Problem je upravo sto extreme teselacija nije toliko efikasna kada su detalji u pitanju i tesko se primeti razlika u odnosu na Normal, ako bi gledao benchmark bez paljenja one mreze gde se lepo vidi.
AMD ima drugaciji pristup i optimizovao je karte za teselaciju koja daje dobar vizuelni efekat a ne opterecuje kartu toliko, Extreme teselacija je da kazem preterivanje, nesto slicno kao 32xAA.
Znaci AMD ide na izvlacenje najboljeg vizuelnog prikaza sa najmanjim padom performansi.
:: Razlika izmedju Normal i Extreme je upravo u nivou detalja i samim tim tesselator mora da obradi vecu kolicinu zadatih poligona + kada se koristi filtracija poput anisitropije (zblizavanja piksela) i antialiajzinga koji opet u manjoj meri opterecuju Fermi chip :: Znaci svakako dolazimo do zakljucka da nVidia ima napredniji tesselator sto se generalno i zna,nista nepoznato :: Znaci samo isticem ono sto smo vec sami dosli do zakljucka :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Tacno sam znao da ce da se uhvatis za expreview :) Kineski sajt koji lepo odradjuje tabele i time impresionira ljude. Jedino je tu jednaka ili bolja 460, na svim drugim je bolja bar za nijansu 6850 ! Kako bas da ti je taj sajt merodavan od 90% drugih :) Ja sam imao obe i 460 i 6850. Po svim parametrima je bolja karta 6850 i tvrdim da je brza od 460. Ovde je u 99% brza 6850: http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-6850-cyclone-power-review/1
Da ne pominjem stuttering i low gpu usage kod 460.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
On ima 6-tojezgarni Gulftown.Nema sanse da je Gulf usko grlo.Jedino bi ga ja malo pogurao vise ,podigao klok.
Apropo Fermi.Specifican je to chip.Trazi dosta snage od CPU-a i realno mu najvise lezi Intel arhitektura. Recimo kada sam GTX 460 testirao (Intel Q9650@4.3 Ghz) karta ima takav zalet kao da je nesto gura,imas neki cudan osecaj kao da ima turbo boost dok recimo na AMD-u nece tako da se ponasa. X6 bi trebalo da bude dovoljan za GF114 ali sudeci po dosadasnjim iskustvima X4 se bolje pokazao za igre od X6 . No Mixer hoce SLI a to je vec problem i za X6,tu treba minimum Nehalem/Sandy/Gulf da bi se ostvario pun potencijal. Naravno radice to i ovako dobro ali tipujem da bi prosecno skaliranje bilo negde oko 60-70%!
@Gliga Ja sam ti jednom rekao.Ti si fanboy ali pravi i ne mogu o tome sa tobom da pricam. Meni je sve jedno koja je brza.Znam sta sam sam probao i video u to ne moze niko da me ubedi.
Green,Green,Grass Of Home
:: ::@Coa87, lepi su ti rezultati(fps i testovi) ali mislim da i tebi je procesor usko grlo za tu azdaju od kartice :: :: ::
isto kao i gliga sam imao gtx460 na par dana,zbog silnih testova koje sam uradio imam ``trip`` da 15-20% ide u korist cyclon-a..inace sve je testirano na 1090t oko 3.7ghz..odradi test kao po dogovoru pa cemo videti,hvala jos jednom..
Jednostavno necemo o ovim stvarima.Ja bih mogao mnogo detaljnije da iznosim argumente i da rasclanjujem kakva je koja tehnologija i sam pristup u razvitku. Ti imas drugaciji pogled na sve to ,malo vuces vodu na svoju vodenicu.. I to oko vizuelnog prikaza tek necemo da pricamo jer i za to imam crno na belo a to tek stvara jaz izmedju ljudi te ce svaka normalna polemika zarad produktivnosti u znanju biti demantovana svadjom i uvredama.Stoga se iz te price povlacim.
Takodje sta je preterivanje a sta ne,da li je bolji onaj CPU ili ne,da li je dovoljan ili ne,kakve rezultate daje koji setup,koliko je sta isplativo,da li bi ko ili nebi platio odredjenu svotu novca za neki setup je nije stvar za generalizaciju kako vecina vas razmislja.To je individualan ugao gledista.A faktora za to postoji mali milion.
