nVidia problem sa drajverom (kako god cudno zvucalo)
STRANA 1 OD 1
JE3A
nVidia problem sa drajverom (kako god cudno zvucalo)
22.11.2011. 01:36
T40459
status: user broj poruka: 913
Pozdrav svima!
Imam problem sa nVidia drajverom za graficku,zvuci smesno ali tako je. S vremena na vreme (jednom u dve nedelje, otprilike) mi se ugasi monitor, mis ne reaguje sekund-dva i dobijem poruku da postoji neki problem sa nVidia drajverom (problem with Kernel blablabla) i da se drajver `popravio` (recovered) od greske. Inace koristim W7 32-bit i nVdia drajver 280.26. Graficka je GTX 460.. Sta da radim? Da menjam drajver i koju verziju da instaliram?
Unapred hvala na odgovorima!
Pozdrav!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Desava se svina sa driverima 28x.xx, i trenutno nema rešenja. Guru3d forum je pun takvih problema nije bitno koja je kartica u pitanju (meni se desava sa 8800gt). Nazalost i ovaj najnoviji beta 285.79 izgleda ne resava problem. Zasad je najbolje da se vratis na starije ispod serije 28x
Ima greška u hardveru kod NVidia-e, ali nije toliko izražen. Najavljeno je da će se greška ispraviti softverskim putem. Čekajte varijantu 3xx drajvera.
off topic Nvidia priprema opasno novu seriju grafika. GTX 690 će sigurno biti bomba, ali cena od 780$ na 1000 kom. je preterana. Ko će to da kupuje u ovo krizno vrijeme, ma koliko bila grafika superiornija? Prvi testeri javljaju da se grije preko svake mjere i ne pomažu čak ni 3 ventilatora custom izrade. operator
ko ima malo stariju karticu nema potrebe da prelazi na novije drajvere ako mu sve radi u super..
:: Ima greška u hardveru kod NVidia-e, ali nije toliko izražen :: Najavljeno je da će se greška ispraviti softverskim putem :: Čekajte varijantu 3xx drajvera :: :: ::
i ja sam primetio da otkad sam prešao na 285.XX seriju drajvera, da mi se to desilo par puta. Sa 260 serijom toga nije bilo. Verovatno ću vratiti stare 260 koji su lepo radili.
Mada i ovo ovo sa pucanjem drajvera se desilo možda dva puta za mesec dana.
Zanimljivo: sa drajverima 285.xx, izuzev .62, nikakvih problema
22.11.2011. 14:12
status: user broj poruka: 11017
nije bilo na 4 razlicite masine koje redovno administriram (sve 4 na Intel-ovim chipset-ovima). Sve 4 karte (9600, 430, 470 i 480) su besprekorno radile sa: 285.33, 285. 38 i evo sada sa 285.79. Sve igre, sve graficke aplikacije ukljucujuci one najzahtevnije (transkodovanje videa koriscenjem CUDA endzina, kompresija DVD-a...).
re@Stripy Nekad mi pukne u igrici Fifa 11, samo pokaze da zatvorim prozor sa igricom. Ne znam da li to ima neke veze sto sam instalirao Object Dock (mislim da mi se to od tada pojavilo).. Nadam se da si to mislio kad si pitao za 3D okruzenje..
Ne znam da li da predjem na 285.79 beta drajvere (doduse,nikad nisam voleo ta beta izdanja).
Kontam da nije problem u samoj grafici, vec u drajverima..
Jos neki predlog?
Hvala na savetima!
Pozdrav!
predji na 285.79, nista te ne kosta a uvek mozes da vratis bilo koje starije ako nesto nije u redu (mada sa njima do sada ni jedan problem nisma imao)
:: re@Strip :: Nekad mi pukne u igrici Fifa 11, samo pokaze da zatvorim prozor sa igricom :: Ne znam da li to ima neke veze sto sam instalirao Object Dock (mislim da mi se to od tada pojavilo). :: Nadam se da si to mislio kad si pitao za 3D okruzenje. :: :: Ne znam da li da predjem na 285.79 beta drajvere (doduse,nikad nisam voleo ta beta izdanja) :: :: Kontam da nije problem u samoj grafici, vec u drajverima. :: :: Jos neki predlog :: :: Hvala na savetima :: :: Pozdrav :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Stavio sam 285.79 drajvere (kao sto ste mi i preporucili) i danas mi se opet isto desilo, ugasio mi se monitor na par sekundi i istocila mi je poruka:
Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.
Pogledao sam sistemske greske u events-u i video sam da se to desava otprilike jednom nedeljno.. Ne znam sad sta da radim i koje drajvere da stavim da mi se to vise ne dogadja,ako je zbog njih. Dok nisam presao na 28x.xxx seriju drajvera, sve je bilo OK.
Ima li neko jos neki savet???
Spustio sam klokove grafike na 780 Mhz.. Inace je u pitanju Gainward GTX 460 GS GLH i nije reparirana!
Unapred hvala i pozdrav svima!
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647740. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.