Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GTX980
STRANA 5 OD 8  
maxxio @neXus2000 01.09.2014. 16:20 #561493

status: user
broj poruka: 665
Vidi se iz tvog pisanja da si neupućen u tematiku.
`Pisanije o jeftinoci igrica na PC-u` nema veze sa piraterijom, već sa brutalnim sezonskim popustima od 66%, 75%, 80% i više koji su već godinama redovni na svim servisima za digitalnu distribuciju, da ne pominjem stalne dnevne, nedeljne i praznične akcije i popuste.

Drugo, upotrebljivost PC-a daleko nadmašuje konzole, što u prevodu znači da se PC ne kupuje samo zbog igara (za razliku od konzola). To opet znači da je igranje na PC-u samo jedna od dodatnih mogućnosti koje PC pruža, za razliku od konzola koje su jednodimenzionalni uređaji, pa još i osakaćene u tome što nude.

Treće, jedina prava stvar za vožnju su ozbiljni volani sa menjačima i pedalama tipa Logitech g27, kakav crni gamepad. FPS MP, strategije, simulacije svega i svačega i old school RPG igre ne treba ni pominjati, tu su konzole prosto smešne.

Četvrto, činjenice koje je Miskonius napisao ćeš teško gurnuti pod tepih šupljim frazama kao što su `glupa šablonska igra`, `trošenje životnog vremena` i slično, jer se upravo to na prvom mestu odnosi na konzole i ono što one nude.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @maxxio 01.09.2014. 17:15 #561500

broj poruka: 4537
Ajde jos jednom da pokusam da ti pridjem sa mojim misljenjem.
Uopste ali uopste je nebitno dali ti kupujes ili ne kupujes igre.
Ovde se ne radi o matematici sa buvljaka nego o pokusaju obrazlaganja kupovine necega sto nema svrhe.

1. Kupovina racunara sa grafickom kartom za igrice je masina koja sluzi za igrice.
2. Ako se bavis u zivotu sa kodiranjem i programiranjem bacio si novac.
3.Ako se bavis obradom baza podataka bacio si novac.
4.Ako se bavis konstrukcijama bacio si novac./pricam o ekstremno skupim gr.karticama/
5.Ako se bavis video,muzickim,rendreningom itd.. poslom, zato postoje specijalne i graficke karte i masine.

Izgovor prihvatam,ako covek voli da se igra na PC-u,ali svakako postoje bolji nacini za utrosak sredstava.
Smatram da si svestan da se igre u veoma velikom broju ne prave za PC,nego za masine koje su namenjene igranju a osakacenje verzije i portovi koje PC svakako moze da isprati x3 nemaju adekvatan kvalitet bas zbog toga.Igranje MP naslova ima smisla zbog frejmova i prednosti ali se opet svodi na to da si nasamaren zato sto si vezan OS-om koji diktira DX i koji u svakom momentu moze biti proslost ako kompanije koje prave graficke karte ocene da im pada prodaja.Iz razloga takvih odlucio sam da se ubuduce igram kada mi vreme dopusti na konzolama/ cim krekuju PS4 uzimam je / a PC da bude za posao.

I da.Nije mi zao da kupim dobru igru,samim tim ucestvujem u nastavku i dajem sansu omiljenoj fransizi da se ne ugasi ali bas da budem veverica u mojim godinama a prosao sam genezu od komodora 64 bilo bi suludo.

Pozz.

SkyFire Lansiranje 19-tog septembra :) 01.09.2014. 23:30 #561551

broj poruka: 18472
http://wccftech.com/nvidia-announces-game-24-event-980-970-announcement/

Dexter013 @Sky 01.09.2014. 23:35 #561552

broj poruka: 17098
Ajde ne spamuj temu posle 5 strana sa necim sto enma veze sa konzole vs pc...

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Pokusao sam da se suzdrzim ali nije islo. 01.09.2014. 23:37 #561553

Izvinjavam se, izvinjavam zaista. Niko nije imun na spam pa i ja :)

maxxio @vladats 01.09.2014. 23:55 #561556

broj poruka: 665
Idemo redom:
1. Mašina sa grafičkom kartom koja služi za igre istovremeno može da služi i za sve ostalo. Dobra grafička karta je samo bonus, nikako ograničavajući faktor.
2. Programiranje ne isključuje igranje, da ne pričamo o programerima iz industrije igara.
3. Isto kao pod 2.
4. Isto kao pod 2.
5. Isto kao pod 2.

