Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
gtx 260 vs 5770
STRANA 5 OD 6  
DaSickSyst @Mortificat 20.05.2010. 14:54 #215478

status: user
broj poruka: 2909
Nisam stigao da editujem poruku.

Cisto da znas da imam Intel i Nvidia kombinaciju u racunaru,tako da za sebe mogu slobodno reci da nisam fan boy.
Samo ti predocavam opste poznate cinjenice...Koje su ocigledno nekima totalno nepoznate.
Vidim da je vec odredjeno sta ces(i od koga) da kuipis tako da se necu vise mesati...Samo razmisli svojom glavom pre nego sto se zaletis.
Toliko od mene.
Pozdrav.

DaSickSystem

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 20.05.2010. 15:07 #215480

broj poruka: 18472
Ovo sa sirinom memorijske magistrale nema veze uopste..
Evo zasto.ATI se godinama bazira na 256 memorijskom interfejsu i dalje od toga ne moze da mrdne..Nasli su tu kompromis gde ce uspeti da naprave zadovoljavajuce performanse a da im se takav gotov proizvod isplati u toku same proizvodnje kao i krajnjem kupcu.
Razlika je upravo zbog te arhitekture koja je po svemu razlicita kao nebo i zemlja..
nVidija je uvek podnosila veci memoriski bus jer je isti chip to mogao da iskoristi maximalno.GT200 je 512 Bit ddr3 memorije maximalno iskoriscavao zato je i dao onako vrhunske perofmanse..
Ovde se poredi 448 bita GDDR3 memorija nasparam 128 Bit-a GDDR5 memorije..
Prvo zna se da je GDDR 5 memorija brza ,da je veci bandwidth..
Kad covek pogleda sa strane ovo dvoje ne moze ni da se poredi jer su definitivno dva razlicita tehnoloska resenja!
Za crkavanje GT200 serije su urbane legende..Crkavale su na samom pocetku iz prvog kontigenta,sa prve proizvodne trake i to najvise GTX280 jer su karte dosle sa skartom..
Kasnije su dolse serije koje su osvetlale obraz a da ne pominjem kasniju reviziju u 55nm GTX260/275/285 ..Kvara uvek ima i to je normalno ali nista manje ne crkava ni ATI .Sve je to u najnormalnim okolnostima..
Evo cisto da se nadovezem i znam da ce mnogima ovo smetati ali citao sam po stranim sajtovima da se mnogima kvari 5xxx serija i da imaju i dalje problem sa driverima (recimo nemaju sliku) ,crn ekran i sl..Na osnovu ovog jel treba zakluciti da je serije 5xxx djubre?
Naravno da ne..Desavaju se defekti,kvarovi,razlicita iskustva uvek postoje i to se nikad ne moze generalizovati.

Sve u svemu zacin C..
@Mortifcat,javi sta si uradio i dal si zadovoljan ma sta da uzmes..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

skar Re: Re: Re: kakva glupost 20.05.2010. 15:14 #215481

broj poruka: 3992
o tome sam ja pricao,ali ispade da ubedjujemo co`eka za ATI
nek uzme NVIDIA,ali je glupost reci da ako je teza karta da je kvalitetnija

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

:: :: Znači da je PCB, naponska i hlađenje bolje odrađeno. Ne kažem da je HD 5770 loše odrađena, nije imalo potrebe da je bolje urade jer se čip malo greje i troši, tako da je ovakva kakva je extra
:: Sta je tu cudno sto ima `bolju` naponsku sekciju i `bolje` hladjenje
:: Bilo bi cudno da ima istu naponsku sekciju,jer je 260 mnogo veci potrosac od 5770
:: GTX 260 = 182W TD
:: ATI 5770 =108W TD
:: Naravno da mora imati bolje reseno hladjenje jer se i mnogo vise greje...Tako da tvoj post nema nikakvog smisla
::
:: 5770 je 128 bitna kartica koja dostize performanse jedne 448 binte karte...Samim tim je 5770 mnogo savrmenija karta i kad bi imala istu potrosnju i kad bi se isto grejala opet bi bila bolja tehnologija...Cak i ako zanemarimo DX11 podrsku
:: A o crkavanju cele GTX 200 pa tek da se ne prica
:: DaSickSystem
Mortificat Re: @Mortificat 20.05.2010. 15:23 #215482

broj poruka: 3519
Nemoj da sekiraš, ne mislim da si fan boy.
Kao što sam rekao, kartu ću uzeti na test i ako naiđem na neke probleme, preskočiću je. Dakle nisam još uvek odlučio.
Prethodno ću je dobro istestirati, 3dmark, gaming itd.
@Sky
Postaviću sve što budem uradio od testova, pa nek bude crno na belo.

Be the change you want to see in the world.

:: Nisam stigao da editujem poruku
:: Cisto da znas da imam Intel i Nvidia kombinaciju u racunaru,tako da za sebe mogu slobodno reci da nisam fan boy
:: Samo ti predocavam opste poznate cinjenice...Koje su ocigledno nekima totalno nepoznate
:: Vidim da je vec odredjeno sta ces(i od koga) da kuipis tako da se necu vise mesati...Samo razmisli svojom glavom pre nego sto se zaletis
:: Toliko od mene
:: Pozdrav
:: DaSickSystem
gile23 ... 20.05.2010. 15:32 #215485

broj poruka: 9121
Kada je karta veca i teza i robusnija, a istih performansi kao ona manja to samo znaci da je ta veca karta prvo radjena u vecem proizvodnom procesu u odnosu na manju kartu, da vise trosi struje i na kraju da je na njoj primenjena zastarela tehnologija :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk ..... 20.05.2010. 15:33 #215486

broj poruka: 1541
Samo jednu stvar da dodam: Lakse ces kasnije prodati 5770 (ako odlucis da je prodas) nekom nego taj 260. Jos bolje dodas jos jednu 5770 kasnije, cena ce taman jos da joj spadne, i imaces odlican sistem za gaming. Kad kupujes nesto razmisljas malo i unapred. 260 jeste malo brza al to joj je jedina prednost. Saberi sve sto su ti svi odavde rekli pa preseci, tvoje su pare - tvoja odluka :). Pozdrav

gang1978 Re: ... 20.05.2010. 15:53 #215492

broj poruka: 1661

Skaj aj na MSN..

Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1
Asus P5Q-E
2x2GB Mushkin Black Line@1066MHZ 996599ES,Artic Cooling RC Turbo Module
1x250GB Seagate , 1x500GB WD
Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MHz
CM Elite 332
Corsair CMPSU-650TX
Logitech G11 + A4Tech X7
Asus MB19SE
Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audio
Xoro 5.1
http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs

:: Ovo sa sirinom memorijske magistrale nema veze uopste.
:: Evo zasto.ATI se godinama bazira na 256 memorijskom interfejsu i dalje od toga ne moze da mrdne..Nasli su tu kompromis gde ce uspeti da naprave zadovoljavajuce performanse a da im se takav gotov proizvod isplati u toku same proizvodnje kao i krajnjem kupcu
:: Razlika je upravo zbog te arhitekture koja je po svemu razlicita kao nebo i zemlja.
:: nVidija je uvek podnosila veci memoriski bus jer je isti chip to mogao da iskoristi maximalno.GT200 je 512 Bit ddr3 memorije maximalno iskoriscavao zato je i dao onako vrhunske perofmanse.
:: Ovde se poredi 448 bita GDDR3 memorija nasparam 128 Bit-a GDDR5 memorije.
:: Prvo zna se da je GDDR 5 memorija brza ,da je veci bandwidth.
:: Kad covek pogleda sa strane ovo dvoje ne moze ni da se poredi jer su definitivno dva razlicita tehnoloska resenja
:: Za crkavanje GT200 serije su urbane legende..Crkavale su na samom pocetku iz prvog kontigenta,sa prve proizvodne trake i to najvise GTX280 jer su karte dosle sa skartom.
:: Kasnije su dolse serije koje su osvetlale obraz a da ne pominjem kasniju reviziju u 55nm GTX260/275/285 ..Kvara uvek ima i to je normalno ali nista manje ne crkava ni ATI .Sve je to u najnormalnim okolnostima.
:: Evo cisto da se nadovezem i znam da ce mnogima ovo smetati ali citao sam po stranim sajtovima da se mnogima kvari 5xxx serija i da imaju i dalje problem sa driverima (recimo nemaju sliku) ,crn ekran i sl..Na osnovu ovog jel treba zakluciti da je serije 5xxx djubre
:: Naravno da ne..Desavaju se defekti,kvarovi,razlicita iskustva uvek postoje i to se nikad ne moze generalizovati
:: Sve u svemu zacin C.
:: @Mortifcat,javi sta si uradio i dal si zadovoljan ma sta da uzmes.
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
TheBear Nije ovde nikakvo pitanje 20.05.2010. 16:31 #215498

broj poruka: 6502
Ati vs. Nvidia, iako neki to uvek tako shvataju, jednostavno gledamo koji je bolji proizvod, ja sam nabrojao prednosti 5770 u odnosu na GTX260 i to je to... Nema tu nikakvog fanboy-izma....

I u pravu je Danijelk lakse ces prodati 5770 jer ja znam da ljudi uvek traze manje karte, koje manje trose sa najnovijom tehnologijom, nego neku staru grdosiju od karte a ima iste performanse kao ova mala karta, primer 8800GTX vs. 4770, svako ce pre uzeti 4770 naravno iako su karte `tu negde` po performansama....

Nisam znao da dobijas za 100 evra GTX260 ako je tako onda je ok kupovina ako tebi odgovara, ja je licno ne bih uzeo ali sve je na tebi, probaj pa vidi....

Daum ... 20.05.2010. 17:04 #215505

broj poruka: 12811
Po meni je bolja kupovina 5770 jer će kasnije čovek moći još jednu da stavi u Crossfire i da uživa... Za GTX260 SLI bi mu trebalo jače napajanje...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

cokla ja vozim 5770 20.05.2010. 17:39 #215518

broj poruka: 760
ali sa ponudom kao sto je tvoja (ukoliko je sve OK, narafski), ni u snu ne bih kupio 5770. sve price o potrosnji, konektorima i dzidza-midzama padaju u vodu kad gtx260 (216) pocne da jede malu decu. razlika izmedju dx10 i dx11...kako se meni cini (da se ogradim odmah) je bezze. driveri? pa i ati i nvidia u trci da budu bolji nego sto to hardver moze da podnese, non-stop prave sranja. dakle, necu da se pravim pametan i da kazem: uradi ovo ili ono...ali bih tako voleo da sam sad u tvojoj kozi :)
SkyFire ... 20.05.2010. 18:01 #215521

@cokla
Zanimljiv rezon..Svaka cast..
P.S.Samo cekaj,sad ce neko da se javi i da kaze kako pucaju novi nalozi samo zato sto imas drugacije misljenje od drugih ahahaha..
@Daum
Niko ovde nije govorio o CF i SLI setupu-u.Iskljucivo se pricalo o single karti..
P.S.I da mu treba jace napajanje,cisto za primer pogledaj Vukov setup,ni jedan 5770 CF setup ne moze to da pobedi ..
Sve je stvar licne perspektive.Tvoja je crvena,necija druga je zrelija :)

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

Gare87 dobro kad ne padose pretnje :) 20.05.2010. 18:45 #215532

broj poruka: 4727

Ali najjace mi je bilo ono kad eseses rece da je teza i `kvalitetnija` znaci vrh!!!

Kako li uspevaju poneki da smisle ovakve razloge nije mi jasno, kad je stvar izuzetno prosta. Dal je bitno koliko se greju(ako je u granicama normale?), dal je bitno koja koliko trosi(opet u granicama normalnog?), dal je bitno sto je jedna 448bita a druga 128 bita kad ima ddr5?(msm cena govori sve u kojoj su klasi!?), i da dodam da sa dx11 ima nekih manjih razlika ali nista toliko znacajno, kakve su to gluposti da karta ne moze da izgura tesalaciju!? msm ne moze ako je igra uzasno optimizovana!! I na kraju ja uvek gledam cena-performanse, a posto su tu negde(ni jedna ni druga ne kida ovu drugu, i nema OGROMNIH razlika izmedju te dve, msm kakve gluposti). Pa posto covek ima priliku da uzme jeftinije kartu, onda sto da ne, i ja bi uzeo, iskreno puca mi q za dx 11. I slozio bi se sa userom Danijelk bolje je mozda uzeti 5770 jer ce se lakse kasnije prodati.

pozdrav

ravenoss dokle cete bre vise da navijateeeee 20.05.2010. 19:00 #215534

broj poruka: 486
jes ati sad bolji,ali u ovom slucaju gtx 260 za 100e i to pod garancijom,alooo,to je extraa stvarcica,nema sta bre da razmisljas druze,pa nisi lud da dajes 35e preko za slabiju kartu a pri tom imas vidim dobro napajanje itd...koji bre sli i cf spominjete,pa covek mator vidite da oce se zeni uskoro hehehe do tad ima da vozis gtx-a u radosti i sreci,mrcina je to od karte i uzivaces svakako...poz

Sub-Z TRAGEDIJA 20.05.2010. 19:01 #215535

broj poruka: 1621
Možemo da otvorimo konkurs, ko napravi temu koja se tiče AMD vs Intel/nVidia vs ATI a koja ne bude imala više od 100 postova, dobija jedan od proizvoda gorepomenutih kompanija. E sad, da li će taj proizvod biti amd ili intel cpu ili ati ili nvidia grafika-to je već za novu raspravu....
Fiat iustitia, et pereat mundus

gliga79 Opklada 20.05.2010. 19:11 #215536

broj poruka: 4641
Smem da se opkladim , npr, da su obe karte besplatne i da se steve na sto jedna pored druge, da bi se 99% ljudi koji se ovde proseravaju uhvatili za 5770 :))))))

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
ravenoss Iskreno 20.05.2010. 19:58 #215545

broj poruka: 486
Ja bi se pre uvatio za onu 55nm gigabyte gtx 260 soc a za vas ne znam stvarno ahaah

skar ja bi 4890 vapor 20.05.2010. 20:37 #215551

broj poruka: 3992
iako je niko nije spomenuo...heheheh

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

MaliAbner Re: TRAGEDIJA 20.05.2010. 20:46 #215555

broj poruka: 7783
Obrati paznju na moj post sa prethodne strane...
Generalno na ovom forumu se okuplja gomila `gradskih kauboja` koji si sklopili ili rekli sta zele a drugi im sklopili racunar pa misle da znaju sve i svasta.
Nazalost pored mase takvih neki kvalitetniji ljudi digose ruke od foruma i pomaganja drugima.

Jedino se jos Bax2003 drzi tu i tamo pa se i javlja na temu o softveru i OS-u.

Ostalo se pretvorilo u draga saveta ili one debilne instant savete super bolida Kuzmanovica, koji pri svemu tome umislja da je nekakav kolumnista.

Gomila klinaca koja kupi procesor od 2.5 GHz pa ga kao OC na 4 GHz i oni su tatabrade em stede em im racunar radi brze, a u stvari takav CPU placaju duplo vise samo sto to ne shvataju jer su pare u uvecanom racunu za struju, slicna stvar je i sa GPU, kupe neki 7300GT pa ga kloknu i dobiju neki 7600GS umesto da su odmah uzeli 7900GS i rese se bede.

Ma dzaba se ovde neki ubise objasnjavajuci coveku sta da uzme kad oni drugi izvade macora i popisaju se po svima koji nemaju misljenje istovetno njihovom jer oni su jel`te tatabrade i sve znaju, a cale tu i tamo uvede nekog svog pajtosa u njihovu sobu i predstavi svog malog kao buduce cudo IT industrije.

Da pre neki dan nisam cuo ono sto sam cuo od ozbiljnog coveka koji je razmisljao da upise sina na elektrotehniku zato sto mali razbija igrice po 15h dnevno... ma poezija...

A sto se tice teme ovom Mortificat neka je Bog upomoc...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Možemo da otvorimo konkurs, ko napravi temu koja se tiče AMD vs Intel/nVidia vs ATI a koja ne bude imala više od 100 postova, dobija jedan od proizvoda gorepomenutih kompanija. E sad, da li će taj proizvod biti amd ili intel cpu ili ati ili nvidia grafika-to je već za novu raspravu...
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
cokla @ mortificat 20.05.2010. 20:53 #215560

broj poruka: 760
bate, ako resis da uzmes 5770, obavezno me povezi sa tim likom koji prodaje 260 za stoju :)
Mortificat Re: Re: TRAGEDIJA 20.05.2010. 21:42 #215575

Ne znam da li si prilikom ove prozivke imao i mene u ustima, ali nebitno, ono što je zapravo bilo pitanje(a sve je sadržano u mom prvom postu )je: Da li uzeti gtx koja će raditi na amd platformi ili ostati pri 5770. Dakle, kako se ponaša nvidia na novom Amd-ovom čipsetu. Kasnije sam dopunio pitanjem kako se ponaša nvidia na Win7x64 i jedni koji su nešto više(ako ne i jedini uopšte)napisali na tu temu su bili SkyFire i obradmi. Dakle, iz konteksta se može naslutiti sledeće: Ako nvidia nije dobra na toj i toj podlozi, ostajem pri 5770. Nikom ja nisam tražio da mi izbacuje benchove, potrošnju, buku i prednosti i mane(jer dovoljno sam pismen i informatički obrazovan da to sam učinim), mada su to neki veoma pedantno radili(to cenim), a neki su samo furali svoje favorite.
@cokla
ako ne budem zadovoljan testovima, rado ću te povezati sa njim, mada možemo i glavu za glavu(ja tebi gtx, ti meni 5770) :))) naravno, ukoliko ja ne budem zadovoljan nvidiom.

:: Obrati paznju na moj post sa prethodne strane..
:: Generalno na ovom forumu se okuplja gomila `gradskih kauboja` koji si sklopili ili rekli sta zele a drugi im sklopili racunar pa misle da znaju sve i svasta
:: Nazalost pored mase takvih neki kvalitetniji ljudi digose ruke od foruma i pomaganja drugima
:: Jedino se jos Bax2003 drzi tu i tamo pa se i javlja na temu o softveru i OS-u
:: Ostalo se pretvorilo u draga saveta ili one debilne instant savete super bolida Kuzmanovica, koji pri svemu tome umislja da je nekakav kolumnista
:: Gomila klinaca koja kupi procesor od 2.5 GHz pa ga kao OC na 4 GHz i oni su tatabrade em stede em im racunar radi brze, a u stvari takav CPU placaju duplo vise samo sto to ne shvataju jer su pare u uvecanom racunu za struju, slicna stvar je i sa GPU, kupe neki 7300GT pa ga kloknu i dobiju neki 7600GS umesto da su odmah uzeli 7900GS i rese se bede
:: Ma dzaba se ovde neki ubise objasnjavajuci coveku sta da uzme kad oni drugi izvade macora i popisaju se po svima koji nemaju misljenje istovetno njihovom jer oni su jel`te tatabrade i sve znaju, a cale tu i tamo uvede nekog svog pajtosa u njihovu sobu i predstavi svog malog kao buduce cudo IT industrije
:: Da pre neki dan nisam cuo ono sto sam cuo od ozbiljnog coveka koji je razmisljao da upise sina na elektrotehniku zato sto mali razbija igrice po 15h dnevno... ma poezija..
:: A sto se tice teme ovom Mortificat neka je Bog upomoc..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Možemo da otvorimo konkurs, ko napravi temu koja se tiče AMD vs Intel/nVidia vs ATI a koja ne bude imala više od 100 postova, dobija jedan od proizvoda gorepomenutih kompanija. E sad, da li će taj proizvod biti amd ili intel cpu ili ati ili nvidia grafika-to je već za novu raspravu...
:: :: Fiat iustitia, et pereat mundus
:: ::
gile23 ... 20.05.2010. 21:45 #215579

@abner bas da trosi OC-ovan proc duplo vise struje ne trosi, a i struja kod nas nije toliko super skupa :).

Pozdrav!
SkyFire Neka ti je Bog u pomoci! 20.05.2010. 21:48 #215582

@Mortificat
Kupujes brate macku u dzaku..Uzas,katastrofa,armagedon..nVidia je sr@nje,los izbor,treba je zaobici u sirokom luku..To ako uzmes crcice ti sve ostale komponente.Neces moci ni windows da podignes.To je protivno svim pravilima ovde.Ako uzmes nVidiju bices zigosan za sva vremena kao jeretik.Mozes da se samo kunes u crveno,zeleno je zabranjeno.
Ako uzmes nv zapamti da si pogresio debelo i da ces se kajati..
Moli se Bogu da ce to da radi ,jao zivce ces pogubiti..Nisi svestan koju zivotnu gresku pravis. :)

Podseca li te sve ovo na gomilu postova iznad..
Toliko o ozbiljnoscu i znanju..
Sve sam ti rekao..
`Ajd uzdravlje..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

MaliAbner Re: ... 20.05.2010. 21:58 #215585

broj poruka: 7783
Eh Gile pile, u kakvoj si ti tek zabludi...

Evo ovaj moj e4300 (koji je usko grlo za HD4850 kakva notorna budalastina to usko grlo jer kad u igri krknem sve detalje na max nema uskog grla) na 1.8GHz trosi nominalnih 65W a kad ga kloknem na 3GHz ide na preko 120W a kad ga krknem na za ovaj primerak maksimalnih 3.33 GHz prosi preko 135W.

Nije to puno ali u mom slucaju to i mom nacinu koriscenja racunara ~20h dnevno ispadne ~2kV dnevno i to u onoj skupljoj tarifi sto mu dodje 6E mesecno a za 72E sam mogao u startu da uzmem procesor kome nije potreban OC.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: @abner bas da trosi OC-ovan proc duplo vise struje ne trosi, a i struja kod nas nije toliko super skupa :)
:: Pozdrav!
Mortificat Re: Neka ti je Bog u pomoci! 20.05.2010. 22:01 #215586

Izgleda da sam na*ebao sa ovom nvidiom :D Sva sreća pa mogu da je vrnem ako mi se ne sviđa :D

:: @Mortifica
:: Kupujes brate macku u dzaku..Uzas,katastrofa,armagedon..nVidia je sr@nje,los izbor,treba je zaobici u sirokom luku..To ako uzmes crcice ti sve ostale komponente.Neces moci ni windows da podignes.To je protivno svim pravilima ovde.Ako uzmes nVidiju bices zigosan za sva vremena kao jeretik.Mozes da se samo kunes u crveno,zeleno je zabranjeno
:: Ako uzmes nv zapamti da si pogresio debelo i da ces se kajati.
:: Moli se Bogu da ce to da radi ,jao zivce ces pogubiti..Nisi svestan koju zivotnu gresku pravis. :
:: Podseca li te sve ovo na gomilu postova iznad.
:: Toliko o ozbiljnoscu i znanju.
:: Sve sam ti rekao.
:: `Ajd uzdravlje.
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
gile23 Re: Re: ... 20.05.2010. 22:07 #215589

Sa cime si ti to merio pa si dobio takve rezultate vidi kod i5, max 30 W vise :

http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-overclocking,2541-8.html

Pozdrav!

:: Eh Gile pile, u kakvoj si ti tek zabludi..
:: Evo ovaj moj e4300 (koji je usko grlo za HD4850 kakva notorna budalastina to usko grlo jer kad u igri krknem sve detalje na max nema uskog grla) na 1.8GHz trosi nominalnih 65W a kad ga kloknem na 3GHz ide na preko 120W a kad ga krknem na za ovaj primerak maksimalnih 3.33 GHz prosi preko 135W
:: Nije to puno ali u mom slucaju to i mom nacinu koriscenja racunara ~20h dnevno ispadne ~2kV dnevno i to u onoj skupljoj tarifi sto mu dodje 6E mesecno a za 72E sam mogao u startu da uzmem procesor kome nije potreban OC
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: @abner bas da trosi OC-ovan proc duplo vise struje ne trosi, a i struja kod nas nije toliko super skupa :)
:: :: Pozdrav!
STRANA 5 OD 6  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs