Ako je jeftinija 25-30 evra od 460 768MB onda vredi 5830, ako kosta isto kao 460 768MB onda bolje uzeti nVidia-u, a ova 460 1GB ce kostati verovatno oko 240-250 evra kod nas pa i nije bas za poredjenje sa 5830...
:: :: Eto, i na to dodaj 5 posto popusta online i bonbonica :: :: A sky fire nikako da vidi da je ta cena. Ipak ako su tu negde, a jeftinija 25 evra 5830, bolje nju uzeti.
na stranom trzistu su jedne cene ,videcemo kod nas kako ce da bude ...ako ne bude dobro ,idemo u nemacku po kartice.
posto su videli da im nema izlaza samo sa nafuranim kartama ,izbacili su nesto pristojno i izazvali lepo raspolozenje na licima krajnjih korisnika ...sad svako moze da kupi famoznu nVidiju za ispod 250E a da nesto valja ...meni se dopada ova GTX 460 ,al ozbiljno ...samo jos da vidimo cenu kod nas ...inace ,definitivno dobra kartica ,to niko ne moze da porekne
Skoro pa svih 100% skaliranja...kad se sad nisam šlogirao Nije loše ni skaliranje CrossFire-a ali SLi ipak ostavlja konstantno bolji utisak i dodaje još vrednosti na karticu Enormne performanse u dve rate. Kupiš jednu pa posle godinu dana još jednu...a ne treba ni neko preterano napajanje, 700 do 800 W.
Sto se tice performansi, GTX460 768MB je gotovo identican sa 5830 (na defaultu obe karte), dok je 1024MB model oko 10% jaci, ali opet je i taj model relativno daleko od 5850 (15% slabiji u prosjeku)...
Takodje, kao sto ti Medo rece, ako 5830 bude jeftinija 25-30e od 768MB modela nista joj ne fali, tj. sasvim opravdava tu cijenu, a i ja sumnjam da ce 1024MB model biti oko 240 +-10e kod nas (tj. u Srbiji)...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Ako je jeftinija 25-30 evra od 460 768MB onda vredi 5830, ako kosta isto kao 460 768MB onda bolje uzeti nVidia-u, a ova 460 1GB ce kostati verovatno oko 240-250 evra kod nas pa i nije bas za poredjenje sa 5830.. :: :: :: :: :: :: Eto, i na to dodaj 5 posto popusta online i bonbonica :: :: :: :: A sky fire nikako da vidi da je ta cena. Ipak ako su tu negde, a jeftinija 25 evra 5830, bolje nju uzeti.
A za godinu dana ko zna sta ce biti i iz nVidije i Atija, pa niko nece verovatno ni razmisljati o 460SLi, to ili odmah uzmes SLI ili jednu SIngle kartu jacu, barem bih ja tako uradio, od nekog cekanja nema vajde, jer izlaze nove isplativije stvari...
@dex022 O kakvoj ti meni zemlji majke ti pricas?Ti ili si corav ili se pravis lud? Jel vidis ti performanse ove kartice?Jesam li cenu stavio?Cene ce biti iste i kod nas 100%.Jel ovo nije konkurentan proizvod? PhysX ne koristi 5 igara nemoj sebe da lazes.. Posto serete a opet pricate na pamet ti i tebi slicnima jer ATI nema tu mogucnost evo ti malo spisak da vidis koliko igara koristi PhysX a nadolaze jos.. Poslednja koju sam igrao je Singularity..
