Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GTX980
STRANA 7 OD 8  
djokosrb ...... 06.09.2014. 22:57 #562161

status: user
broj poruka: 6876
Adzem je lepo rekao:` gejmer zeli da kupi graficku i ima opciju da iskesira 140e-150e za 280x koje skoro sve po oglasima imaju pisane garancije, a ekvivalent sa performansama je gtx770 koga nema ni za lega, a gde se pojavi na oglasima to je cifra od 100e preko ove koju sam naveo... `
Njegov je samo jedan od primera,ali u sustini je to to,graficke kartice se uzimaju za gaming i gleda se koliko koja baca fps i sto je najbitnije koliko dobijes za svoj novac.A tu AMD tradicionalno dobro stoji,evo sad imas pocev od r9 270 pa na gore.

@Sky nemam ni vremena a ni zivaca da se bakcem sa NVIDIA vs AMD glupostima,eto ti gore sve sto imam da kazem :)Ostalo me ne zanima,nikakve `tehnologije`samo ciste performanse.A tako razmislja 95% gamera na ovo svetu,a gaming industrija je trecu godinu zaredom treca po profitu iza vojne i farmaceutske.
To sto je nvidia spustila potrosjnu na karti od 500++e i a performanse su skocile 10% i opet ce da je furaju preko tih 500++e to me apsolutno ne zanima.A oni to mogu slobodno mogu da predstavljaju kao revoluciju,ovaca za sisanje ce uvek biti i treba da ih sisaju.Zanima me sta ce da urade u jeftinijem segmentu,ako cemo posteno trenutno jedina krstena karta im je gtx 770(a to sigurno nije jeftiniji segment).Mozda i gtx 750 ti za novac.Ostalo fail,ajde ko ce kupiti gtx 760 danas?Sa ovakvim cenama kad za isti/slican novac ima r9 280(x).Ovo za revoluciju isto vazi i za AMD,imaju i oni svojih ekcesa.
Prica kako su `Zeleni su superiorniji, skuplji, sa boljom tehnickom podrskom, boljim drajverima, bolje karte za igrice i ko ovo ne vidi, ili je glup ili je ostrascen i ne zeli da prizna` isto je trange frange.Stoji samo da su skuplji :)
Amd radi posao u igrama kao i zeleni,end of story.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem ... 06.09.2014. 23:26 #562168

broj poruka: 3797
Nije trange frange bas, imao sam u zivotu vise crvenih karti nego zelenih, sve u svemu sam promenio vise od 25 kartica ukupno i Nvidia mi se bolje ponasa generalno kada se uzme sve u obzir, kada se svaki segment detaljno posmatra...
Pojedine tripove koje sam ja imao sa AMD kartama, pa onu sprdnju ni na filmu nisam video, dosta sam puta govorio, mrzi me sad da se ponavljam...

INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red
ASUS Maximus VII Hero
KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800
MSI TF3 gtx 660 sli
SAMSUNG 120gb EVO
CM V700
SAMSUNG 2233rz 3D 120hz

:: Adzem je lepo rekao:` gejmer zeli da kupi graficku i ima opciju da iskesira 140e-150e za 280x koje skoro sve po oglasima imaju pisane garancije, a ekvivalent sa performansama je gtx770 koga nema ni za lega, a gde se pojavi na oglasima to je cifra od 100e preko ove koju sam naveo...
:: Njegov je samo jedan od primera,ali u sustini je to to,graficke kartice se uzimaju za gaming i gleda se koliko koja baca fps i sto je najbitnije koliko dobijes za svoj novac.A tu AMD tradicionalno dobro stoji,evo sad imas pocev od r9 270 pa na gore
::
:: @Sky nemam ni vremena a ni zivaca da se bakcem sa NVIDIA vs AMD glupostima,eto ti gore sve sto imam da kazem :)Ostalo me ne zanima,nikakve `tehnologije`samo ciste performanse.A tako razmislja 95% gamera na ovo svetu,a gaming industrija je trecu godinu zaredom treca po profitu iza vojne i farmaceutske
:: To sto je nvidia spustila potrosjnu na karti od 500++e i a performanse su skocile 10% i opet ce da je furaju preko tih 500++e to me apsolutno ne zanima.A oni to mogu slobodno mogu da predstavljaju kao revoluciju,ovaca za sisanje ce uvek biti i treba da ih sisaju.Zanima me sta ce da urade u jeftinijem segmentu,ako cemo posteno trenutno jedina krstena karta im je gtx 770(a to sigurno nije jeftiniji segment).Mozda i gtx 750 ti za novac.Ostalo fail,ajde ko ce kupiti gtx 760 danas?Sa ovakvim cenama kad za isti/slican novac ima r9 280(x).Ovo za revoluciju isto vazi i za AMD,imaju i oni svojih ekcesa
:: Prica kako su `Zeleni su superiorniji, skuplji, sa boljom tehnickom podrskom, boljim drajverima, bolje karte za igrice i ko ovo ne vidi, ili je glup ili je ostrascen i ne zeli da prizna` isto je trange frange.Stoji samo da su skuplji :
:: Amd radi posao u igrama kao i zeleni,end of story
SkyFire Re: ...... 07.09.2014. 01:15 #562181

broj poruka: 18472
Dali ste primer ovde kod nas. nVidia i ako se pojavi je skuplja. Interesantno zar ne?
Pa niko i nece vise da proda nVidia jer su skoro svi gameri presli na istu. Samo su jos rudari ostali na AMD zato ih i ima toliko po oglasima a vi ako vam se svidja kupujte przene karte pa se tesite kako sto napravili sjajan dil.

Ja te i nisam pitao ni za kakav vs vec da mi objasnis sa tehnicke strane a ne da mi filozofira i ne kazes na kraju nista.

Cak i te ciste performanse na papiru su `posebna nauka` a da razmislja 95% to sigirno nije tacno. Razmislja odredjen broj neupucuenih ljudi, obicnih konzumenata koji niti ih zanima niti poznaju materiju, kupuju ono sto im se servira ili putem marketinga ili putem testova - kako ti kazes performansi na papiru.

Ti moras prvo da se ozbiljno pozabavis materijom jer ovo sto pises su ciste gluposti.
Pre svega svi chipovi koji su bazirani na Kepler arhitekturi danas dostupnoj odlikuju se odlicnim rezultatom perf/wat.

Pa GTX 760 u tom rangu kida kartu koja je se sad predstavlja kao nesto sto su navodno uspeli da tweakuju :

http://www.hardocp.com/article/2014/09/02/msi_radeon_r9_285_gaming_oc_video_card_review/10#.VAuUQfmSx61

Matori GK104. E to su realne cinjenice sa tehnicke strane a ti mi nisi dao ni jednu.

Tajkodje i ti i Adzem niste uzeli u obzir da AMD konstanto SECE cene po ko zna koliko puta u godini ne bi li opstao sto nVidia uopste ne radi tako cesto. Sta mislis zasto?
Dovoljno je malo da koristis mozak da ti ove proste stvari budu jasne.

Vi se uhvatite nekog perioda u kom generalno AMD u odredjenom segmentu ima privlacniju ponudu i ako ne stoji ono bolju jer je danas za PRAVI gaming diskutabilno sve tj zavisi od poznavaoca i obicnog konzumenta a koliko sam godinama u ovom svetu sve vise srecem ljude koji se interesuju da nauce od onih koji samo pitaju za cenu i navodno performanse na papiru.

Sve u svemu pricati na ovom nivou u ovom pravcu sa osobom koja materiju i ne poznaje niti je insteresuje je vec u startu osudjeno na propast i nezahvalno.

Pogresio sam sto sam uopste zasnovao polemiku posmatrajuci te ravnopravnim sagovornikom.

update:

Pogledah sad stanje. Dva primera istog brenda.

http://itsvet.com/proizvod/msi-radeon-r9-280x-3gb-gddr5-gaming/comp_comp_vga/24/3609

http://itsvet.com/proizvod/msi-geforce-gtx-770-2gb-gddr5-n770-tf-2gd5-oc/comp_comp_vga/24/3535

Razlika niti je neka a jos je bilo kakva razlika svakako opravdana obzirom sta nudi jedna a sta nudi druga. Toliko o tome..

:: Adzem je lepo rekao:` gejmer zeli da kupi graficku i ima opciju da iskesira 140e-150e za 280x koje skoro sve po oglasima imaju pisane garancije, a ekvivalent sa performansama je gtx770 koga nema ni za lega, a gde se pojavi na oglasima to je cifra od 100e preko ove koju sam naveo...
:: Njegov je samo jedan od primera,ali u sustini je to to,graficke kartice se uzimaju za gaming i gleda se koliko koja baca fps i sto je najbitnije koliko dobijes za svoj novac.A tu AMD tradicionalno dobro stoji,evo sad imas pocev od r9 270 pa na gore
:: @Sky nemam ni vremena a ni zivaca da se bakcem sa NVIDIA vs AMD glupostima,eto ti gore sve sto imam da kazem :)Ostalo me ne zanima,nikakve `tehnologije`samo ciste performanse.A tako razmislja 95% gamera na ovo svetu,a gaming industrija je trecu godinu zaredom treca po profitu iza vojne i farmaceutske
:: To sto je nvidia spustila potrosjnu na karti od 500++e i a performanse su skocile 10% i opet ce da je furaju preko tih 500++e to me apsolutno ne zanima.A oni to mogu slobodno mogu da predstavljaju kao revoluciju,ovaca za sisanje ce uvek biti i treba da ih sisaju.Zanima me sta ce da urade u jeftinijem segmentu,ako cemo posteno trenutno jedina krstena karta im je gtx 770(a to sigurno nije jeftiniji segment).Mozda i gtx 750 ti za novac.Ostalo fail,ajde ko ce kupiti gtx 760 danas?Sa ovakvim cenama kad za isti/slican novac ima r9 280(x).Ovo za revoluciju isto vazi i za AMD,imaju i oni svojih ekcesa
:: Prica kako su `Zeleni su superiorniji, skuplji, sa boljom tehnickom podrskom, boljim drajverima, bolje karte za igrice i ko ovo ne vidi, ili je glup ili je ostrascen i ne zeli da prizna` isto je trange frange.Stoji samo da su skuplji :
:: Amd radi posao u igrama kao i zeleni,end of story
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
SkyFire Apropo cene i trzista i sve ukupno.. 07.09.2014. 01:33 #562183

Ovakva vest je normalna i tako trziste i funkcionise..

http://www.techpowerup.com/204863/nvidia-tweaking-geforce-gtx-770-price-to-compete-with-r9-285.html

U tekstu pise sve sto sam ja vec istakao..

A u ovom daljem sto cu da prilozim tek pojasnjava stanje :

The price of the GTX 770 to around 5, which is on par with prices of factory-overclocked Radeon R9 285 solutions, reports TechPowerUp.
The GeForce GTX 770 is essentially an improved version of the 2.5 years old GeForce GTX 680 graphics board with 1536 stream processors, 128 texture units, 32 raster output units and 256-bit wide GDDR5 memory bus. While the solution is clearly somewhat outdated, it still delivers solid performance that is at least on par with the Radeon R9 280X.

Nvidia continued to hold a dominant market share position at 62 per cent. Based on these numbers, AMD should get more aggressive with its prices to win market share from its rival.

Matrix87 ... 07.09.2014. 10:43 #562204

broj poruka: 102
Nvidia i Intel za High End Sistem , AMD i Ati najbolji odnos cena kvalitet

DmasteRNo1 nVidija ne smanjuje cene 07.09.2014. 10:54 #562205

broj poruka: 6106
Skoro je bila vest da smanjuju cenu Titan-Z(ajeb)-a, jer očigledno da ga masa kupuje kao luda, pa hoće da privuku još više ljudi. Karta je zbog sulude cene u samom startu bila žešći fejl, a spuštanje cene je samo i zvanična potvrda. Sada košta 1800$ što je i dalje 300$ više od 295X2, tako da im je i spuštanje cena žašći fejl.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7

Dejzan Re: koji si ti 07.09.2014. 12:18 #562216

broj poruka: 3730
+1

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: kreten pise u jednom postu kako samo AMD snizava cene da bi opstao, a u drugom kaci link kako Nv snizava cenu GTX770 jebo majku sam sebe lik laze ne znam samo koga pokusava ubediti? sta pokusava
:: AMD dominira i to svi znamo u svim segmentima samo se na ovom forumu pokusava dokazati suprotno...
:: Sad nastaviti sa Ideologijom Amd propada Nv kida :
:: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI
Dejzan Re: ... 07.09.2014. 12:18 #562217

broj poruka: 3730
+100

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: Nvidia i Intel za High End Sistem , AMD i Ati najbolji odnos cena kvalite
Adzem ... 07.09.2014. 14:22 #562251

Zasto je zesci fejl? Kartica po meni i treba da bude skuplja za tih 300 dolara razlike od crvene dvoglave rerne. Jednostavno kartice tehnoloski nisu uporedive, prema tome ne smeju ni zajednicku cenu da dele. Ne pratim desavanja, jer me dvoglave karte ne interesuju, ali ako su sa 3 soma spustili na 1800 dolara, tu i trebaju da se zadrze kako bi cenili ugled firme i svoje proizvode, jer opet ponavljam te dve karte ne mogu da se uporedjuju...
Kod zelenih se zna TDP i potrosnja, a kod ovog drugog skarta to je sve relativno i ta karta moze da povuce 700 vati bez problema, sto je bez komentara.

ASUS Maximus VII Hero
MSI TF3 gtx 660 sli
SAMSUNG 120gb EVO
CM V700
SAMSUNG 2233rz 3D 120hz

:: Skoro je bila vest da smanjuju cenu Titan-Z(ajeb)-a, jer očigledno da ga masa kupuje kao luda, pa hoće da privuku još više ljudi. Karta je zbog sulude cene u samom startu bila žešći fejl, a spuštanje cene je samo i zvanična potvrda. Sada košta 1800$ što je i dalje 300$ više od 295X2, tako da im je i spuštanje cena žašći fejl
SkyFire ... 07.09.2014. 14:44 #562254

Generalno to cenovno pozicioniranje se zaista otelo kontroli.
Tacno je da nVidia treba da odrzava nivo i da ceni svoje produkte jer u odnosu na AMD to i nije ista klasa ali nije u redu da to recimo bude duplo veca cena.

Tih 1800$ je da kazem sad i prihvatljivo iz razloga posmatrajuci R9295X mada je i to suludo za jednu kartu.

Setite se vremena kada su karte bile 500+ eur i to je bio standard za dual GPU.
Ovo sto se sad desava je van svake pameti. Sada single GPU kosta 500 eur pa evo uspeli smo cak da se i na to naviknemo, da prihvatimo i to ali kad je rec o cenama za Dual GPU to vec zaista nije u redu. 3000$ za jednu kartu? Jen mora da je na nekim odredjenim supstancama. Pa ne prodaju delove Nasi za svemirsku stanicu.

Videcemo kakve ce cene biti za 980 GTX i 970 GTX.

DmasteRNo1 Re: ... 07.09.2014. 15:00 #562258

Jesi li ti isprobao na 15 minuta i Zajeba i 295X2 na tvom 120Hz monitoru pa da znaš šta je škart i koliko koja karta može da povuče?

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7

maxxio Re: koji si ti 07.09.2014. 15:06 #562259

broj poruka: 665
:: AMD dominira i to svi znamo u svim segmentima samo se na ovom forumu pokusava dokazati suprotno...

Čemu ta potreba da se pišu parolaške gluposti i pokliči, kao da je ovo forum navijača Zvezde i Partizana, a ne IT forum?

Steam Hardware & Software Survey: August 2014
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC Video card usage:

nVidia - - - - - - -51.06%
AMD - - - - - - - 29.65%
Intel - - - - - - - 18.92%
Other - - - - - - - 0.37%

PC Processor usage by manufacturer:

Intel - - - - - - - -74.36%
AMD - - - - - - - -25.64%

Cene diktira onaj ko ima bolji proizvod, a tu je tržište jedini regulacioni faktor.
Sve velike IT kompanije odgovaraju svojim akcionarima preko borda direktora, svakoj je profit na prvom mestu, i nijedna neće propustiti priliku da maksimizuje profit ako trenutno ima bolji proizvod na tržištu. Tako je uvek bilo i biće.

Adzem ... 07.09.2014. 15:12 #562261

Nisam, zadnje crvene karte na ovom monitoru su MSI 280x gaming i 270x gaming(pre godinu dana) i tu sam udario temelj da moja masina vise nece videti AMD ni u jednoj varijanti.

Ne moram da je testiram, znajuci AMD siguran sam po ovome sto sam procitao da su karte zbudzene do granice pozara, mislim na 290x cip i dvoglavu izvedbu. Sto se tice potrosnje, tu ne moram nista da pricam, eno gomila ljudi je vec ustanovila da crvena karta treba da trosi 400+ da bi kao nesto prismrdela konkurenciji. Ne zaboravi, na 780ti je tdp 250 vati.

ASUS Maximus VII Hero
MSI TF3 gtx 660 sli
SAMSUNG 120gb EVO
CM V700
SAMSUNG 2233rz 3D 120hz

:: Jesi li ti isprobao na 15 minuta i Zajeba i 295X2 na tvom 120Hz monitoru pa da znaš šta je škart i koliko koja karta može da povuče
:: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V
Gonjavac Re: Re: koji si ti 07.09.2014. 15:49 #562265

broj poruka: 573
Malo pogledaj kakve podatke Copy / paste malo se zapitaj kako Intel drzi 18% trzista i postavi sebi pitanje moze li se na Intel grafici ista igrat mozda tetres a ?
I pazi sad to, oni su gotov stigli amd-e ma daj molim te uozbilji se.

Amd drzi sve konzole imaju GCn arhitekturu sa kojim Nv ne moze da izadje na kraj, Nv mora u okviru 28nm procesa izbacit 2 arhitekture ( kepec i maxonja) da bi se izborili sa AMD GCN arhitekturom i opet u pogledu price/performance nece moci parirati AMD-u.
Jednostavno je tako dominacija XD

Pogledaj sad R9 285 kartu 249$ a siluje GTX760 u tom segmentu, NV je prinudjena da full GK 104 spusti u taj segment da bi ostali konkurenti.
Jos ako ovaj maxonja ne bude brzi od GTX 780ti, a jeftini jebaji ga onda

:: :: AMD dominira i to svi znamo u svim segmentima samo se na ovom forumu pokusava dokazati suprotno...
:: ::
:: Čemu ta potreba da se pišu parolaške gluposti i pokliči, kao da je ovo forum navijača Zvezde i Partizana, a ne IT forum
:: Steam Hardware & Software Survey: August 2014
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: PC Video card usage
:: nVidia - - - - - - -51.06
:: AMD - - - - - - - 29.65
:: Intel - - - - - - - 18.92
:: Other - - - - - - - 0.37
:: PC Processor usage by manufacturer
:: Intel - - - - - - - -74.36
:: AMD - - - - - - - -25.64
:: Cene diktira onaj ko ima bolji proizvod, a tu je tržište jedini regulacioni faktor
:: Sve velike IT kompanije odgovaraju svojim akcionarima preko borda direktora, svakoj je profit na prvom mestu, i nijedna neće propustiti priliku da maksimizuje profit ako trenutno ima bolji proizvod na tržištu. Tako je uvek bilo i biće

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio Re: Re: Re: koji si ti 07.09.2014. 17:25 #562282

Teško da postoji merodavnija statistika o real world zastupljenosti hardvera nego što je Steam survey, iza koga stoji #1 firma u svetu digitalne distribucije igara i jedno od najjačih imena u svetu PC gaminga - Valve. To što njihovi rezultati stoje u potpunoj suprotnosti sa tvojim pokličima i parolama nije njihov problem, već tvoj.

Procenat zastupljenosti Intel grafike takođe ne treba da te čudi, jer odražava deo populacije koji koristi laptop za povremeni i neobavezni gaming. Ovo je delimična lista sasvim igrivih igara:
http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-033387.htm

Ne postoji ni jedan segment u kome nVidia stoji lošije od AMD-a, bilo da se radi o tržišnoj zastupljenosti, performansama ili kvartalnom/godišnjem profitu, već je upravo obrnuto - svaki od tih segmenata pojedinačno i zajedno govori zbog čega je nVidia u poziciji da forsira jaču cenovnu politiku, a to sigurno nije zbog `dominacije` AMD-a iz sveta mašte. Konzole su spasile AMD od bankrota i omogućile da posle više godina čistih gubitaka ponovo dočeka kvartal u plusu, ali to je i dalje samo držanje glave davljenika iznad vode.

Da se razumemo, ja navijam da AMD stane na noge i ostane solventan, jer je postojanje konkurencije u interesu svih nas, ali to ne znači da treba da žmurimo pred činjenicama i izmišljamo nekakvu `dominaciju` firme koja jedva da se (ako se uopšte) spasila bankrota:

http://www.gurufocus.com/news/261053/a-bankruptcy-analysis-of-amd-groupon-and-radioshack-

:: Malo pogledaj kakve podatke Copy / paste malo se zapitaj kako Intel drzi 18% trzista i postavi sebi pitanje moze li se na Intel grafici ista igrat mozda tetres a
:: I pazi sad to, oni su gotov stigli amd-e ma daj molim te uozbilji se
:: Amd drzi sve konzole imaju GCn arhitekturu sa kojim Nv ne moze da izadje na kraj, Nv mora u okviru 28nm procesa izbacit 2 arhitekture ( kepec i maxonja) da bi se izborili sa AMD GCN arhitekturom i opet u pogledu price/performance nece moci parirati AMD-u
:: Jednostavno je tako dominacija X
:: Pogledaj sad R9 285 kartu 249$ a siluje GTX760 u tom segmentu, NV je prinudjena da full GK 104 spusti u taj segment da bi ostali konkurenti
:: Jos ako ovaj maxonja ne bude brzi od GTX 780ti, a jeftini jebaji ga onda
:: :: :: AMD dominira i to svi znamo u svim segmentima samo se na ovom forumu pokusava dokazati suprotno...
:: :: ::
:: :: ::
DmasteRNo1 Re: Re: Re: Re: koji si ti 07.09.2014. 19:32 #562292

Teško da je i Stim Srvi validan za ocenjivanje zastupljenosti grafičkih čipova, jer su tamo samo gejmeri. A šta je sa ostalima? Po pitanju zastupljenosti grafike vodi Intel, i to verovatno ubedljivo, jer se u kancelarijskim mašinama i sličnim krševima, kao i u mnogim laptopovima nalazi baš njihova grafička.
Takođe, logično je da nVidija ima veći udeo od AMD-a, ne zato što je (samo) bolja, nego zato što su mnogo veća i jača firma od AMD-a.

maxxio Re: Re: Re: Re: Re: koji si ti 07.09.2014. 20:47 #562296

Ti ostali u ogromnoj većini i nisu ciljna grupa za prodaju posebnih (discrete) grafičkih karata, pa samim tim i nisu bitni u ovoj priči. Zato je Steam survey i te kako validan, naročito u nedostatku bilo kakve druge statistike tog tipa.

Za ostalo se slažemo, tim pre što poenta mojih postova nije da glorifikujem ili unižavam bilo kog proizvođača, već da što je približnije moguće utvrdim(o) trenutni raspored snaga na tržištu i razloge zbog kojih je stanje takvo kakvo jeste.

:: Teško da je i Stim Srvi validan za ocenjivanje zastupljenosti grafičkih čipova, jer su tamo samo gejmeri. A šta je sa ostalima? Po pitanju zastupljenosti grafike vodi Intel, i to verovatno ubedljivo, jer se u kancelarijskim mašinama i sličnim krševima, kao i u mnogim laptopovima nalazi baš njihova grafička
:: Takođe, logično je da nVidija ima veći udeo od AMD-a, ne zato što je (samo) bolja, nego zato što su mnogo veća i jača firma od AMD-a
:: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V
Kutalion Re: ... 07.09.2014. 21:23 #562298

broj poruka: 2480
Ne razumem zasto bi bilo prihvatljivo da kartica koja je dosta sporija kosta 300$ vise nego ova brza. S ostalim se slazem, cene kartica su otisle u 3 lepe sargarepe.... Ako nestane AMD mi smo najebali. Nvidia ce takve cene da lupi u monopolu da ima da se igramo na intel integrusama... Mantle cak i da ne zazivi, naterao je MS da izbaci DX12 koji ce(valjda) doneti povecanje performansi.

Ne znam zasto svi kazu da je nvidia za high end sisteme bolja od amd-a, kad AMD ima najbrzu karticu.

Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo

:: Tih 1800$ je da kazem sad i prihvatljivo iz razloga posmatrajuci R9295X mada je i to suludo za jednu kartu
SkyFire Re: Re: ... 07.09.2014. 21:54 #562304

Kao prvo nije uopste sporija a kamo li daleko sporija.
Sporija je samo u odredjenim igrama u 4k rezoluciji i to u igrama koje su mahom naklonjenije AMD a naravno UHD rez iziskuje siru memorijsku magistralu tako da 512 bit-a tu malo bolje dolazi do izrazaja. Svakako kad pogledas razlike su realno minorne.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/66869-nvidia-titan-z-performance-review-5.html

Zasto treba da bude skuplja? Pa po kojoj logici treba da ima istu cenu? Zasto se stalno povlaci jedno te isto pitanje? U pitanju su razlicite tehnologije, razliciti arhitektualni dizajni, razlicit nivo kvaliteta itd. Po cemu dve karte koje daju iste ili slicne performanse treba isto da kostaju? To je totalno pogresno glediste. Ne naplacuju se suve performanse vec proizvod kao finalna komponenta koja se ocenjuje po svojim karakteristikama u svom ukupnom plasmanu.

Kad je rec o Titan Z. Pre svega radi se o jako kompleksnom hardveru, o kvalitetnim komponentama, o savrsenom dizajnu i fantasticnim performansama i sve to spakovano ujedno sa vazdusnim hladjenjem. To je ono sto AMD nije postigao. Samo stavis kartu i vozis, nema potrebe da se stvara guzva vodenim sistemom.
Drugo SLI daleko bolje i fluidnije radi od Cross Fire i to znaju gameri a zna i Nvidia.
Mnogo tu ima parametara zasto je nesto tako, uostalom i maxxio je dosta toga pojasnio sa trzisne strane.

Da ne pominjem neupotrebiljvost njihovog CF sistema zbog microsttuteringa, dropova i sl..

Ono sto mene licno zabrinjava kod AMD korisnika je sto vam je psiholoski nametnut osecaj da je AMD neki humanitarac. Da je AMD tehnoloski napredniji od nVidia video bi ti sta su cene a i ovako su generalno halapljivi. Era skupih kartica krenula je serijom 7xxx kada su alavo zacenili kartu koja je u to vreme jedva da je prestigla GTX580 a kostala je 600 eur+ .

http://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7970/images/perfrel_1920.gif

Kasnije kad ih je nVidia zgazila sa GTX680 sa istom cenom nastala je seca. Itd.. Isti ciklus se uvek ponavlja u krug. AMD sece cene da bi bio sto konkurentiji i da bi opstajao dok nVidia u datim momentima drzi cenu- odgovor se sam namece zasto- jer im prodaja ide dobro.

U globalu svi ti potezi zavise od marketinskog tima, mi manje vise mozemo da razvijamo teorije i da budemo u pravu ili ne. Malo upuceniji znaju svakako i to prate ovi ostali gledaju samo cene itd..

Kad je rec o Hi End hardveru nVidia je tu bez premca jer ima uvek i brze i bolje karte, jednostavno poredivsi taj segment dolazi se do zakljucka da se zapravo radi o razlicitim klasama mada se to moze opusteno reci i za ostale segmente, naravno ne mislim na low end i sl..

Kad je rec o ovim ultra skupim kartama poput Titan Z i R9205X2 veruejm da one zauzimaju jako mali procenat u trzisnom udelu.

Sa moje tacke gledista koji licno volim kvalitetan i napredan hardver ne bih uzeo ni jednu od te dve karte i na kraju imao sam ono sto sam i imao..

Titan Z bih samo prihvatio da mi neko pokloni :)

:: Ne razumem zasto bi bilo prihvatljivo da kartica koja je dosta sporija kosta 300$ vise nego ova brza. S ostalim se slazem, cene kartica su otisle u 3 lepe sargarepe.... Ako nestane AMD mi smo najebali. Nvidia ce takve cene da lupi u monopolu da ima da se igramo na intel integrusama... Mantle cak i da ne zazivi, naterao je MS da izbaci DX12 koji ce(valjda) doneti povecanje performansi
:: Ne znam zasto svi kazu da je nvidia za high end sisteme bolja od amd-a, kad AMD ima najbrzu karticu
:: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev
:: :: Tih 1800$ je da kazem sad i prihvatljivo iz razloga posmatrajuci R9295X mada je i to suludo za jednu kartu
Kutalion ``amd korisnika`` 07.09.2014. 22:13 #562306

Za zivota sam imao daleko vise nvidia kartica nego ati/amd. Jednostavno me ne zanima arhitektura, tehnologija i ostali bakraci. Mene zanimaju suve performanse te kartice i koliko ona kosta. Nek bude zasnovana na arhitekturi riva tnt2, dok god daje sjajne rezultate, a kosta manje nego konkurent, meni je to do jaja.

Amd nije humanitarac, ali je jedina konkurencija Nvidiji. Jedini razlog sto navijam za AMD je taj, monopol = game over.

Sto se tice titan vs 295x2, recimo test koji sam ja gledao je prikazao da je 295x2 jaca kartica.

http://www.extremetech.com/gaming/184216-nvidias-3000-titan-z-takes-on-the-1500-radeon-r9-295x2-and-gets-crushed

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/NVIDIA-GeForce-GTX-TITAN-Z-Review/3DMark-Power-Sound-and-Conclusions

Imas testove multiple igara, i uglavnom je 295x2 pobedjivao.

Na temu CF vs SLI, jeste SLI bolji.

Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo

SkyFire ... 07.09.2014. 22:23 #562307

Ok i to postujem. Ti gledas samo performanse ja to detaljnije posmatram.
Cak i te performanse na papiru mogu se predstaviti fizicki odredjenom cifrom ali oko moze da primeti razlike u samoj fluidnosti tako da 60 fps nije svugde isto 60 fps i ako je po testu fizicki tako dobijen rezultat. To je fenomen sttutera, microsttera i sl.

Gaming nije samo performanse na papiru. Gamer treba da uziva i da mu hardver pruzi maksimalno a ne da se breca reinstaliranjem drivera, da u jednom trnutku ima drop u sledecem skok ili da zamara oci zbog sttuteringa.

Sve ima svoje ali ok. Neko ne ulazi tako duboko u analizu a neko i ne primecuje.
Stavi kartu i igra i to je to. Zanima ga samo dubina njegovog dzepa.

Titan Z vs R9295X2 sam isto pratio po netu, mrzi me sad da trazim linkove. U principu potvrdjuje ono sto sam vec predstavio gore a i bilo bi stvarno nelogicno da je nVidia izbacila sporiju kartu, svakako je to u samom pocetku bilo fishy.

U ukupnom plasmanu covek moze i reci da su tu negde i ako da kazem SLI opet radi bolje ali ajde.. Nije to ni bitno. Za mene je od vece vaznosti da se ove cene smire za single GPU, ja sam davno odustao od kupovine dual gpu karti ne zato sto ne valjaju, tu su performanse brutalne vec zato sto mnogo gube na ceni i tesko se prodaju.

P.S.Kad sam rekao AMD korisnici, pa imas AMD kartu, valjda sad spadas u tu grupu. Nisam napisao da si fanboy :) A ono sto sam opisao za cenovno pozicioniranje stoji, ne mislim konkretno na tebe vec za vecinu AMD opredeljenih korisnika. Jednostavno im je mozak ispran-hipnotisani su :) Cuvena recenica : `Ali AMD je jeftiniji` :D

Kutalion re: 07.09.2014. 22:46 #562310

TRENUTNO je amd jeftiniji, zato furam amd :)

Recimo ja nikad nisam primetio taj microstuttering, mada mozda neko jednostavno ima bolje oci pa primecuje takve stvari.

Mozda su se promenile stvari sa verzijama drivera, ko zna. Uglavnom, su tu negde po performansama. S tim da je nvidia i dalje skuplja, mada ko ima 1500 dolara za karticu, imace i 1800.

SkyFire Ispricasmo se mi lepo.. 07.09.2014. 22:58 #562311

Hehe. Ja se secam davno pre jedno 5-7 godina, sigurno ima, i ovde i na benchu i tad sam pricao o toj fluidnosti taj microsttutering. Ljudi su me bukvalno vredjali i predstavljali kao da sam lud i mene i par drugih likova.

To jednostavno ne postoji i nije moguce. Oni koji su to isto doziveli su cutali da ne bi bili ismejani.

Kasnije i to `od skoro` se i ta vrsta fenomena uvrstila u testove i kad su izasli zvanicni rezultati nastao je tajac u AMD taboru, isti ti ljudi koji su pljuvali su cutali kao zaliveni bez i trunke srama ili zelje da pokazu svoju dobru ljudsku osobinu i stanu iza svojih dela i reci i kazu da su pogresili, ne mora ni to izvini ali bar da priznaju da nije u redu takvo ponasanje.

Zato sa nekog aspekta AMD fanboy-eve smatram sektasima jer su jako negativni i pokvareni i svi funkcionisu po istom sablonu i imaju istu imaginarnu pricu. Pomenes im AMD kao da si ih u oko ubo, imas gore primer onog malog debilka ( `Drzavni posao` ) koji je izgradio svoju imaginarnu stvarnost i `ratuje` protiv ne/istomisljenika jer ih dozivljava kao neprijatelje. Tezak psihicki poremecaj ali sta da se radi.

Driveri mogu nekad dosta da promene i uticu ali ipak nisu oni koji mogu cuda da naprave. I hardver i driver funkcionisu u simbiozi tako da je rezultat shodno tome.

Ti lagovi i kasnjenja su jos vise izrazeni na monitorima sa vise Hz-a i ko istrenira oko na veci refresh rate njemu to izrazito smeta.

peki22 Re... 08.09.2014. 08:31 #562328

broj poruka: 2936
http://bit.ly/1CHMhBi

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

Gonjavac Karta 08.09.2014. 09:06 #562330

broj poruka: 573
od 999$ gazi kartu od 1800$ i uz to jos brza jebes ti takve tehnologije GAME OVER!!!
UHD max uzivanje nema jace - najjaca karta R9 295x2
Kako sad reci da je Nv za high end sisteme kad karta najbrza za UHD pise R9 295x2 to koliko znam pripada AMD-u taj titan Z je toliki promasaj da Nv u 10 god nije izbacila vecu sramotu mozda onaj debakl sa TDr-om je samo veci ko to nije doziveo nema pojma sta znaci sranje od graficke koje su naravno pripadale Failvidiji.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 7 OD 8  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647676.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs