:: Evo i dalje niko nije dao pravi odgovor na moje pitanje sta se u stvari pravi kad se kopa :: :: Niti sam pitao koliko se zaradjuje niti sam zinteresovan za kopanje.. :: :: Samo me interesuje pozadina svega i nista vise.. :: Konkretno sta se odraduje da bi se dobili ti novcici, jer iskreno niko nikome nista ne poklanja sem roditelja deci, jednostavno ne postoji besplatni rucan na ovoj planeti sem nedeljnog kod mame i tate.. :: :: Iz mog ugla gledano samo EPS zaradjuje ostali kako ko.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: ::
Ako nam neko daje da zaradjujemo ti daleko vise zaradju na nama,ovi opisi cemu sluzi rudarenje je zamlacivanje,necemo skoro shvatiti,ni znati cemu zapravo sluzi bitcoin i rudarenje...koga pitas daju linkove koji nista ne objasnjavaju,u sustini niko ne zna obicnim recima da objasni...
:: Ako nam neko daje da zaradjujemo ti daleko vise zaradju na nama,ovi opisi cemu sluzi rudarenje je zamlacivanje,necemo skoro shvatiti,ni znati cemu zapravo sluzi bitcoin i rudarenje...koga pitas daju linkove koji nista ne objasnjavaju,u sustini niko ne zna obicnim recima da objasni.. :: :: ::
A vi biste radije da budete TI koji su na vrhu? Za to vec ne postoji link
:: :: Vala ba :: :: :: Ako nam neko daje da zaradjujemo ti daleko vise zaradju na nama,ovi opisi cemu sluzi rudarenje je zamlacivanje,necemo skoro shvatiti,ni znati cemu zapravo sluzi bitcoin i rudarenje...koga pitas daju linkove koji nista ne objasnjavaju,u sustini niko ne zna obicnim recima da objasni.. :: :: :: :: :: ::
Eto zato sam izmedju ostalog na PC berzi a ne na bechmarku. Na ovakvo pitanje su me pre 3 godine na Benchu kao ako ne znas za sta se koristi i cemu sluzi i zasto postoji BTC nemoj ni da se zanimas za kupovinu i rudarenje... A u sustini ni oni ne znaju...
U svakom slucaju videcemo sta ce da bude sa svih 700 crypto valuta i da li ce to na kraju necemu na duze posluziti, a do tad mesetanje na berzi pa sta bude sa viskom novca.
Pozdrav
MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.6Ghz+Alpenföhn Brocken/4x2GB Kingston HyperX Black Edition/Gigabyte GTX 1050ti WF OC 4GB/WD Black 500gb/Thermaltake V6/AOC I2475PXQU/Altec Lansing VS4621
:: Ako nam neko daje da zaradjujemo ti daleko vise zaradju na nama,ovi opisi cemu sluzi rudarenje je zamlacivanje,necemo skoro shvatiti,ni znati cemu zapravo sluzi bitcoin i rudarenje...koga pitas daju linkove koji nista ne objasnjavaju,u sustini niko ne zna obicnim recima da objasni.. :: :: ::
:: Nema smisla, to je samo za bitcoin. A sad se najvise kopaju altcoinovi - eth i zec. :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: ::
Dobro.. A kada bi se kretalo sa nekim kopanjem, koje karte uzeti i da li ima smisla pocinjati sa cifrom od oko 2000e?
Virtuelne valute kako bi smanjile inflaciju dollara i obracunavaju se u istom. Jeste da ima zarade ali najvecu dobit imaju Federalne rezerve.
Al` sam mutav, ne umem ni post da ostavim kako treba.. :) Ajd jos jednom..
Dobro.. A kada bi se kretalo sa nekim kopanjem, koje karte uzeti i da li ima smisla pocinjati sa cifrom od oko 2000e?
