Nishta ti neash prvi na Balkanu, ni tu memo necesh imati prvi na Balkanu, da si u lovi stvari bi stizale direktno iz magacina zaobilazeci radnje ali ybg...
:: E pa to nemam prvi na Balkanu. Naopako da cu i to imati, e onda stvarno misli.. :: Ali ako slucajno u poslednjem trenutku donesem Platinum e onda imam prvi, Zalostan izbor memor
:: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: ::
znao sam jednog decka koji je bio pun ko brod a i malo priglup, ali full loaded, imao je saradnju sa DESK-om, i takvu saradnju je imao da kako nesto novo izadje tako biva automatski rezervisano za njega, bilo to graficka ili memorija ili bilo koja komponenta, u stanju je da menja platformu odmah.. inace palio je povremeno need for speed, to je sve.
:: :: Nishta ti neash prvi na Balkanu, ni tu memo necesh imati prvi na Balkanu :: da si u lovi stvari bi stizale direktno iz magacina zaobilazeci radnje ali ybg... :: :: :: i5-3570K | ASRock Z75 Pro3 FTW Classified | TridentX | Vertex4+EZRX | AX750 | Trooper | U2311H | G15+G9 | ATP :: :: :: E pa to nemam prvi na Balkanu. Naopako da cu i to imati, e onda stvarno misli.. :: :: Ali ako slucajno u poslednjem trenutku donesem Platinum e onda imam prvi, Zalostan izbor memor :: :: :: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: :: :: ::
To ti radi 90% zapada..Ja kad sam gledao polovne karte po americkim sajtovima nije mi dobro bilo i po kojim cenama prodaju samo da se otarase... A sto se tice EVGA i Asusa teze ih kace na oglase verovatno im ta dva brenda vrse posao na duze
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphier LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400 Iphone 3GS 32 GB
:: znao sam jednog decka koji je bio pun ko brod a i malo priglup, ali full loaded, imao je saradnju sa DESK-om, i takvu saradnju je imao da kako nesto novo izadje tako biva automatski rezervisano za njega, bilo to graficka ili memorija ili bilo koja komponenta, u stanju je da menja platformu odmah.. inace palio je povremeno need for speed, to je sve :: :: :: :: :: :: Nishta ti neash prvi na Balkanu, ni tu memo necesh imati prvi na Balkanu :: :: da si u lovi stvari bi stizale direktno iz magacina zaobilazeci radnje ali ybg... :: :: :: :: :: :: i5-3570K | ASRock Z75 Pro3 FTW Classified | TridentX | Vertex4+EZRX | AX750 | Trooper | U2311H | G15+G9 | ATP :: :: :: :: :: E pa to nemam prvi na Balkanu. Naopako da cu i to imati, e onda stvarno misli.. :: :: :: Ali ako slucajno u poslednjem trenutku donesem Platinum e onda imam prvi, Zalostan izbor memor :: :: :: :: :: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: :: :: :: :: ::
mislim da ipak prosecnom ameru i nije bas toliko sjajno kao sto mislite.. doduse mozda se i varam
:: Pa naravno da im se moze kad imaju prosecne plate 3 000 :: :: On kupi najbolju graficku trenutno za 500$ i cao, to mu dodje 1/6 plate :: zamislite kada bi kod nas gtx 680 kostao recimo 5 000 dinara :: :: Ima se moze se :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Pa evo moj drugar koji je radio u LOS Andjelesu kao programer, intermediJum, dakle nije senior, imao je oko 5 000$ platu a 2 000$ mu ode na samo doprinos penzije sranja poreze osiguranja itd...
Dakle cist kesh mu ostane 3 000$
Sada se preselio i zivi i radi u Sijetlu, Kirija sa racunima oko 1500$ mesecno, oko 750$ za hranu a on se hrani fensi /zdravo/skupo.
Ovi manje placeni poslovi su dakle oko 2 500/2 000$ sto je opet smesno za kupovinu 42 inca tv-a ili najbolje single gpu grafike u poredjenju sa nasim standardom. A ista ili ti jos bolja je situacija u Engleskoj sto e tice njihovog standarda.