2 Days to Vegas Adrenalin 2: Rush Hour Age of Empires III (Mac version only) Alpha Prime APB Army of Two Auto Assault Alliance of Valiant Arms Batman: Arkham Asylum Backbreaker B.A.S.E. Jumping Bet on Soldier: Blackout Saigon Bet on Soldier: Blood of Sahara Bet on Soldier: Blood Sport Beowulf: The Game Bladestorm: The Hundred Years` War Blur Borderlands Brothers in Arms: Hell`s Highway Captain Blood CellFactor: Combat Training CellFactor: Revolution City of Villains Crazy Machines 2 Cryostasis: Sleep of Reason Dark Physics Dark Void Darkest of Days Desert Diner Dogfighter Dragon Age: Origins[22] Dragonshard Dusk 12 Empire Above All Empire Earth III Entropia Universe Fallen Earth Fat Princess Frontlines: Fuel of War Fury Garshasp Gears of War Race Driver: Grid Global Agenda Gluk`Oza: Action GooBall Gothic 3 Gunship Apocalypse Heavy Rain Helldorado: Conspiracy Hero`s Journey Hour of Victory Huxley H.A.V.E. Online iFluid Infernal Inhabited island: Prisoner of Power Joint Task Force Kran Simulator 2009[23] Kuma\War Aura of Wisdom Mafia 2 Magic Ball 3 Mass Effect Mass Effect 2 Medal of Honor: Airborne Metro 2033 Mirror`s Edge Mobile Suit Gundam: Crossfire Monster Madness: Battle for Suburbia Monster Truck Maniax Myst Online: Uru Live Need for Speed: Shift Nights: Journey of Dreams Nurien Odd Blox Open Fire (and its successor, Open Fire Gold) Overlord 2 Parabellum Paragraph 78 Pirates of the Burning Sea Prince of Persia Point Blank PT Boats: Knights of the Sea Rail Simulator Red Steel Rise of Nations: Rise of Legends Risen Robert Ludlum`s The Bourne Conspiracy Roboblitz Sacred 2 Shadowgrounds (Only on the Linux version) Shadowgrounds: Survivor Sherlock Holmes: The Awakened Showdown: Scorpion Silverfall Sovereign Symphony Sonic and the Black Knight Sonic and the Secret Rings Speedball 2 Stoked Stoked Rider: Alaska Alien Switchball Trine The Hunt The Stalin Subway The Void Tom Clancy`s Ghost Recon Advanced Warfighter Tom Clancy`s Ghost Recon Advanced Warfighter 2 Tom Clancy`s Rainbow Six: Vegas Tom Clancy`s Splinter Cell: Double Agent Tortuga: Two Treasures Turok Two Worlds Ultra Tubes Unreal Tournament 3 Unreal Tournament 3: Extreme Physics Mod Valkyria Chronicles Velvet Assassin Warfare Warmonger: Operation Downtown Destruction W.E.L.L. Online Winterheart`s Guild X-Men Origins: Wolverine WorldShift Zombie Driver
Takodje nije tacno da FPS pada drasticno..To zavisi od same igre i olptimizacije a da je razlika u efektima primetna vala jeste,ugodjaj je 5 puta lepsi hteo neko da prizna ili ne! Teselacija se manje koristi,to je tacno,igre su i dan danas zasnovane na DX9 ali secam se ludila koje je krenulo kad su krenule prve ATI 5xxx kartice i tog famoznopg DX11 za koji sam ja tvrdio i tvrdim i dan danas da nije nista..Svasta se pricalo vezano za to,ati ovo,ati ono..Hm gde je sad ATI>?To je poenta! Sto se tice cene tih kartica koje navodis postoji mogucnost da su malo vece zbog nedostatka konkurenta od nvidije..To stoji.Ali takodje te kartice ne mogu nesto ni preterano da idu dole jer vrede te pare bar po meni.. A sad pogledaj na pcper.com pa vidi razliku izmedju 5830 i GTX460 a zasto smo se svi uhvatili za to nije tesko ukljuciti mozak druze,karte se porede zbog klase..I na stranim sajtovima sirom neta se rade uporedni testovi! @shgh Ocigledno se ti drogiras Uhvatio si se jedne cene iz jedne firmo gde karte i nema na stanju,nesto si iskopai i globalizujes ovde.. Dajem glavu da kad se pojavi GTX460 bice po ceni od 180 eur mozda i ispod i to oni Gainward primerci.. Gledaj ti sadasnje stanje,imas pc berzu i kao sto rekoh ne pravi se pametan A poredeci sad te dve karte je smesno..5830 em sto je dosta slabija em sto ima losije karakteristike od GTX460.O cemu dalje da pricamo!
Ovo je tacno 100%..Nisam citao ceo tekst samo naslov i predpostavljam da se radi da CPU ne moze da izracuna jer je spor za ovu funkciju.. Ja sam jos davno to probao sa mojim CPU-om i smesno koji imam FPS :)
Ko ode bez njega se moze..Niko nije nezamenljiv.. Svi znamo da nVidia ima odlican tim programera,ne vidim ovde nista znacajno sto moze da se desi na stetu u razvoju PhysX-a.. AMD dok patentira svoj proizvod proci ce decenije i opet nece moci da ga implementira u igre niti da od toga napravi bum.. A koliko vidim svrbi ih taj nVidia PhysX i sve se nesto brecaju pokusavajuci da i oni nesto slicno urad.Toliko o tome da PhysX nije popularan i da ne sluzi nicemu..Da..Da..Kako da ne..Batman je dovoljan pokazatelj nivoa efekata!
oO svemoguci DaSickSyst me je pohvalio xd :). Hvala :). Inace nece to nVidia tako lako napustiti ne brini se ti za to :), ali bi valjalo da ga poboljsaju :).
:: oO svemoguci DaSickSyst me je pohvalio xd :). Hvala :). Inace nece to nVidia tako lako napustiti ne brini se ti za to :), ali bi valjalo da ga poboljsaju :) :: :: :: :: Pozdrav
Ih ih Gile...Nemoj tako...Mnogo puta me mrzi da citam/odgovaram,ali imas ti dobre postove u zadnje vreme...Mnogo je manje spamova u odnosu na ranije,a vise korisnih postova...A to je za svaku pohvalu.
A sto se tice NV siguran sam da nece odustati od PhysXa,a i bilo bi i glupo posle toliko ulozenih para...Ali procitaj do kraja taj tekst,pa onda pogledaj i isprati malo istorijat PhysXa i vidi sta se sve izdesavalo izmedju Nvidie i Ageia i koliko ce im faliti covek koji je osmislio Physx i razvijao CUDA za NV kartice....Lik je genije,procitaj malo o njemu po netu.
ce biti oko 25000 din. kod nas za Asus TOP verziju ali onu od 768MB.
Ako moze da se nadje 5850 za te pare ne znam koliko bi bila pametna kupovina ova 460 ako budu i ostale priblizno kostale, i to pricamo od 768MB verziji.
:: ce biti oko 25000 din. kod nas za Asus TOP verziju ali onu od 768MB :: :: Ako moze da se nadje 5850 za te pare ne znam koliko bi bila pametna kupovina ova 460 ako budu i ostale priblizno kostale, i to pricamo od 768MB verziji :: :: http://www.hwgurus.com/forum/showthread.php?1708-ASUS-ENGTX460-TOP-stigla-je-
Mislim da ce biti jeftinija....Na Newegg-u je cena GTX460(192 bit) ista kao 5830,a 460(256 bit) je jeftinija od 5850.
Daj boze da bude jeftinija... Ipak je ovo Asus TOP a i Asus je 2-3k skuplji nego ostali proizvodjaci, nadam se da ce 460 768MB kostati oko 20k kod nas....
9600GT,ajd umi se jer ti nije dobro ocigledno.Da li ti mozda smatras G92b novim jezgrom,serijom ili procesom.
Slusaj labude,uvlaceci se u dupe nekome neces postici nista na ovom forumu.Izgradi svoje misljenje,stekni iskustvo pa onda uci oca kako se deca prave.Da ne mislis mozda da smo mi godinama samo sedeli ovde i cekali tebe da nam otvoris oci???
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Ova kartica stvarno remeti sve..sad sam video na newegg :: :: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E1681426107 :: :: Dolazi mi tetka iz USA pa ne znam da li da alarmiram ovo da uzmem, zeznuto mi zbog garancije. :: Baca me na muke..
Brate jel to Radza radi ili sam ja lud? Gde se tu pominje G92b?
Alphacore : `Znam da je GF104 revizija.Zato sam i rekao da je bolje da su odradili prvo srednji i visi segment.`
Ti: `Uvek prvo izlazi najaci single cip,i nikada do sada se nije krenulo sa srednjom ili nedaj boze low serijom.Ovaj podatak je veoma bitan za zapamtiti,za sve one koji tvrde da se razumeju u grafike i trziste istih.
Mislim da mozete da se manete tih 5970 i ZLI-ja,jer realno to ovde nikoga ne interesuje.Ko god ima love za te karte sigurno ih je vec uzeo a i ako nije nece doci ovde u ovaj svinjac da mu mi solimo pamet kako se kome cefne.`
:: 230011 i 230012 post-ev :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60448. Broj poslatih odgovora: 647862. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.