`The HD 7970 GHz Edition, which AMD recently declared `best GPU for enthusiast gamers,` is far behind Titan in all regards, but it`s half of the Titan`s price. The real-life performance difference is about 25%.`
Superior Technology ~~~~~ O========8 :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Kao sto rekoh,od setovanja,baterije testova pa i drivera mnogo zavisi. Ko ce sta da prihvati stvar je percepcije
GeForce GTX Titan 6GB - The fastest GPU you have ever seen` `an incredible tweakable product that is silent and is a product that will offer the best single GPU performance on the globe!
I dalje cekam da AMD napravi ovakvu kartu makar bila i 2000 eur ja cu da pozdravim potez i da im skinem kapu
Kepler je i dalje Kepler ali kroz dve serije muahaha!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Drasticno smanjivanje klasicnog PC trzista, prelazak na laptop racunare koji ne trpe ovakve proizvode zbog ogromene potrosnje, zatim ni laptop trziste ne moze da se izbori sa prelaskom korisnika na tablete...
A investiciju u razvoj ovakvih proizvoda koji ce se drasticno manje prodavati u odnosu na prethodne generacije proizvoda neko mora da plati...
E taj neko su krajnji korisnici, tako da je cena takva kakva je i tesko da ce ici dole...
Klasican PC polako odumire, i buducnost ce pokazati ko je bio dalekovid AMD preskacuci jednu generaciju ili nVidia koja nastavlja istim ritmom izbacivanja proizvoda...
Ali ko sto kazes do sada je ovo iako fakticki najbrza kartica na trzistu u stvari najgora karta po pitanju onoga sto dobijes za ulozene pare...
Cak i da je 50% brza od konkurencije ne moze da kosta duplo i vise u odnosu na konkurenciju jer to mi vredja sive celije, ili treba da se pravim da ih nemam...
bas se slazem s tobom u poitpunosti meni je kad kupujem karticu najbitnije performanse/price izgled potrosnja jeli amd ili nvidia ta me briga najbitnije je da kad dadnes lovu dobijes nesto proporcionalno ovo je totalno najgora kartica na tom polju, mogu oni pricati sta oce ovo ja nikad ne bi uzeo karta koja je jaka kao GTX660TI sli a kosta mnogo vise nema smisla.
:: Cena je realna nazalost uzroka ima vise.. :: :: Drasticno smanjivanje klasicnog PC trzista, prelazak na laptop racunare koji ne trpe ovakve proizvode zbog ogromene potrosnje, zatim ni laptop trziste ne moze da se izbori sa prelaskom korisnika na tablete.. :: :: A investiciju u razvoj ovakvih proizvoda koji ce se drasticno manje prodavati u odnosu na prethodne generacije proizvoda neko mora da plati.. :: :: E taj neko su krajnji korisnici, tako da je cena takva kakva je i tesko da ce ici dole.. :: :: Klasican PC polako odumire, i buducnost ce pokazati ko je bio dalekovid AMD preskacuci jednu generaciju ili nVidia koja nastavlja istim ritmom izbacivanja proizvoda.. :: :: Ali ko sto kazes do sada je ovo iako fakticki najbrza kartica na trzistu u stvari najgora karta po pitanju onoga sto dobijes za ulozene pare.. :: :: Cak i da je 50% brza od konkurencije ne moze da kosta duplo i vise u odnosu na konkurenciju jer to mi vredja sive celije, ili treba da se pravim da ih nemam.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: s obzirom na performansu/dolar najgora kartica a mislim da je to osnovno kad se kupuje kartica znaci za odredjenu lovu koliko se dobij :: :: http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan/29.htm :: :: :: ::
Ma ljudi, hteli vi da priznate ili ne, ova karta je pocetak revolucije u izradi grafickih chipova, a kao takva i jedina na trzistu trenutno, totalno opravdava cenu! To sto mi u Srbiji nemamo para i posmatramo samo srednju klasu, ne znaci da je karta losa! :D Sad se ceka odgovor amd-a, nadam se da ce biti nesto do jaja, pa da cene dodju na svoje mesto! :)
Ova karta nista revolucionarno ne donosi, osim revolucionarne cene...
:: Ma ljudi, hteli vi da priznate ili ne, ova karta je pocetak revolucije u izradi grafickih chipova, a kao takva i jedina na trzistu trenutno, totalno opravdava cenu! To sto mi u Srbiji nemamo para i posmatramo samo srednju klasu, ne znaci da je karta losa! :D Sad se ceka odgovor amd-a, nadam se da ce biti nesto do jaja, pa da cene dodju na svoje mesto! :)
Revolucionarno??? Karta jeste odlicna ali je daleko od revolucije. Cip je generacijski spusten na nizi nm proces kao i do sada i nista tu nema revolucionarno, uzimaju pare na jedno te isto i amd i n vidia. Cena je prejaka ali tako je to u svetu biznisa, pokupice kajmak u startu a kasnije ce cena ici na dole. Nije menadzment n vidije glup pa da lupa napamet, bice tu zarade i te kako. Boli njih za Srbiju i da li ce neko ovde da kupi, njima je bitna zarada i profit, nista drugo.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Heheh, revolucija je neminovna ali ce se desiti tek onda kada se udari u zid, tj kad ne budu mogli da umanje proces izrade. Ja licno mislim da je to vec reseno i prevazidjeno i da ovo sto izlazi za masovnu kucnu upotrebu (i za zgrtanje love) projekat odradjen bar pre godinu dana.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Hehehe, kao sto rekoh, POCETAK revolucije, steta samo sto nam daju sve na kasicicu, jbg...
Nema nikakve revolucije, ne znam ko je uspeo tako nesto da zakljuci. Karta pripada zadnjoj generaciji nvidia gpu-a, brza je za nekih 50-65% od gtx680. Nesto o tome skroz objektivno mozes pogledati u ovoj temi...
Prijatno sam se iznenadi kakve performanse ima ova karta. Ocekivao sam ne vise od +25% u odnosu na GTX680, a ispostavilo se da je dosta brza. Sporija je od GTX680 SLI za nekih 17% a skuplja za nekih 8000din od GTX680 SLI. Ima slicne performanse kao GTX 690 i istu cenu, ali svakako je daleko bolja kupovina nego GTX 690.
Sve u svemu preskupa karta li nije zacenjena u odnosu na vec postojece karte na trzistu... Nedostatak adekvatne konkurencije doveo je do toga da ova karta bude tako skupa. Inace kod nas kosta 940e, mislim da je nema kod prodavaca i uvoznika, mozda je ova kod mene jedna jedina koja je stigla na nase trziste...
1.U odnosu na prethodnu generaciju kartica tj Fermi i te kako je revolucija jer je ogroman skok u odnosu na GTX580.GK110 je naslednik GF110 a ne GK104.
2.Ako posmatras sa aspekta da je toliki performance boost dobijen iz iste arhitekture sto je najzanimljvije iz istog nm procesa i te kako je revolucija na polju performansi..
Mnogi je uporedjuju sa Ultra karticom iz doba G80. Inace Titan i jeste svugde predstavljen kao revolucionarna karta sa single gpu-om,niko to nije izmislio ni zakljucio sam vec je tako .. I sam kazes da dostize brzine GTX690 tj brzine konkurentske dvoglave karte (non referentnih modela)
Na kraju krajeva i u pravu si,ovo za nVidia-u i nije nista revolucionarno,ocekivano
P.S.Jel onaj momak sa bencha uzeo isto kartu u Srbiji ili ne?
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ja nisam iz te fanboy price i jeste da hejtujes ali moram da priznam da sam se iscepao od smeha kada sam video ovo hahaha
(Warning AMD Fans Only 18+)
Mozes da posmatras kako hoces performanse su ono sto je validno. Performanse kazu da TITAN otkida ali se ipak radi o tehologiji ciji su temelji odvano postavljeni i izvlacenju maksimuma iz jednom vec obavljenog posla. Ovaj put su zasita napravili dobar posao...
Inace nema neke preterano velike razike izmedju GF110 i (GK104, GK110). Probao sam jednom prilikom GTX680 sa klokovima GTX570 razlika je bila najvise 27% u korist GTX680 i to u 3D marku 11, ali je zato metro bolje radio za koji procenat sa GTX570 nego sa GTX680, sto je veoma cudno, a razlika u crysis warhead je 7% u korist GTX680. Pomak je ustvari napravljen tamo gde je to najvise bilo potrebno, u DX11 igrama, dok je najvecu razliku ustvari donelo povecanje kloka gpu-a i memorije... Sve to kada se sabere jeste ozbiljan napredak, ali ne i spektakularan kao sto je recimo bio sa 8800 GTX kada se pojavila, ta karta je ostavljala daleko iza sebe sve sto je do tada postojalo na trzistu u svakom smislu i tehnoloskom i po peformansama. Bila je duplo brza, u za to vreme najzahtevnijoj igri far cry, od 7900GTX i ATI X1950XT...
Ja sam iz price `The truth and nothing but the truth` .. Tako je ,ja o tim temeljima odavno i pricam,ne vredi to fanboyevima dokazati.. Superiorna Kepler arhitektura (kako i sam Tomica Logan kaze) je kroz Titan-a pokazala da karta otkida.. A zamisli zakljucan je jedan SMX blok pa ti vidi :) Znaci mogla bi da se odradi jos jedna verzija Titan Ultra sa svih 15 SMX-a (hipoteticki) .Al bi to tek bila azdaja..Kakvi crni Aresi i ostala grcka Bozanstva..Pa Titan bi i Zevsa svrgnuo sa trona
Mene jos vise interesuju temelji Maxwell-a posto je on jos daleko napredniji od Kepler-a samo je pitanje hocemo li videti jednu takvu kartu u punom sjaju ili cemo opet dobijati na kasicicu obzirom da konkurencije uopste i nema.. Kao sto Tom Logan rece,ostalo je samo nVidia i Intel,AMD je samo da bude tu tek onako - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Evo jedna pesma za sve verne AMD fanove :
Situacija trunutno i vec duze vreme nije naklonjena AMD proizvodima, mada to ne mora nista da znaci. Lako moze da se desi da im jedan poslovni potez donese prednost na trzistu kod gaming korisnika. AMD radi i grafiku i cpu za oba dve aktuelne konzole nove generacije, lako se moze desiti da igre pisane za konzole bolje rade na amd hardveru za pc...
To ce se teze desiti iz razloga jer softver uzajamno deluje sa hardverom.. Koliko god da je optimizovan softver (pisan) za neku arhitekturu ne moze da iscupa vise iz nje koliko ona moze sama da pruzi tj koliki potencijal ima..I dalje se radi o pisanim kodovima na osnovu kojih programeri optimizuju driver ka grafickim kartama..
AMD ima dosta sporiji hardver i ma koliko u buducnosti igre budu naklonjenije (ako budu) nVidia nece nista zaostajati ,cak i dalje ce da bude u prednosti,mozda samo manjonj nego sad mada opet kazem Maxwell kad se pojavi tu ce biti kraj price ..Zivi bili pa videli..
Imas i sad primer igre Tomb Raider (AMD Fully Optimized) gde je Titan i dalje u prednosti i ako nVidia za tu igru uopste i nije dobila kod,znaci situacija je u najgorem mogucem scenariju!
P.S.Hteo sam da promenim link ali si me pretekao..
Evo sad..Ponovo samo za verne AMD fanove ,ovaj put u HD-u :
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.