samo da kazem da bi 5870 imala sada sa novim drajverima dosta bolje rezultate, pa ja imam s ovim kartama mnogo bolji skor u call of pripyat plus dx11 nego ti sa 5870 na tim slikama. A i taj gtx tvoj je mnogo klokovan pa i nije neko pravedno poredjenje.
Ok je to ali razlike su mizerne.Ali zar nisi primetio da je na hwgurus radjeno upravo sa novim driverima pa je razlika kada se GTX480 OC-uje na 825 Mhz sa ATI na 1000 Mhz opet veca.Isti slucaj kao sa GTX295 kod mene.Pa Medo i meni su tad bili stari driveri.Pogledaj na shoot-u.Nisam bas namerno hteo da stavljam nove a dobio bi jos bolje performanse jer sam probao.Eto cisto da znas.Nema tu nikakvih tajni..
:: samo da kazem da bi 5870 imala sada sa novim drajverima dosta bolje rezultate, pa ja imam s ovim kartama mnogo bolji skor u call of pripyat plus dx11 nego ti sa 5870 na tim slikama. A i taj gtx tvoj je mnogo klokovan pa i nije neko pravedno poredjenje :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://tinyurl.com/y92ufs :: http://tinyurl.com/yka26c :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: ::
:: wtf.. :: tek sad videh...ma z me net pa dobro je da ih ne bi 5..koliko sam puta kliknuo da upise massage.. :: :: :: :: Nema vajde od 40nm.Tehnicki je neizvodljivo.Jedino 32nm ili 28nm..To je ono na sta moraju da idu :: :: Sto dva ista posta :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: daleko je to bar za zelene,nek se prvo pokupe sa 40nm jer im se gore ponasaju od 65nm... :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Evo posto ti mislis da si najpametniji kao i uvijek, meni nije bilo tesko da sve izracunam!
Kao prvo, takt GPU-a kod GTX480 je povisen za 125MHz (17,86%) dok je takt kod 5870 povisen za 150MHz (17,65%)! Kao drugo, takt VRAM-a kod GTX480 je povisen za 100MHz (10,81%) dok je kod 5870 povisen takodje za 100MHz (8,33%)!
Rezultat toga je da GTX480 ima procentualno nesto vise taktove nego 5870! (oko 1,35% -> podijelio razliku u taktovima na dva dijela)!
Evo sada idemo na skaliranje!
3DMark03: GTX480 OC je za 10,65% bolji nego bez OC-a ! 5870 OC je za 9,47% bolji nego bez OC-a !
Komentar covjeka koji je pisao test: Razlika u ovom testu je desetak procenata, a pri overkloku se situacija ne menja što je vrlo interesantno. U 3DMark-u 2003 obe grafičke kartice gotovo identično skaliraju...
3DMark05: GTX480 OC je za 0,37% bolji nego bez OC-a ! 5870 OC je za 4,1% bolji nego bez OC-a !
3DMark06: GTX480 OC je za 2,65% bolji nego bez OC-a ! 5870 OC je za 2,85% bolji nego bez OC-a !
Razlog zasto su rezultati 3DMarkova 05 i 06 tako lose skaliraju je snaga procesora... (hocu da kazem da oni vise vole CPU sa vise megaherca nego megaherce na grafickoj karti)
3DMark Vantage: GTX480 OC je za 13,39% bolji nego bez OC-a ! 5870 OC je za 10,09% bolji nego bez OC-a !
Dalje mi se nije dalo racunati, ali brojevi su tu! Nema potrebe da govorim da je test radjen od strane nasih ljudi i da je (makar po meni) potpuno merodavan!
Te testove koje si ti radio Sky necu ni da gledam, a znas i zasto... Svi znamo o tvojoj realnosti kada su graficke karte u pitanju...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Idemo stavku po stavku. :: Pomenuo si skaliranje pa kazes da ne govorim uopsteno da ljudi nebi pomislili da je to Biog zna sta veliko ali istina je da je razlika malo veca kada se OC karta + AA + DX11 /teselacija :: Da bi potkrepio pricu i opravdao moje tvrdnje mogu se lepo sracunati tacno procenti sa GPU-a koji je oc-van na 825 MHz versus ATI na 1000 Mhz znaci ATI klok povecan na 150 Mhz + dok je NV samo za 125 Mhz i opet skalira bolje..Link za to :: :: http://www.hwgurus.com/testovi/grafike-karte/152.html?start= :: :: Prelistati malo testove ,tacno se vidi iz aviona.
Malo je glupo testirati grafe na 1920x1200 rezoluci pa na vise ipak gtx480 ima 1,5gb rama,a ati 5870 ima 1gb rama...naravno da ce se pokazati bolje zato je i stavljeno vise ram memorije.
NMY trolu lazljivi.. Kad racunas procente ne racunas koliko koja karta skalira od defaulta pa na gore vec koliko je koja karta jaca od koje u odnosu na krajnji rezultat..Tu trazis razlike.Meni si nasao da provlacis te decije price.Imas bas komentar na hwgurus kada kaze covek da GTX480 skalira bolje kada je OC u pitanju i tada se vide razlike u performansama.. Nego idemo ovako :
ATI 5870@1000mHZ@1300 (Veliki klok i memorije u odnosu na GTX480),GDDR5
GTX480@830@1025 (smesan klok memorije)
3D MARk 2003
GTX480 : 99846 ATI 5870 : 90320
Ukupno je GTX480 brzi za negde oko 10.6 % na OC vrednostima..
Zanimljivo je da se ATI 5870 pokazao cak i bolje na defaultnim vrednostima sto pokazuje sam grafikon ali kada je u pitanju OC tu je GTX dominirao.
Ono sto je vazno za ovaj test i broj bodova je visina CPU-a koja se povecava shodno visini taktova a i sam 3DMark 2003 generalno nije optimizovan za ovakve vrste karti. ___________________________________________________________________________________________
3DMARK 2005 :
GTX480: 35236 ATI 5870:33353
Negde oko 6% ali zanimljiva stvar da je GTX480 imao cak i manji rezultat tj podbacaj u odnosu na default vrednosti sto samo govori o podrsci ovog marka za ovu kartu
3D Mark 2006
Sto se tice ovog testa on je generalno suko grlo za GTX480 i poslednja karta koja je radila iole valjano jeste GTX280 ondosno GT200 serija grafickih karti.Cisto radi poredjenja GTX295 podbacuje u ovom testu.. Rezultati su sledeci:
GTX480: 26406 ATI 5870: 25503
Negde OKO 4% u korist GTX480 i ako napominjem da je generalno ovaj test nepouzdan kao merilo do odredjene arhitekture chipova kao sto je GT200 kao single karta.
Okacicu namerno i Vantage test da vidite koliko zaista pokazuje nerealne GPU scorove sto samo dokazuje cinjnicu da je driver jos uvek neoptimizovan za ovu kartu :
____________________________________________________________________________________________________________ ATI 5870@1000mHZ@1300 (Veliki klok i memorije u odnosu na GTX480),GDDR5
GTX480@825@1025 (smesan klok memorije/jos manji klok GPU-a)
_______________________________________________________________________________________________________________ ATI 5870@1000mHZ@1300 (Veliki klok i memorije u odnosu na GTX480),GDDR5
GTX480@825@1025 (smesan klok memorije/jos manji klok GPU-a)
Rezime za kraj pocetka.Sakata nedovrsena karta sa manama kao produkt je pobedila uprkos tome sto je razlika u OC GPU-a bila za 20 Mhz veci u sintetickim testovima + 5 Mhz za igre u korist ATI i uprkos sto je OC Memorije bio 275 Mhz veci u korist ATI a svako ko se razume zna koliko brzina memorije doprinosi brzem ucitavanj textura i koliko se FPS penje.. Plus sto se karta testirala na beta driverima a ne na ofisijelnim koji joj pruzaju maximalnu podrsku i iskoriscenje GPU-a
Sve u svemu Przenica Win :)
Ti i ne moras da gledas moje testove kad se i ne razumes,da se razumes imao bi svoje,ovako samo trolujes,lupas i zavadjas ljude i prosipas neku pamet a supalj si kao pokvare zub a uz to i maliciozan.Definicija tvoje licnosti i uloge na ovom forumu je STETOCINA!
Sto se ljudi uzbudjujete... Jedni se ubise pricajuci koliko su lose, drugi koliko su dobre. Ko misli da su super neka kupi GTX480 i GTX470 i neka mu je sa srecom. Ko god kupi 5870 ili 5850 nece pogresiti, jer realno vecini ljudi bolje od 5870 i ne treba, a dodavati pare i uzeti GTX4xx mi i nije pametan potez.
A za tesalaciju mi tako svira ona stvar, obzirom da ne igram nista sem WoW-a, a 5850 ga jede u 1920x1080 sa 8AA i sve na max
off topic: Zar se vi zelenaci ne ubiste pricajuci da DX11 je cista glupost i ne treba nikome i ni zasta, cist marketing...? Da trenutne graficke nece terati te nove igre sa DX11 u full-u nego more da se saceka sledeca generacija... Onda poredite samo DX9 i DX10, a ne tesalaciju i DX11 posto je to cist marketing. Smesni ste (da ne imenujem nikoga) kao Paja Patak...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Philaesmos `os i ti packu a?Hehehe..Salim se. Izgleda da niko ne cita nista.Svi samo pricaju svoje.Ovde niko ne pominje dal je neki proizvod dobar ,to smo vec apsolvirali da je GTX480 trenutno promasaj na trzistu tj u globalu..GTX470 ce se iole dobro koliko toliko pokazati uz korigovanje cene. A bilo je povuceno pitanje oko OC-a i skaliranja pa rekoh da razjaznim samo tu stvar jer mi smeta laz a ja sam borac za istinu i pravdu pa mi nije bilo ni mrsko da se maltretiram da postavljam one tabele i ako je sve to u stvari nerealno porediti,beta driveri,manji clock GPU-a za 30 Mhz-a,275 Mhz manji klok memorije (ej bre pa samo na ovom je mogao da dobije od 5-10 Fps) itd.. Sto se tice DX11 ja i dalje ne hajem za tim.Boli me patak paja.Imam GTX295 i prezadovoljan sam sto i dalje imam vrhunsku kartu u samom vrhu performansi + sto mi je na vodenom sistemo i uzasno mnogo OC-ovana,sta reci-jede malu decu :) Ali kad je vec ta prednost,zar nebi bilo malo trulo da se ne kaze.Koliko se secam vi ATI-jevci ste pravili celokupnu pometnju,mozak ste probijali sa tim DX11 ..Zasto sad da se ne pomene i ovde taj bolji rendering itd.. No nebitno..Sve je ovo jedan vid zabave..Opusteno..
Evo jos nekih testova gde GTX470 ima bolje performanse od 5870.Zasto ovo pominjem ?Pa zato sto ce on biti koliko vidim glavni takmac sa 5870 i po performasama i po ceni..
:: Sto se ljudi uzbudjujete.. :: Jedni se ubise pricajuci koliko su lose, drugi koliko su dobre :: Ko misli da su super neka kupi GTX480 i GTX470 i neka mu je sa srecom :: Ko god kupi 5870 ili 5850 nece pogresiti, jer realno vecini ljudi bolje od 5870 i ne treba, a dodavati pare i uzeti GTX4xx mi i nije pametan potez :: :: A za tesalaciju mi tako svira ona stvar, obzirom da ne igram nista sem WoW-a, a 5850 ga jede u 1920x1080 sa 8AA i sve na ma :: :: off topic: Zar se vi zelenaci ne ubiste pricajuci da DX11 je cista glupost i ne treba nikome i ni zasta, cist marketing...? Da trenutne graficke nece terati te nove igre sa DX11 u full-u nego more da se saceka sledeca generacija.. :: Onda poredite samo DX9 i DX10, a ne tesalaciju i DX11 posto je to cist marketing :: Smesni ste (da ne imenujem nikoga) kao Paja Patak.. :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Kao prvo, NMY (tj. ja) jos nista nije slagao, sto se za tebe i ne moze bas reci, ali dobro, to znaju svi koji trebaju da znaju...
Ajde ti mene uci kako se racuna, ako nisi primjetio, karte su bas slicno klokovane...
A sada da te ja malo natrljam po nosu!
Spominjes veliki klok memorije kod 5870, u odnosu na GTX480! OK! A da li znas da ta ista GTX480 ima veci memorijski protok, i to za citavih 25GB/s ! (situacija kod OC-a memorije, ATI na 1300 a nVidia na 1020MHz) Kalkulator u ruke pa racunaj!
Ako je ista smesno, smesno je to kako nVidia sa 480SP (50% vise nego 5870), 384bit magistralom (50% vise nego 5870), 1536MB memorije (50% vise nego 5870), klokovima SP-ova koji su veci za 65% (1650MHz kod GTX480 vs. 1000MHz kod 5870) te na kraju vecim brojem tranzistora (3.1 vs 2.14 milijardi, +- 50% vise) ne postize ni 20% bolje rezultate nego 5870, koja je 50% slabija (na papiru)!
To je ono sto tebe pogadja, pa nemas sta da kazes pametno nego pokusavas da vredjas mene i pricas tu gluposti na forumu!
Sto se tice testova, ja sam pokazao koliko koja graficka karta skalira u odnosu na referentni takt (uzeo sam defaultni kao referentni naravno) !
A sada komentari na ovo sto si ti napisao vezano za testove!
3DMark03: GTX480 je brza i sa OC-m i bez njega oko 10%, sto ce reci da karte isto skaliraju, sto je primjetio i onaj koji je pisao test!
3DMark05: To sto si ti rekao nigdje covjek (koji je radio test) ne spomenu, ne znam zasto! Evo sta je rekao: Kao i u prethodnom testu, neočekivano mala razlika u performansama. Ovo je takođe u granicama od desetak posto, što definitivno ne ostavlja „bez daha“, pogotovo imajući u vidu kašnjenje. Male promene sa overklokom su posledica procesora kao uskog grla.
3DMark06: Ako je usko grlo za GTX480, isto tako je usko grlo i za 5870! Ako je Core i7 975 extreme @ 4.0Ghz HT on usko grlo, sta onda treba imati, server sa dva slicna ovome?
3DMark Vantage: Citiram: ``Ovde nailazimo na potpuno neočekivan rezultat, gde je prednost prešla na stranu Radeon-a HD5870. Ovo je prilično neočekivan skor, što nas je iznenadilo. Istina, prednost jeste minimalna, ali smo se potajno nadali da će GTX480 biti brži „all across the board“ u odnosu na Radeon HD5870, jer ovakvim skorom se ne može biti zadovoljan, jer će svako ko se odluči za GTX480 opravdano očekivati najbrži single GPU s obzirom da će tako biti i plaćen. ``
Ovo bih i ja pripisao drajverima, ali opet je nelogicno da bude losiji sa toliko ``svega`` vise!
Crysis Warhead : Razlika jeste 20% na manjoj rezoluciji, na 1920 * 1200 je 15% (ti napisa 20%, ali dobro)! (toliko o boljem skaliranju GTX480)
Rezime: Nema potrebe, sve si vec sam napisao, samo si zaboravio da kazes da je GTX480 na papiru u svemu bolja za po 50%, a u realnim performansama ne moze ni 20% da izgura!
Tvoje testove ne gledam iz poznatog razloga sto si nerealan i vuces na jednu stranu! (necemo reci koju)
Sto se tice vredjanja, na taj tvoj nivo se ne spustam, a ti se zadrzi tu koliko ti volja!
Sto se tice GTX470-ke, dok ne bude test na HWG ili nekoj drugoj (meni) relevantnoj stranici necu vjerovati nista (kako ti kazes, svi su potplaceni), te tvoje linkove uopste necu ni da gledam...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Ako je review tacan, na kraju se dobija da je GTX470 5% (generalno) bolja od 5850, a da je 15% slabija od 5870! (gledajuci po krajnjim bodovima)
U bodove se ukljucuju: 3DMark Vantage, Heaven Benchmark V2, CINEBENCH R11.5, Resident Evil 5, BattleForge, Tom Clancy`s H.A.W.X., Far Cry 2, Batman: Arkham Asylum (PhysX Off), Dark Void (PhysX Off) and our three High Quality tests which include Far Cry 2, Resident Evil 5 and Tom Clancy`s H.A.W.X.
Kako vidim, cak ni OC-ovana GTX470 ne moze da sustigne 5870, tako da...
Ono sto sam ja govorio dokazao sam ..Kao sto rekoh nedovrsen proizvod bez obzira na dobre specifikacije i na neiskoriscenje istih se opet koliko tolliko pokazao superirornije tj brze u odnosu na ATI 5870 sto govori da taj chip i ako je takav sa manama ima nekih nade za buducnost.Ja nigde ne rekoh da je GTX480 nesto posebno niti da je vredan kupovine,da ce proci na trzistu samo sam dalo primer da bolje skalira u OC-u sto sam prilozio i u testovima sa HW gurus a ima ih po celom netu..
Citat posle testa sa Crysis :
`Ukoliko obratite pažnju, Crysis daje prednost NVIDIA kartici sve do najveće rezolucije u kojoj smo testirali. U 1920x1200 sa 8xAA prednost se povećava drastično. Najveća razlika je gotovo 50%, što je sjajno i zaista nas je prijatno iznenadilo. Ono što nas je između ostalog, zadivilo jeste konzistentnost rada u toku testiranja, jer su oscilacije u frejmrejtu minimalne. Ovo je zaista vredno pomena, jer tokom igre čini da nema neprijatnih naglih zastajkivanja i zaista smo zadovoljni kako je taj deo posla odrađen.`
Ovo je smesno i porediti koliko jadan i bedan minimalni FPS ima ATI.Svega 3.65 FPS dok GTX480 u istim uslovima ima 36.38 FPS Grafikon :
Ti ces meni da racunas neke procente i da izvrces i zaobilazis istinu.Ovo je smesno i gledati , 50% brzi GTX + igriv minimalni FPS,sta ce ATI sa bednim 3.65 FPS-om u igri samo da mi je znati kako ce to da bude!
Stalker Call Of Pripyat DX11
Komentar :
Kako je u pitanju igra sa podrškom za veliki broj novih tehnologija i jedna od retkih DirectX 11 baziranih naslova, S.T.A.L.K.E.R pokazuje veliku naklonost prema GTX480, dajući joj prednost i nešto više od 20%. Pri maksimalnoj rezoluciji u ovako zahtevnoj igri to je u pojedinim momentima značilo razliku između igrivog i neigrivog (Sun Shafts – 1920x1200), gde je Radeon HD5870 izašao na granicu od preko 30 FPS-a tek nakon što je overklokovan.
O cemu molim te ja i ti decace da pricamo da ti nebi ponovo izvaljivao gluposti? Gledam te samo koliko sam sebe lazes..GTX470 brzi od ATI 5850 za samo 5%?Ahahahaha... Bas vidim kako je ovde brzi : FarCry2 DX10:
Tvoje tabele necu ni da gledam zato sto su neuobicajene, tacka.
A od ranije si poznat kao osoba koja ume da falsifikuje rezultate.
Inace kad si tako veliki strucnjak kako to da ti promakne pa poredis 2gpu vs 1gpu, sto ne uradi 2gpu vs 2gpu sve ovo apropo toga sto si se usudio da poredis gtx295 vs HD4870, kad si tako pravedan sto ne uporedis HD5970 vs gtx480 posto su to dva cenovno uporediva proizvoda. Vraze jedan opet se sluzis marketinskim trikovima, bas me cudi.
Prica oko tehnologije koja treba da se usavrsi itd, pa to je tako smesno kao da ce konkurencija da sedi skrstenih ruku i gleda kako joj pare odlaze u protivnicki tabor bez borbe. Ako zeleni predju na 32 ili jos sitnijih 28nm preci ce i crveni te ce biti jos hladniji i jos manje ce trositi.
Ipak se ti vrati na temu koju je nabacio Zajebani76 pa isamaraj tamo rezultate, ako ti se ne svidja ono sto je on dobio (mozda ti nisi dobio toliko zato sto je on umesniji od tebe) ti onda bar vidi kako treba prezentovati rezultate jer ono sto si ti uradio je mogao i moj mali da iskuca u `ekseru` nalepi par slicica i to je kao to (a znam na sta si sve spreman).
Ima jos mnogo toga ali da ne duzimo dalje...
Dacemo gtx 4xxx malo vremena da se ljudi malo poigraju u realnoj upotrebi a ne da gledamo testove cisto da vidimo sta ce reci korisnici a ne oni koji to samo testiraju znaci ne oni koji je vide na nedelju dana i posle ko zna kad.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Eto MA,to ti je sklaliranje u OC-u.Ne treba ti meni da se opozivas ni za kakve ljude nit mene moze neko sta da nauci niti da mi objasnjava,mnogo ranije sam ja to sve sam prosao jer sam to sve i imao a trudim se da svakim danom vise naucim :: Jesi li sad konacnop razumeo?Dokazi su ti pred nosom!Skaliranje u OC-u je znatno vece nego kod ATI,tu NV ima prednost.Tako je i sa GTX480.Prelistaj test na HW gurus ,ljudi su se bas potrudili da ga odrade vrhunski.Obrati paznju na delove kada je karta OC-vana vs OC-vane 5870 i videces razliku.Ako i dalje mislis da pricam neprecizno i da nesto muljam vrlo rado cu da izracunam procente svakog testa i da ih ovde postavim. :: :: Sto se tice moje konfiguracije nisam presao na I7 jer nema potrebe.U krivu si ako mislis da je Yorkfield usko grlo za GTX295.Ja moj CPU drzim na 4.3 Ghz za svaki dan i masina mi radi perfektno,prezadovoljan sam.Usko grlo se javlja negde oko 3.8 Ghz .pa ispod toga mada sve zavisi i od igre i engine-a,nekad ce i defaultni clock da odradi kako treba kao npr u Crysis-u.Iam i taj test i to sam radio.Nadji Crysis-Usko grlo ne postoji mada se ovo vise odnosi na sintetiku :: Generalno potreban je jak i brz CPU za GTX295 ali i to sam poredio.Apsolutno iste rezultate daje i na i7 i na Yorkfield.Hoces i to da ti okacim slike ili ces ipak da mi verujes na rec?Mrzi me sad da trazim inace bi odmah okacio ali ako insistiras naci cu :: :: Mislim da sam bio maximalno realan sto se tice celokupne tematike ali me ti izgleda ne shvatas kako treba ::
Samo potvrdjuje sve ovo sto sam ja do sad rekao a kaze :
Drugari prosta je stvar, evo vam info iz prve ruke, jer sam je imao nešto manje od 24h.
1. Da li je brža od 5870? Odgovor: Jeste
2. Kako karta skalira overklokovana? Odgovor: Odlično i više nego odlično, neverovatno dobro
3. Da li cena karte opravdava perfomanse Odgovor: Cena karte će se znati za tri nedelje, stoga ne možemo sa sigurnošću znati šta i kako
4. Šta bi ja uzeo da kupujem kartu? Odgovor: hmmm uzeo bih 470 jer overklokovana imaće šta da pokaže overklokovanoj 5870
Da ne bude neka reklama ili slično, pogledajte samo testove, tj. tabele na sajtu na predhodnoj strani koji je Alfaunits postavio, test je na našem jeziku, opet da ne imenujem i da ne raklamiram nikoga, sve vezano za oc je sasvim jasno, situacija je veoma povoljna po NVIDI-u. E sad da li trebaju da se leče neke dečije bolesti, slažem da se da treba, no ima vremena za unapređenje. ______________________________
taj min. FPS u Warhead mozda ima jednom u toku Benchmarka padne na toliko, meni se desava na samom pocetku da tako Benchmark ubaguje, ukoci jednostavno i izbaci smesan min. FPS, a posle uopste ne pada ni blizu toga na primer u toku celog benchmarka... Hocu da kazrem da nema sanse da u toku igre vidis na 5870 i tim podesavanjima 3FPS nikada !
I za Dirt 2 ne gledaj DX9 nego DX11, u DX9 jeste dosta jaca u DX11 je mnoogo manja razlika... I na jos nekim sajtovima su testirali isto tako u DX9 pa ispade ogromna razlika...
Battleforge su na Anandu zaebali jer su testirali sa SSAO na High a to nije DX11 onda a oni su napisali da jeste ! http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3783&p=11 Znaci test nije dobar nije DX11.... Tek sa SSAO na Very High je igra DX11...
Abnere nemoj da te pogadja surova cinjnica.. Ja sam likovao tabele sa HW Gurus..Zasto spadas toliko na niske grane ponasajuci se kao dve poznate budale na forumu pricajuci istu pricu za koju znas da nije istina!Kad sam ja molim te nesto falsifikovao?!Fejkovao?!Sto se sluzis tim stvarima druze,ne prilici to tvojim godinama niti je lepo!Znaci sve je validno,sve sto sam linkovao je sa hwgurus,ako se vama ne svidja cinjnica i istina to je druga stvar! GTX295 sam poredio sa ATI 5870 ne sa 4870 kako si napisao.A poredio sam je jer su je svi poredili na netu,jer se i poredi da bi se pokazao kolika je razlika sa novim rv870 u odnosu na Nvidia Dual GPU kartu.Mislim nema tu nikakve zavere koju ti pokusavas da predstavis kao neki pokusaj da da neku drugaciju sliku o svemu ostalom.. Pa evo i GTX480 ti slicno skalira kao GTX295 i bice jos bolje kada dodju driveri,ja se bar nadam samo zbog suvih performansi radi poredjenja nista vise. Znaci ti sumnjas u tim ljudi koji su najpostovaniji na ovim prostorima?U tim ljudi i njihov rad koji se cuo na daleko a da ne kazem i ne pominjem njihovo znanje. Posto sam ja Fejker kako ti kazes a posto njih sve poznajem verovatno su i oni jel tako :)
Logicno je moj Abnere da ce se usavrsavati Fermi chip,pa ne moze ostati ovako nedovrsen.Dal kroz 32nm ili kroz 28nm videcemo.Ima neka osnova za bolje.. Naravno da ATI nece sedeti skrstenih ruku,ja cak mislim da ce za ceo korak sad da ide ispred nvidie i da nvidia ako zeli da se priblizi mora da razmislja dva koraka unapred sto je sada u njihovoj poziciji jako tesko..
Smanji malo sujetu,niko ovde ne prica nista sto nije istina,izlazemo samo cinjnice,polemisemo..Nije ovo rat Abnere!
P.S.Zamolio bih te kao coveka od postenja da se ne sluzis vise etiketiranjem neistine na moj obraz ako je moguce.Ako zelis da me demantujes vrlo rado prihvatam uvek tvoju izjavu samo potrkepljenu cinjnicama i znanjem.Ako ja postujem sta ti kazes predpostavljam da bi bilo lepo da se ne vredjamo i da ti postujes moje izlaganje kao kolegu na forumu.Ok?
Apropo cele moje price do sad o OC-u i skaliranju je potvrdio i Spacemaster! Toliko o tome..
:: Tvoje tabele necu ni da gledam zato sto su neuobicajene, tacka :: :: A od ranije si poznat kao osoba koja ume da falsifikuje rezultate :: :: Inace kad si tako veliki strucnjak kako to da ti promakne pa poredis 2gpu vs 1gpu, sto ne uradi 2gpu vs 2gpu sve ovo apropo toga sto si se usudio da poredis gtx295 vs HD4870, kad si tako pravedan sto ne uporedis HD5970 vs gtx480 posto su to dva cenovno uporediva proizvoda :: Vraze jedan opet se sluzis marketinskim trikovima, bas me cudi :: :: HWGURUS ne bih da komentarisem ali sudeci po njima i ono sto su oni testirali za ATi se slobodno moze reci ljudi pa ovo ni ne radi :: http://www.hwgurus.com/tests/Graficke%20karte/NVIDIA_GTX480/Grafikoni/crysis/crysis_1920_8aa.PN :: http://www.hwgurus.com/tests/Graficke%20karte/NVIDIA_GTX480/Grafikoni/crysis/crysis_1920_16aa.PN :: Ma vazi, znaci kartica se za trenutak resetuje (ej ljudi ladno izmerili 3.nesto FPS) i onda nastavi da radi a onda ic nece da radi tj ostaje resetovana (opet ej ljudi izmerili 0.00 FPS, EJ BRE IZMERILI LJUDI 0.00). :: :: Prica oko tehnologije koja treba da se usavrsi itd, pa to je tako smesno kao da ce konkurencija da sedi skrstenih ruku i gleda kako joj pare odlaze u protivnicki tabor bez borbe :: Ako zeleni predju na 32 ili jos sitnijih 28nm preci ce i crveni te ce biti jos hladniji i jos manje ce trositi :: :: Ipak se ti vrati na temu koju je nabacio Zajebani76 pa isamaraj tamo rezultate, ako ti se ne svidja ono sto je on dobio (mozda ti nisi dobio toliko zato sto je on umesniji od tebe) ti onda bar vidi kako treba prezentovati rezultate jer ono sto si ti uradio je mogao i moj mali da iskuca u `ekseru` nalepi par slicica i to je kao to (a znam na sta si sve spreman) :: :: Ima jos mnogo toga ali da ne duzimo dalje.. :: :: Dacemo gtx 4xxx malo vremena da se ljudi malo poigraju u realnoj upotrebi a ne da gledamo testove cisto da vidimo sta ce reci korisnici a ne oni koji to samo testiraju znaci ne oni koji je vide na nedelju dana i posle ko zna kad :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
Ne znam,i meni je bilo malo cudno za tih 3.65 FPS,nisam ni gledao testove koje sam ja radio samo sam linkovao sa hwgurus.Moguce da se nesto izbagovalo.. Sto se tice Battleforge ja nikad nisam ni stavljao link od ananda,zasto mi to pominjes? Pogledaj sve sto sam linkovao!
Ne znam zasto ekipica ljudi ovde uopste pokusava sa mnom da se raspravlja i dokaze kako nisam upravu kad su suve cinjnice i dokazi protiv njih.. Polemisemo o prostim stvarima bez neke tenzije ali opet dolazi do sukoba ja zaista ne znam zbog cega..Izgleda da ovde istina ne sme da se kaze jer ces odmah biti izuven! Najbolje je da cutimo i klimamo i samo govorimo yes ser!
Negde sredinom prošle godine vodila se jaka diskusija u kojoj si manje-više svašta nalupao i izdejstvovao. Nakon toga si se povukao na neko vreme sa foruma. Od tada si na mojoj virtuelnoj ne-veruj listi.
Broj postavljenih tema: 60444. Broj poslatih odgovora: 647852. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.