Apsolutno.Razumem te u potpunosti.To je ono sto da kazem meni i smeta.Jednostavno su preokupirani sa HI End produktima a tima zanemaruju trziste.To je jedan veliki propust i medvedja usluga koja vodi do popasti.Ako ne izbace seriju karti sa dobrim performansama i prihvatljivim cenama da popune ostali segment trzista ovo je cist promasaj .GTX470/GTX480 ih nikako nece izvaditi,neminovno je da ce da krenu sa gubitcima.Najgora stvar od svega je cena koju su odmah na startu spcili bez i malo mozga.Hebo ih i taj menadzment ko im ga i vodi,blage veze nemaju! Sto se tice GTX470 ta karta ima nade da uspe i da se odrzi na trzistu koliko toliko uz korigovanu cenu na dole i mogucnost boljih performansi uz novije drivere..
:: Apsolutno.Razumem te u potpunosti.To je ono sto da kazem meni i smeta.Jednostavno su preokupirani sa HI End produktima a tima zanemaruju trziste.To je jedan veliki propust i medvedja usluga koja vodi do popasti.Ako ne izbace seriju karti sa dobrim performansama i prihvatljivim cenama da popune ostali segment trzista ovo je cist promasaj .GTX470/GTX480 ih nikako nece izvaditi,neminovno je da ce da krenu sa gubitcima.Najgora stvar od svega je cena koju su odmah na startu spcili bez i malo mozga.Hebo ih i taj menadzment ko im ga i vodi,blage veze nemaju :: Sto se tice GTX470 ta karta ima nade da uspe i da se odrzi na trzistu koliko toliko uz korigovanu cenu na dole i mogucnost boljih performansi uz novije drivere. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
S obzirom koliko trosi energije ,pa uslovljava i bolje napajanje ova karta mora da bude jeftinija od referentnog atija makar 50 evra.Ako ne bude nije mi jasno ko ce to da kupuje .
Uspece GTX 470 ne sumljem ,jaca od 5850 a slabija od 5870 izmedju,pa bice novih drajvera i za 5xxx seriju ne mozes tako da gledas ipak ati jos nije izbacio poboljsanje za metro,just cause2,cak ni za Heaven Benchmark v2.0 a komoli za prvu verziju heaven-a,uvek poboljsava starije igrice,crysis koji je star 3godine,dirt2 koji i nije tako zanimljiv..tako da ima jos drajvera od ati-ja pogotovo cekam za metro 2033...lose ce proci za gtx4xx serijom jer se dosta ljudi opredelilo za ati, dosta je zaradila 6 meseci prednosti ,ipak moramo svi mi da malo pljujemo nvidiju i nije bas opravdala,ima dosta problema ,oni vec moraju da se bace na rad sledece serije gpu-a jer ati sledece godine izbacuje 6xxx serije,ne gotivim nvidiju iz sledeceg razloga (imao sam 9800GT nov kad je izasao i kasnije sam saznao da je to 8800GT samo nije zelen nego je crvene boje:-) ozbiljno pogledajte na nvidi-jinom sajtu iste performanse)sto su vukli jedan isti cip G80 jos od 8xxx serije pa ga modifikovali u gt200i mozda je i ovo gt200 chip ko zna modifikovan unapredjen.
Ljudi,ne znam sto se przite...Setite se da je isti lik je kad se pojavila ATI 4000 serija tvrdio da je ATI 4850 u klasi sa 9600GT,4870 u klasi sa 9800GT,a 4870 X2 po performansama u klasi sa NV GTX260...Dok je GTX 280 neprikosnovena...Ko je tada pratio forum seca se...Isto baljezganje je i sada...Nema veze sa istinom,ali nam je dosadno i nemamo u zivotu nista pametnije da radimo,pa lupamo bez veze...Ovo nam ne prolazi na benchu,niti na bilo kome iole ozbiljnijem forumu,ali je uvek tu PCB koju spamovanjem mozemo da spustimo na dno dna po kvalitetu. Zar stvarno ocekujete bilo kakvu objektivnost ovde? Ko god se potrudio da prelista druge forume shvatio je da se PCBerza pominje kao forum za podsmejvanje bas zbog NV trolova. Koliko god je nekad ovaj forum nesto vredeo toliko sada ne vredi ni za go *****. Jbg,ali tako je. A imamo i kome da zahvalimo.