:: Problem je upravo sto extreme teselacija nije toliko efikasna kada su detalji u pitanju i tesko se primeti razlika u odnosu na Normal, ako bi gledao benchmark bez paljenja one mreze gde se lepo vidi :: :: AMD ima drugaciji pristup i optimizovao je karte za teselaciju koja daje dobar vizuelni efekat a ne opterecuje kartu toliko, Extreme teselacija je da kazem preterivanje, nesto slicno kao 32xAA :: :: Znaci AMD ide na izvlacenje najboljeg vizuelnog prikaza sa najmanjim padom performansi :: :: Koga zanima nesto vise o ovome :: http://scalibq.wordpress.com/2010/12/01/amd-tries-to-do-more-damage-control-for-tessellation :: :: :: :: Razlika izmedju Normal i Extreme je upravo u nivou detalja i samim tim tesselator mora da obradi vecu kolicinu zadatih poligona + kada se koristi filtracija poput anisitropije (zblizavanja piksela) i antialiajzinga koji opet u manjoj meri opterecuju Fermi chip :: :: Znaci svakako dolazimo do zakljucka da nVidia ima napredniji tesselator sto se generalno i zna,nista nepoznato :: :: Znaci samo isticem ono sto smo vec sami dosli do zakljucka :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: ::
:: On ima 6-tojezgarni Gulftown.Nema sanse da je Gulf usko grlo.Jedino bi ga ja malo pogurao vise ,podigao klok :: :: Apropo Fermi.Specifican je to chip.Trazi dosta snage od CPU-a i realno mu najvise lezi Intel arhitektura :: Recimo kada sam GTX 460 testirao (Intel Q9650@4.3 Ghz) karta ima takav zalet kao da je nesto gura,imas neki cudan osecaj kao da ima turbo boost dok recimo na AMD-u nece tako da se ponasa :: X6 bi trebalo da bude dovoljan za GF114 ali sudeci po dosadasnjim iskustvima X4 se bolje pokazao za igre od X6 :: No Mixer hoce SLI a to je vec problem i za X6,tu treba minimum Nehalem/Sandy/Gulf da bi se ostvario pun potencijal :: Naravno radice to i ovako dobro ali tipujem da bi prosecno skaliranje bilo negde oko 60-70% :: :: @Glig :: Ja sam ti jednom rekao.Ti si fanboy ali pravi i ne mogu o tome sa tobom da pricam :: Meni je sve jedno koja je brza.Znam sta sam sam probao i video u to ne moze niko da me ubedi :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: ::@Coa87, lepi su ti rezultati(fps i testovi) ali mislim da i tebi je procesor usko grlo za tu azdaju od kartice :: :: :: :: :: ::
Ali ovo kad vidim ne mogu da se suzdrzim od smeha:
`Kao neko ko je godinama u ovim vodama i ko zaista poznaje materiju jako dobro i ko je more testova uradio i ne znam koliko review-a ono sto cu izneti zasniva se samo na istini i cinjenicama`.
:: @Glig :: Ja sam ti jednom rekao.Ti si fanboy ali pravi i ne mogu o tome sa tobom da pricam :: Meni je sve jedno koja je brza.Znam sta sam sam probao i video u to ne moze niko da me ubedi :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: ::@Coa87, lepi su ti rezultati(fps i testovi) ali mislim da i tebi je procesor usko grlo za tu azdaju od kartice :: :: :: :: :: ::
ma odlican je taj procesor sto ima ali ne znam koliko moze jos da se klokuje jer mi malo pokazuje u Enginu ako je to uopste merodavan test.
:: On ima 6-tojezgarni Gulftown.Nema sanse da je Gulf usko grlo.Jedino bi ga ja malo pogurao vise ,podigao klok :: :: Apropo Fermi.Specifican je to chip.Trazi dosta snage od CPU-a i realno mu najvise lezi Intel arhitektura :: Recimo kada sam GTX 460 testirao (Intel Q9650@4.3 Ghz) karta ima takav zalet kao da je nesto gura,imas neki cudan osecaj kao da ima turbo boost dok recimo na AMD-u nece tako da se ponasa :: X6 bi trebalo da bude dovoljan za GF114 ali sudeci po dosadasnjim iskustvima X4 se bolje pokazao za igre od X6 :: No Mixer hoce SLI a to je vec problem i za X6,tu treba minimum Nehalem/Sandy/Gulf da bi se ostvario pun potencijal :: Naravno radice to i ovako dobro ali tipujem da bi prosecno skaliranje bilo negde oko 60-70% :: :: @Glig :: Ja sam ti jednom rekao.Ti si fanboy ali pravi i ne mogu o tome sa tobom da pricam :: Meni je sve jedno koja je brza.Znam sta sam sam probao i video u to ne moze niko da me ubedi :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: ::@Coa87, lepi su ti rezultati(fps i testovi) ali mislim da i tebi je procesor usko grlo za tu azdaju od kartice :: :: :: :: :: ::
Cek cek..Pa taj Cyclon je i OC-ovan.Ako si poredio sa GTX 460 stock (675 Mhz) velika mogucnost jeste da je brza za tih 10 negde i 15% od igre do igre.. Onda super.Preko vikenda cemo da uporedimo rezultate na stock i na max OC vrednostima.
