Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
nVidia GeForce GTX Titan zvanicna tema!
STRANA 5 OD 9  
Jammin ^^ 21.02.2013. 16:05 #477679

status: user
broj poruka: 234
Titan je jako dobra kartica, medjutim ne bih je uporedjivao sa 8800 ili nekim drugim, jer Titan nije doneo nikakvu revoluciju, nije nikakvo tehnolosko cudo.

Ako pogedamo GTX 680 i Titana, prvo sto upada u oko je da Titan vuce oko 35% vise struje od 680, a brzi je 40-45%, pa neka je i 55%, nije to nikakva revolucija.

Treba gledati sta ce vecina IT korisnika imati od Titana, odnosno sta cemo dobiti `kasapljenjem` GK110 cipa, prvo sto bi dobili je nesto slicno GTX 680, mozda +10%, sto nam donese gotovo svaka nova serija kartica.

Vidimo da je Titan izazvao veliku paznju, to nam govori dosta o konkurenciji, odnosno Nvidia i AMD su tu negde, otud i ovolika prepucavanja na raznim forumima.
Sad je Nvidia u prednosti, cekamo odgovor AMD-a.

Ako pogledamo CPU trziste, uopste nema previse polemike oko Intel i7 i AMD konkurenata, zato sto je svima jasno kakvo je stanje.

Za nas kupce je bolje da AMD napravi dostojnog protivnika Titanu, kao i Intelovim i5 i i7 procesorima.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Kako nije napredak kad.. 21.02.2013. 16:23 #477685

broj poruka: 18472
U okviru serije u okviru iste arhitekture i istog nanometarskog procesa imas skok od 50% u odnosu na GTX 680.
Drugo realno treba da se posmatra u odnosu na sta predstavlja ,ciji je chip pravi naslednik a ovo pripada hijerarhijski GF110 Fermi (GTX580) .To sto je nVidia izbacila celu seriju od mainstream chipa ne znaci da tehnoloski napredak treba da posmatramo sa tog aspekta,postoje preciznije analize koje vode do pravog fizickog napretka a ne price koja se odnosi na konzumersku viziju!

Ovu kartu svi i posmatraju kao Ultru i tako se definise a nije ni cudo ..
Ova karta je sustigla i prestigla Dual Kartu iz prethodne generacije GTX590 a veoma je blizu i GTX690 kartu iz iste generacije Kepler arhitekture (GK104)
Sto se tice tehnologije ovo je definitivno sam vrhunac jer jedan kompleksan chip sa ogromnim brojem tranzistora ,shader jedinica i sirokom mem magistralom pre svega velikom povrsinom a malom potrosnjom ga cini dosta naprednim..
Drugo karta je tiha,jedna od tisih karti ikad napravljenih a chip s eisto ne greje mnogo a moze mnogo da istrpi jer se sad i overklok bazira na zadatoj temperaturi,nova tehnologija koju je nV ubacila..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

SkyFire KingPin with GeForce GTX Titan 21.02.2013. 16:30 #477690

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XDAA7KNoqec

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Daum Crven-gaće dobile mecu... 21.02.2013. 16:32 #477691

broj poruka: 12805
...sad samo da sačekamo konkurentni odgovor inače ništa od pada cena. Koliko vidim ovo i nije posebna serija, nisam nigde našao da su i drugi modeli planirani?

Ovo je više guranje ka nekoj sledećoj generaciji, pokazivanje sile...

SkyFire Tacno.. 21.02.2013. 16:35 #477694

Ovo je zasebna serija uopste nije deo GTX7xx ,bice i drugih modela.
Vendorima su odresene ruke..Ovo je referentni model a pojavice se i OC modeli ali ce referentni dizajn da ostane isti.
Inace kartica se opasno overklokuje ..

Superior Technology

ctrl jbt, 21.02.2013. 16:36 #477695

broj poruka: 779
ne znam da li imaš porodicu i decu,ali u slučaju da je odgovor pozitivan i da im poklanjaš barem upola pažnje,ljubavi i vremena u poređenju koliko daješ nVidiji u zadnjih par godina,verujem da su to najsrećnija deca i žena na planeti.

Miskonius GeForce GTX Titan 1600p Performance 21.02.2013. 16:37 #477696

broj poruka: 4420

http://youtu.be/L1dN4aN6vS0
SkyFire U cemu je problem? 21.02.2013. 16:41 #477697

Brini ti za tvoju porodicu (AMD) i sve ce biti u redu
Svako ima pravo na odabir sta ga interesuje pa shodno tome ce i da pise i prenosi znanje.iskustvo..
Niko ni vas ne tera da pisete o necem drugom ,da isticete cinjenice..Problem je sto izgleda tih cinjenica ima sve manje a ono sto ja isticem ocigledno boli ..A sta ces ,kompleksi..

@Misko
Nema te ovih dana ,ja se zabrinuo

Superior Technology

Miskonius Re: U cemu je problem? 21.02.2013. 17:05 #477706

Sto pa da se javljam?
Dok ne izadju testovi, normalni nemaju sta da kazu...
Titan je oko 30% brzi od 7970 i 50% od 680gtx, tako da tvoja standardna lupetanja da ce biti duplo jaci od 680 gtx padaju u vodu (ali nije da to nismo znali).
7970 kosta oko 380$, Titan kosta 1000$ a 30% je brzi...
A vi samo nastavite...
Ja s vremena na vreme bacim pogled na temu da vidimm kako se vi veverice i jazavci palite...

::
:: @Misk
:: Nema te ovih dana ,ja se zabrinuo
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire Re: Re: U cemu je problem? 21.02.2013. 17:09 #477708

Testovi izasli..

Deder samo nadji post gde sam ja rekao da ce Titan BITI DUPLO JACI a pogotovu Titan o kom nisam znao nista kao karti ni koje tehnologije donosi,vec sam nagovestio da se radi o Premium chipu kao sto jeste GK110.
Misure samo bre lazes,ne znas ni kao covek da se pozdravis nego se samo svadjas..
E kakav si..

Superior Technology

:: Sto pa da se javljam
:: Dok ne izadju testovi, normalni nemaju sta da kazu..
:: Titan je oko 30% brzi od 7970 i 50% od 680gtx, tako da tvoja standardna lupetanja da ce biti duplo jaci od 680 gtx padaju u vodu (ali nije da to nismo znali)
:: 7970 kosta oko 380$, Titan kosta 1000$ a 30% je brzi..
:: A vi samo nastavite...
:: Ja s vremena na vreme bacim pogled na temu da vidimm kako se vi veverice i jazavci palite..
:: ::
:: :: @Misk
:: :: Nema te ovih dana ,ja se zabrinuo
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
TheBear GeForce GTX Titan Overclock Guide 21.02.2013. 17:19 #477712

broj poruka: 6502
http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_titan_overclock_guide,1.html

`overall on air another 10% extra performance with the GPU in the 1100+ MHz range remains in a realistic realm of possibilities`

`The new Boost features work out well, however let`s be totally honest here, they are safetey features rather then tweaking features, really don`t let Nvidia fool you.`

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius Re: Re: Re: U cemu je problem? 21.02.2013. 17:29 #477713

ajde ne tuguj, sta si se snuzdio nije kraj sveta, aman, `ce napravi Nvidija pak nesto...
Anyway, zbog svoje opsesivne kompulzivnosti izotvarao si 100 tema zbog Titana i ziv covek ne moze da nadje to stivo, s tim sto je moguce da su neke cak i obrisane.
Nego Nvidija se nesto ustekala sa ovim Titanom ne dele besplatne kredite u besplatnim igrcama?

:: Testovi izasli.
:: Deder samo nadji post gde sam ja rekao da ce Titan BITI DUPLO JACI a pogotovu Titan o kom nisam znao nista kao karti ni koje tehnologije donosi,vec sam nagovestio da se radi o Premium chipu kao sto jeste GK110
:: Misure samo bre lazes,ne znas ni kao covek da se pozdravis nego se samo svadjas.
:: E kakav si..
:
:: :: ::
:: :: ::
SkyFire Re: Re: Re: Re: U cemu je problem? 21.02.2013. 17:39 #477716

Ma kakva crna tuga..Kad si ti tu ja sam srecan..Samo da mi vidis facu
Pusti ti to sad,ne mozes da nadjes,nemoj price iz komsiluka za malu decicu meni da prodajes,ne ide Misure,znas da te znam

Ma sta ima da se steka,ta karta je ekskluziva,nije cak ni deo standardne serije GTX7xx a namenjena je posebnoj klijenteli.U svakom slucaju bice vise modela kao recimo :
http://videocardz.com/39820/evga-preparing-four-geforce-gtx-titan-graphics-cards
Eto eVGA daje majicu :))) a igre mozes da kupis i na netu for free a onaj ko da ovolike pare boli ga bas levi testis za igre..

nVidia mlati pare,boli njih uvo za siromasnu Srbiju koja ovakav standard nece imati nikad pa situaciju dozivljava dramaticno!
Za razliku od tebe ja sam ziveo na zapadu, ove cifre se trose dnevno a to je jedna vrhusnka plata u srbiji !

Superior Technology

:: ajde ne tuguj, sta si se snuzdio nije kraj sveta, aman, `ce napravi Nvidija pak nesto...
:: Anyway, zbog svoje opsesivne kompulzivnosti izotvarao si 100 tema zbog Titana i ziv covek ne moze da nadje to stivo, s tim sto je moguce da su neke cak i obrisane
:: Nego Nvidija se nesto ustekala sa ovim Titanom ne dele besplatne kredite u besplatnim igrcama
:: :: Testovi izasli.
:: :: Deder samo nadji post gde sam ja rekao da ce Titan BITI DUPLO JACI a pogotovu Titan o kom nisam znao nista kao karti ni koje tehnologije donosi,vec sam nagovestio da se radi o Premium chipu kao sto jeste GK110
:: :: Misure samo bre lazes,ne znas ni kao covek da se pozdravis nego se samo svadjas.
:: :: E kakav si..
:: :
:: :: :: ::
:: :: :: ::
Miskonius Re: Re: Re: Re: Re: U cemu je problem? 21.02.2013. 18:11 #477722

:: Eto eVGA daje majicu :))) a igre mozes da kupis i na netu for free a onaj ko da ovolike pare boli ga bas levi testis za igre.

Gde ces vece srece?
Jos da pocnu da dele neku robu sire potrosnje, pa ako ti ne treba moz` da odes na pijac da prodas...

:: nVidia mlati pare,boli njih uvo za siromasnu Srbiju koja ovakav standard nece imati nikad pa situaciju dozivljava dramaticno
:: Za razliku od tebe ja sam ziveo na zapadu, ove cifre se trose dnevno a to je jedna vrhusnka plata u srbiji

Svi trose po 1000$ dnevno?
Znaci, odma` sam ti poverovao, priznajem...
Video sam i ja Zapad i ne, tamo se ne razbacuju, narocito u doba ove krize, a bajke da trose po 1000$ dnevno pricaj nekom drugom...

:: :: :: :: ::
:: :: :: :: ::
SkyFire ... 21.02.2013. 18:18 #477727

Misure,nemoj da vadis iz konteksta!
Ja nisam rekao nigde da se to cesto radi ali stojim iza toga da oni to DALEEEEEEKO manje osete,ma ne moze ni da se poredi..
Sta uopste ima da ti pricam kad ja za 3-5 dana zavisno od posla mogu tu grafiku da zaradim i pored toga da imam i smestaj i hranu..A oni koji tamo zive opet daleko bolje prolaze..
Moras da zivis i da dozivis,ne moze prosecan Srbin napaceni to da shvati,svest ne moze da prihvati.
Mi smo ti jedna rupa ,nema ovo veze sa nv,i ja se slazem da je cena jaka,ja isto tu kartu nebih uzeo iz principa ma koliko da je dobra ,ovde je rec o standardu ,ne razmislja se isto na zapadu zapravo svugde je isto gde je standard jaci,svako ko ima materijalnih sredstava i samim tim nije opterecen i nema brige ni probleme nece ni razmisljati na nacin kako to posmatra jedan prosecan Srbin.
Mi smo napacen narod to je cinjenica ali mi se ne svidja sto kod nas ima mnogo ljubomore,zavisti,zlobe,sujete i uopste nije opravdanje situaicija u zemlji nego je to do samog coveka!

Superior Technology

Miskonius Jovanka opet brkas pojmove... 21.02.2013. 18:31 #477730

Sam si rekao da se te cifre (1000$) trose na Zapadu dnevno mani opet da pokusavas da se izmigoljis svako moze da procita sad taj post... Glupo je ...
Nista to nije tesko ni da se shvati ni zamisli, ovde su cene kao na zapadu (pa cak su i kud i kamo vece) a plata je 5-10 puta manja, a kvalitet robe je ispod nivoa zadovoljavajuceg.
Pa cak i na tom zapadu niko nece da se zalece za Titanom, to ce biti ogranicena edicija i kraj price...

SkyFire Misure.. 21.02.2013. 18:42 #477734

Tako je ja stojim iza onog sto sam rekao..Trose dnevno ali jesam li napisao mozda da trose svakog dana?
Nemoj da brkas te pojmove..U Nemackoj je hrana jeftinija nego ovde a standard ko zna koliko puta jaci.
U svajcarskoj 100 franaka trose kao mi ovde 500 din !Dok se okrenes 300 franaka ode.
Odes do Kelna da uzmes neke stvari,bup 500-600 eur..Druze,sve sam prosao,video.Nema sta da me ubedjujes..
Ljudi uvece u gradu potrose jednu ovakvu kartu,na pocetku je i meni bilo kao da sam pao sa Marsa ali se kasnije priviknes,jelte,covek se brzo adaptira na bolje,teze je kad prelazis na gore,to je normalno..
Na kocku tek koliko se baca pa to je strasno..I to ti ne govorim o Bogatasima vec o nekom srednjem stalezu..

