nema veze,sada neka odradi u dx9 rezimu sa full setovanjima,nece imati teselaciju ali nema veze pokazace karta snagu..ne treba nista da se cacka vise! znaci samo setovanja postavis i run! i jos nesto..bilo bi stvarno lepo da je fura na 7 64bit :DD ali otom-potom,bice vremena..pozz
Bolje instalirajte sedmicu pa onda testirajte, prava je gre`ota imati Dx11 karticu a ne koristiti njen pun potencijal... Btw nisi rekao ostatak konfe (ram, etc...) Inace, slobodno uzmite da se igrate sa klokom na kartici (ne morate da dirate voltazu), videces koliko ona moze... A sto se buke tice, ja 2 Cyclona u CF nisam cuo ni pri najvecim naprezanjima... :-D Kao sto vec rekoh za te pare nema bolje
samo sam sebi hteo da dokazem, jer sam sve testove na netu vec video... Vise sam hteo da vidim da li ce procesor biti bottle neck (jer sam bio siguran da ce morati da se klokuje bar na 3,6-3,8GHz da bi mogao da ih isprati) medjutim testovi su me skroz demantovali, tacno je da ce se dobiti vise fps ako se procesor klokuje ali bottom line is- PROCESOR JEBE KEVU ! I ne samo to, drugi Pci-e slot na mojoj maticnoj radi i u x4 rezimu a gubitak pril skaliranju je nula Toliko o tome da je PCI-E x 16 preuzak za aktuelne hidh end graf. jer je jasno da ni 590gtx ne moze da iskoristi njegov pun potencijal, na sta se vade `tamo neki` kad im se realnost ne svidii Na kraju, trenutno, za relativnu sicu (kada je high end u pitanju) covek moze sebi da obezbedi ALU koja ce gutati sve zivo sledece 2-3 godine, a cene ce nataviti da padaju... :-D
za 300 jevreja imas grafiku koja ti obezbedjuje bolje rezultate od grafike koja kosta 500jevreja..ja sam nesto razmisljao o gtx560ti ali sada kapiram da je bacanje para..ovu cu da furam jos godinu dana,pa cu onda za neke lepe pare dodati jos jednu u cf i opet biti miran narednih 3-4 godine..zajedno sa 1090t,pa kada sve to bude bilo staro,lepo sve u paketu na prodaju i tako nesto kapiram da je dobra ideja..
sledece godine u ovo doba 6850 ce kostati oko 100 evra (a verovatno i manje) Ja necu praviti CF pre 7xxx serije jer se moze lako desiti da mi AMD skroz obesmisli CF... Better wait and see
Zaboravili ste jednu stvar, da je gtx580 singl gpu, i kao takva ce mnogo bolje raditi, nego 6850 cf, ko je jedanput imao cf zna o cemu pricam. Znaci u igri imas 90+ fps-a, ali ti igra jednostavno secka... I gtx580 kosta oko 350eur, preko ne treba davati... A i videli ste sta se desava kad se malo klokne...
@Coa To sto ti pricas se zove microstuttering. Inace i za 430 eur nije mnogo za takvu kartu a ima i za 400 eur da se nadje. Svakako je single GPU karta uvek bila nesto skuplja od nekih dual gpu mainstream sistema bar na evropskom trzistu. Jednostavno nisu svi za CF/SLI sisteme,mnogo ljudi voli jak single gpu nego dve slabije karte iz vise razloga. Inace ja bih lagano isao na GTX570 SLI bez razmisljanja ,best buy kupovina ali stize Kepler iza ugla jos malo :P
I svi gledate samo testove, a ne same igre, gde nvidia mnogo bolje radi... Sad necu da ulazim u to da li je neka igra optimizovana za nvidia-u ili nije, ali ako jeste tako onda eto jos jedan razlog da se ona uzme... Jer sve dobre igre rade normalno na nvidia-i, na ati-u problem sa krizom, metroom, itd...
:: @Co :: Jesi skinuo slike sa linka sto sam ostavio :: Koji ti je bolji graficki prikaz?Sta mislis ko ima toplije boje? : :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
E to i ja kazem, samo ne mozes svima dokazati. Kazes nesto sto je cinjenica, manis testove nego ides odma` na stvar- IGRE. I tu cvrc! NVIDIA radi bolje... GLOBALNO igre rade bolje na Nvidia karticama... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: I svi gledate samo testove, a ne same igre, gde nvidia mnogo bolje radi..
Zasto mislis da neko troluje temu, ako prica realno... Ja bas nisam fanboy, vec gledam za ulozeni novac da dobijem vise... Ako si citao moje komentare, znas da sam pre nvidia-e imao ati graficke... Znaci ati kao singl gpu uopste nije los, dok je cf nocna mora... Ali, uvek ono ali, vecina poznatih naslova mnogo bolje radi na nvidia-i, nego na ati (to vazi i za singl gpu), i to je jedan od razloga zasto bas nju uzeti...
Sve zavisi od arhitekture samog mozga i magistrale.Ne moze informacija da se prougura,slab bandwidth .Ocajno skaliranje nastaje usled lose komunikacije kontrolera sa glavnim procesorom tj mozgom.
Ovo sam mogao da kazem sve u jednoj reci : PERCEPCIJA muahahaha...
benchovi i tako dalje kada se upali igrica stvari postaju drugacije..ne kupujem grafu zbog testova nego zbog igrica..i onda covek kada vidi kolika je stvarno razlika izmedju nv i amd-a ne preostaje mu nista drugo nego da pazari nv..crysis2 dx11 i ovi updatovi gtx460 se ponasa kao otkljucana 6950..tu prica prestaje apsolutno,jedino ostaje da se na papir lepo stavi koje su sve to igrice,pa da se podvuce crta i stvarno vidi koliko to nv dominira marketingom i tako dalje..
Bem li ga..Nesto kad ne mozes da prisvojis kao tehnolsko resenje onda je marketing kriv. Da bar ne poznajem ovu nVidia-u,nahebao bi im se mame mamine da im chipovi ne rade ovako pa da moraju da potplacuju razvojne timove i da dobijaju code-ove za optimizaciju drivera .Ali sve je to qrac kad to ne moze bez neke tehnologije.Mora neka arhitektura da se osmisli i da da odredjen rezultat.Ako je arhitektura chipa sirova mozes do sutra da optimizujes ti si jednostavno ustrojen..
Mislim da sam i sad dao onako konstruktivan odgovor.Ima tu sto sta pametno a opet jasno ,prostim recima.
ne mogu da prihvatim da je tehnoloski bolje? gtx580 je 70-80% bolja od R6850 kratko i jasno..u metro-u daje trodupli fps veci! znaci bolja je od R6850 troduplo ? ovde kao nije marketing ukljucen i optimizacija ? a vidi,vidi pre metro-a it`s meant to be played..hmm?
:: Fanboys su morali i ovu temu da istroluju.. :: Nema sanse da bude drugacije.. ::
Najbolje se gledaju filmovi na Soni TV-u, najeleganCnije se kotrlja po čergi u Merdži reponji, najbolja ramonika je Dalape, a nejlepša slika je sa nVidiju... :D Svaki ganci svoga konja hvali, bilo uvek i biće.
@Adzem Moracu od pocetka da te ucim.Ne zameri sto tako kazem.Nemam nikakav skriven motiv da se nesto potsmevam i sl veruj mi.
Sintetika (3D Markovi) se razlikuju od Live igara po mnogo cemu. Zasto se uvek govorilo sintetika i live?Upravo iz razloga sto se za sintetiku drugacije podesavaju driveri u odnosu na live gaming koji je prilagodjen engine-u same igre. Karte se prave za igre ne za sintetiku i prema tome se i driveri prilagodjavaju i kod jednih i kod drugih. E sad,sintetika je nekad i bila merilo sirove snage karte konkretno 3D Mark ali je poslednjih par godina to postalo prilagodjavanje samom engine-u 3D Marka u okviru tehnoloskog napretka GPU-a pa su neki mnogo jaci GPU-i davali manje rezultate u sintetici dok driveri nisu ispeglani prema 3D Marku.
Dobar je 3D Mark ali nije pravo merilo snage ali opet donekle koristan!
Iskreno mogao bih mnogo toga da napisem ali pitam se cemu to? Svako nek gradi svoje misljenje u okviru svog poznavanja materije.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.