onaj koji ima najmanji ping njega postavljas za primarni poredjas po hijerarhiji
i ostale stavljas kao failover opciju u pools.txt ukoliko koristis clay miner
vecina ali vecina 90 posto ljudi se takmici ko ce da nadruka veci hashrate u mineru zalosno je to sto veliki broj ljudi nema pojma niti zeli da se potrudi da prouci nacin na koji funkcionise cela prica
drago mi je da je neko postavio pitanje ovog tipa
malo je kompleksna stvar za objasniti nisam dobar predavac
ali da se vratim na ono bitno 31mh u mineru zna da daje ucinak 580 8g npr gori nego r9 380
ti samo prividno kopas brzinom 31mh i time se kurcis u sustini ako kartica baca invalid sherove i sama karta pravi milione mem errora nema tu leba ...onda dodje do situacije da krenes da pljujes po poolu koji te shatro krade :)
broj sherova ali ISPRAVNIH je bitan vise nego brzina u mh
kako podesavas kartu vezano za eth
skines hw info ides na hide 900 i kusur parametara i senzora ostavljas samo voltazu taktove i mem errors volt i clock da vidis dali ti tool zaista skida klokove i voltazu samim tim smanjuje i potrosnju
mem error jako bitna stavka
pratis dizes memoriju dok ne pocne da baca errore dizes po 10mh mem clock posle svakog menjanja memorije restartujes rig tu dolazi do izrazaja prednost ssd u odnosu na hdd kad pocne da baca errore ako je nesto malo tipa 1000kom dnevno moze i tako da gura ali ono praktikuj da ih skroz uklonis
znaci cim uocis errore spustas za 10mh i pratis
nekad errori krenu kad se digne temp karte ne mislim na temp chipa vec mem dela
tako da posle pronalaska stabilnosti ostavis nekih pola sata da vidis dal nece da se pojave
ako krenu sa porastom temp spustaj po 10 nize dok se ne izgube ako karta pocne da baca milione erora stotine hiljada brate ne kopas sa 580 kopas sa r9 380
postoji dosta stvari koje su malo kompleksne pored diffa samog coina postoji i diff kopanja koji moze da bude fiksni ili vardifff kao i stelujuci kod nekih poolova
ni sam neznam kako da objasnim neke stvari ali nadam se da sam pomogao da izadjes na pravi put takodje testiraj poolove postoji velika razlika udaljeni serveri veci ping menjaj pool nadji neki koji ima blize servere bolji ces ucinak imati
They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am...
Lepo si to objasnio. To sam vec skapirao ali sta se desava kada je ZEC u pitanju. Tu je kompleksnija situacija, uposlen je i GPU i memorija? Sta mislis o tome?
Intel 8700K@5.2 Ghz/Asus Maximus X Hero/G.SKill 3866Mhz 16GB/Asus GTX 1080 Ti OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2
iskreno zec nikad nisam kopao sa rx kopao ga sa 390x 280x nema potrebe raditi test memorije kod njega jer nema efekta za tolikim klokovima kod njega
jako je jeben algo sky nijedna karta se ne ponasa isto mora da se nadje sweet spot izmedju mem i gpu kloka da se ubode lepo
desava se da bez razloga 280x kopa ko luda na 1500mh a na 1250 puca ko luda
kod fly poola on jedini koliko znam dozvoljava da stelas vardiff konkretno treba podesiti da karta baca share na 10sek tu je najbolji ucinak testirao sam danima kako bese ne secam se tacno vrednosti ali umesto pasworda se stavlja 12000 npr i onda kopas na vardifu 12000 ako imas 6 karti sacekas 5 min vidis u statistici kolko je shera baceno za tih 300sek 300sek podeljeno na broj sherova dobijes na kolko je sekundi izaso jedan share
kad nastelas to je full ko podmazano
davno sam sisho sa zeca tako da pocinjem da zaboravljam polako
za zec je fina stvar fly pool
dozvoljava da oni koji znaju to da rade iscede suvu drenovinu iz karti a da bude potpuno stabilno
takodje treba naci balans izmedju intenziteta i klokova
jako je jebeno dobiti pravu kombinaciju
ali takav sam da ne stajem i po 72sata dok ne nadjem sweet spot podesim kako treba da sljaka primera radi 390x 415mh izvuceno sa nitro 390x 1055/1500 -100 voltaza do kraja slajda
280x 325 izvuceno na 1070/1600 1080 ili 1100mv ne secam se kako bese tacno They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am...
:: Lepo si to objasnio. To sam vec skapirao ali sta se desava kada je ZEC u pitanju. Tu je kompleksnija situacija, uposlen je i GPU i memorija? Sta mislis o tome :: :: Intel 8700K@5.2 Ghz/Asus Maximus X Hero/G.SKill 3866Mhz 16GB/Asus GTX 1080 Ti OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2 :: ::
390x rezultati neki od starijih zec minera neznam koji
na pocetku je 390x kopala 30setak sola sa prvim minerom 280x nekih 20setak 470 480 tice 10-15 posle je clay poceo sa minerima ruke mu se pozlatile pogledaj screen pa mi kazi dal verujes da 390x moze da trosi 110w :) trazim stabilnost uporedjujem odnos brzina vs potrosnja i onda odlucim gde sam
jos jedan dokaz za sve one koji tvrde da je poso leba bez motike da nije bas tako kao sto misle
They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am...
ajd mos misliti, naradio si se bas sto si malo istestirao grafike i onda ih pustio da rade 24/7 :D. Evo sve mi suza krenula kako si se namucio od rada.
6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | Evga SuperNOVA 850w G2 | LG 227-BN IPS
nek bude ovo zadnji odgovor vama trolovima ovo je delic testa na nekom papiru izracunaj mi kolko kombinacija postoji u opsegu 900-1080 za gpu pa od 1000-1500 za mem clock u opsezima po deset na nekim algoima i jedan mh jebeni odlucuje i sve to istestiraj u kombinaciji sa naponima na kojima ce biti stabilno smanjis potrosnju zagrevanje samim tim sacuvas kartu sto vise a da u isto vreme fan ne vrti na velikim brojem obrtaja kako bi ga sto vise ustedeo stabilno je ako radi duzi vremenski period a ne pet i deset min i pola sata pronadji intenzitet procitaj nadji prave komande za bat fajl i izracunaj vardiff na kome ce se naci najbolju ucinak u komunikaciji sa poolom ... testiraj drajvere na kojima se karta najbolje ponasa itd e sta sledi posle druga karta druga podesavanja sve ispocetka treca cetvrta peta uz to svaka karta iako ista kao i ona do nje ista mem isti model ova vodi svoju politiku ona druga svoju da ne pominjem gremline koji stalno iskacu
Da, to je bas tako jednostavno da moze da stane u jednu recenicu. Necu da branim ovu bitangu :D sa 80 karti u steku ali stvarno pokazi makar elementarno postovanje prema coveku koji se zaista trudi da nesto stekne od tih usranih kartica dok gomila ljudi a medju njima ima i clanova ovog foruma dobija na gotovo sve u zivotu bez da mrdne patlidzanom i cherry paradajzima. Ovaj covek ma koliko bio sav na svoju ruku ima u malom prstu nesto sto bismo ti i ja izucavali i testirali mesecima. Nije fora da odes u neku debilanu od firme da ti sastave rig i nasrafe ram i pustis to da drnda 24/7, fora je da radis ovo sto radi on, da non stop inoviras i stices nova znanja, njemu je druze to zivot a tebi je koji gledas sa strane stelovanje voltaza i klokova. Svaki zanat je krvav brale, jedan vodoinstalater te zakolje sa 100+ evra dok ti drugi isto to odradi za 40. Tu se ucis da cenis ljude koji znaju zanat. I da ih postujes sto te nisu odrali a opet su ti odradili posao!
:: ajd mos misliti, naradio si se bas sto si malo istestirao grafike i onda ih pustio da rade 24/7 :D. Evo sve mi suza krenula kako si se namucio od rada :: :: :: :: :: 6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | Evga SuperNOVA 850w G2 | LG 227-BN IPS :: ::
Aj malo pomoci oko mininga. Igrao sam se malo sa svim i svacim, pa sam na kraju odlucio Claymore i MyEtherWallet.
Posto je 1060 6GB u pitanju, jeste ovo mi je samo cisto da vidim kako ide, a vremenom, ako se nesto po jednom pitanju desi, napraviti makinu za kopanje. Samo me zanima cisto sta i kako ide sa Claymore (ETH only). I naravno upit za nesto buduce za koji mesec......nadam se.
Po ovom nekom setovanju, 1060 kopa negde oko 19.6-19.7 MH/s sto kapiram da je OK. Karta je inace malkice OC. Da li je to OK?
Elem, za ubuduce, ako se ostvari to sto treba, planiram rig sa 4x Vega 64. E sad koliko je isplativo sa time i sta predlazes ako ne. Ali, da bude neka fina dobra kinta na mesecnom nivou. Jer sve sto gledam, sve neke kalkulacije negde prikaze zaradu (cistu) od oko 380 $(eth mining profitability), negde kaze oko 420$ (what to mine).
I sta bi u stvari preporucio od GPU za kopanje, a da je novijeg tipa?
nemogu ti pomoci oko nw noob totalni sam niti zelim da sve ucim i proucavam od pocetka nije to dobar rezultat u odnosu na cenu karte cak sta vise jadan ...meni r9 380 krsine bacaju 23.5-6mh brate uporedi im cenu ....za nw je bolja zarada na equihash algortmu jer tu dominiraju zec zen bitcoin gold bese valjda equihash itd
pre desetak dana sam imao info za neki gobyte da je 1060 bacala 3-4usd dnevno
nemam nw nisam testirao nisam ispitivao takodje nw je dominantna i na lbc
oko minera podesavanja i ostalog zaista morao bi da se vratim u prvi razred osnovne i da krecem sve ispocetka
imas bolje minere od claya za nw eth kako se zovu nemam pojma istrazi malo ali eth za 1060 je pogresna kombinacija
vega trenutno papreno skupa kao i sve uostalom ja bi sacekao da sam na tvom mestu takodje jos nije optimizovana skroz
Koliko ja vidim ljudi sa NV kopaju druge coine: https://whattomine.com/ tamo ces naci profitabilan koin za kopanje samo oznaci gore svoju karticu i izbacice ti rezultate koje ona daje u uslovima koje vidis kad nanisanis misem na karticu. Vega je dobra za cryptonight jer ide do 1850h/s sto je extra ali zato je nigde ni nema na prodaju. Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
:: @pmfrule :: :: Aj malo pomoci oko mininga. Igrao sam se malo sa svim i svacim, pa sam na kraju odlucio Claymore i MyEtherWallet :: :: Posto je 1060 6GB u pitanju, jeste ovo mi je samo cisto da vidim kako ide, a vremenom, ako se nesto po jednom pitanju desi, napraviti makinu za kopanje. Samo me zanima cisto sta i kako ide sa Claymore (ETH only). I naravno upit za nesto buduce za koji mesec......nadam se :: :: Po ovom nekom setovanju, 1060 kopa negde oko 19.6-19.7 MH/s sto kapiram da je OK. Karta je inace malkice OC. Da li je to OK :: :: Elem, za ubuduce, ako se ostvari to sto treba, planiram rig sa 4x Vega 64. E sad koliko je isplativo sa time i sta predlazes ako ne. Ali, da bude neka fina dobra kinta na mesecnom nivou. Jer sve sto gledam, sve neke kalkulacije negde prikaze zaradu (cistu) od oko 380 $(eth mining profitability), negde kaze oko 420$ (what to mine) :: :: I sta bi u stvari preporucio od GPU za kopanje, a da je novijeg tipa ::
Nemojte odma da opalite paljbu po meni i da me osudjujete :).Posto ovo sto cu pitati,pitam kao neko ko pojma nema sta i kako funkcionise sa coin-ima?Malo sam citao do duse,ali bi mi trebao neciji savet za upustanje u sve to.Konkretno me zanima to da ja krenem da kopam i to sa GLE ludaka dve ili tri 270X!Sta me konkretno zanima i sta sam ja planirao,pa nek mi neko ko se razume objasni da li je to ok?Ne zanima me sto je to gubljenje vremena ili bzvezan trud a evo i zasto.... Planiram da,posto imam neke komponente G1610,2GB rama,neko 600w napajanje,i jednu 270X grafu,a ostatak bi trebao da dokupim.Ja sam mislio da sklopim kompic sa nekom CF maticnom i 2 270x grafe,to sve podesim namestim uz neciju pomoc i da taj komp bleji u jednoj sobi! Ljudi ne planiram da se obogatim(sto je nemoguce u mom slucaju),vec da sa tako nekim kompom iskopam eto tek toliko da ima da mi plati racune ili neki dinar vise? Kakva je realna situacija sa svim time?Znam da je bolje da se ne bakcem,ali koliko bi to moglo da iskopa mesecno nekog coina pogodnog za ovakav sklop :)?
Ovo je stvarno za ludnicu... ljudi prodaju rx580 za 580 evra... da li je to do naziva grafe? Niko vise nemoze nista da kupi za neku normalnu cifru osim ako je low end grafa.
Re: AaAa neces se bas najesti leba od 270x. Nekazem nemoj da probas jer bar za sada jos uvek vise zarade nego sto potrose ali cisto da znas da nedaju puno. Naravno nikad se nezna, mozda bas taj koin sto budes kopao posle mesec dva kad ga malo nakupis skoci pa se lepo obradujes, ali naravno uvek moze biti i obrnuto. CF ti neznaci bas puno jer ti je bitno samo to da imas gde da ostale utaknes bilo u PCI expres x16 bilo u x1... skroz ti isto.... Meni sve ovo deluje ko ona prica Tamni vilajet Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Probah prvo dolare , poslao sam 42 dolara ali na racunu se pojavilo 30.80E . Rekoh mozda konvertuje banka u E pa rekoh posaljem E, poslao sam 36E dobio 32e. Stim sto ne znam zasto racun u T banci mi zaduze sa istim iznosom koji i dobijem. Tako da uvek imam dve stavke po transakciji priliv i odliv u istom iznosu.
:: Probah prvo dolare , poslao sam 42 dolara ali na racunu se pojavilo 30.80E . Rekoh mozda konvertuje banka u E pa rekoh posaljem E, poslao sam 36E dobio 32e. Stim sto ne znam zasto racun u T banci mi zaduze sa istim iznosom koji i dobijem. Tako da uvek imam dve stavke po transakciji priliv i odliv u istom iznosu :: :: ::
Izgleda da sam ja napravio omanju gresku procitao sam 3.5% plus 0.25%...umesto 3.5E.. Znaci prebacivati vise odjednom :D Hvala veliko na ispravci moje gluposti. Et kostala je skola 400 din :D
je prebacivati ispod 100e vise puta napisah premotaj nazad postove 100 posto sam siguran da jesam
1.2posto plus 3.5eur (1.2posto plus 3.8dolara) je provizija za povlacenje
na 100e povlacenje provizija ti je 4.7 posto 1.2posto 1.2e plus fiksnih 3.5e
i na 100e izadje provizija manja nego kod dilera 4.7e =4.7 posto
sto vise povlacis to ti provizija manja
sta si u sustini uradio kolki ti fee ispade na kraju
4usd na 36 usd je vise od 10 posto provizije ne radi to vise nikad druze za manje cifre bolje da koristis dilera ili ecd sve vece cifre od 100e isplativiji ti je cex telenor sistem
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.