:: Nema smisla, to je samo za bitcoin. A sad se najvise kopaju altcoinovi - eth i zec. :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: ::
Mozes i sa dve gtx 1080/1080ti poceti. Fina kinta i od njih moze da se napravi. Naravno najbolje bi bilo da imas rig sa 6x RX470/480 po ceni iz februara/marta. Sada je nemoguce doci do njih, a i skuplje su 30-50%. Ili ono najpametnije, sacekaj AMD Vega seriju ili nesto od nVidia... Istrazuj na internetu, a i obrati paznju na trgovinu na berzi i tu moze da se uzme lepa lova.
Ko god je ozbiljno shvatio sve ovo i usao odlucno i pametno u celu ovu pricu, taj lepo zaradjuje. Nekome je dovoljno za dzeparac a neko bogami zivi i hrani porodicu sa ovime vec dugi niz godina.
Ko misli da uleti besnu kintu i ne radi nista, da ce sve to samo da mu kaplje i donosi kintu taj bolje da se ne mlati sa ovime. Prica je dobra ali zahteva i malo angazovanja, nije dovoljno samo upaliti masine i pustiti ih da rade za tebe, treba malo po malo i ulaziti u samu materiju jer tek onda se shvati kako sve ovo zapravo funkcionise i na koji nacin se moze i vise zaraditi. Nekad i rizikovati, ali svako ko misli o ovome, moja topla preporuka, ulazite samo sa onoliko novca koliko ste spremni da izgubite, ne zalecite se tek tako. Trenutno je dobar period a da li ce biti i sutra niko ne moze da vam kaze sa sigurnoscu.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 X-Fi Titanium+Z-5500
Ja samo primecujem da se tu i tamo oglasavaju (cca 2-3 meseca) sklopocije i bataljuju pricu usled nestabilnosti kursa... evo pre nedelju dana covek je oglasio dve sklopocije sa po PET RX 470 i RX 480 a cini se da su bile uparene sa ponekom RX 580...
Ne kazem da tu nema para samo, krvav je to leba... nema socijalno, nema topli obrok...
A najbolji su mi saveti upari dve 1080 pa to mu je u startu preko 200K RSD a prosecan covek srbistanac bi to da vrati za metar dana... a gde je tu ostatak sklopocije pa struja... sve u svemu ulaganja na duze staze... a kurs nije zagarantovan...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Ko god je ozbiljno shvatio sve ovo i usao odlucno i pametno u celu ovu pricu, taj lepo zaradjuje. Nekome je dovoljno za dzeparac a neko bogami zivi i hrani porodicu sa ovime vec dugi niz godina :: :: Ko misli da uleti besnu kintu i ne radi nista, da ce sve to samo da mu kaplje i donosi kintu taj bolje da se ne mlati sa ovime. Prica je dobra ali zahteva i malo angazovanja, nije dovoljno samo upaliti masine i pustiti ih da rade za tebe, treba malo po malo i ulaziti u samu materiju jer tek onda se shvati kako sve ovo zapravo funkcionise i na koji nacin se moze i vise zaraditi. Nekad i rizikovati, ali svako ko misli o ovome, moja topla preporuka, ulazite samo sa onoliko novca koliko ste spremni da izgubite, ne zalecite se tek tako. Trenutno je dobar period a da li ce biti i sutra niko ne moze da vam kaze sa sigurnoscu :: :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: GTX980ti Gigabyte G :: MSI Z170A Krait Gamin :: Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savag :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: X-Fi Titanium+Z-5500 :: ::
Te `sklopocije` sto se pojavljuju po netu poslednjih mesec-dva nisu zato sto je neprofitabilno ili taj neko ne zaradjuje, nego ima raznih ljudi, oce odmah da zarade slatku kintu jer su karte sad bas na ceni, i na primer ono sto je taj neko placao 200-250e po karti sada bez problema tako polovno prodaje za cenu od 350-400e po karti. Dakle em je kopao i zaradio em oce jos da stavi lake pare u dzep, a i ko zna kakvu matematiku i kombinaciju ima, mozda mu dolaze nove karte, bla bla...
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 X-Fi Titanium+Z-5500
:: Da, da.. :: :: Ja samo primecujem da se tu i tamo oglasavaju (cca 2-3 meseca) sklopocije i bataljuju pricu usled nestabilnosti kursa... evo pre nedelju dana covek je oglasio dve sklopocije sa po PET RX 470 i RX 480 a cini se da su bile uparene sa ponekom RX 580.. :: :: Ne kazem da tu nema para samo, krvav je to leba... nema socijalno, nema topli obrok.. :: :: A najbolji su mi saveti upari dve 1080 pa to mu je u startu preko 200K RSD a prosecan covek srbistanac bi to da vrati za metar dana... a gde je tu ostatak sklopocije pa struja... sve u svemu ulaganja na duze staze... a kurs nije zagarantovan.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: Ko god je ozbiljno shvatio sve ovo i usao odlucno i pametno u celu ovu pricu, taj lepo zaradjuje. Nekome je dovoljno za dzeparac a neko bogami zivi i hrani porodicu sa ovime vec dugi niz godina :: :: :: :: Ko misli da uleti besnu kintu i ne radi nista, da ce sve to samo da mu kaplje i donosi kintu taj bolje da se ne mlati sa ovime. Prica je dobra ali zahteva i malo angazovanja, nije dovoljno samo upaliti masine i pustiti ih da rade za tebe, treba malo po malo i ulaziti u samu materiju jer tek onda se shvati kako sve ovo zapravo funkcionise i na koji nacin se moze i vise zaraditi. Nekad i rizikovati, ali svako ko misli o ovome, moja topla preporuka, ulazite samo sa onoliko novca koliko ste spremni da izgubite, ne zalecite se tek tako. Trenutno je dobar period a da li ce biti i sutra niko ne moze da vam kaze sa sigurnoscu :: :: :: :: :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: :: GTX980ti Gigabyte G :: :: MSI Z170A Krait Gamin :: :: Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savag :: :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: :: Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB :: :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: :: X-Fi Titanium+Z-5500 :: :: :: ::
:: ..imaju smisla ovi neki miner-i sto se prodaju? Tipa Antminer S9 ili tako nesto.. Sta su tu prednost i mane? Ima li ko ovako nesto kod sebe :: :: ::
Da, imaju smisla. S9, rudari 13.5 th/s to je oko 375 dolara mesecno (evo sad procitah pravi pola bitcoina???). Prednost je sto rudari jaku valutu, nema podesavanja, nema odrzavanjai, imaju world wide garanciju. Mana, velika buka ne mozes da drzis to u stanu npr.
PS. ja imam s7, zaradjuje oko 130 dolara mesecno, isplacuje sebe za 4 meseci (nije kod mene nalazi se kod drugara i struja je njegova `briga`)
Meni tu nesto nije jasno zasto bi neko pravio masine za prodaju kad moze sam da zaradjuje?
A sto je najsmesnije moze svaki cetvrti mesec da udvostrucuje zaradu tako sto napravi jos spravica da mu rudare...
No dobro svako ima svoju racunicu, i zna sta mu je ciniti...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: :: :: :: ..imaju smisla ovi neki miner-i sto se prodaju? Tipa Antminer S9 ili tako nesto.. Sta su tu prednost i mane? Ima li ko ovako nesto kod sebe :: :: :: :: :: :: :: :: Da, imaju smisla. :: S9, rudari 13.5 th/s to je oko 375 dolara mesecno (evo sad procitah pravi pola bitcoina???) :: Prednost je sto rudari jaku valutu, nema podesavanja, nema odrzavanjai, imaju world wide garanciju :: Mana, velika buka ne mozes da drzis to u stanu npr. :: :: PS. ja imam s7, zaradjuje oko 130 dolara mesecno, isplacuje sebe za 4 meseci (nije kod mene nalazi se kod drugara i struja je njegova `briga`)
Ovi rigovi za rudarenje koji se prodaju su cista uvoznicka posla domacih distribucija...i ovako su nam cene hardwera 20% skuplje no u drugim zemljama. Fizickom licu se ne isplati da pokupuje 470/480 i preprodaje,,, isplativije mu je da rudari kako Abner rece
Ne lupetaj. Znam vlasnike maloprodaja kao i uvoznike. Ne mogu da uvezu dovoljno karti, omanja radnja kao Baito ima preko 500 porucenih karti u jednom trenutku i nemaju odakle da ih dovuku.
Rudari kupuju karte, a neki misle da ce puci rudarenje uskoro, tj Eth bi trebalo da popije nerf uskoro te neki gledaju da se rastociljaju AMD rig-ova.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: Ovi rigovi za rudarenje koji se prodaju su cista uvoznicka posla domacih distribucija...i ovako su nam cene hardwera 20% skuplje no u drugim zemljama :: Fizickom licu se ne isplati da pokupuje 470/480 i preprodaje,,, isplativije mu je da rudari kako Abner rece
Nema tu lake love. Ulozis, ali se veoma brzo vrati kada je dobra situacija na trzistu kao sada. S druge strane mozes da pukne sutra trziste i da moras da prodajes sve sto si imao i da budes u gubitku ako nisi do sada zaradio :)
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Devet godina ovo sve postoji, digitalizacija, internet, istocno trziste koje hoce da se oslobodi Wall Street-a. Bice opakih padova ali totalne propasti ne! Upali bi jos veci igraci da sve stane i za nekoliko dana bi sve krenulo opet po starom. Najbitnije je prilagoditi se trendovima jer smo kao region propustili boom 1970. i 1980. na berzama raznih firmi koje su tada nastajale a sada su giganti. Ko iskoristi i odigra pametno moze da zaradi... Tesko je zaraditi ali ponavljam, nije poenta bildovati trista masina i kopati uz enormnu kolicinu potrosene struje nego uci na berzu sa iskopanim altkoinima i obrtati Bitkoine!!!
@ramzesIII Mislim da je trenutno od tih specijalnih asic masina najisplativiji Antminer L3+, em nije preskup em lepo kopa LTC i donosi lepu zaradu mesecno, a uz to i malo trosi. Jedino ta buka.
@Abner Da nije ovih sto prave asic masine ne bi ni postojalo sve ovo.
@Kutalion Vala bas tako kako si rekao, male prodavnice imaju porudzbine od po 500 pa i 1k i vise karti, iskusio sam isto sa jednim vlasnicima tako da definitivno je tako. Poslednjih 2 meseca je situacija da bukvalno koliko god da imaju na stanju instanto bi se prodalo.
@VozD Crypto berza je cudo. Prosto mi je neverovatno da gledam kako jedan coin u jednom danu moze da ima tolike nenormalne oscilacije, kao kad se desi ludnica oko ETH-a a to je gotovo svake nedelje, pa se desava da oscilira i po 50+ e samo u jednom danu, dok je svakodnevno 5-10+ ko dobar dan. Onaj ko to shvati i nadje logiku taj ume da napravi opasnu kintu na berzi.
Ovo za uvoz je tačno. Mi smo suviše malo tržište i pored rudarskog hajpa, te im Srbija za slanje robe nije ni atraktivna, ni zanimljiva, čak ni ako je cena za nas koji procenat skuplja. Svakako nas čeka gladna godina, bar nas kojima karta treba za sve ostalo sem za mining. Vidim da ću zimu čekati na 750Ti-ci...
Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.
:: Ne lupetaj. Znam vlasnike maloprodaja kao i uvoznike. Ne mogu da uvezu dovoljno karti, omanja radnja kao Baito ima preko 500 porucenih karti u jednom trenutku i nemaju odakle da ih dovuku. :: :: Rudari kupuju karte, a neki misle da ce puci rudarenje uskoro, tj Eth bi trebalo da popije nerf uskoro te neki gledaju da se rastociljaju AMD rig-ova. :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: :: :: Ovi rigovi za rudarenje koji se prodaju su cista uvoznicka posla domacih distribucija...i ovako su nam cene hardwera 20% skuplje no u drugim zemljama :: :: Fizickom licu se ne isplati da pokupuje 470/480 i preprodaje,,, isplativije mu je da rudari kako Abner rece
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.