@Gliga Opet pocinjes sa trolovskim napadima?Sta ti to treba?
@Coa Bacas pare na Corsair.Za te pare mozes da uzmes profi vodeno!
:: Cek cek..Pa taj Cyclon je i OC-ovan.Ako si poredio sa GTX 460 stock (675 Mhz) velika mogucnost jeste da je brza za tih 10 negde i 15% od igre do igre. :: Onda super.Preko vikenda cemo da uporedimo rezultate na stock i na max OC vrednostima :: :: @Glig :: Opet pocinjes sa trolovskim napadima?Sta ti to treba :: :: @Co :: Bacas pare na Corsair.Za te pare mozes da uzmes profi vodeno :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Hajde bas me interesuje domaci test tih kartica.Inace evo link koji daje prednost 6850 http://url.ie/cdiy
:: Cek cek..Pa taj Cyclon je i OC-ovan.Ako si poredio sa GTX 460 stock (675 Mhz) velika mogucnost jeste da je brza za tih 10 negde i 15% od igre do igre. :: Onda super.Preko vikenda cemo da uporedimo rezultate na stock i na max OC vrednostima :: :: @Glig :: Opet pocinjes sa trolovskim napadima?Sta ti to treba :: :: @Co :: Bacas pare na Corsair.Za te pare mozes da uzmes profi vodeno :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Da li ti stvarno mislis da je lepsa slika i grafika na n vidija kartama, ili je to onako u zezanju ?
::I to oko vizuelnog prikaza tek necemo da pricamo jer i za to imam crno na belo a to tek ::stvara jaz izmedju ljudi te ce svaka normalna polemika zarad produktivnosti u znanju biti demantovana svadjom i uvredam
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Zar nije bolje d akupis pravu stvar kad si vec toliko potrosio na tu masinu i na taj entuzijazam nego bledu kopiju vodenog sistema.Te kombo varijante su totalno nezahvalne za cenu koju se prodaju. Kad je bal nek je maskenbal :)
@Zox I mene sad interesuje tako da cu probati neke testove a Adzem nek prilozi svoje..
Ma znam ja da je to bolje, ali to je oko 200eur, naspram 85 koliko mi treba za H100, i koji mislim da ce biti odlican, videcemo sta kazu ljudi koji ga budu prvi kupili...
:: @Co :: :: 50-70 Eur vodeni bloc :: 50-80 eur Triple Extreme Radijato :: 50-80 eur pumpa :: :: Zar nije bolje d akupis pravu stvar kad si vec toliko potrosio na tu masinu i na taj entuzijazam nego bledu kopiju vodenog sistema.Te kombo varijante su totalno nezahvalne za cenu koju se prodaju :: Kad je bal nek je maskenbal : :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
na to sam mislio..nzm koji mi je k. pa nisam odmah to naveo..a moglo je odmah da bude jasno sta zelim reci..kako god,odradicemo testove pa ce neke stvari biti blize..
Jedan mali test za oci.. Da se malo igramo ali ozbiljno .
12.07.2011. 23:06
status: user broj poruka: 18472
Posto se uvek trudim da iznosim cinjenice nasuprot mnogima cije oci i usi ne zele da prihvate izneto evo malo direktnog poredjenja. Dajem vam X i Y sliku pa mi recite na kojoj slici je bolji vizuelni prikaz i pojasnite svojim recima .Ja cu vam reci koje su karte u pitanju.Znaci X ili Y ,gde je kvalitetniji prikaz boja?
Re: Jedan mali test za oci.. Da se malo igramo ali ozbiljno .
12.07.2011. 23:12
status: user broj poruka: 128
mutno mi je pred ocima zbog umora ali koliko mogu da zametim X slika je toplija od Y
:: Posto se uvek trudim da iznosim cinjenice nasuprot mnogima cije oci i usi ne zele da prihvate izneto evo malo direktnog poredjenja :: Dajem vam X i Y sliku pa mi recite na kojoj slici je bolji vizuelni prikaz i pojasnite svojim recima .Ja cu vam reci koje su karte u pitanju.Znaci X ili Y ,gde je kvalitetniji prikaz boja :: :: Link za poredjenje :: :: http://www.megaupload.com/?d=CFGV8WP :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Re: Re: Jedan mali test za oci.. Da se malo igramo ali ozbiljno .
12.07.2011. 23:13
status: user broj poruka: 18472
Ok.Idemo dalje..Sacekacemo jos ljudi a ja cu da kazem koje su graficke karte bile ok. Ali jeste.Kvalitetnija je X slika,ima toplije boje.
:: mutno mi je pred ocima zbog umora ali koliko mogu da zametim X slika je toplija od :: :: :: :: Posto se uvek trudim da iznosim cinjenice nasuprot mnogima cije oci i usi ne zele da prihvate izneto evo malo direktnog poredjenja :: :: Dajem vam X i Y sliku pa mi recite na kojoj slici je bolji vizuelni prikaz i pojasnite svojim recima .Ja cu vam reci koje su karte u pitanju.Znaci X ili Y ,gde je kvalitetniji prikaz boja :: :: :: :: Link za poredjenje :: :: :: :: http://www.megaupload.com/?d=CFGV8WP :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: ::
poredio OC 6850 i stock 460... Mada mislim da kad kresnes 460, 6850 pada u blagu senku... :) AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Kartica kupljena,znaci Msi 6850 Cyclone Power Edition. Prvi utisci:Karta je vizuelno lepa,teska i deluje mocno. Drugo:Kada smo je povezali racunar je bezčujna,sto me je fasciniralo cooler radi na 40%, Trece:U idle temperatura je 39c,dok je u full load-u oko 58-59c sto je po meni odlicno. Cetvro:Test igra je bila Call of duty Black Ops,jer sam samo nju mogao da nadjem na disku(ne znam kako se ona kotira oko kvaliteta grafike),znaci sve NA MAX upaljen vsync zakucano na 60 fps ne moze da mrdne xD,bez vsync 80-90 fps,ali nesto secka,resenje-update coda bo je resio problem. E sada hocu da uradim i taj Heaven test,skinuo sam ga,koliko vremenski traje sam test? Okacicu slike,kada budem zavrsio test,jel ima neka igra da probam kartu? Drago mi je da se toliko ljudi ukljucilo u raspravu koja je malo otisla van teme ali hvala vam svima,isto tako sam mogo uzeti neku nvidia-u,ali jbg izgleda da je to za tu lovu BEST BUY - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - http://www.iznajmiPS3.com/╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
cestitam na kupovini,ebena` vremena dosla,pa je kupovina karte od 150e postala ohoho investicija! znaci potvrdio si ono o cemu smo pricali,kvalitet izrade,hladjenje,temperatura..sto se tice igre,moracu da te razocaram i da kazem da je igra (ne)predvidiva i nije merodavna..jako cesto dolazi do ne objasnjivog seckanja pri ogromnom fps-u ima dosta ljudi koji su spomenuli ovo na netu..test heavena traje par minuta(mozda 5) kada se upali program stisne se f9 i tada krece benchmark..u zdravlju da sluzi kuma!
Slazem se sa konstatacijama .) Jednostavno na prvu se vidi da je kvalitet i izrada na vrhunskom nivou. Svaka cast na kupovini, za taj novac je best buy. Iznad ovoga bi licno isao na GTX 560, i kao najskuplju varijantu GTX 580.
Ne traje dugo Heaven nekih 4-5 min.
Vecina igara je cupovana tako da se oko fiksiranog fps-a u odnosu na osvezenje monitora ne sekiras.To je do same igre mada cup moze da se skine.. VSync treba koristiti u redjim situaicijama.Najbolje je ici na AF i AA ,napraviti neki kompromis izmedju sa dobrim fps-om,igrivim.
Hvala jos jednom,bacicu slike posle testa,samo me zanima,sada gledam nesto posto covek koristi xp,znaci nece moci da radi u dx11 test,da radim u dx9 ili dx10,i 22-jka koju koristi nije full hd znaci morace 1680x1050.jel treba ovaj program nesto da se setuje ili samo RUN?! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - http://www.iznajmiPS3.com/╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.