https://www.youtube.com/watch?v=p79H_XOwpZo Ryzen R7 3700x. Asus Prime x470 Pro. Arctic Liquid Freezer II 360, 2x8GB Kingston 3600MHz, Asus Rog Rx 570 oc, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 970 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
Dosta mi je bilo cekanja, cene su takve kakve su i pitanje je da li ce nas opet cekati neki novi COVID ili mining mania po izlasku nove generacije.
Ryzen 5600x kada je izasao, jurio sam ga mesec dana i platio 350€ tako sto sam maltene napusio uvoznika, shopovi su ga prodavali i za 500-600€. Stigne 30 grafickih u Alza shopu, nestanu za 5 minuta.
Tamo gde nisu nestale nisu hteli da mi prodaju, bukvalno su mi rekli da mogu da dobijem graficku koju zelim samo ako kupim ceo racunar. Ovo sve je bilo u EU, mogu da zamislim sta je bilo u Srbiji.
Stiže NV 4000 ali su već prestali sa proizvodnjom 3000 serije, tako da je sad naj povoljnije. Dok ne rasprodaju stare, ništa od novih jer onda bi morali da prepelove cene.
Ryzen R7 3700x. Asus Prime x470 Pro. Arctic Liquid Freezer II 360, 2x8GB Kingston 3600MHz, Asus Rog Rx 570 oc, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 970 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
:: :: Bice deco grafika ko trave. Stize nova serija za par meseci, amd, nvidia. Stize Intel u istom periodu. :: :: Znaci rtx 3xxx serija ce se dzaba moci nabaviti, nista ne brinite. Kakav eth i glupost :: ::
Rekoh lepo bice jeftinoce na pretek. A daleko je jos kraj godine i dodatna snizenja koja ce 100% doci pred novu seriju kao sto je i ovo doslo
Rtx 3070 na oglasima oko 400e krajem godine
:: Stiže NV 4000 ali su već prestali sa proizvodnjom 3000 serije, tako da je sad naj povoljnije. Dok ne rasprodaju stare, ništa od novih jer onda bi morali da prepelove cene. :: :: Ryzen R7 3700x. Asus Prime x470 Pro. Arctic Liquid Freezer II 360, 2x8GB Kingston 3600MHz, Asus Rog Rx 570 oc, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 970 evo (250GB, Adata nvme 1TB,. :: :: :: :: :: Bice deco grafika ko trave. Stize nova serija za par meseci, amd, nvidia. Stize Intel u istom periodu. :: :: :: :: Znaci rtx 3xxx serija ce se dzaba moci nabaviti, nista ne brinite. Kakav eth i glupost :: :: :: ::
To su MSRP cene. ima ih i ispod ali grafičke nikada nisu bile toliko skupe u odnosu na druge komponente kao poslednjih nekoliko godina. Naj skuplju grafiku koju sam kupio ranih 1990ih godina bila je Matrox od 300 dolara a to je bilo nekih 20% celog sistema, Ostale (ne računajući Hercules) su bile daleko jeftinije i ne više od 5-10%. U poslednje vreme idu 50 -100%
Ryzen R7 3700x. Asus Prime x470 Pro. Arctic Liquid Freezer II 360, 2x8GB Kingston 3600MHz, Asus Rog Rx 570 oc, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 970 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
:: :: https://www.tomshardware.com/news/nvidia-geforce-rtx-30-price-cut :: :: Rekoh lepo bice jeftinoce na pretek. A daleko je jos kraj godine i dodatna snizenja koja ce 100% doci pred novu seriju kao sto je i ovo dosl :: :: Rtx 3070 na oglasima oko 400e krajem godine :: :: :: Stiže NV 4000 ali su već prestali sa proizvodnjom 3000 serije, tako da je sad naj povoljnije. Dok ne rasprodaju stare, ništa od novih jer onda bi morali da prepelove cene. :: :: :: :: Ryzen R7 3700x. Asus Prime x470 Pro. Arctic Liquid Freezer II 360, 2x8GB Kingston 3600MHz, Asus Rog Rx 570 oc, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 970 evo (250GB, Adata nvme 1TB,. :: :: :: :: :: :: :: :: Bice deco grafika ko trave. Stize nova serija za par meseci, amd, nvidia. Stize Intel u istom periodu. :: :: :: :: :: :: Znaci rtx 3xxx serija ce se dzaba moci nabaviti, nista ne brinite. Kakav eth i glupost :: :: :: :: :: ::
mozda se i doceka to pojeftinjenje, konacno ce covek imati cemu da se raduje .) _____________________________________________________ Yuval Noah Harari | How Drugs & Video Games Have Been Instrumental in Controlling the Population https://youtu.be/VZP5lIzGNT8
again i think the biggest question in maybe in economics and politics of the coming decades will be what to do with all these useless people?
my best guess at present is a combination of drugs and computer games
phenomena of people having relationships with virtual, virtual spouses and you have people who never leave the house and just live through computers
i don`t think that the masses even if they they somehow organize themselves uh stand much of a chance
what we are talking about now is like a second industrial revolution but the product this time will not be textiles O-R machines O-R vehicles O-R even weapons the product this time will be humans themselves we are basically learning to produce bodies and minds bodies and minds are going to visit i think the two main products of the next wave of all these changes
but think about the world saying 50 years 100 years where the poor people continue to die but the rich people in addition to all the other things they get they also get a exemption from death
once you really solve a problem like direct brain computer interface when brains and computers can interact directly for example to take just one example that`s it that`s the end of history that`s the end of biology as we know it
gathering pace is the new attitude i think is to treat old age and death as technical problems
but in principle people always die for one reason and one reason only and then these are technical reasons not metaphysical reasons
people today actually manage to live many people as isolated alienated individuals in the most advanced societies many people live as alienated individuals with no community to speak about with a very small family
community for thousands and tens of thousands of years are transferred very quickly to new networks provided by the state and the market you don`t need children you can have a pension fund you don`t need somebody to take care of you you don`t need neighbors and and sisters O-R brothers to take care of you when you`re sick the state takes care of you the states provide you with police with education with help with everything
the most interesting place today in the world in religious terms is silicon valley it`s not the middle east this is where the new religions are being created now and these are the religions that will take over the world
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Rečeno više puta za grafičke da kod nas nema ni sličnih cijena. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Neka pristojna 1070 je pre eth ludila mogla da se nadje za 170-180e, a sada je ~ 250 nesto cemu nije izvucena dusa.. Tako da cini mi se, jos smo daleko od prodaje na kilo.
fx6300 @ 4.6ghz 990fxa-ud3 rev 4.0 Samsung 850 EVO 250GB 2x4Gb @ 1866 GTX960 Gaming G1 Bigfoot killer NIC 2100 Seasonic X-series 650KM3 Logitech G110 Steeseries Heavy Finalmouse Classic Ergo v2
Cisto sumnjam da ce neko ko je ulozio stotine hiljada € u opremu sada tek tako rasprodati opremu bud zasto. Cene ce pasti, ali bas rasprodaja na kilo, ne znam. Ako znas neku pouzdanu informaciju, iznesi. Znacilo bi i meni a verujem i svima nama… Mada, cini mi se da ce sve to ostati samo pusta zelja…
Ko nece vise da kopa, lepo popakuje kartice i ceka neki novi coin. Ko bi rekao da ce rx580 u 2022 da ima neku vrednost.. Vetovatno ce danasnje high end kartice biti aktuelne jos par godina..
fx6300 @ 4.6ghz 990fxa-ud3 rev 4.0 Samsung 850 EVO 250GB 2x4Gb @ 1866 GTX960 Gaming G1 Bigfoot killer NIC 2100 Seasonic X-series 650KM3 Logitech G110 Steeseries Heavy Finalmouse Classic Ergo v2
A nVidia i dalje ne veruje sta se desava tj. da su usled porasta cena energije kopaci u velikom KO... pa i dalje gura cene svojih proizvoda 1200+ USD za komad...
Nece to skoro biti bolje...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Ko nece vise da kopa, lepo popakuje kartice i ceka neki novi coin. Ko bi rekao da ce rx580 u 2022 da ima neku vrednost.. Vetovatno ce danasnje high end kartice biti aktuelne jos par godina.. :: :: :: fx6300 @ 4.6gh :: 990fxa-ud3 rev 4.0 :: Samsung 850 EVO 250GB :: 2x4Gb @ 1866 :: GTX960 Gaming G :: Bigfoot killer NIC 210 :: Seasonic X-series 650KM :: Logitech G11 :: Steeseries Heav :: Finalmouse Classic Ergo v :: ::
Rtx 3070 420e na oglasima, prognoziram u picinu dlaku tacno i to jos ranije nego predvidjeno. Rtx 3080 600e
@Gare87 nece biti pojeftinjenja a? ::
:: https://www.tomshardware.com/news/nvidia-geforce-rtx-30-price-cut :: :: Rekoh lepo bice jeftinoce na pretek. A daleko je jos kraj godine i dodatna snizenja koja ce 100% doci pred novu seriju kao sto je i ovo dosl :: :: Rtx 3070 na oglasima oko 400e krajem godine :: :: :: Stiže NV 4000 ali su već prestali sa proizvodnjom 3000 serije, tako da je sad naj povoljnije. Dok ne rasprodaju stare, ništa od novih jer onda bi morali da prepelove cene. :: :: :: :: Ryzen R7 3700x. Asus Prime x470 Pro. Arctic Liquid Freezer II 360, 2x8GB Kingston 3600MHz, Asus Rog Rx 570 oc, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 970 evo (250GB, Adata nvme 1TB,. :: :: :: :: :: :: :: :: Bice deco grafika ko trave. Stize nova serija za par meseci, amd, nvidia. Stize Intel u istom periodu. :: :: :: :: :: :: Znaci rtx 3xxx serija ce se dzaba moci nabaviti, nista ne brinite. Kakav eth i glupost :: :: :: :: :: ::
:: Ne znam sta si se utripovao i ti i ostali, CENE NECE jos da dodju na MSRP a mozda i nikad nece biti na MSRP. Najjeftinija rx 580 je 24 hiljada, ja sam je platio 140e 2018te mislim. Cene se normalizuju da ali je pitanje da li ce biti ikada normalne. Tek mozda sa izlazskom naredne serije grafickih karti, znaci krajem godine ili mozda sledece, ako ne ode ovaj svet u q zbog trenutnih desavanja :: :: :: :: Ryzen7 2700x 4,2Gh :: Asus Tuf Gaming B450 Plus I :: G. Skill Aegis 2x8gb 3200mh :: WD20PURZ 2T :: WD1003FZEX 1T :: Biostar SSD 480g :: Zotac 1080 8g :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 10 Pro 64-bit :: :: :: Gde su sad svi ovi junaci sto su pricali da cene grafickih nece nikad pasti lol . Rekoh vam lepo jos pre pola god i pre par meseci opet, karte utapajte dok jos ima vremena XD ali sad je kasno, otisao voz :: :: :: :: dosta karti su vec na msrp cenama a i ostale ce uskoro potpuno biti u rangu kakvom bi i bile inace pogotovo sto Intel ulazi i stize dodatna konkurencija :: :: :: :: :: :: :: :: Ryzen 3700x | NZXT Kraken x62 | Asrock Taichi x470 | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Gigabyte 5700 XT Aorus | LG UW 34UC79G | Creative Blaster ZxR | Samsung M.2 970 evo PLUS 500gb | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | Evga SuperNOVA 850w.. :: :: :: ::
Cene memorija ddr4 i ddr5 u porastu blagom,a grafičke 3080 skuplje za 8 hiljada dinara nego prije 8 dana. Biostar Rx 6600 xt 8gb sa 35k otišla na 39k, 6700xt sa 49k otišla na 65k ! Prema tome, cije vrtoglavo kreću, ponovo da rastu. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
ako, slobodno neka cene rastu, ne uzimam, mada i novac je izgubio vrednost. Uskoro cu uzeti neku konzolu a graficku ko hebe neka ih nabiju sebi u pedu.
Znate kako se kaze, ako ocete da jedete govna jedite ih kako treba. Aj sad proveri dioptriju lagano pa pogledaj ispod sta sam napisao, sto sam rekao tacno je, tj evo kraj je godine i cene jesu otisle dole i jeste izasla nova serija Nvidia koja jeste bolje i pristupacnije nego sto su prodavali za 2k evra 3090 obicnu.
Dakle manje baljezgajte sa novonapravljenih profila samo da bi dokazali svoju glupost.
:: :: X :: :: :: Tek mozda sa izlazskom naredne serije grafickih karti, znaci krajem godine ili mozda sledece, ako ne ode ovaj svet u q zbog trenutnih desavanja :: ::
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Znate kako se kaze, ako ocete da jedete govna jedite ih kako treba. :: Aj sad proveri dioptriju lagano pa pogledaj ispod sta sam napisao, sto sam rekao tacno je, tj evo kraj je godine i cene jesu otisle dole i jeste izasla nova serija Nvidia koja jeste bolje i pristupacnije nego sto su prodavali za 2k evra 3090 obicnu :: :: Dakle manje baljezgajte sa novonapravljenih profila samo da bi dokazali svoju glupost :: :: :: :: :: :: X :: :: :: :: :: Tek mozda sa izlazskom naredne serije grafickih karti, znaci krajem godine ili mozda sledece, ako ne ode ovaj svet u q zbog trenutnih desavanja :: :: :: ::
Poenta je ta, da smo toliko jaki na trzistu, da smo najbolji za kupovinu grafickih karti, da biras, msi je 330k Pitanje je, zasto je uvek tolika razlika u ceni. https://www.youtube.com/watch?v=J1lkIJFKag8
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
Oduvek sam znao da je čak i ovde moguće da se neko otrezni.
:: ako, slobodno neka cene rastu, ne uzimam, mada i novac je izgubio vrednost :: Uskoro cu uzeti neku konzolu a graficku ko hebe neka ih nabiju sebi u pedu ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.