Šta je `bolji` ili `lošiji` utrošak sredstava je krajnje individualna stvar. Neko više voli da potroši pare u kafani, neko sa kurvama, neko na igre i/ili hardver, a neko voli da drži pare pod jastukom. Isto važi i za tip igara koji neko preferira i kvalitet prezentacije sa kojim se (ne) zadovoljava:
- Ko voli RTS igre tipa Starcraft, C&C, CoH, Wargame, RUSE itd. će odabrati PC.
- Ko voli i ZNA da igra pucačine iz prvog lica sa naglaskom na multiplejeru će odabrati PC, kao i čistokrvne PC naslove tipa CS, RO2 ili Insurgency.
- Ko voli da igra old school RPG igre kao što je Divinity Original Sin će odabrati PC.
- Ko voli simulacije letenja i slične igre će odabrati PC.
- Ko voli MMORPG i MOBA igre će odabrati PC.
- Ko voli da igra indie naslove će odabrati PC.

Udarne igre iz svih gore pomenutih naslova su uglavnom čistokrvne PC igre (sa izuzetkom novijih COD i BF naslova), pa čak i portovi koje pominješ u ogromnoj većini slučajeva nude bolji doživljaj na PC-u. Postojanje tzv. `ekskluziva` na konzolama je upravo način da se konzolama koliko-toliko da bar nekakva prednost u odnosu na PC, koji u skoro svim aspektima po pitanju kvaliteta apsolutno dominira u odnosu na konzolno igranje. Pre će prestati podrška za konzole koje su u startu osakaćene i zaostale u mnogo aspekata, nego što će propasti industrija grafičkih karata i PC softvera.

Početna tačka moje geneze je ZX Spectrum (ako ne računam arkadne mašine pre toga), tako da ne spadam u ciljnu grupu onih kojima se može prodavati drugorazredno konzolno igračko iskustvo kao nekakvo preimućstvo u odnosu na PC.
Naravno, poštujem svačiji izbor, ali ne odstupam od objektivnih činjenica koje jasno govore koja je platforma uopšteno nadmoćnija za gaming.

Pozdrav i tebi i sve najbolje.

SkyFire Apropo svega toga moram da se oglasim makar bio osudjen na prvu. 02.09.2014. 00:52 #561566

Ono sto mene po malo `nervira` je menjane misljenja i stavova kako dune vetar.
Ono kakvo ti je raspolozenje tako reagujes a mislim da to nije bas dobra karakterna osobina coveka.

Danas kazes jedno, sutra drugo.

Kriza na poslu - ne valja Intel, AMD zakon. Posao krenuo malo bolje Intel je tata ali nVidia je preskupa. Bracni problemi - ma sve je to sr@anje, samo nas vuku za nos svi, hoce od nas da naprave ovce, slepe poslusne konzumente. U kuci mir - nVidia je definitivno bolja, Intel i nVidia savrsen spoj. Neka od stanja - Skup hartdver je za entuzijaste i to treba ceniti.. Sutradan - skup hardver nicemu ne sluzi osim za ljude koji hoce da se kurce..
Kao i danasnja - konzole su zakon a i bez cuvene AMD dominira to da ne zaboravimo :D

Samo dajem primere.

Milion ispada, promene raspolozenja, promene misljenja. Stav ne postoji. Ne stoji se iza svoje reci i ja generalno ne mogu da cenim takve ljude. Mozda su dobri kao ljudi ali su mi karakterno veoma klimavi.

Nadam se da nikog nisam uvredio, samo sam izneo ono sto vec dosta dugo posmatram, nikog nisam imenovao, ako se neko prepoznao zao mi je zaista ali nek zna da nije sam, ima vas dosta :)

Ali sa jednim se slazem. Svako ima pravo na odabir na svoj izbor ali treba da se zna i gde pripadas.

quna Re: ... 02.09.2014. 08:51 #561575

broj poruka: 1653
Brale u pravu si, ako ti je jedini cilj i satisfakcija u igrama da nekog koknes.
Brzina monitora bitnija od kvaliteta slike? Verovatno samo igronicarima koji igraju CS na 640x480 da bi lakse nekog koknuli.

http://tiny.cc/My500px
i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: Fora je u tome da se mora znati trenutak kada se hardver kupuje, takodje se mora znati sta se radi. Inace u suprotnom eto silnih jevrica uzalud, ako covek jednostavno ne zna sta radi. Za sve u zivotu moras da znas sta radis, kad brises dupe takodje moras da znas sta radis i kako to radis.
::
:: Evo ti primer, na bencu se jako dugo vuce jedan Viewsonic 3d monitor od 120hz za presmesne pare(7-8 crvenih) i ne moze jako dugo da se proda. A sta mislis koliko je ljudi kupilo kao satro gejming masine, puklo gomilu novca a zapravo ono najvaznije nemaju? Ono u sta gledaju i ono na cemu su im njihove oci i mozak zahvalni?
:: Tako je zato sto generalno ljudi udju u igre i krenu da resetaju, bitno je samo da im je paznja skrenuta sa svakodnevnice. Retko ko ulazi u sitna crevca, niti zna za koju igru je potreban procesor, visok takt istog i slicno. Mislis da se neko bavio nocima kao ja task menadzerima, afterburnerima i slicnim alatkicama? Jeste, ali uzak obruc ljudi
:: Kazes ne vidis razliku u kanteru? Pa ne mozes ni da vidis kad ti je usko grlo monitor, kao i svima ovde. Drugo, cim si ti CS:GO podesio na maksimum kako kazes, znaci da igras tu igru cisto iz zabave, jer je nemoguce da das najbolje rezultate sa tim podesavanjima. Isti primer kao i sa Battlefield-om i tako dalje. To su multi igre koje se igraju na kombinaciji low-med. I eto odlican broj frejmova(100+) sa takvom jednom masinom koju ti imas. Ali dzabe sve to na monitoru od koga ti glava otpada..
:: Sta vrede vrhunski IPS paneli, kvalitetne boje i tako dalje kada je brzina najbitnija. Mislis da neko u ekstremno brzim situacijama treba da gleda kvalitet panela i ugao vidljivosti? Naravno da ne, bitna je brzina i samo brzina. Lako uocljivi ljudi na mapi(low-med detalji), masina koja daje preko 100 frejmova(za CS:GO preko 200), i naravno brzi monitori koji to prenose ocima i mozgu. Mozak dobija tecniji prikaz, samim tim se manje zamara, neuporedivo bolji rezultati i tako dalje i tako blize..
:: AMD FX-8320 4.95 Ghz @ Megahalems re
:: GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0)
:: Kingston HyperX 2x4 gb 180
:: MSI TF3 gtx 660 sl
:: Samsung 120gb EV
:: CM V70
:: Samsung 2233rz 3D 120h
:: :: Cekaj prijatelju opet brkas babe i zabe..
:: :: Niko nije reko da je to nepotrebno samo da nece zaziveti ..
:: :: Picas o monitorima koji kostaju preko 500 eura (ako oces kvalitet ) masina 1200 eura oprema 120 eura (periferije) covece jel ti vidis cifru
:: :: na You tube gledam razne kanale za sad niko ne testira na takvim monitorima (mahom su ameri sa Titan Z i ostalim zverima
:: ::
:: :: Ma juri ti i 500 fps meni dosta 60...
:: :: Ja igram CS GO na 160 FPS full HD i nevidim nikakvu razliku .... detalji su mi svi na max...
:: :: Ocito I5 odradjuje posao jako dobro....
:: :: Poenta je da je PC preskup sport i zasluzno odlazi u penziju..... I5 2500K 3570K 4670k napretci su toliko mizerni a cak ima i hendikepa u novijim serijama....
:: :: masa igara ne koristi kompletni pontecijal procesora nego ladno negde i3 odere i7 :D :D jer nije optimizovana igra za vise jezgara :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 Ok, aj da se malo vratimo na temu 02.09.2014. 15:33 #561616

Kome je neophodan gtx 980 i zbog cega?
Neko odavde planira da ga kupi u prvih mesec/dva nakon izlaska?

Screen Dell 22

Adzem ... 02.09.2014. 15:55 #561626

broj poruka: 3797
http://www.youtube.com/watch?v=KCFZqDC3u3I

Ljudima koji teze ka pravim zajebancijama, a ne fuseraju. Kao sto vidis jedan takav monitor je gladan frejmova, jer sve to moze i da prikaze u odnosu na ostalu buraniju od kojeg se mozak pretvara u kasu...
Plus je ovo full hd rezolucija, zamisli da je jaca rezolucija monitora u pitanju? Moras da shvatis da hardver zaostaje i da izadju duplo jace grafike od titana z, opet ne bi bio ``overkill`` ajde da upotrebim taj glupi evropski termin.

AMD FX-8320 4.95 Ghz @ Megahalems red
GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0)
Kingston HyperX 2x4 gb 1800
MSI TF3 gtx 660 sli
Samsung 120gb EVO
CM V700
Samsung 2233rz 3D 120hz

:: Kome je neophodan gtx 980 i zbog cega
:: Neko odavde planira da ga kupi u prvih mesec/dva nakon izlaska
SkyFire Podigao sam dva prsta. 02.09.2014. 15:57 #561628

Jel mogu ja da kazem?

Evo da pocnem. Pa GTX980 planiram da uzmem zato sto je nova serija. Svake godine se osvezim jednom kartom iz nove serije.
Inace ova karta je interesantna sto je bazirana na Maxwell arhitekturi pa bi trebalo da se pokaze veoma dobro.

Ja sam neko ko uziva u dobrom hardveru. Volim da menjam hardver kao deo `hobija` i da ucim na njemu i sticem iskustvo. Inace ovo stanje se zove entuzijazam ali dosta smo pricali na tu temu, sigurno do sad milion puta. Neko je valjda ukapirao.

Pored svega kao sto svaka nova generacija donese tu je odredjen skok u performansama. Kud lepse nego kad ti frejmovi skoce a ti mozes da setujes sve na Ultra jos da se koristis filterima po zelji i ukusu.

A na posletku neopisiv oseaj je kada doneses kuci `svez` hardver, otvoris kutiju, zagledas malo i onda stavis u kompjuter i krene ispitivanje. Sto bi rekao Djordje Cvarkov FANTAZIJA.

Ja se nadam da sam zadovoljio tvoje pitanje. Mozda nisam bio dovoljno strucan ali ja sam nov u ovim vodama i jos ucim.

Pozdrav.
Adzem Re: Podigao sam dva prsta. 02.09.2014. 16:05 #561632

broj poruka: 3797
Pih, ti bar imas neku kulturu pa dizes dva prsta, a ja sam nekulturna bradata svinja koja odma upada i prekida nirvanu pc berze. ahahahaha

AMD FX-8320 4.95 Ghz @ Megahalems red
GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0)
Kingston HyperX 2x4 gb 1800
MSI TF3 gtx 660 sli
Samsung 120gb EVO
CM V700
Samsung 2233rz 3D 120hz

:: Jel mogu ja da kazem
:: Evo da pocnem. Pa GTX980 planiram da uzmem zato sto je nova serija. Svake godine se osvezim jednom kartom iz nove serije
:: Inace ova karta je interesantna sto je bazirana na Maxwell arhitekturi pa bi trebalo da se pokaze veoma dobro
:: Ja sam neko ko uziva u dobrom hardveru. Volim da menjam hardver kao deo `hobija` i da ucim na njemu i sticem iskustvo. Inace ovo stanje se zove entuzijazam ali dosta smo pricali na tu temu, sigurno do sad milion puta. Neko je valjda ukapirao
:: Pored svega kao sto svaka nova generacija donese tu je odredjen skok u performansama. Kud lepse nego kad ti frejmovi skoce a ti mozes da setujes sve na Ultra jos da se koristis filterima po zelji i ukusu
:: A na posletku neopisiv oseaj je kada doneses kuci `svez` hardver, otvoris kutiju, zagledas malo i onda stavis u kompjuter i krene ispitivanje. Sto bi rekao Djordje Cvarkov FANTAZIJA
:: Ja se nadam da sam zadovoljio tvoje pitanje. Mozda nisam bio dovoljno strucan ali ja sam nov u ovim vodama i jos ucim
:: Pozdrav.
Dexter013 ok 02.09.2014. 16:07 #561634

Jedna osoba reda radi, nema stvarne realne potrebe jer ti stara karta extramno jaka i dalje, jos neko?

Screen Dell 22

SkyFire Reda radi, stara esktremno jaka... 02.09.2014. 16:19 #561642

Sve klise do klisea..

Entuzijazam nije reda radi.. To je u prevodu isto kao da si rekao kupujes da se kurcis a kladim se da to tako i mislis.

Karta tj karte bar u mom slucaju vise nema jer sam ih prodao. A da je dovoljno jaka i to je diskutabilno. SLI stvarno razvaljuje, ali covek mora nekad da zna sta su mu prioriteti tako da cu sad da se zadovoljim samo sa jednom i to ce biti ta GTX980.

Cak i da neko nema potrebe, uvek sam se pitao sta koji moj neko mora da analizira zasto je neko nesto uradio i zbog cega. To je licna stvar zasto neko nesto radi, kupuje a pre svega sam zaradjuje, nije novac nasao na ulici niti mu je neko poklonio.

Stara Srpska osobina, sta komsija radi, a sta se desava u njegovoj kuci to je najmanje bitno.
Kad bi ljudi vodili svoje brige i racuna o sebi ova zemlja bi mnogo bolje funckionisala i bila zdravija.

E sad ne znam zasto sam sve ovo rekao, ali ne skodi, cim ne skodi znaci da koristi. (Milan Gutovic)

GTX980 Superior Technology

Dexter013 @Sky 02.09.2014. 16:33 #561646

Ma naravno, tvoj novac tvoj izbor, ti sam znas da li ima potrebe ili ne,
nigde ja nisam spomenuo kurcenje ili entuzijazam, ili moze mi se.

Ja sam samo pitao ko ce da je kupi ili planira (tema je o karti)
za sad si se samo ti javio, ostali?

Ja licno ne planiram da menjam 670/280x jos duze vremena, osim ako igre odjednom ne postanu extremno zahtevne, a cisto sumnjam, kod mene ne mora sve na ultra,
moze kombinacija ultra/very high sa malo filtera i opet eto stabilnih 55/60 fps-a.

Screen Dell 22

vladats @SkyFire 02.09.2014. 16:37 #561647

Bez uvrede.Ti si zaljubljenik u hardver.Voleti igrice i voleti hardver su 2 razlicite kategorije.
A sto se tice mojih postova na berzi tesko da moj privatni zivot moze uticati na njih.Vise zrelost i starenje.

P.S.

Ti si bese nekada isto imao AMD koliko se secam ? Toliko o Van Gogu i Suncokretima.Mada za mene su to samo masine.Masinama nikada tepao nisam i davao ljudske osobine.Arcis, bacas,kupujes,arcis,bacas...
dali je zelena.plava,crvena ko ga hebe vazno je da se igra.E vec kad smo kod igre ona mora imati pricu i dusu da me zadovolji.Igrice su moj hobi od malih nogu i arkadnih aparata ali sam ih uvek gledao kao zabavu,da su me jednog momenta opteretilie van zabave prekinuo bih da igram.Kada bih morao sa levim okom da gledam u fps a sa desnim u rosu sa lista ili teksturu cigle smatrao bih da sam uzaludno sa njima protracio vreme.

Pozz.

imarkovic Re: @SkyFire 02.09.2014. 17:07 #561649

broj poruka: 19074
Moram da pokrijem ceo ovaj post, svaka ti cast na realnoscu. Valja se covek podsetiti na neke normalne stvari kada krene da fantazira i prizemljiti se.. (pricam u svoje ime :)

:: Bez uvrede.Ti si zaljubljenik u hardver.Voleti igrice i voleti hardver su 2 razlicite kategorije
:: A sto se tice mojih postova na berzi tesko da moj privatni zivot moze uticati na njih.Vise zrelost i starenje
:: P.S
:: Ti si bese nekada isto imao AMD koliko se secam ? Toliko o Van Gogu i Suncokretima.Mada za mene su to samo masine.Masinama nikada tepao nisam i davao ljudske osobine.Arcis, bacas,kupujes,arcis,bacas..
:: dali je zelena.plava,crvena ko ga hebe vazno je da se igra.E vec kad smo kod igre ona mora imati pricu i dusu da me zadovolji.Igrice su moj hobi od malih nogu i arkadnih aparata ali sam ih uvek gledao kao zabavu,da su me jednog momenta opteretilie van zabave prekinuo bih da igram.Kada bih morao sa levim okom da gledam u fps a sa desnim u rosu sa lista ili teksturu cigle smatrao bih da sam uzaludno sa njima protracio vreme
:: Pozz
Matrix87 Pitanje 02.09.2014. 20:35 #561665

broj poruka: 102
Je `l se zna koja ce biti okvirna cena GTX980 i da li ce izlaziti Ti verzija i koliko je ona brza od 780Ti!

I jos jedno pitanje da li Nvidia SLI zahteva vodeno hladjenje, ako je kvalitetno i veliko kuciste sa dobrim kulerima..

SkyFire Re: @SkyFire 02.09.2014. 20:35 #561666

Bas fino sto me poznajes licno. Deklarisao si me kao hardverasa ali nisam kao gamer. Moram ti reci da nisi u pravu. Igrice zaista volim i ranije sam bio takodje jedan od onih koji je jednostavno birao suvi kvalitet ali kako se vremenom suzavao taj krug ja sam dao prostora zabavi i nisam trazio dlaku u jajetu jer tako skoro da ne bih imao sta da igram.

Godine i nazovimo zrelost imaju udela sa nacinom razmisljanja i nekim dozivljajem ali i to je relativno. Ako neko zeli da bude pozitivan i da odrzi taj detinji duh takav ce uvek biti i uvek ce naci nacin da ga nesto ispuni konkretno taj gaming.

Da ja sam svasta nesto u zivotu imao, razlicite platforme, razlicite graficke karte ali ovde nije rec o tome ko je sta imao vec o cvrstim stavovima. Ono sto sam ja imao samo potvrdjuje moj status i nivo entuzijazma ali ja nikad nisam napisao na forumu niti u privatnom zivotu da sam se izjasnio drugacije od onog sto sam godinama zastupao. Za mene kao ultimativna platforma postoji samo Intel i nVidia. Alternativa ne postoji kada je rec o onom sto smatram najboljim. U tome se ja i meni slicni razlikujemo. Ja svoju rec, stav nisam nikad pogazio niti cu jer nemam potrebe.

@imarkovic

Sa cim se konkretno slazes posto se ovaj Vladin post odnosio na mene a poprilicno me diskredituje.

:: Bez uvrede.Ti si zaljubljenik u hardver.Voleti igrice i voleti hardver su 2 razlicite kategorije
:: A sto se tice mojih postova na berzi tesko da moj privatni zivot moze uticati na njih.Vise zrelost i starenje
:: P.S
:: Ti si bese nekada isto imao AMD koliko se secam ? Toliko o Van Gogu i Suncokretima.Mada za mene su to samo masine.Masinama nikada tepao nisam i davao ljudske osobine.Arcis, bacas,kupujes,arcis,bacas..
:: dali je zelena.plava,crvena ko ga hebe vazno je da se igra.E vec kad smo kod igre ona mora imati pricu i dusu da me zadovolji.Igrice su moj hobi od malih nogu i arkadnih aparata ali sam ih uvek gledao kao zabavu,da su me jednog momenta opteretilie van zabave prekinuo bih da igram.Kada bih morao sa levim okom da gledam u fps a sa desnim u rosu sa lista ili teksturu cigle smatrao bih da sam uzaludno sa njima protracio vreme
:: Pozz
vladats @SkyFire 02.09.2014. 20:59 #561669

Nemoj tako.Odmah napad na licnost.Nisi valjda toliko sujetan.Rekao sam samo da pravog gejmera boli uvo na cemu igra ako je igra dobra.

SkyFire @vladats 02.09.2014. 21:10 #561672

Ja samo obrazlazem ono sto si ti napisao. Gamer jesam a i hardver me zanima. Sve to stoji ali se nikad nisam izjasnjavao na forumu drugacije od onog sto zastupam. Pravi gamer je sirok pojam.

Covek mora biti opredeljen necemu i to je prirodna stvar kao sto je priorodna stvar napraviti kompromis ali se uvek zna gde je cije mesto tj sta je najbolje.

Napredniji gameri i te kako dobro poznaju hardver i prave platforme koje daju najbolje rezultate, vecinom ih i nije briga koliko sta kosta. Nema tu mnogo razlike izmedju entuzijaste i gamera jer su pojmovi u simbiozi.

To da gamer ne poznaje hardversku scenu i da ga briga sta se ispod haube nalazi i nije tacno. Hardver se i prodaje za gaming a pre svega ga moras poznavati da bi ga koristio, znas sta da ocekujes.
imarkovic Re: @SkyFire 02.09.2014. 21:18 #561673

broj poruka: 19074
samo sa ovim, nema veze sa tobom:

Masinama nikada tepao nisam i davao ljudske osobine.Arcis, bacas,kupujes,arcis,bacas...
dali je zelena.plava,crvena ko ga hebe vazno je da se igra.E vec kad smo kod igre ona mora imati pricu i dusu da me zadovolji.Igrice su moj hobi od malih nogu i arkadnih aparata ali sam ih uvek gledao kao zabavu,da su me jednog momenta opteretilie van zabave prekinuo bih da igram.Kada bih morao sa levim okom da gledam u fps a sa desnim u rosu sa lista ili teksturu cigle smatrao bih da sam uzaludno sa njima protracio vreme.

Podseti me na male noge dok sam dohvatao rucku na automatu

:: @imarkovi
:: Sa cim se konkretno slazes posto se ovaj Vladin post odnosio na mene a poprilicno me diskredituje
:: :: Bez uvrede.Ti si zaljubljenik u hardver.Voleti igrice i voleti hardver su 2 razlicite kategorije
:: :: A sto se tice mojih postova na berzi tesko da moj privatni zivot moze uticati na njih.Vise zrelost i starenje
:: :: P.S
:: :: Ti si bese nekada isto imao AMD koliko se secam ? Toliko o Van Gogu i Suncokretima.Mada za mene su to samo masine.Masinama nikada tepao nisam i davao ljudske osobine.Arcis, bacas,kupujes,arcis,bacas..
:: :: dali je zelena.plava,crvena ko ga hebe vazno je da se igra.E vec kad smo kod igre ona mora imati pricu i dusu da me zadovolji.Igrice su moj hobi od malih nogu i arkadnih aparata ali sam ih uvek gledao kao zabavu,da su me jednog momenta opteretilie van zabave prekinuo bih da igram.Kada bih morao sa levim okom da gledam u fps a sa desnim u rosu sa lista ili teksturu cigle smatrao bih da sam uzaludno sa njima protracio vreme
:: :: Pozz
zerocool55 re 02.09.2014. 23:10 #561690

broj poruka: 1131
Sto se Igrica tice i rata sta uzeti PC ili konzolu :)

U celoj Srbiji na oko 97% konzola se igraju Igrice original u multiplejeru koje nisu placene jer je konzola cipovana...

Da tako nesto smisle za PC mogu se kladiti za par meseci da bi prodaja PC-a skocila preko 100 % a oni koji su se dvoumili da uzmu konzole bi se okrenuli PC-iju...

Dexter013 @zerocool55 03.09.2014. 13:55 #561751

Na konzolama se igraju uglavnom samo 5-6 igara,
pes, fifa, nba, mortal, god of war...

Ko god da ima konzolu, te igre poseduje,
kad god prodjem trznim centrom Uscem pored te kao konzla igraonice
samo se sportovi vrte, a koga zabole za online kad svi igraju u dvoje uzivo.

Screen Dell 22

Matrix87 GTX980 04.09.2014. 14:44 #561878

broj poruka: 102
http://www.redgamingtech.com/nvidias-gtx-980-maxwell-slower-gtx-780-ti-8gb-model-coming-later/

Kazu bice sporija od 780ti

STRANA 5 OD 8  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647680.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs