Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia 9800GX2 Again..
STRANA 8 OD 10  
MACHINE Errata: scenario 18.05.2009. 21:54 #115000

status: user
broj poruka: 5716
http://www.benchtec.co.uk/forums/showthread.php?t=2818

Mogao si napraviti XYZ deadly koraka:

Srafove verovatno nisi odrvrtao dijagonalno svaki pomalo nego si odvrtao svai do kraja, ceo...sto doprinosi neravnomernom prenosu sile preko nekih delova pa se lako okrnje ili napregnu stampu pa popucaju intralanes PCBa jer su na odstupnici preko federa. Alat, dobar Philips type srafciger sa dugim vratom i na nekim mestima nikako sa namagnetisanom vrhom...bez saranja po stampi, samo srafovi i to polako svaki po jedan korak od par mm. Lako se desi da okrnjis i nek uSMD na BGA chipu (npr. onaj transaltor kod SLI mostica) ili na samom GPU jezgru ili pak srafcigerom zapras mikrovod na stampi , ovo se cesto desi i pri montazi ploca ako se ne pazi a ploca seta i klize po ostrim metalnim odstojnicima.

Znaci 1000 Zasto 1000 zato

Iskreno, uvek postoji sansa i mozda je problem zaista banalan...

A N G E L

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MarkoBajic ..... 18.05.2009. 22:28 #115018

broj poruka: 191

Sjebo si se skroz na skroz,neznam sta ti bi da je otvoris.

Javi se sutra na email,al pazi da bude do 5-6 uvece,nadam se da cemo zbudziti nesto.

:: Iskreno, uvek postoji sansa i mozda je problem zaista banalan...
GAMER4LIFE GX2 18.05.2009. 23:17 #115040

broj poruka: 839
Eh sad svasta .. bas kao sto machine kaze 1000 zasto 1000 zato moze da bude x stvari jedino sto znam da ploca na bilo koji nacin nije nasilno stiskana niti sam je vuko po stolu ili srafcigerom pipao po njoj pod uglom od 90 sam odsrafljivao i zasrafljivao sve to.. mislio sam mozda jebem li ga vise ako bi je ubo u neku drugu plocu sa pcie da proradi pa onda i kod mene da radi? otkud znam.. svasta je moguce
MACHINE Re: GX2 18.05.2009. 23:28 #115041

Mozes probati sledece:

Odvojis onaj PCB koji nema na sebi dodatni proceosr, pored sli mosta i ima PCIe konekto. Odvojis sli mostic sa stampe. Ostavis hladjenje samo za tu jednu master karticu. Posto je druga slave tj. daughter board. Uturis je u slot, povezes napajanje na nju i upalis...ako dobijes sliku javi...dakle ubadas karticu sa slotom a potpuno odvajas onaj drugi deo> posto je sve na master kartici i sam BIOS i chip i napajanje za tu porciju ako je ostal neostecena onda bi trebalo da doibjes sliku...tj. to bi moralo da radi posto bi trebalo da je ta kartica nezavisna i od druge a i od sandvica. Po9 logici stvari moras dobiti single card u vidu 9800 a koja je master sto se tice konektora (PCIe i DVI), ROMa i translator SLI chipseta...mada ti ovaj potonji ne treba...to ti je isto kao kada bi iamo 2 posebne karte povezane onim SLI mostom u 2 fizicki razlicita PCIe slota, stim sto ovde dele `lanes` 16-32x

A N G E L

:: Eh sad svasta .. bas kao sto machine kaze 1000 zasto 1000 zato moze da bude x stvari jedino sto znam da ploca na bilo koji nacin nije nasilno stiskana niti sam je vuko po stolu ili srafcigerom pipao po njoj pod uglom od 90 sam odsrafljivao i zasrafljivao sve to.. mislio sam mozda jebem li ga vise ako bi je ubo u neku drugu plocu sa pcie da proradi pa onda i kod mene da radi? otkud znam.. svasta je moguc
::
gilopile ... 18.05.2009. 23:35 #115042

broj poruka: 9459
Ti si bre iz BG-a,kako ne mozes da se snadjes.Otidji u jedan od 100000 servisa i ponesi tu nesretnu karticu,pa nek je zabodu u jedan od kompova pred tobom,ako ne radi onda si 100% siguran da je crkla.Mozes i da pozajmis od njih neku PCI-e kartu da ti daju da probas da je zabodes kod sebe cisto da si siguran da ti nije stradala i ploca tj. PCI-e slot.Mala je mogucnost,ali ne treba nista zanemariti.Kad pozajmljujes kartu podaj im 20-30 eura kao zalog.Tako ce ti sve biti kristalno jasno.Ako je crkla reklamiraj ili ako ne uvaze reklamaciju,daj je u neki proveren servis,i moli se Bogu da se moze popraviti,a moje misljenje je NE.

P.S. Nemogu da verujem da si `digao na noge`pola Srbije.Ima nas ovde i iz manjih sredina,zaseoka pa se snadjemo `eba ga.Kako nemas neku dobru komsinicu koja ima PCI-e slot
GAMER4LIFE Roger That! 19.05.2009. 00:16 #115051

Machine sacu da je otvorim i da probam to sto si napisao pa javljam!

markopvict E Masino 19.05.2009. 00:19 #115052

broj poruka: 4515
De nalazis te strucno-serviserske izraze?! .... :))))))))))))))))))))

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
GAMER4LIFE :( 19.05.2009. 01:06 #115056

Nece.. pazi sta mi se desava kad sam ih odvojio i povezem na dvi upalim komp on krene pa se ugasi pa opet krene i nista ne daje sliku, a kad sam je sklopio sad onda upalim i tako odma ostane.. sad sam vratio ovu pci kartu i kad sam upalio isto kreno pa se ugasio pa kreno i radi normalno..
dgrujic nista mi nije jasno... 19.05.2009. 08:16 #115079

broj poruka: 78

Wtf se iko trudi da mu pomogne?

1. frajeru je palo na pamet da sam rasturi dual GPU graficku karticu (!?), prakticno iz manje-vise ciste obesti

2. ocigledno ga boli uvo cim je iz fazona da ode i kupi drugu u vrednosti 300-500e

3. vrlo je neotesan, vulgaran i tvrdoglav

Pri tome, grafika je radila, GAMER4LIFE je rasturio, pa je sastavio, ona sada ne radi, a njemu nije jasno sta se desilo...

Hmmmm ne moras biti freakin` doktor nauka da bi shvatio da si sam nesto upropastio, pri tome ljudi hoce da ti pomognu, a ti kao sumanut pises nove i nove postove sa istim glupostima.

Da li mozda sam popravljas i frizider, ves masinu, ili mozda sam radis generalnu na kolima? Ne treba covek da bude debil koji ne ume da drzi srafciger, ali ti si uzeo jedan od najkomplikovanijih komada hardvera koji postoje i resio da ga rastavis... Sto nisi onda uzeo lemilicu i pumpicu i poskidao i GPU-ove sa PCB-a? Cisto da vidis da li moze, pa posle da dignes dreku ovde kako ti ne radi graficka, a ti zaboravio da zalemis 437 pin...

Popi bendzamina, i odluci sam sta ces da radis, a ako trazis savete nemoj ih ignorisati i vredjati ljude koji ti ih daju...

Pozdrav
GAMER4LIFE GX2 19.05.2009. 11:51 #115104

Kartica ocigledno nije dobro radila jel je dizala nenormalnu temperaturu, cisto sumljam da sam je ja sjebo jel je nisam ostetio prilikom otvaranja moguce da je neka glupost u pitanju, a ti ako nemozes da pomognes nemoj da dajes glupe komentare ovde, ja cu sve jedno kupiti novu kartu gtx285 ili gtx 295 videcu jos....
MACHINE Izjava za novine :)) 19.05.2009. 12:15 #115108

Kartica moze godinama savrseno da radi na 100C bez gasenja...tebi nije prelazila 90 @full load a u idle je bila 70-80 a to je NORMALNA temperatura. Na toliko meni radi X1950XTX, ja sam danima u FurMark 7900 terao na 110C i nije crkla. Ja bih je otvorio tek ako bi prelazila 110, jer je kriticna negde oko 150, a throtleuje na 120-130, vec je sama po sebi zasticena instrumentima koji su ugradjeno, kao kod CPU-a. Dakle, karta je, sasvim sigruno bila potpuno ispravna i zdrava, posebno jer je Asus u pitanju. Onda si je otvorio i vise NE RADI, usled nestrucne demontaze i montaze. Koje reci nisu jasne? Sta i kako si zeznuo je predmet gatanja, ali zakljucak je konzistentan i vrlo nametljiv: da je nisi otvorio radila bi verovatno jos dosta vremena...prosta matematika

No, to je tvoja stvar, mozes je gurnuti i u vodu pa neosusenu upaliti u masini...svako prema svojoj slici i prilici :)

A N G E L

MarkoBajic Re:nista mi nije jasno... 19.05.2009. 13:16 #115117

Zajebavate decka,mislim da nije u redu.
U proslim temama mu kazete da otvor i da nemoze nista da sjebe,
a sad kad je sjebano onda ko ti kriv,dobro kaze GAMER4LIFE skoro svi na ovom poruku su PICKE OSIM POJEDINACA.pa aj ti sjebi graficku od 400e i vudi srecan normalno da je nadrkan,ja sam se ponudi ti mi se javi.Posto pored ovih PICKICA mozes samo da napravis jos vece sranje..
cele1988 .... 19.05.2009. 13:23 #115118

broj poruka: 1424
da ali GAME ne citas MAIL ili nekoristis ovaj sa PCBerze.
ja ti mogu pomoci oko kartice ali dzaba kad ne citas mail.
MarkoBajic .... 19.05.2009. 13:27 #115119

Ja sam mu ponudio lika koji to mozda i moze da odradi,lik je najbolji popravoi mi je dosta stvari i sve rade..
Equinoxe Re: .... 19.05.2009. 13:29 #115120

broj poruka: 12057

Ja sam mu takođe slao, al džabe....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: da ali GAME ne citas MAIL ili nekoristis ovaj sa PCBerze
:: ja ti mogu pomoci oko kartice ali dzaba kad ne citas mail.
cele1988 ... 19.05.2009. 14:02 #115124

broj poruka: 1424
pa ako je ostetio GPU niko to nemoze da popravi, ako je sjebao naponsku to i djene djene mozda bi i mogao ali ko zna sta je tu

MarkoBajic Re: ... 19.05.2009. 14:10 #115126

to sam mu i ja rekao,ovaj lik je proveren 100%,najgore je proceniti zobg cega ne radi posle je mnogo lakse, il moze il nemoze da se opravi.

:: pa ako je ostetio GPU niko to nemoze da popravi, ako je sjebao naponsku to i djene djene mozda bi i mogao ali ko zna sta je t
GAMER4LIFE Nvidia 19.05.2009. 14:20 #115130

ubuduce saljite mi na ovaj mail : nvidia.gamer87@gmail.com

posto je ono sestrin ja sam ga stavio jel svoj nisam imao kreiran..
dgrujic cekaj stani... 19.05.2009. 14:51 #115138

broj poruka: 78
...da razjasnimo:

Rasturao si graficku kartu koja vredi 200 do 500 evra, a nisi umeo da kreiras e-mail nalog?

GAMER4LIFE :))) 19.05.2009. 14:58 #115141

` jel svoj nisam imao kreiran..` znaci da nisam imao kreiran a ne da ne umem, strasno ja se bavim kompovima vec preko 13 godina. Samo gledam ovde i hocu da povracam kako se proseravaju pojedinci sve neki strucnjaci znaju nesto, a ima da kupim sad namerno GTX295 i da je rasklopim pa cu da je sastavim!!!!

MarkoBajic .... 19.05.2009. 15:04 #115144

Ocemo on ili ......?
delapena Koji Lik 19.05.2009. 15:19 #115152

broj poruka: 9

Ziva Legenda

SkyFire Re: Izjava za novine :)) 19.05.2009. 15:20 #115153

broj poruka: 18472
Nece moci prijatelju moj prvo zbog toga sto je thermalthrotling vec na 105c i karta nema funkciju pravlinog rada vise posle toga.Druga stvar nije G92 napravljen da radi konstantno na 90c pod full load rezimom za svaki dan.Preporucene temperature nebi smele da predju 80c mada moze da istrpi i preko toga.Nesto nomralno bi trebalo da radio od 65c-75c!Tvoje predpostavke nisu na mestu i ne znam zasto dajes poredjenja G71 i R580 (ATI) kad su to skroz razlicite arhitekture !

I Want to believe - The truth is out there

:: Kartica moze godinama savrseno da radi na 100C bez gasenja...tebi nije prelazila 90 @full load a u idle je bila 70-80 a to je NORMALNA temperatura. Na toliko meni radi X1950XTX, ja sam danima u FurMark 7900 terao na 110C i nije crkla. Ja bih je otvorio tek ako bi prelazila 110, jer je kriticna negde oko 150, a throtleuje na 120-130, vec je sama po sebi zasticena instrumentima koji su ugradjeno, kao kod CPU-a. Dakle, karta je, sasvim sigruno bila potpuno ispravna i zdrava, posebno jer je Asus u pitanju. Onda si je otvorio i vise NE RADI, usled nestrucne demontaze i montaze. Koje reci nisu jasne? Sta i kako si zeznuo je predmet gatanja, ali zakljucak je konzistentan i vrlo nametljiv: da je nisi otvorio radila bi verovatno jos dosta vremena...prosta matematik
:: No, to je tvoja stvar, mozes je gurnuti i u vodu pa neosusenu upaliti u masini...svako prema svojoj slici i prilici :
:: A N G E L
delapena sramota 19.05.2009. 15:22 #115154

broj poruka: 9

Bavis se strasno kompovima 13 godina a zajebo si grafiku od 500 eura lol

Nista cudno kad ti je nick GamerForLife
NMY ccc 19.05.2009. 15:27 #115156

broj poruka: 1509
Ja sa kompovima bavim od kada sam napunio 2 godine...

Al kada bi se grudvali tramvajima...

SONY VAIO VGN-FW285J

STRANA 8 OD 10  
Broj postavljenih tema: 60441. Broj poslatih odgovora: 647812.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs