Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
4890 vs GT260 216 sp
STRANA 5 OD 5
philaemos Malo sale: 19.12.2009. 22:31 #172528

status: user
broj poruka: 2743
Kada budem resio da kupim racunar od 5k evra, da bih izbegao osudu na forumu dovoljno je samo da kazem da mi treba za ``renderovanje``, u tom slucaju ce ljudi reci: ``wooow care``
Ako kazem da mi se moze, pa sam ga kupio zato sto me zanima hardver, volim da kupim nesto novo, probam, testiram, onda ce ljudi reci: ``uaaaa retard``.
To se moze zakljuciti iz svega napisanog.
Malo karikiram, ali mu tako dodje.
Peace

Demon to some. Angel to others.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Malo sale: 19.12.2009. 22:37 #172530

broj poruka: 12057

Nemamo mi šta dalje da razgovaramo onda ako je to tvoj zaključak. Očigledno nisi u životu video profi montažu ili grafičku radnu stanicu.

Radi na 15` ako ti je lakše, meni nije, over and out.

:: Kada budem resio da kupim racunar od 5k evra, da bih izbegao osudu na forumu dovoljno je samo da kazem da mi treba za ``renderovanje``, u tom slucaju ce ljudi reci: ``wooow care`
:: Ako kazem da mi se moze, pa sam ga kupio zato sto me zanima hardver, volim da kupim nesto novo, probam, testiram, onda ce ljudi reci: ``uaaaa retard``
:: To se moze zakljuciti iz svega napisanog
:: Malo karikiram, ali mu tako dodje
:: Peac
::
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
philaemos @bax 19.12.2009. 22:42 #172531

Pa ako tebi treba komp od 2k evra za posao, neko drugi ce ga uzeti jer ga to zanima.
Glupo je smejati se ljudima koji kupuju nesto sto im ne treba za posao, ali uzimaju iz drugih razloga.
Procitaj svoje postove.
Sto se tice velike dijagonale monitora koje si se uhvatio, spomenuo sam da bas ako nekome treba profi profi, onda mogu da razumem monitor od 30 incha ili 2-3 od 24.
Nisi dobro procitao moje postove?
Procitaj ih opet.
Ako si ti profi profi, pa ti treba, sto se smatras uvredjenim?

Equinoxe @philaemos 19.12.2009. 22:54 #172535

Nisam nimalo uvređen nego ne razumem čemu opšta kategorizacija. Govorim samo o ta dva monitora koja si uhvatio da živom čoveku ne mogu da budu potrebna.

Tvoje reči:
`Kada budem resio da kupim racunar od 5k evra, da bih izbegao osudu na forumu dovoljno je samo da kazem da mi treba za ``renderovanje``, u tom slucaju ce ljudi reci: ``wooow care```

Ne želim ni da budem u istoj rečenici sa ovakvim ljudima koje pominješ. Onaj ko se kurči sa dva monitora a ne zna šta će mu: `vidi Slavko šta imam`......psigoanaliza je za njih.

Najbolje je da samo spakujem svoj radni prostor na jedan monitor i da mi je sve nabacano i nemam pravu sliku onoga što radim (nego 15%), na primer ovako:
http://img190.imageshack.us/img190/9710/sshot1dy.jpg

Dve 24-ke su optimalni izbor za nekoga ko radi HD montažu, ko ti je rekao drugačije, ili veze blage nema ili te zezao.

30` za filmove, igre i muziku je besmisleno. Takvi monitori se uzimaju zbog 2560 x 1600 radne rezolucije, a ne da bi gledao strechovan full HD film (1920 x 1080) na njima (za koje je 24` savršeno i nativno). Igranje na toj rez....bespotrebno bacanje para. Ali najobziljnije. Bukvalno vrat treba da pomeraš da pratiš šta se sve na njemu dešava, jer to je monstruozno veliko. I hardware koji to treba da isprati je baš extreman. 1920 x 1200 i dosta za igre.

philaemos ... 19.12.2009. 23:09 #172537

Da, ocigledno se ne razumemo.
Spomenuo sam dijagonalu monitora u kontesktu onoga sto je Sky pisao, da se ljudi ne zaludjuju sa time da slabija grafika moze da gura neke velike dijagonale, gde sam napisao da onaj ko da za monitor 1000eura nece da ima krs grafiku vec GTX295 (pogledaj predhodnu stranu).
A po meni je bespotrebno isto tipa 24 i vise, jedan ili vise, iz razloga koje sam vec napisao.
Ljudi vecinom imaju 20, 22`` monitore (neki i 17 i 19) sto moze da se pokrene i nekom grafickom tipa 4850, nece na njoj da nakace 30-inchni monitor (to sam isto vec spomenuo).
A poslednje sto sam rekao stoji i dalje, sto bi se uzbudjivali sta ce ko da kupi, ako neko stavi 2 x 5970 na 22-incni monitor, njegova stvar, ima para pa ce da kupi sta mu se svidja.

gile23 ... 20.12.2009. 00:03 #172554

broj poruka: 9121
@philaemos bax je rekao ako nekome treba za HD materijal once najvise para dati na monitore i grafe, a ako je neko gamer on ce uzeti 1 monitor u vecini slucajeva 22`` sad su dzabe. A to sto ti i ja igramo u 1280x1024 to je sasvim treca stvar. Ako zaradjujes pare na necemu naravno da ces sebi uvek obezbediti bolje uslove, znaci 2 monitora 24 incna itd. To sto je Sky ekstremni gamer i ima Dell sa IPS panelom (valjda) koji kosta 1k evra, a komp koristi pre svega za igre to je cisti entuzijasta. A samo pitanje drug ima 23.5 incni Samsung sa HDMI prikljuckom povezan za komp e sad njemu je max rezolucija 21xx X 19xx, ima 4770 grafu e sad kakva je razlika izmedju te 21xx rezolucije na HDMI i DVI na 1080p jel pada u igrama isto fps kao na 21xx na HDMI i 1080p na DVI ?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst @Bax 20.12.2009. 00:13 #172560

broj poruka: 2909
Ja kapiram o cemu pricas.Samo mi nije jasno zasto ljudi misle da neko preuvelicava kad kaze tako nesto.
http://img85.imageshack.us/img85/404/capture01h.jpg

DaSickSystem

Equinoxe Re: @Bax 20.12.2009. 00:16 #172562

Upravo, to je ta situacija, samo druga aplikacija....ne može čovek od toolbarova da se koncentriše.

:: Ja kapiram o cemu pricas.Samo mi nije jasno zasto ljudi misle da neko preuvelicava kad kaze tako nesto
:: http://img85.imageshack.us/img85/404/capture01h.jp
:: DaSickSystem
ivica72 samo za zelene 20.12.2009. 00:17 #172563

broj poruka: 131

evo jednog clana iz nvidia familije
http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/511/Zanimljivosti/379941/Zelena+koko%C5%A1ja+jaja
H-nitro reply2all 20.12.2009. 01:23 #172573

broj poruka: 1982
i jebem li vam babu u trbuh, o5 se svadjate bez mene :)), vidim oko cega se rasprava vodi (nepotrebna o naravno)

@bax, mislim da nisi u pravu da coveka zadovoljava pa nek je i 15` mozda nema para za drugi, i ako mozda ne zna ili zna kako je igrati ili raditi na full HD?ipak mislim da je to stvar zelje ukusa mogucnosti sto je najvaznije.
a ti philaemos, nisi ni ti u pravu ipak je nesto drugo osetiti veliki prostor i stvarno kad radis u programima tipa maya,ae,4dcinema,softimage,edius, nije ni bitno... imas velike preglednosti i olaksanja u radu

o5 da se vratim na baxa, ovo shvatite kao moje misljenje a primite ga kako ocete, to sto imas 2x24` to ja razumem i ja sam taj koji je za to znamo obojica zasto, ali nemam money, za to, naravno podrzavam eyfinitu ili dupli monitor ali za igrice ne, za igrice i filmove je 2 monitora bacanje para u srbiji.
.sto se montaze tice ne ne zam da li je iko na forumu video pro montazu, ne mislim na program neko na snimke, tesko da je ko video Canon HX G1 HDTV,JVC HDTV,Sony 220-icu i sl. a kamo li koristio,
a da ne pricam o SA1 SA2 i SA5 kamerama od 20 000fps.ni ja ih nisam nikad koristio ali to spada u pro montazu, inace ameri kad snimaju spotove koriste Canon HX HDTV.

Don`t drink and drive take joint and fly

Kajmak 110 postova 20.12.2009. 01:25 #172575

broj poruka: 184

Bogme nisam se ovome nadao ,

p.s. sorry ako sam izazvao zbrku i prepucavanja .

Otprilike sam sve pregledap i manje vise znam sta mi je ciniti .

Ako ne pazarim lao top do novaka , sto posto uzimam jednu od ove dve kartice , cini mi se sta god da uzmem da necu pogresiti . Drago mi je da su price oko Ati drajvera proslost .

E da , sta bi na kraju za procesor jel nece biti usko grlo ?
Equinoxe @H-nitro 20.12.2009. 01:45 #172578

Nisam slova u ovoj temi napisao o igranju na dva+ monitora. Samo o tome zašto imam dva i koja im je svrha, jer je nabačeno ofrlje da ja poslom kojim se bavim njih u stvari opravdavam. Opravdavam ih i dalje. Sve bi dva puta sporije radio bez njih. Gubio bi vreme na zumiranje, preraspodelu itd.

Ovde izgleda svako svoju politiku vodi. Meni treba dva monitora, ispatio sam ih ooodaaaavno i ne treba da se kajem i nikome pravdam zbog toga.

Ni slova više u ovoj temi.

@Kajmak
Dovoljan je Intel E7500 za obe kartice.

H-nitro @bax 20.12.2009. 02:05 #172579

Cuj ti ni slovo dalje, procitaj dobro sta sam gore napisao, kako nisi razumeo, nista ti ni nisam rekao za to i ja sam taj koji isto to kaze, covece jebo te `leb, znam da je lakse zbog novih kompozicija,tabova i barova imati ma sta dva x4 monitora, i ne znam sta ti bi.
a za igre je od 17 do 30,
i o5 duuude ne za posao za hobi meni opravdava 24` monitor koji sam namenski za AE kupio, e buraz da imam para ja bih uzeo jos jedan ali o5 treba i mesta koje nemam.

2m4Y re: 20.12.2009. 02:45 #172581

broj poruka: 2355
...ja cu samo jedno reci na sve ovo, imam 4870 (kao sto se vidi iz podpisa) i do sad nisam imao problema sa njom...
...osim onaj sto se mnogo grejala, jel je nabila filc prasine od oko 2cm, pa nije mogla ni da hladi, tako da je na 7500o/min gurala nekih 110`C, ali sad je opet uredu, posto sam uzeo srafciger u ruke xD
Uzmi ono sto ti dusa zeli, ako ti nije zapelo odmah za karticu, sacekaj jos koji dan, mozda i padnu cene, a mozda se i nVidia seti da izbaci svoju `Fantomsku` Fermi seriju...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

Scyter Re: 20.12.2009. 10:16 #172599

broj poruka: 8138
Ne vidim razlog zasto ljudi ne bi kupovali vece monitore tipa 24` za igrice.Ja imam T220,i pravo da vam kazem,ne bih se zalio za veci.Takodje,ne razumem zasto neko ne bih uzeo monitor od 30 incha,ako mu taj monitor daje dobre pare (mislim na posao)?

@philaemos:
Kazes da je suludo uzimati monitor veci od 22 incha,a jesi li nekad igrao na primer igre na 22`?Imao sam Asus 193S monitor,to mi je bio prvi LCD monitor,i naravno bio sam odusevljen.Pre njega sam imao neki krs od 17`-ice.Rekao sam sebi da mi ne treba veci monitor od 19 incha.Uzeo sam pre godinu dana Samsung T220,prvi put kad sam ga probao,izgledao mi je previse glomazan.Ali,posle jedno mesec dana,vec sam se navikao.Sad ne mogu da smislim neku 19`-icu Wide.Previse mi je mala.

Jos nesto...Da ne mislis da je taj tvoj monitor previse mali za HD 5850?Misli,1280 x 1024 rezolucija je smesna za tu grafiku.

The Way It`s Meant To Be Played

2m4Y re: 20.12.2009. 11:16 #172606

broj poruka: 2355
...u potpunosti se slazem sa eseses-om, ja trenutno imam 24-ku, a pored nje jednu 17-icu, ta 17-ica je ustvari i moj prvi LCD, i nekako mi se cini da mi i ova 24-ka postaje mala, sa svojih 1920x1200 pixela... nekako treba vise!
A sve graficke koje prelaze midrange su suvisne za rezolucije preko 1.3Mp

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

TheBear Sta ce nekome ko igra igre 20.12.2009. 11:53 #172609

broj poruka: 6502
sa razdaljine od ~50cm veci monitor od 20-22` ? Po meni je to sasvim dovoljno za igre, za filmove 24`.

MilivojeS За велике резолуције помаже Нвидија, никако Ати 20.12.2009. 17:03 #172705

broj poruka: 439
Јесте, с раздаљине од 50 цм не треба већи од 19-22 инча монитор, ал` неки воле да увале задњицу у гејмерску фотељу с два, три метра и тако играју. Страшна фотеља народе!

А ти сине Гиле, поново си ме обрадовао страва! Само тако настави. Изузетан дечко овај Гиле.

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!

philaemos ... 20.12.2009. 17:32 #172721

Za one koji nisu procitali ono sto sam napisao.
Stavio sam da mi bzv 24 i vise, 30, ili 2-3 monitora od 24, osim ako nisi profi
Sta vam bre nije jasno?
Stvarno nisam igrao ni jednu igru na 24 ili 30 incnom monitoru, jer igre i ne igram.
WoW ne igram odavno, Assassin`s Creed sam odavno presao, Krizu sam igrao 4h, Bioshock odavno presao.
Ako je meni bezveze, sta sad, ne treba mi monitor od 30 inca i necu ga ni kupiti, kada rikne ovaj od 19, uzecu 20-icu, ako nadjem i to je to.
Najbolja kupovina je uzeti TV od 100cm, pa cu lepo da gledam filmove...

Brate mili, ne sme covek nista da kaze.

gile23 Re: За велике резолуције помаже Нвидија, никако Ати 20.12.2009. 23:45 #172906

broj poruka: 9121
Хвала, само не знам за шта сам (надам се да можемо да пређемо на ти :) обрадовао.

Поздрав!

:: Јесте, с раздаљине од 50 цм не треба већи од 19-22 инча монитор, ал` неки воле да увале задњицу у гејмерску фотељу с два, три метра и тако играју. Страшна фотеља народе
:: А ти сине Гиле, поново си ме обрадовао страва! Само тако настави. Изузетан дечко овај Гиле
:: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН
H-nitro yo 21.12.2009. 00:34 #172915

pozdrav za milivoja o5 me zasmejava, samo udri :))

Milunka GILE... 21.12.2009. 04:18 #172928

broj poruka: 1624

Oni se prepucavaju a niko da ti odgovori....Ukratko DVI prenosi sliku,a HDMI zvuk,mada kome ce zvuk sa monitora,ili sl. neznam,ali ajde ko hoce izvolte...:-) Dali ce se to odraziti na igre?SUmnjam,ali rezolucija sigurno hoce,znaci ako ti je veca od full hd-a,to je vec pre zahtevno za tu 4770,sa iole novijom igrom.Stari dobri naslovi igara koji podrzavaju tu rezoluciju ce dobro prodrmati tu kartu,sad dali ce biti slide-show,seckanje,ile igranje sve zavisi od podesavanja...E sad ako ti ne treba za igre,bices sa njom sasvim zadovoljan,vrsice ti poso extra,a za male pare,naravno ne znaci da neces moci da pokrenes igre,ali steta je ne igrati igru na rezoluciji koja je nominalna za taj ekran.Uglavnom mislim da ti treba bolja karta,a ako je kacis na taj monitor i pritom imas zvucnike bolje ti je da je povezes na DVI.pozzz

Milunka mala ispravka 21.12.2009. 04:26 #172929

broj poruka: 1624

ovo kada sam rekao i zvuk,mislio sam i sliku i zvuk,znaci hdmi odjednom prenosi i sliku i zvuk,sto nije slucaj sa DVI-jem koji prenosi samo sliku.Pritom nemas razlike izmedju slike sa DVI-ja i hdmi-ja.Znaci samo ovde imas i zvuk i sliku.Sto mislim da ti ne treba osim ako imas tv,pa koristis njegove zvucnike,pa ga roknes na dvd,a nemas 5.1,ili neke kvalitetne home system zvucnike,ili koristis monitor,a nemas zvucnike,ili oces i monitorske i tvoje zvucnike.Mada opet mislim da ti je to bespotrebno,na tebi je izbor...A povecanje rezolucije,veca kompleksnost slike,zahteva bolju grafiku radi boljeg prikaza,bilo sta da radis,pa i rad u igrama,koji sa tom kartom na takvim rezolucijama je i smesno komentarisati.Nije da je losa,ali za tu rezoluciju - nikako.

skar bio sam malo odsutan 21.12.2009. 08:13 #172933

broj poruka: 3992
ali vidim da je tema otisla totalno u OFF...

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

STRANA 5 OD 5
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs