Problem sa monitormo Samsung 27` (igre u full screen-u)
STRANA 1 OD 1
draganmaks
Problem sa monitormo Samsung 27` (igre u full screen-u)
25.06.2012. 13:47
T46391
status: user broj poruka: 142
Imam problem sa monitorom.
Pri pokretanju igara ne prikazuje mi full screen vec imam izvesni crni okvir od 1-2 cm u uglovima ekrana. Da li je neko imao slican problem i kako ga resiti ?
I kod mene je isto tako na U2311H sa rezolucijama nizim od 1366x768 al` nije do monitora i podesavanja. Kod mene je to zbog integrisane grafike (ne znam zasto). Cim ubodem bilo koju PCI-e, sljaka kako treba. U pitanju je AMD 880G chipset, monitor povezan preko DVI-a (tu nema auto-adjust) i dobro podesen `scaling` (i na monitoru, i u drajveru) - popunjava ekran sa 1366 i vecim rez. Da napomenem, ovo nije u svim igrama. Dakle, problem je 99% do drajvera (bez naznaka da ce se situacija popraviti posto sam probao dosta drajvera za ovih godinu dana, koliko koristim monitor).
:: Verovatno ti slika ide preko VGA kabla, pa zato autoadjust stisni na monitoru :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Slika kao da nije rayvu.ena do kreja ekrana to mi se dešava u starijim igrama i nižim rezolucijama od 1920x1080.
Recimo u Crysis-u warhead koji sam upalio u 1920x 1080 desilo se isto ali sam to rešio promenom osvežavanja sa 60 na 50 Hz i tada mi je slika postala razvučena.
Pozdrav !
crni okvir od prozora ili kao da ti je slika umanjena, kao da nije razvučena preko celog monitora? Koja ti je rezolucija u igrama?
Ne znam da li je do driver-a ali znam da mi se javlja u starijim igrama recimo iz 2006,2007.
Pozdrav !
I kod mene je isto tako na U2311H sa rezolucijama nizim od 1366x768 al` nije do monitora i podesavanja. Kod mene je to zbog integrisane grafike (ne znam zasto). Cim ubodem bilo koju PCI-e, sljaka kako treba. U pitanju je AMD 880G chipset, monitor povezan preko DVI-a (tu nema auto-adjust) i dobro podesen `scaling` (i na monitoru, i u drajveru) - popunjava ekran sa 1366 i vecim rez. Da napomenem, ovo nije u svim igrama. Dakle, problem je 99% do drajvera (bez naznaka da ce se situacija popraviti posto sam probao dosta drajvera za ovih godinu dana, koliko koristim monitor).
evo ovako valjda ces ukapirati sta da radis: za svaku pojedinacnu rezoluciju, na desktopu promenis je i onda udjes u AMD katalist i ides na skaling options i stavis overscan, znaci za svaku,npr 1600x900 ti je u igri sa okvirom, e sad namestis tu rez na desktopu da ti bude i stavis overscan za nju i tako ce ti i u igri biti u full skrinu bez okvira, meni je to bilo namesteno samo za 1920x1080 i isto sam imao problem kad stavi manju rez u igri i onda sam izvalio to. Probaj valjda si me razumeo...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.