Na zapadu ako hoces da radis ti ces i da zaradis,ovde i da hoces da radis ne mozes da zaradis u tome je razlika!

A sto se tice cele nase diskusije ocigledno te ovaj Titan mnogo bre pogadja pa zelis sve vreme da isteras neko nezadovoljstvo...Titan inace nije u ogranicenim kolicinama ako si to negde procitao..Jeste u manjim u odnosu na neke druge zvanicne serije ali prosaraj malo netom..Nije launch bas tako naivan i mnogo je modela u pripremi..
Pa sve ti govori da na dan pred predstavljanje ti vec imas da kupis vodeni blok za njega :

http://www.ekwb.com/shop/blocks/vga-blocks/fc-geforce/geforce-titan-series.html

Vala da znas da je kraj price,smorih se,nisi mi vise zanimljiv..

Superior Technology

tortojed GeForce GTX Titan 6GB - The fastest GPU you have ever seen. Sa Guru3D. 21.02.2013. 18:42 #477735

broj poruka: 11012
``an incredible tweakable product that is silent and is a product that will offer the best single GPU performance on the globe``

@Daum: ne da su crvenguzzice dobile ``mecu``, nego sa sve prolivom...

Bobi4ever Ma ko bre trosi soma dolara dnevno na zapadu?? 21.02.2013. 18:45 #477736

broj poruka: 4890
Imam tri drugara koji zive u USA preko 10 godina od kojih jedan zivi u NY, radi u ambasadi, ima svoju kucu, kola itd, zaradjuje i zivi lepo a daleko od toga da on ili neko iz njegovog okruzenja trosi 1000$ ili manje dnevno, to je totalna nebuloza.

Sto se tice Titana, dobra je kartica, meni se iskreno svidja, ocekivao sam da overklok nece biti fazon 1300 pa ni 1200MHz jer mislim da su je vec dovoljno nategli i napakovali, ali procitah danas review da su od tri testirane kartice, sve tri udarili u zid od nekih 1000MHz sto dokazuje da sam bio u pravu.
Kartica se ne greje nesto preterano (i ako ume da se zagreje kad se klokuje) zbog velikog vapor chamber-a na njoj, isti fazon je odradjen i za GTX 690 i zbog toga su lepe temperature kartice. Zbog samih materijala koji su korisceni za izradu kartice i zbog GK110 cipa koji je `presvucen` sa Tesle, kartica ima tu cenu kakvu ima i Nvidiji se u ovom trenutku moze, jer ima najbrzu graficku karticu u prodaji trenutno, pa ko voli, taj ce i da plati.

Ja se samo nadam zbog nas svih, da kartice od soma eura nece postati standard, jer onda cemo igre gledati samo na YouTubu i slikama. :)))
SkyFire ... 21.02.2013. 18:51 #477738

Vid sad i ovog..Sad me jos ubedi da nisam doziveo to sto jesam!
Imam i ja kuma koji zivi u usa a radi u firmi za prevoz namestaja pa uvece spici i 500$ sa drustvom (iz njegovog dzepa) ..Ja sam naveo mogucnosti a ne da li neko zeli ili ne..Standard je jaci i onaj ko hoce ce lagano da se odvoji od odredjene sume ako to zeli..To je moja poenta na repliku da ovu kartu ce retko ko kupovati ,sto se mene tice bas me zabole hoce li ili nece ali smatram tj znam da je greska u percepciranju kroz nas srpski mentalitet ,nama je sve nedostizno i ogromno a sto je nasa mesecna plata nekom je dzeparac za jedno vece.To je poenta,novac nema istu vrednost svugde jer je nama jako nizak standard!

A sto se tice karte jedina njena mana je ta CENA i nista vise,sve ostalo je cini savrsenom u svakom pogledu i to je zakljucak svih testera do sad!

Superior Technology

Bobi4ever Sky ja sam izneo svoje misljenje za kartu. 21.02.2013. 19:01 #477743

I verujem da nisam napisao nista iracionalno, nenormalno ili `fanboy-evski` kako bi neki rekli.
Znas da sam racionalan i da imam malo drugaciji pogled u odnosu na vecinu, pa tako i bez strasti mogu da napisem i kazem misljenje i za jedne i za druge, da se ne ponavljam, pise sve u prethodnom postu.

Tacno je da za jedno vece mozes u USA da puknes dosta novca ali ga nije lako ni zaraditi, jeste kod nas standard nizak, lose zivimo, plate ocaj u poredjenju sa zapadom.
I moj ortak Maki je otisao u Miami i za vece puko sam na sebe oko 600$, bile su tu jos dve cke koje je upoznao u klubu, ali kapiras poentu, nije vodio drugare, ortake pa pucao kes i na njih.
Ali daleko od toga da se trosi soma dolara dnevno, ja iskreno nisam procitao taj tvoj post, samo sam procitao Miskov post ovde i nadovezao se na to kao i na temu a to je Titan.
SkyFire Bobi! 21.02.2013. 19:17 #477745

Ma shvatas da sam izneo poentu a Misure je brze bolje to izvukao iz konteksta samo da bi mene opsiao u losem svetlu.Standard za njega!
Nigde nije lako zaraditi to stoji ali standardi nebo i zemlja u odnosu na nas a cene ovde su jace nego na zapadu!

Forsira se prica kako je karta skupa.Ok jeste jesam li ja negde to osporio?Ali to je jedini adut vecitih amd fanbojeva da stave u odbranu kao adut da nesto postoj,(tako svake godine nesto novo izmisle,postalo je vise i providno) sto kod nv ne valja a pazi kad znam 200% da je AMD izbacio ovakvu kartu 100 SkyFire- nebi bilo ravno koliko bi se o tome pricalo,pisalo,pucala razna opravdanja..Koja je razlika izmedju 600 eur za 7970 i ove karte?Tad su branili cenu od 600 eur i ako je pomak u performansama u odnosu na GTX580 bio smesan!
Eto vam sad,sad su standardi drugaciji sad ce te uskoro da placate za mainstream kartu 500 jura a hi end ce te da gledate samo na slikama dok ce zapad sve to da isprati opusteno!

Ovaj forum sa njenim korisnicima ne da nije realan nego je ovo uzas ali svakako sam ja tu da balansiram

Superior Technology

Bobi4ever Kapiram ja tebe Sky. 21.02.2013. 19:27 #477751

Ali mnogi i jesu pljuvali cene, ja prvi, posto sam hteo 7850, a kostala je 250e kad je izasla i ako sam imao tad taj novac za graficku, namenski odvojen, nisam je uzeo, upravo zbog cene.
A mnoge je odbilo, upravo, cena.
Tesko da ce Nv drzati dugo ovoliku cenu, ako misle i da profitiraju, a slazemo se svi da je ovo samo `pocetna` cena za one odabrane, tj mali posto ljudi.

Ja to pricam odavno, prodavace neki bubrege zarad performansi na kasicicu.
Mali skokovi a sve vece cene, kao sto si rekao, high end ce biti skoro nedostizan. :D
Miskonius ... 21.02.2013. 19:31 #477757

Evo sta si rekao, a ti Bobi mojne da si lenj citaj malo...
http://tinyurl.com/a3ux457
Kad se nesto trosi dnvno, to znaci da se tako trosi svaki dan, jedino ako Psycho nije krenuo da fantazira i sopstveni jezik i narecja...

Jovanka, ako je 7970 skok o odnosu na 580gtx smesan, kako objasnjavas da je 680 gtx 20% slabiji od 7970 po ovim rezultatima?

SkyFire Misure AMD-ovo cedo.. 21.02.2013. 19:44 #477766

Pa kako sam mogao da napisem drugacije?
Ove cifre MOGU da se trose?Da sam tako napisao znacilo bi da se ne trose a trose se!
Definisi ti recenicu koja tebi odgovara,ja cu da se slozim sa tobom,ja nisam zlotvor kao ti
Po kojim rezultatima je i u kojoj dimenziji GTX680 slabiji 20%?Mozda mi je nesto promaklo,mozda opet neki super boost driveri posto poslednji put kad sam gledao bese ovako :

http://tpucdn.com/reviews/ASUS/ARES_II/images/perfrel_1920.gif

Smenom drivera te dve karte su tu negde i to ne sa 7970 obicnom vec Ghz koja i ne postoji kao referentno resenje u slobodnoj prodaji AMD -ov marketing da bi ostao u trci sa nV.Postoje samo non referentna resenja..

Nego mene interesuje kako se osecas ovih dana?Mislim ,kontrolises li emocije obzirom da ti ljubljeni AMD nije bas u dobroj poziciji?
Plasim se samo da ne bude ponovo pucanje i combo x3 :

http://i47.tinypic.com/2udz4ep.jpg

Superior Technology

STRANA 5 OD 9  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647722.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs