Jel filozofiranje da je GTX SP216 daleko skuplji osd 4870 ? Jel opravdava to cenu ? 60e min i to GA modeli. 5500+ dinara !!!!! Jel filozofiranje da se GTX280 mnogo više greje od 4850 X2 ? ŠTa to GTX280 može što 4850 X2 ne može za 10.000 manje. 10 hiljada čoveče !!!!!!!
U stvari ja gubim vreme objašnjavajući se sa tobom. Nemam ja vremena na bacanje. Soliš mi tu pamet za 2 fps gore - dole a 10.000 razlika, pa nisam blesav da bacam pare, zarad: E MOJA JE BRŽA. Idi se probudi malo.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Tacno al zar ti nisi procenio dozu sarkazma i bacanje zara u toj recenici kao sto si se i sam upecao?! Sto se tice 3D Marka prvi si poklonik da se 3D Mark ne igra i nije merilo snage vec su igre. A sad da si se druzio sa mnom mozda bi i naucio zasto je ATI i u kom segmentu u 3D Markovima brzi i sta je tacno presudno u kom marku za broj poena.To sam siguran da nemas pojma jer ja to radim vec dugi niz godina i znam tacno kako sta funkcionise tako da ta tvoja prica ne pije vodicu 3xxx i 4xxx u cemu?Kad?Gde?U kom filmu? Da sam ikad gledao isplatljivost siguran sam da bi uvek uzimao i ATI i AMD.Posto sam gledao samo vrhunske performanse drugo mi nista nije bilo ponudjeno.Mene licno ne zanima koliko sta kosta sve dok je u granicama da moze da se priusti! Ja sam bio savrseno jasan i nisam filozofirao i trazio izgovore. Izbacili smo tabelu sa segmentom performasni i sta smo dobili ono sto je realno!Ako je za tebe realno da se zanemare brzina gledajuci na cenuu proizvoda onda stvarno nemamo sta da pricamo na ovu temu!
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Tvoje reči :: `Ja ne znam sto se vi svadjate kad je 8800 GTS G92 stvarno brzi od 4850. :: :: Sa tobom ne može normalno da se razgovara. O kojoj ti istini govoriš ja pojma nemam :: Na bržoj mašini si imao 5 fps veće rezultate od mene (GTX280 / 4850 X2) :: Da sam imao tvoj CPU, ubio bi te ko zvečku :: :: To što ja imam odgovor koji ti zoveš filozofiranje je razlog jer ih ne razumeš :: Ti samo nastavi da kupuješ brže po svaku cenu. :: :: ATI je upropastio nVidiu sa HD3xxx i 4xxx serijom. To znači kad je brže - prihvatjliva cena, i kad je sproji, malo, ali znatno jeftiniji. Iz očaja tu štancuju gluposti kao GTX++ na kvadrat turbo :: :: Ako ti pasus gore nije jasan i misliš da i dalje filozofiram, onda nemamo više šta na ovu temu da razgovaramo :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst.
3DMarkovi su sranje najobičnije. Vrtim ja sine to od 99 MAX verzije, ne brini se ti ništa. Čisto letimične provere stabilnosti radi. A ti ako ih koristiš za neko poređenje, ubio se odma. Kako si ti ogorčen, to je strašno.
Ne zanima te koliko šta košta ?!?! E prženico jedna, kakve vrhunske performanse, u igrama, hoće li to neke pare da ti zaradi ? Koliko ti godina imaš čoveče ?!?!?! Pa ja ne bi pogledao 4850 X2 da nema 4 x DVI i da nisam slučajno u datom trenutko mogao da izdvojim 24.000 za nju. Neću pare da dam za grafičku 2 godine bar, a ti tu urlaš od sreće na GTX281, 282, 293,75. Rekao si sve što me zanima....vrhunske performanse....vrhunsko je to bacanje para prijatelju.
Over and out. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Tacno al zar ti nisi procenio dozu sarkazma i bacanje zara u toj recenici kao sto si se i sam upecao?! :: Sto se tice 3D Marka prvi si poklonik da se 3D Mark ne igra i nije merilo snage vec su igre :: A sad da si se druzio sa mnom mozda bi i naucio zasto je ATI i u kom segmentu u 3D Markovima brzi i sta je tacno presudno u kom marku za broj poena.To sam siguran da nemas pojma jer ja to radim vec dugi niz godina i znam tacno kako sta funkcionise tako da ta tvoja prica ne pije vodicu :: 3xxx i 4xxx u cemu?Kad?Gde?U kom filmu :: Da sam ikad gledao isplatljivost siguran sam da bi uvek uzimao i ATI i AMD.Posto sam gledao samo vrhunske performanse drugo mi nista nije bilo ponudjeno.Mene licno ne zanima koliko sta kosta sve dok je u granicama da moze da se priusti :: Ja sam bio savrseno jasan i nisam filozofirao i trazio izgovore :: Izbacili smo tabelu sa segmentom performasni i sta smo dobili ono sto je realno!Ako je za tebe realno da se zanemare brzina gledajuci na cenuu proizvoda onda stvarno nemamo sta da pricamo na ovu temu :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Tvoje reči :: :: `Ja ne znam sto se vi svadjate kad je 8800 GTS G92 stvarno brzi od 4850. :: :: :: :: Sa tobom ne može normalno da se razgovara. O kojoj ti istini govoriš ja pojma nemam :: :: Na bržoj mašini si imao 5 fps veće rezultate od mene (GTX280 / 4850 X2) :: :: Da sam imao tvoj CPU, ubio bi te ko zvečku :: :: :: :: To što ja imam odgovor koji ti zoveš filozofiranje je razlog jer ih ne razumeš :: :: Ti samo nastavi da kupuješ brže po svaku cenu. :: :: :: :: ATI je upropastio nVidiu sa HD3xxx i 4xxx serijom. To znači kad je brže - prihvatjliva cena, i kad je sproji, malo, ali znatno jeftiniji. Iz očaja tu štancuju gluposti kao GTX++ na kvadrat turbo :: :: :: :: Ako ti pasus gore nije jasan i misliš da i dalje filozofiram, onda nemamo više šta na ovu temu da razgovaramo :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
ATI 4850X2 je bolji u: Call of Duty: World at War Crysis Warhead Far Cry 2 S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Devil May Cry 4 Fallout 3 Mass Effect Race Driver: GRID X³: Terran Conflict Red Alert 3 World in Conflict Futuremark 3DMark06
Nvidia GTX280 je bolja u: Dead Space
Kartice su izjednacene ili frejmovi variraju u zavisnosti od rezolucije: Enemy Territory: Quake Wars Grand Theft Auto IV Spore
The fight between the two heavyweights – the Sapphire HD 4850 X2 and Leadtek WinFast GTX 280 – is over and it’s time to name the overall winner. Alas, the Leadtek left the ring without much glory. Having a comparable retail price, it is inferior to the Sapphire card in nearly each of our tests. The specifications of these cards coincide with those of the reference Radeon HD 4850 X2 and GeForce GTX 280, so we can acknowledge yet another defeat of Nvidia. Kraj citata.
Da samo znas koliko si me zasmejao sto si toliko izleteo iz takta Tvoj problem je sto ne prihvatas tudje razmisljanje i aspekt gledista i sto uvek volis da tvoja bude poslednja i da si u pravu.Sad si se toliko primio da ja nemam reci koja si przenica. Sto je najgore prvi post sam i zapoceo iz dosade cekajuci da neko naleti i upeca se kad ono manje ni vise bax Ostalo je vec rezultiralo cistu polemiku ali ja ne znam zasto si se ti toliko primio i zasto se nerviras?Pa ne mozes covece da budes u pravu svaki put.Opusti se,chill out man! Koliko si puk`o nebi me cudilo da si jos oceo da me vredjas,malo ti fali ali si se nekako suzdrzao.Bre nesto si tanak sa zivcima,ne valja ti to,mlad si covek.Pusti ti i zelene i crvene i sarene!Znas sta se ceni>?Samo dve boje,crna i plava a moze i po koja ridja da dodje u obzir Malo se isprazni,previse si napregnut!
:: :: 3DMarkovi su sranje najobičnije. Vrtim ja sine to od 99 MAX verzije, ne brini se ti ništa. Čisto letimične provere stabilnosti radi. A ti ako ih koristiš za neko poređenje, ubio se odma. Kako si ti ogorčen, to je strašno :: :: Ne zanima te koliko šta košta ?!?! E prženico jedna, kakve vrhunske performanse, u igrama, hoće li to neke pare da ti zaradi ? Koliko ti godina imaš čoveče ?!?!? :: Pa ja ne bi pogledao 4850 X2 da nema 4 x DVI i da nisam slučajno u datom trenutko mogao da izdvojim 24.000 za nju. Neću pare da dam za grafičku 2 godine bar, a ti tu urlaš od sreće na GTX281, 282, 293,75. Rekao si sve što me zanima....vrhunske performanse....vrhunsko je to bacanje para prijatelju :: :: Over and out :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Tacno al zar ti nisi procenio dozu sarkazma i bacanje zara u toj recenici kao sto si se i sam upecao?! :: :: Sto se tice 3D Marka prvi si poklonik da se 3D Mark ne igra i nije merilo snage vec su igre :: :: A sad da si se druzio sa mnom mozda bi i naucio zasto je ATI i u kom segmentu u 3D Markovima brzi i sta je tacno presudno u kom marku za broj poena.To sam siguran da nemas pojma jer ja to radim vec dugi niz godina i znam tacno kako sta funkcionise tako da ta tvoja prica ne pije vodicu :: :: 3xxx i 4xxx u cemu?Kad?Gde?U kom filmu :: :: Da sam ikad gledao isplatljivost siguran sam da bi uvek uzimao i ATI i AMD.Posto sam gledao samo vrhunske performanse drugo mi nista nije bilo ponudjeno.Mene licno ne zanima koliko sta kosta sve dok je u granicama da moze da se priusti :: :: Ja sam bio savrseno jasan i nisam filozofirao i trazio izgovore :: :: Izbacili smo tabelu sa segmentom performasni i sta smo dobili ono sto je realno!Ako je za tebe realno da se zanemare brzina gledajuci na cenuu proizvoda onda stvarno nemamo sta da pricamo na ovu temu :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tvoje reči :: :: :: `Ja ne znam sto se vi svadjate kad je 8800 GTS G92 stvarno brzi od 4850. :: :: :: :: :: :: Sa tobom ne može normalno da se razgovara. O kojoj ti istini govoriš ja pojma nemam :: :: :: Na bržoj mašini si imao 5 fps veće rezultate od mene (GTX280 / 4850 X2) :: :: :: Da sam imao tvoj CPU, ubio bi te ko zvečku :: :: :: :: :: :: To što ja imam odgovor koji ti zoveš filozofiranje je razlog jer ih ne razumeš :: :: :: Ti samo nastavi da kupuješ brže po svaku cenu. :: :: :: :: :: :: ATI je upropastio nVidiu sa HD3xxx i 4xxx serijom. To znači kad je brže - prihvatjliva cena, i kad je sproji, malo, ali znatno jeftiniji. Iz očaja tu štancuju gluposti kao GTX++ na kvadrat turbo :: :: :: :: :: :: Ako ti pasus gore nije jasan i misliš da i dalje filozofiram, onda nemamo više šta na ovu temu da razgovaramo :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: Ma čekaj samo sa SF pokaže njegove testove. 90% interneta, sve go ludak. samo su njegovi testovi referentni. I ako ima još jedna / igra test u kojoj je GTX280 bolji, 10.000+ .......zbog 1.5 fps, ni pod razno, da imam 50.000 u džepu na bacanje. :: :: Sistem vrednosti nam je sasvim drugačiji :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. ::
ama ljudi manite se prepirki vise...... vidim da je ova tema najaktuelnija ova 2 dana,e bas zbog vas paljevina... decko je uzeo ati i zadovoljan je i dosta vise istresanja.. jebale vas graficke...
:: :: Tvoje reči :: `Ja ne znam sto se vi svadjate kad je 8800 GTS G92 stvarno brzi od 4850. :: :: Sa tobom ne može normalno da se razgovara. O kojoj ti istini govoriš ja pojma nemam :: Na bržoj mašini si imao 5 fps veće rezultate od mene (GTX280 / 4850 X2) :: Da sam imao tvoj CPU, ubio bi te ko zvečku :: :: To što ja imam odgovor koji ti zoveš filozofiranje je razlog jer ih ne razumeš :: Ti samo nastavi da kupuješ brže po svaku cenu. :: :: ATI je upropastio nVidiu sa HD3xxx i 4xxx serijom. To znači kad je brže - prihvatjliva cena, i kad je sproji, malo, ali znatno jeftiniji. Iz očaja tu štancuju gluposti kao GTX++ na kvadrat turbo :: :: Ako ti pasus gore nije jasan i misliš da i dalje filozofiram, onda nemamo više šta na ovu temu da razgovaramo :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Ja nisam rekao to gore da je 8800 GTS 512 brzi od 4850 vec naprotiv da je generalno sporiji kad se ukljuce AA i AF!Ali testovi u igrama su obicno radjeni bez AA i bez AF.Ja znam sta pricam!Citaj malo i ne pravi se mutav.Nije GTX280 brzi generalno od ATI 4870X2 vec povrsno i lepo sam objasnio :: :: Druga stvar ti si poznati filozof i za sve imas odgovor pa kad ti i istinu predocim na videlo onda se hvatas isplatljivosti i cenovnog ranga!Podseticu te da je prica bila samo vezana za segment performansi i kao sto rekoh vidi se iz prilozenog :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A uh kakve kontradiktornosti :: :: :: :: :: :: Kažeš gore da je 8800GTS brži od 4850, a onda posle da je 4850 egal sa 9800GTX ?!?!? :: :: :: :: :: :: 4870X2 sporiji od GTX280, jel ti vidiš duplo ili nisi spavao. Jesi bio na internetu skoro :: :: :: Znaš koliko je GTX260 SP216 skuplji od 4870 :: :: :: :: :: :: Nije brže = isplativije / bolje. Ova formula tebi nije baš najjasnija :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @bax :: :: :: :: :: :: :: :: Necemo tako bas bajato.Ajde ovako :: :: :: :: :: :: :: :: 8800 GTX - BRZI od ATI 4830 :: :: :: :: 8800 GTS 512 - II - (drzi se u dosta igara sa ATI 4850,u nekima cak i brzi :: :: :: :: 9800 GTX - II - realno je kao ATI 485 :: :: :: :: 9800 GTX + Brzi od ATI 485 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: GTX 260 Brzi od ATI 487 :: :: :: :: GTX260 SP 216 Jos brzi od ATI 487 :: :: :: :: GTX 260 SP 216 55nm Sabija ATI 487 :: :: :: :: GTX 280 Brzi od ATI 4850 X2 i u vecini igara cak i u rezolucijama 1920x1200 brzi od 4870 X2 :: :: :: :: :: :: :: :: GTX 285 - Za njega isto to vazi stim sto se prednost povecava :: :: :: :: GTX 295 Brzi od ATI 4870 X2 za 30%,u nekim igrama ide cak i na 50% a u nekim i 100% !Sabija je do bola :: :: :: :: :: :: :: :: Rezime realnosti za sve segmente.nVidia je definitivno bolja :: :: :: :: Eto sve sam pisao u tvom stilu :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Catalyst 9.2 u kombinaciji sa ATI TrayTools-ima. Što ? Imaš problem sa drajverima ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: bax koji catalyst koristis za tu tvoju nema :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna
pa nemam bas probleme ali mi se cini da moja grafika neradi bas punom snagom... i ja sam instalirao 9.2 al nevidim nekakvo ubrzanje
rad je od coveka napravio majmuna
:: :: Catalyst 9.2 u kombinaciji sa ATI TrayTools-ima. Što ? Imaš problem sa drajverima :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: bax koji catalyst koristis za tu tvoju nema :: :: :: :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna
Meni se čini da recimo Burnout Paradise malo bolje radi, i to je sve što trenutno pikam kad imam vremena. Najviše sam ih stavio jer je ovo prvi paket drajvera koji ima u bazi 4850 X2. do sada je bilo: http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: pa nemam bas probleme ali mi se cini da moja grafika neradi bas punom snagom.. :: i ja sam instalirao 9.2 al nevidim nekakvo ubrzanj :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: :: :: Catalyst 9.2 u kombinaciji sa ATI TrayTools-ima. Što ? Imaš problem sa drajverima :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: bax koji catalyst koristis za tu tvoju nema :: :: :: :: :: :: :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna
Tvoje reči: `Ja ne znam sto se vi svadjate kad je 8800 GTS G92 stvarno brzi od 4850.`
Sa tobom ne može normalno da se razgovara. O kojoj ti istini govoriš ja pojma nemam. Na bržoj mašini si imao 5 fps veće rezultate od mene (GTX280 / 4850 X2). Da sam imao tvoj CPU, ubio bi te ko zvečku.
To što ja imam odgovor koji ti zoveš filozofiranje je razlog jer ih ne razumeš. Ti samo nastavi da kupuješ brže po svaku cenu.
ATI je upropastio nVidiu sa HD3xxx i 4xxx serijom. To znači kad je brže - prihvatjliva cena, i kad je sproji, malo, ali znatno jeftiniji. Iz očaja tu štancuju gluposti kao GTX++ na kvadrat turbo.
Ako ti pasus gore nije jasan i misliš da i dalje filozofiram, onda nemamo više šta na ovu temu da razgovaramo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
jedno je kad isprovociras obradmia, a drugo je kad isprovociras baxa
24.02.2009. 19:46
status: user broj poruka: 1013
Skyfire, jedno je kad isprovociras obradmia, a drugo je kad isprovociras baxa. I nisu njegovi zivci problem nego tvoj stav. Jos jos uvek nisam naiso na neki njegov post na kome je lupnuo glupost, dao savet bez da je siguran u to sto prica ili pisao nesto samo da bi isprovocirao nekog na raspravu. Sto ne moze da se kaze za ogromnu vecinu ovde na forumu. Umesto da ga provociras pazljivo procitaj to sto ti prica, mozda nesto i naucis. JOLE
Re: jedno je kad isprovociras obradmia, a drugo je kad isprovociras baxa
24.02.2009. 19:50
status: user broj poruka: 18472
Decko samo iscooliraj!
:: Skyfire, jedno je kad isprovociras obradmia, a drugo je kad isprovociras baxa. I nisu njegovi zivci problem nego tvoj stav. Jos jos uvek nisam naiso na neki njegov post na kome je lupnuo glupost, dao savet bez da je siguran u to sto prica ili pisao nesto samo da bi isprovocirao nekog na raspravu. Sto ne moze da se kaze za ogromnu vecinu ovde na forumu. Umesto da ga provociras pazljivo procitaj to sto ti prica, mozda nesto i naucis. :: JOL :: ::
Ma nece to nas spreciti, mozemo mi to u sitna crevca: C2D VS C2Q VS Corei. A da ne pominjem sto ih sve sije Phenom II .)
:: :: Bas mi je zao, ali to je prestalo da bude tema za raspravu jos od pojave CORE 2 DUO 2006. godin :: :: :: Ajmo sad malo o procesorima, iscedili smo svadju oko grafike :)
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647851. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.