Samo zamislite da najbolja grafika trenutno kosta pa nek bude cak i pola nase prosecne plate! 150e, pa nek je i 200e...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
covece, mnogo skup zivot.. pa cek, jel ima on porodicu? Ako izdvaja za hranu 750, za porez i doprinos 2k, za racune 1,5k, ostaje mu samo 750, pa dobro, nije ni losa usteda ali mnogo se izdvaja za osiguranje i ostala sranja
:: Pa evo moj drugar koji je radio u LOS Andjelesu kao programer, intermediJum, dakle nije senior, imao je oko 5 000$ platu :: a 2 000$ mu ode na samo doprinos penzije sranja poreze osiguranja itd.. :: :: Dakle cist kesh mu ostane 3 000 :: :: Sada se preselio i zivi i radi u Sijetlu, Kirija sa racunima oko 1500$ mesecno, oko 750$ za hranu a on se hrani fensi /zdravo/skupo :: :: Ovi manje placeni poslovi su dakle oko 2 500/2 000$ sto je opet smesno za kupovinu 42 inca tv-a ili najbolje single gpu grafike u poredjenju sa nasim standardom. A ista ili ti jos bolja je situacija u Engleskoj sto e tice njihovog standarda :: :: Samo zamislite da najbolja grafika trenutno kosta pa nek bude cak i pola nase prosecne plate! 150e, pa nek je i 200e.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Ma znate kako sam ja dosao do ovoga. Otisao sam kod druga kog znam godinama i trebali da odemo do drugarice i u kafic i on kaze sacekaj dosao mi je komsija iz Amerike. A ja znam tog decka vidjao sam ga pre povremeno cale i keva su mu Srbi a on je rodjen tamo. I vidjao sam ga kada dodje tu i kada se posvadja sa njima psuje na Engleskom cela zgrada se cuje. Dolazila je jednom milicija ali kada vide da je Americki drzavljanin odmah sve fino prema njemu. Odmah zivi vrata do mog ortaka, u Cikagu. Jako lose prica Srpski ali ga razumes. Mada sada ja imam i EVGA u Beogradu i uvek cu prvo ovde proveriti da li moze zbog garancije i svega 45$ je slanje za Srbiju paketa ja sam proverio dali su mi na EVGA sajtu neki sajt gde imas sve zemlje i cene i velicinu paketa da biras.
Iz kog magacina budalo jedna bi stizalo. Pa nije meni cale Boris Tadic degeneriku. Ljudi trose 5.000$ godisnje na zapadu pa im ne stize iz magacina.
Mozes ti da se prevrces koliko hoces, ova ploca jedino kod nas nabavljena i narucivana od EVGA Europe u regionu cele Istocne Evrope. Niko nema ni u Hrvatskoj ni u Sloveniji to. Mada salju meni na PP i mailove i Hrvati koji su zainteresovani. Samo oni imaju e-bay i to i do sada je verovatno neko ima. Kazu da je u Sloveniji EVGA sve popularnija. Vec par godina imaju i svi CLASSFIED modeli se ekspresno prodaju. Ja sam gledao cesto i video kada su stigle posle 3 dana nje nije bilo. Na 580 mislim.
Znam ja kada stave likovi na sajt koji dobijaju od proizvodjaca na testiranje. I sada kada se pojavi Z77 i ostala serija posle 2 meseca dolaze oni i spisak MSI, ASUS, EVGA Z77 FTW sada za 250$ samo probana sa LN2 i ostalo prvo je ona precrtana a ostale se obicno spusta jos cena.
Nisu bas tako jeftine, pardon jesu referentne ali Classified drze cenu i 580 kosta samo 50$ classified manje nego GTX680 classified na amazonu. Znas kod koga mozes da nadjes. Kod ekstra bogatih koji idu na 4 way SLI. E kao onaj lik sto je trazio ali jbg na Pay Pal na kraju 350$. Mogao sam da prodjem ekstra. Sve je rekao da ce on zavrsiti prebaciti garanciju i podatke odmah ali kada vidi uplaceno onda ih salje. Mnogi su ograniceni samo na US48 i to je to, ovi su hteli i ovde da posalju.
Kaze meni bgi slali iz magacina da ja imam pare. Pa da ti ne pricam sta kupuje moja rodbina onesvestio bi se koja ne zna koliko ima para pa idu u prodavnicu. Kupuju svake godine televizore nove, muzicke uredjadje, tablete, laptove stalno menjanju jedne od najskupljih, pa nisam ja Boris Tadic pa da zovem Ej Aloo... Dovoljno je sto se sve dogovoaram sa velikoprodajom i koliko placam i kada stize i sta mi treba i sto znam kada je stiglo pre maloprodaja i jos biram u koju prodavnicu da mi posalju. Ala lupa ovaj Vertex 4 ili 3 koji li je. Kaze uzmi i5 i Vertex 4 bolje nego i7. Uopste nije trip koliko sam potrosio, pa ja trosim manje nego neki, trip je sta zelim. Idite na Benchmark i kazite da hocete da date 250.000 na ASUS, polomice se da vam objasne sta i gde. Kada sam objasnio da mi treba EVGA i Dominator GT polomili su se da objasne da nije vredno. A kada pogledam 3 milijarde misli obratno. Ej bre na forumu gde se satro skupljaju entuzijasti Dominator GT nije vredan nego samo sto vise memorije. Eeeeejjjjj, Ejjjjj, Srbiiii. Pa sta vise. Lepo sam rekao znam ko u Srbiji ima taj Dominator GT i necu ga imati prvi. Po svemu sudeci graficku hocu, a ja bi voleo da ima jos neko pa da probamo SLI posle na x16 vs HD7970 CF na Maximusu.
Zaboravljate da u Americi imaju kartice, kredite, povoljnosti na to kupuje dosta. Drugo ovi koji uzimaju EVGA i zanima ih komp ne verujem da se hrane bas ekstra zdravo i fensi i ne verujem da zive bas na najskupljem mesto u ostalo. Zive ljudi i sa 1500$ i hrana i sve zajedno. Neka ima samo 500$ mesecno za stek. Pa nece komp da menja svakih godinu dana. Ako se to nagomilava na kartici verovatrno posle moze da uzme i kada nema pare pa da oplacuje i ostalo. Ovde ti je 200e stan, 300-400 ostalo a plata 300 i opet se snalazis, zamisli da imas cisto 500e mesecno. Jos 50e i moja ploca i procesor. Svakog meseca, a ne kupis nista jednog vec imas GTX690. A mislis da kupuju stalno. Te ljude sto vidjate da to imaju uglavnom im je to prioritet i ono nasta trose sav kes, do zadnjih 50$. Ne racunajuci neke koji snimaju kada pakuju racunare za druge, custom PC graditelje, one koje imaju sponzora i ostalo.
i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650D
:: Iz kog magacina budalo jedna bi stizalo. Pa nije meni cale Boris Tadic degeneriku :: Ljudi trose 5.000$ godisnje na zapadu pa im ne stize iz magacina. :: :: Mozes ti da se prevrces koliko hoces, ova ploca jedino kod nas nabavljena i narucivana od EVGA Europe u regionu cele Istocne Evrope. Niko nema ni u Hrvatskoj ni u Sloveniji to.
:: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: ::
Pa nije ni čudo što si jedini ti to kupio u celoj Istočnoj Evropi, navatali i oni (EVGA) jednu jedinu budalu...
WOT Nick: Vaske
:: Ma znate kako sam ja dosao do ovoga. Otisao sam kod druga kog znam godinama i trebali da odemo do drugarice i u kafic i on kaze sacekaj dosao mi je komsija iz Amerike :: A ja znam tog decka vidjao sam ga pre povremeno cale i keva su mu Srbi a on je rodjen tamo. I vidjao sam ga kada dodje tu i kada se posvadja sa njima psuje na Engleskom cela zgrada se cuje. Dolazila je jednom milicija ali kada vide da je Americki drzavljanin odmah sve fino prema njemu. :: Odmah zivi vrata do mog ortaka, u Cikagu. :: Jako lose prica Srpski ali ga razumes. Mada sada ja imam i EVGA u Beogradu i uvek cu prvo ovde proveriti da li moze zbog garancije i svega 45$ je slanje za Srbiju paketa ja sam proverio dali su mi na EVGA sajtu neki sajt gde imas sve zemlje i cene i velicinu paketa da biras :: :: Iz kog magacina budalo jedna bi stizalo. Pa nije meni cale Boris Tadic degeneriku :: Ljudi trose 5.000$ godisnje na zapadu pa im ne stize iz magacina. :: :: Mozes ti da se prevrces koliko hoces, ova ploca jedino kod nas nabavljena i narucivana od EVGA Europe u regionu cele Istocne Evrope. Niko nema ni u Hrvatskoj ni u Sloveniji to. :: Mada salju meni na PP i mailove i Hrvati koji su zainteresovani. Samo oni imaju e-bay i to i do sada je verovatno neko ima. Kazu da je u Sloveniji EVGA sve popularnija. Vec par godina imaju i svi CLASSFIED modeli se ekspresno prodaju. Ja sam gledao cesto i video kada su stigle posle 3 dana nje nije bilo. Na 580 mislim :: :: :: Znam ja kada stave likovi na sajt koji dobijaju od proizvodjaca na testiranje. :: I sada kada se pojavi Z77 i ostala serija posle 2 meseca dolaze oni i spisa :: MSI, ASUS, EVGA Z77 FTW sada za 250$ samo probana sa LN2 i ostalo prvo je ona precrtana a ostale se obicno spusta jos cena. :: :: Nisu bas tako jeftine, pardon jesu referentne ali Classified drze cenu i 580 kosta samo 50$ classified manje nego GTX680 classified na amazonu. Znas kod koga mozes da nadjes. Kod ekstra bogatih koji idu na 4 way SLI. E kao onaj lik sto je trazio ali jbg na Pay Pal na kraju 350$. Mogao sam da prodjem ekstra. Sve je rekao da ce on zavrsiti prebaciti garanciju i podatke odmah ali kada vidi uplaceno onda ih salje. Mnogi su ograniceni samo na US48 i to je to, ovi su hteli i ovde da posalju :: :: :: :: Kaze meni bgi slali iz magacina da ja imam pare. Pa da ti ne pricam sta kupuje moja rodbina onesvestio bi se koja ne zna koliko ima para pa idu u prodavnicu. Kupuju svake godine televizore nove, muzicke uredjadje, tablete, laptove stalno menjanju jedne od najskupljih, pa nisam ja Boris Tadic pa da zovem Ej Aloo.. :: Dovoljno je sto se sve dogovoaram sa velikoprodajom i koliko placam i kada stize i sta mi treba i sto znam kada je stiglo pre maloprodaja i jos biram u koju prodavnicu da mi posalju. :: Ala lupa ovaj Vertex 4 ili 3 koji li je. Kaze uzmi i5 i Vertex 4 bolje nego i7 :: Uopste nije trip koliko sam potrosio, pa ja trosim manje nego neki, trip je sta zelim :: Idite na Benchmark i kazite da hocete da date 250.000 na ASUS, polomice se da vam objasne sta i gde. Kada sam objasnio da mi treba EVGA i Dominator GT polomili su se da objasne da nije vredno. A kada pogledam 3 milijarde misli obratno :: Ej bre na forumu gde se satro skupljaju entuzijasti Dominator GT nije vredan nego samo sto vise memorije. Eeeeejjjjj, Ejjjjj, Srbiiii :: Pa sta vise. :: Lepo sam rekao znam ko u Srbiji ima taj Dominator GT i necu ga imati prvi :: Po svemu sudeci graficku hocu, a ja bi voleo da ima jos neko pa da probamo SLI posle na x16 vs HD7970 CF na Maximusu :: :: Zaboravljate da u Americi imaju kartice, kredite, povoljnosti na to kupuje dosta :: Drugo ovi koji uzimaju EVGA i zanima ih komp ne verujem da se hrane bas ekstra zdravo i fensi i ne verujem da zive bas na najskupljem mesto u ostalo. Zive ljudi i sa 1500$ i hrana i sve zajedno. Neka ima samo 500$ mesecno za stek. Pa nece komp da menja svakih godinu dana. Ako se to nagomilava na kartici verovatrno posle moze da uzme i kada nema pare pa da oplacuje i ostalo. Ovde ti je 200e stan, 300-400 ostalo a plata 300 i opet se snalazis, zamisli da imas cisto 500e mesecno. Jos 50e i moja ploca i procesor. Svakog meseca, a ne kupis nista jednog vec imas GTX690. A mislis da kupuju stalno. Te ljude sto vidjate da to imaju uglavnom im je to prioritet i ono nasta trose sav kes, do zadnjih 50$. Ne racunajuci neke koji snimaju kada pakuju racunare za druge, custom PC graditelje, one koje imaju sponzora i ostalo :: :: :: :: :: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: ::
i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650D
Kakav je onaj prvi sa X58 cini mi se Dominator GT i H70, malo mi je zao sto sam prodao taj kuler ali sta ce mi da skuplja prasinu. Prelep je kao da ga nisam imao nikada tako ga sada gledam. Ume taj CORSAIR da napravi stvari da ti nikada ne dosade. Imao sam ga godinu ipo dana nemam ga 2 meseca i kao da ga nikad nisam imao. Da ima bolji kuleri ima, nije neki najbolji na svetu ali hladi bolje od 75% kulera na svetu. Ili vidite na ovoj drugoj slici sa Obsidianom 800D kako moduju ove pumpe ne budu znaru onako kao kada se kupe. Oma taj oklop kao ili sta znam, ima gotove takve da se kupe a i dodaci ja mislim. Na zadnjoj slici gde je CM Comosmos II je to moje napajanje NEX1500 Classified, znate kako su tanke te zichice bruka.. Ima koliko hocete prikljucaka, cetvrtinu necu iskoristiti.
Znaci na Performance PC ove GTX680 Classified i FTW 4GB Sold Out stalno. Evga ce sada da razbija i u Evropi od ove i sledece godine sa prodajom karata. Narod ima pare velike plate, do sada su placali svi ogromne provizije za uvoz iz Amerike, sada navala na FTW/Classified karte.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647722. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.