Popijemo packe na Benchu pa dodjemo ovde da lechimo svoje komplekse...Klasika. Prozvani ce se sami prepoznati.
:: Rodjen za menadzera Nvidije :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: :: :: Apsolutno.Razumem te u potpunosti.To je ono sto da kazem meni i smeta.Jednostavno su preokupirani sa HI End produktima a tima zanemaruju trziste.To je jedan veliki propust i medvedja usluga koja vodi do popasti.Ako ne izbace seriju karti sa dobrim performansama i prihvatljivim cenama da popune ostali segment trzista ovo je cist promasaj .GTX470/GTX480 ih nikako nece izvaditi,neminovno je da ce da krenu sa gubitcima.Najgora stvar od svega je cena koju su odmah na startu spcili bez i malo mozga.Hebo ih i taj menadzment ko im ga i vodi,blage veze nemaju :: :: Sto se tice GTX470 ta karta ima nade da uspe i da se odrzi na trzistu koliko toliko uz korigovanu cenu na dole i mogucnost boljih performansi uz novije drivere. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Pfff... ovaj ventilator nema sanse da izdrzi duze od 2-3 meseca non-stop igranja. Ko igra igrice 24/7 bolje odmah da zaboravi na GTX, bez obzira na performanse. GTX470 je izgledao kao dobar, ali sa ovakvom bukom... mrka kapa :( Zivo me interesuju te njihove Tesla/Quadro kartice - ako se i one ovako ponasaju, oni su i u GPGPU segmentu obrali zelen bostan...
Uh pa to nece biti zadugo.GTX480 ce bar za to posluziti dobro.Kad se stavi na LN2 uz dodate voltaze ima lagano da oduva ATI5870 u single trci jer mnogo bolje skalira a i jaca je karta...
NVIDIA CUDA Technology With 512 cores CUDA C/C++ Support CUDA technology unlocks the power of the GF00`s 512 processor cores to accelerate the most demanding system tasks such as video transcoding delivering up to 7x performance over traditional CPUs.
Na koju foru se otkljucavaju 512 jezgara samo u CUDA-i, zasto nisu onda stavili i u igrama? :/
Meni je iskreno zao zato sto ove nVidia karte nisu vrhunske, jer da jesu, i da nisu mnogo skupe, ATI bi mnogo smanjio cene, a bas sam se nadao nekom pojeftinjenju, pa da uzmem jos jednu 5850.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Po cemu mislis da nisu vrhunske? Zato sto trose i zato sto se greju?
Karte su uradjene vrhunski i daju vrhunske perfomanse, a to sto trose i sto se greju, e pa jbg sad, ne moze sve da bude dobro. Sredice oni to kasnije kad izbace novije revizije.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Meni je iskreno zao zato sto ove nVidia karte nisu vrhunske, jer da jesu, i da nisu mnogo skupe, ATI bi mnogo smanjio cene, a bas sam se nadao nekom pojeftinjenju, pa da uzmem jos jednu 5850 :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
cim moraju da se sredjuju znaci da nisu vrhunske, performanse za single GPU jesu ali ne i cela karta, a ako im je trebalo ovoliko da je skarabudze revizija ce biti ali iduce godine, zao mi je sto nije izasao onaj fermi koji je ocekivan(ozbiljno), mada bi to mozda bilo previse, kako god ATi je trenutno king of the hill sa 5970, do kada? e to se ne zna
@eseses karte su generalno odradjene zajebano. Karte se greju previse i fan mora da se dobro odvrne da bi se ohladile u igrama, ali fora je u tome sto je karta 100% cista, sta ce biti kada se karta bude bila puna prasine ?
Na kartici je mnogo stvari zakljucano kao sto je dzoni gore pokazao zbog samog problema do arhitekture, neki delovi su falicno odradjeni i zakljucani su, koje ce neko sigurno otkljucati i ubrzati karticu na racun nestabilnosti :).
@Skyfire izvini a ko ce da drzi LN2 24/7 na kartici ? Inace ATI jos nije izbacio sve svoje kartice pripremi se za 5890 koji ce verovatno da oduva GTX480 :). Realno nVidia je omasila sa Fermijem, za ovoliku potrosnju karta bi trebala minimum 50% brza. Trenutno ATI je i kod nas i u svetu jedini izbor.
Dok nVidia izbaci nesto konkretno sto stvarno moze da se takmici sa ATI-jem odnos cene/performanse/potrosnja ATI ce vec da izbaci totalno novu seriju kartica koja ce verovatno da oduva nVidia.
po 10% bolje od 5850 i 5870 ?!? Mnogo nabudzenije karte, cuju se ko fen, trose mnoogo vise struje zarad tih 10% performansi, temperatura preko 90c u full load.
Nvidija je sve uradila samo da bi imala malo jace karte (10% u proseku) i nabila cene to je ocigledno....
Jedino ima svaka cast za performanse s upaljenom teselacijom tu su se bas dobro pokazale, ovako su malo bolje od Atija nista znacajno....
Ja sigurno ovo ne bih drzao u kucistu, tornado u full load:
Pa ne moze toliku buku da dostigne, imas link gore full load imas 5850 i 5870 nikad nije tolika bbuka a karte po 70 i nesto c ako sam dobro razumeo onog u snimku... Ali bile bi sigurno hladnije dosta da imaju onaj sistem kao Fermi...
Karte su uradjene vrhunski ?!? Ja se stvarno nadam da se ti zae*bavas... Ili ti vrhunski zvuci ideja o 2 i po kila metala da bi se ta kartica ohladila? Pa pola od tih GTX480 kartica ima da pocrka posle 3 meseca koriscenja, jer nema sanse da komponente na kartici izdrze tolike temperature. OVE KARTICE SE NE GREJU, ONE SE PREGREVAJU... Trose ko omanji bojler... Vrhunske performanse o kojima pricas predstavljaju 10-15% bolje rezultate (u najboljem slucaju) od trenutnog single-GPU konkurenta.
Sigurno je da Fermi ima mnogo potencijala i da ce u buducnosti biti odlicna kartica... za jedno 6-12 meseci kad nVidia i TSMC dovedu stvari u red. Do tada, jedino GTX470 ima nekog smisla, jer je sasvim solidna kartica... ali njena sudbina ce zavisiti od cene, jer ako bude kostala 350 evra, tesko ce to da ide...
Dal bre vi radite u toj nVidiji? Jel vas placaju nesto? Daj podelite to sa ostalima, da se zaposlim i ja, pa cu da ih hvalim naokolo na sva zvona. I svima cu da preporucim da kupe po jedan GTS250, ako vec nemaju za Fermi...
:: Po cemu mislis da nisu vrhunske? Zato sto trose i zato sto se greju :: :: Karte su uradjene vrhunski i daju vrhunske perfomanse, a to sto trose i sto se greju, e pa jbg sad, ne moze sve da bude dobro. Sredice oni to kasnije kad izbace novije revizije :: :: The Way It`s Meant To Be Played
Ne razumem vas, greju se... Pa nek se greju, zabole me sto se greju, bitno je jel oni rade. Nek crknu i posle godinu dana, garancija tu zavrsava posao. A cisto sumnjam da crkavaju tek tako, nije nVidia retardirana pa da sama sebi kopa grob. Cim oni rade na 100c, znaci da je cip kvalitetno uradjen, i da je otporan na veliku toplotu.
@mslavko82: Da radim za nVidiu ne bi me vise video na ovom forumu...
Vidi greska je u izrazu.Nisu karte skarabudzene vec su chipovi ostali nedoradjeni.Tacnije uradjeni su u skladu koji je moga da se izvede u 40 nm procesu.Nema tu nikakvog budzenja,skarabudzenja,jednostavan proizvodni proces u odnosu na arhitekturu dao je takve rezultate.Chip je ostao nezavrsen,neusavrsen i to je to..
@mslavko82 Malo edukacije za tebe da previse ne pljujes dzaba.. I G80 je bio vruc chip,i te kartice su trpele temperature od 90c pa nisu crkavale,zasto bi to bio ovde problem?Jedino da chipovi po arhitekturi ne trpe tu temperaturu pa da zbog toga crkavaju ali kao sto rece eseses to bi bilo pokopavanje samih sebe ako su dozvolili da izbace takav proizvod koji nece moci da rade na tim temperaturama. Ovde je morao da ide test i Atest pre izbacivanja proizvoda na trziste.Valjda znaju sta rade!Dajes preuranjene zakljucke. Da se greje,greje se.I licno mislim da za tog GTX480 nema buducnosti.
:: cim moraju da se sredjuju znaci da nisu vrhunske, performanse za single GPU jesu ali ne i cela karta, a ako im je trebalo ovoliko da je skarabudze revizija ce biti ali iduce godine, zao mi je sto nije izasao onaj fermi koji je ocekivan(ozbiljno), mada bi to mozda bilo previse, kako god ATi je trenutno king of the hill sa 5970, do kada? e to se ne zn :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: WDAMDOCZATIDFICORSAIRPROLIMATECH :: I love my computer because my friends liv :: ::
Jao... opasan si... Sve to stoji, ali G80 je radio na 90 stepeni u najgorem slucaju, a Fermi radi na 110 stepeni kad ga opteretis. Pa onaj siroma venilator ce prvi da umre... za njega se treba brinuti, a i za cip ce vreme da pokaze - ili ocekujes da im neko veruje na rec? A sve to je i mnogo bucno... mnogo... Videcemo kad neko nabavi GTX480 i proba da ga koristi svaki dan... Jedno je testirati karticu, a drugo je imati je 24h u racunaru... I sam kazes da 480 nema buducnosti. 470 je vec nesto drugo, posto bi on mogao da ima dobru prodju, jer je normalniji sto se zagrevanja tice, a ima odlicne performanse... Sve u svemu, pokazali su da je Fermi cip za buducnost :)
:: :: @mslavko8 :: Malo edukacije za tebe da previse ne pljujes dzaba. :: I G80 je bio vruc chip,i te kartice su trpele temperature od 90c pa nisu crkavale,zasto bi to bio ovde problem?Jedino da chipovi po arhitekturi ne trpe tu temperaturu pa da zbog toga crkavaju ali kao sto rece eseses to bi bilo pokopavanje samih sebe ako su dozvolili da izbace takav proizvod koji nece moci da rade na tim temperaturama :: Ovde je morao da ide test i Atest pre izbacivanja proizvoda na trziste.Valjda znaju sta rade!Dajes preuranjene zakljucke :: Da se greje,greje se.I licno mislim da za tog GTX480 nema buducnosti :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: cim moraju da se sredjuju znaci da nisu vrhunske, performanse za single GPU jesu ali ne i cela karta, a ako im je trebalo ovoliko da je skarabudze revizija ce biti ali iduce godine, zao mi je sto nije izasao onaj fermi koji je ocekivan(ozbiljno), mada bi to mozda bilo previse, kako god ATi je trenutno king of the hill sa 5970, do kada? e to se ne zn :: ::
Broj postavljenih tema: 60444. Broj poslatih odgovora: 647852. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.