza slike na TV-u,ali i GF ce mi zavrsavati posao jer mi TV nije presudna stvar.Igrice su presudne.
Pozdrav i nemojte da me pogresno shvatite,iako puno vas prefeira odnos cena/perfomanse,kod mene i to nije toliko bitno.Dao bih i 10e vise ako treba,ali da budem miran.
Koja ste vi gomila paljevina. Zar je važno ko je bolji? Dokle god padaju cene bolji je onaj ko više nudi za iste pare. Da li je to NVidia ili ATI to nije važno, važno je ko pruža veći užitak za manje para. I dokle god postoje ovakve prepirke i tabori i NVidia i ATI trljaju ruke, a mi smrtnici odvajamo od usta kako bi smo imali poslednje parče hardvera i hvalili jedne ili druge. Pozdrav Skid
po postovima bi rekao da si okoreli gamer ,uzmi Nvidia ,ali porediti HD5xxx seriju i njene mogucnosti sa GTX260 ili slicnim to moze totalni duduk za IT.Bice dobri i Fermi derivati verovatno za igrice , mozda malo sacekaj pa uzmi to.
Ja nisam uopste ni u jednom postu poredio HD 5000 seriju sa GF GTX 260 SP 216. Jbg,ja bi rado uzeo neku kartu iz HD 5000 ili GT 300 serije,ali ne mogu da izdvojim toliko para.Do 15-16k je neki maximum.Tesko da ce do Nove Godine da se nesto promeni,ja mislim da je to to sa cenama.
To je generalno tako, ali nisu stvari tako jednostavne kako ih ti vidis... __________________ Scourge of PCBerza
:: Koja ste vi gomila paljevina. Zar je važno ko je bolji? Dokle god padaju cene bolji je onaj ko više nudi za iste pare. Da li je to NVidia ili ATI to nije važno, važno je ko pruža veći užitak za manje para. I dokle god postoje ovakve prepirke i tabori i NVidia i ATI trljaju ruke, a mi smrtnici odvajamo od usta kako bi smo imali poslednje parče hardvera i hvalili jedne ili druge :: Pozdra :: Ski :: ::
Ma kakav 5770.Malo je jaca od 4870,a kosta 15k.A i ima 128 bit.MSI GF GTX 260 SP 216 Twin Frozr OC je jaca,a cena je ista.Jos je nVidia.DX11 me ne zanima.
The Way It`s Meant To Be Played
:: vise ti se isplati da uzmes 5770 nego GTX260... :: :: ::
4870 (~5770) sa GTX260... To sto je ta malo klokovana 2-3FPS vise to nije ni bitno... Ja bih licno isao na DX11 kartu, ali tako ja razmisljam, ti uzmi GTX260 dobra je karta samo za koji mesec ce kostati 100 evra i nece biti nista spektakularno pored GT300 derivata i 5000 serije... Al dobro kako hoces sada je ok trenutno ta GTX260, samo je po meni najgore vreme za kupovinu graficke...
Pravo da ti kazem,vise sam se osusio od cekanja. Kazem,DX 11 me ne zanima,dok on zazivi pasce meni jos neka nova karta. Tesko da ce za mesec dana da bude 100e,skoro joj je pala cena.
The Way It`s Meant To Be Played
:: 4870 (~5770) sa GTX260... To sto je ta malo klokovana 2-3FPS vise to nije ni bitno.. :: Ja bih licno isao na DX11 kartu, ali tako ja razmisljam, ti uzmi GTX260 dobra je karta samo za koji mesec ce kostati 100 evra i nece biti nista spektakularno pored GT300 derivata i 5000 serije.. :: Al dobro kako hoces sada je ok trenutno ta GTX260, samo je po meni najgore vreme za kupovinu graficke...
Ista prica ko sa Ati 4870 evo vec pala na 110-120 evra... Tako ce i GTX260 ubrzo pa onda i na manje dok se pojavi nVidia GT300 i jos karti 5000 serije. Evo i 5850 vec za 21-22000 din. karta ~ista kao GTX285...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.