Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Da li je opravdana kupovina po vama?
STRANA 1 OD 2  
mixer93 Da li je opravdana kupovina po vama? 15.11.2012. 12:08 T50231

status: user
broj poruka: 4187
http://goo.gl/PfI7A
Dakle, znam da je VOX=BLJAK! :D ali mogu da ga nabavim po DOSTA NIZOJ CENI od ove u gigatronu(recimo samo da je ispod 30k) i to jos na dosta rata, tako da necu ni osetiti kupovinu. Sta kazete? Dakle samo pitanje, da ili ne?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 15.11.2012. 12:16 #454210

broj poruka: 3519
Da, uz minorno obrazloženje da je unutra Samsungov panel.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.youtube.com/watch?v=So6EZU4WjaA&feature=share

Dexter013 @mixer 15.11.2012. 12:27 #454214

broj poruka: 17098
Ja sam uvek protiv tih vox fox najkiue i slicnih
ali ako je sve kao sto si reako
manja cena mogucnost na rate + ako imas 2 god garanciju kupuj.

Ja licno bih.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xendza vox ili fox? 15.11.2012. 12:27 #454215

broj poruka: 601
Ja videla ovaj model u zivo http://www.emmi.rs/televizori-tv-24-led-fox-24le1200.11.html?productId=20543 i mnogo kvalitetno izgleda od brusenog metala je a nije mnogo skup e sad ako mu je slika kao sto izgleda onda je to super kupovina, jeste kazu da je unutra samsungov panel ali ipak bolje ga ukljuciti pre kupovine da se ne kajesh. Milsim da je fox bolji od vox bar po kvalitetu izrade ovi noviji modeli bas super izgledaju.

OCz Re: Da li je opravdana kupovina po vama? 15.11.2012. 12:28 #454217

broj poruka: 2900
Za TV ili PC monitor?

:: http://goo.gl/PfI7
:: Dakle, znam da je VOX=BLJAK! :D ali mogu da ga nabavim po DOSTA NIZOJ CENI od ove u gigatronu(recimo samo da je ispod 30k) i to jos na dosta rata, tako da necu ni osetiti kupovinu. Sta kazete? Dakle samo pitanje, da ili ne?
mixer93 Re: 15.11.2012. 12:30 #454218

Da Dexteru, ima i garanciju 2god.
@xendza, VOX. FOX koliko znam je jos veci fuseraj od VOX-a.
@OCz, treba mi TV, ali ce biti i monitor po svemu sudeci. Sto?

Dexter013 @mixer 15.11.2012. 12:31 #454219

Ako je za tv gledaj da bar bude 37
ako vec imas opciju na rate sa nizom cenom,
Pa ovaj sad crt tv ako ga imas ima skoro istu dojagonalu jer je 4:3...

A ako je za monitor i igre bice ti milina sa 20 ili 22 na 32 kad predjes.

Dell 22

mixer93 Re: @mixer 15.11.2012. 12:34 #454220

Nemam ja TV, imam u kancelariji kuci jednu 32-jku, ali je HDReady, i probao sam da se igram na njemu malo. Nije mi se dopalo, ali niti je bila daljina dobra, niti je rezolucija bila dobra. Ovo je ipak fullHD i pravim razmestaj u sobi, tako da cu vec namestiti da bude igrivo kao monitor, i da bude na dobrom polozaju kao TV.

:: Ako je za tv gledaj da bar bude 37
:: ako vec imas opciju na rate sa nizom cenom
:: Pa ovaj sad crt tv ako ga imas ima skoro istu dojagonalu jer je 4:3..
::
:: A ako je za monitor i igre bice ti milina sa 20 ili 22 na 32 kad predjes
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
xendza probaj prvo 15.11.2012. 12:37 #454221

broj poruka: 601
Taj sto ti zelis da kupis nema DVB-t2 ako budes hteo da gledas TV preko antene neces moci da hvatas kanale od skoro je uveden nov stndard zove se DVB-T2, izgleda nekako zastarelo i previse plasticno ja sam ti stavila link manjeg, jeftinijeg i mnogo lepseg TV-a ( ni on nema DVB-t2 ) pogledaj malo iskustva ljudi na forumima ili idi sam ga probaj pre donoshenja zakljuchka. Ja bi pre uzela fox i jos je od brusenog metala.

Bobi4ever Ako ti se novcano isplati kako kazes 15.11.2012. 12:41 #454222

broj poruka: 4890
i imas garanciju, uzimaj. .)
Progledaces u odnosu na monitor pod uslovom da ti se zalomi dobar panel.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

gogi1 VOX 15.11.2012. 12:53 #454227

broj poruka: 2076
Covece pa ovaj VOX identicno izgleda kao moj Telefunken t32kwm875
Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
Dexter013 @xendza 15.11.2012. 12:55 #454228

Taj tvoj predlog je tv od 24 inca?!

Pa monitor pred kojim blejis sa 10 cm razdaljine je 20 ili 22 inca.

Ovo treba da je tv a ne monitor,
realno`

minimum 32
pozeljno 37
optimalno za tv 40/42
preko toga mislim da je izivljavanje

Dell 22

mixer93 Re: 15.11.2012. 13:26 #454239

Uzeo sam TV samo da javim, ali idem na posao pa cu uvece ili sutra cackati vise oko TV-a.

Dexter013 @mixer 15.11.2012. 13:38 #454241

E pa super i javi utiske kad budes mogao, nek te sluzi u zdravlju!

Dell 22

Bobi4ever Javi ako ti treba pomoc 15.11.2012. 13:46 #454246

broj poruka: 4890
Inace cestitam na kupovini.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

Jebivetar Re: VOX 15.11.2012. 18:19 #454281

broj poruka: 2386
I Hitachi ima identichan menu kao Vox, Samsung kao Lg, video sam.
To za panel je ok, nisam znao da je Samsung u Voxu.
Pisali smo, na stranu software i panel jer tu postoje dva do tri proizvodjacha, bitan je ostali hardware koji bi trebalo da se razlikuje. Vishe ne znam ni sam shta bih kupio. U Philips sam se razocharao, prvo od crt monitora koji je crkao u garantnom roku kao i crt tv. Za tv nisu znali da li je ekran poljski ili litvanski. Dobijem povracaj novca, i napravim greshku, kupim u istoj, tada velikoj firmi, Samsung slimfit, geometrija katastrofa, kazu takvi su svi, uzmi neki drugi nedamo lovu. Pogledam crt Sharp na polici i kazem njega cu, donesem kuci smetnje preko celog ekrana povezan na kablovsku dok na skartu sve ok, naravno oni su sve i povezivali na skart zbog kvalitetnijeg signala. Vratim i njega, shef prodavac kaze da je do signala kablovske. Pitam ga imaju li kablovsku i nateram ga da dotera drugi, isti model Sharp iz magacina gde je i sam video da mu je sve krsh. Da se ne bih cimao, kuca-prodavnica, sledeci izbor crt Lg probam, ok nema smetnji ali osvetljenje na max. kao ispravni crt tv-i na pola. U tom cenovnom rangu nishta vishe nije ostalo do crt Beko, probam njega, uzmem ga i telefon za razliku u ceni. Ali ne probam skart u prodavnici, pa ga vratim i dobijem drugi zbog neispravnog skart prikljuchka. Ne, ja sam baksuz! Potom, Philips lcd 32` hdready, kod ujaka, linija od 5cm crvenix pixela, subpixela, shta ti ja znam. Zamenili ekran, radi vec tri godine od zamene bez problema. Ja i monitor lcd, Viewsonic 21.5`, tada nisu hteli da upale u radnji, veliko probijanje pozadinske svetlosti u dnu ekrana, zamenio isti dan. Posle 7 dana mrtav pixel, opet zamena, tog se otarasim ali radi bez problema i sada. Opet sam baksuz. Dalje, ortak ima tv lcd 32` Gruding, ati catalyst ga prepoznaje kao Beko, logichno jer su Turci kupili ime, navodno premestili fabriku. Tako da je platio ime Gruding a dobio Beko. Odemo u radnju ali ne na nebu nego na zemlji, stoje upaljeni monitori i tv-i, jedan monitor, ne secam se koje marke, i jedan tv Fox imaju roze sliku a tv i neke linije. Shta je ovo pitam se, ortak kaze, zapalio se :) . Komshija u tri meseca kupio jedan Vox lcd led, i Crown full hd. Neka ga sluze u zdravlju. Gledacu u ovaj radiation king, Samsung 72cm 4:3, josh dugo... : : Covece pa ovaj VOX identicno izgleda kao moj Telefunken t32kwm875
:: Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod..
VMARC Ako ti je povoljno... 15.11.2012. 18:41 #454286

broj poruka: 9438
KUPI!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HP ProBook 4530s
Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000
OS X Mountain Lion 10.8.2

prashinar VoX 15.11.2012. 18:54 #454289

broj poruka: 517

Ispod cene? Na rate? Gde? Hoću i ja jedan. Meni je dovoljan 26 :P
luja-88 Re: Re: VOX 15.11.2012. 19:42 #454303

broj poruka: 1670
Da li nas lozis sada il` sta?
Izvini, ali meni cela tvoja poruka sada deluje malo komicno... do pola sam citao, a od pola se smejao .

@VMARC
Citaj, vec je kupio .

:: I Hitachi ima identichan menu kao Vox, Samsung kao Lg, video sam.
:: To za panel je ok, nisam znao da je Samsung u Voxu.
:: Pisali smo, na stranu software i panel jer tu postoje dva do tri proizvodjacha, bitan je ostali hardware koji bi trebalo da se razlikuje. Vishe ne znam ni sam shta bih kupio. U Philips sam se razocharao, prvo od crt monitora koji je crkao u garantnom roku kao i crt tv. Za tv nisu znali da li je ekran poljski ili litvanski. Dobijem povracaj novca, i napravim greshku, kupim u istoj, tada velikoj firmi, Samsung slimfit, geometrija katastrofa, kazu takvi su svi, uzmi neki drugi nedamo lovu. Pogledam crt Sharp na polici i kazem njega cu, donesem kuci smetnje preko celog ekrana povezan na kablovsku dok na skartu sve ok, naravno oni su sve i povezivali na skart zbog kvalitetnijeg signala. Vratim i njega, shef prodavac kaze da je do signala kablovske. Pitam ga imaju li kablovsku i nateram ga da dotera drugi, isti model Sharp iz magacina gde je i sam video da mu je sve krsh. Da se ne bih cimao, kuca-prodavnica, sledeci izbor crt Lg probam, ok nema smetnji ali osvetljenje na max. kao ispravni crt tv-i na pola. U tom cenovnom rangu nishta vishe nije ostalo do crt Beko, probam njega, uzmem ga i telefon za razliku u ceni. Ali ne probam skart u prodavnici, pa ga vratim i dobijem drugi zbog neispravnog skart prikljuchka. Ne, ja sam baksuz! Potom, Philips lcd 32` hdready, kod ujaka, linija od 5cm crvenix pixela, subpixela, shta ti ja znam. Zamenili ekran, radi vec tri godine od zamene bez problema. Ja i monitor lcd, Viewsonic 21.5`, tada nisu hteli da upale u radnji, veliko probijanje pozadinske svetlosti u dnu ekrana, zamenio isti dan. Posle 7 dana mrtav pixel, opet zamena, tog se otarasim ali radi bez problema i sada. Opet sam baksuz. Dalje, ortak ima tv lcd 32` Gruding, ati catalyst ga prepoznaje kao Beko, logichno jer su Turci kupili ime, navodno premestili fabriku. Tako da je platio ime Gruding a dobio Beko. Odemo u radnju ali ne na nebu nego na zemlji, stoje upaljeni monitori i tv-i, jedan monitor, ne secam se koje marke, i jedan tv Fox imaju roze sliku a tv i neke linije. Shta je ovo pitam se, ortak kaze, zapalio se :) . Komshija u tri meseca kupio jedan Vox lcd led, i Crown full hd. Neka ga sluze u zdravlju. Gledacu u ovaj radiation king, Samsung 72cm 4:3, josh dugo... : : Covece pa ovaj VOX identicno izgleda kao moj Telefunken t32kwm87
:: :: Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod..
:: ::
VMARC Re: Re: Re: VOX 15.11.2012. 21:25 #454329

broj poruka: 9438
Numem :P

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HP ProBook 4530s
Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000
OS X Mountain Lion 10.8.2

:: @VMAR
:: Citaj, vec je kupio
Jebivetar Re: Re: Re: VOX 15.11.2012. 22:31 #454341

broj poruka: 2386
Tragikomichna! Ovo su moja iskustva, i ono shto sam video kod ljudi iz mog okruzenja. Nisam pisao josh dosta toga, npr. taj Beko shto sam na kraju uzeo, i dalje radi. Takav isti, komshija je prodao za 1000din. jer je morao da smanji kontrast do kraja da bi mogao koliko toliko da vidi prikaz na ekranu, pritom trazenje kanala je zezalo. Kupio je Vox, pisao sam, 32` lcd a potom mu je madjarski Samsung crt odsluzio svoje za 10god. pa je kupio lcd Crown. Isti Beko, kod kolege se pokvario, gubio sliku pa posle nije mogao da upali, on je kupio Hitachi lcd. Kao da sam tvmehanichar, pa se nagledao svega i svachega. A u razgovoru sa najboljim kojeg sam upoznao, nisam mogao dobiti odgovor shta da kupim, plus teme na nashim foruma su pune pricha o kvalitetu tehnike koja dolazi u Srbiju itd. Jebo ti Sony crt koji je koshtao u Metrou 8000din. na akciji i na kome pishe made in Turkey. Sada a i pre 6-7 god. na Sony lcd i plasma tv koje sam vidjao pishe made in Espana, rade dobro ali su skupi. Nije sve tako crno, u neki kolor tv se mora gledati, oslanjati se na brendove odavno nije sigurica. Imam monitor Benq lcd, izabrao poshto sam prochitao 80stranica u temi samo o tom modelu! Ovaj tv Samsung 72cm je madjar, njega sam dobio kao poklon. Krivo mi shto nisam snimio taj monitor i fox lcd tv u prodavnici...
Da ne tupim vishe, geek sam i dosta se informishem pre kupovine, shto opterecuje. Odesh, kupish ono shto ti se svidi za novac koji si odredio i ne budesh rob tehnike...

:: Da li nas lozis sada il` sta?
:: Izvini, ali meni cela tvoja poruka sada deluje malo komicno... do pola sam citao, a od pola se smejao
:: @VMAR
:: Citaj, vec je kupio
:: :: I Hitachi ima identichan menu kao Vox, Samsung kao Lg, video sam.
:: :: To za panel je ok, nisam znao da je Samsung u Voxu.
:: :: Pisali smo, na stranu software i panel jer tu postoje dva do tri proizvodjacha, bitan je ostali hardware koji bi trebalo da se razlikuje. Vishe ne znam ni sam shta bih kupio. U Philips sam se razocharao, prvo od crt monitora koji je crkao u garantnom roku kao i crt tv. Za tv nisu znali da li je ekran poljski ili litvanski. Dobijem povracaj novca, i napravim greshku, kupim u istoj, tada velikoj firmi, Samsung slimfit, geometrija katastrofa, kazu takvi su svi, uzmi neki drugi nedamo lovu. Pogledam crt Sharp na polici i kazem njega cu, donesem kuci smetnje preko celog ekrana povezan na kablovsku dok na skartu sve ok, naravno oni su sve i povezivali na skart zbog kvalitetnijeg signala. Vratim i njega, shef prodavac kaze da je do signala kablovske. Pitam ga imaju li kablovsku i nateram ga da dotera drugi, isti model Sharp iz magacina gde je i sam video da mu je sve krsh. Da se ne bih cimao, kuca-prodavnica, sledeci izbor crt Lg probam, ok nema smetnji ali osvetljenje na max. kao ispravni crt tv-i na pola. U tom cenovnom rangu nishta vishe nije ostalo do crt Beko, probam njega, uzmem ga i telefon za razliku u ceni. Ali ne probam skart u prodavnici, pa ga vratim i dobijem drugi zbog neispravnog skart prikljuchka. Ne, ja sam baksuz! Potom, Philips lcd 32` hdready, kod ujaka, linija od 5cm crvenix pixela, subpixela, shta ti ja znam. Zamenili ekran, radi vec tri godine od zamene bez problema. Ja i monitor lcd, Viewsonic 21.5`, tada nisu hteli da upale u radnji, veliko probijanje pozadinske svetlosti u dnu ekrana, zamenio isti dan. Posle 7 dana mrtav pixel, opet zamena, tog se otarasim ali radi bez problema i sada. Opet sam baksuz. Dalje, ortak ima tv lcd 32` Gruding, ati catalyst ga prepoznaje kao Beko, logichno jer su Turci kupili ime, navodno premestili fabriku. Tako da je platio ime Gruding a dobio Beko. Odemo u radnju ali ne na nebu nego na zemlji, stoje upaljeni monitori i tv-i, jedan monitor, ne secam se koje marke, i jedan tv Fox imaju roze sliku a tv i neke linije. Shta je ovo pitam se, ortak kaze, zapalio se :) . Komshija u tri meseca kupio jedan Vox lcd led, i Crown full hd. Neka ga sluze u zdravlju. Gledacu u ovaj radiation king, Samsung 72cm 4:3, josh dugo... : : Covece pa ovaj VOX identicno izgleda kao moj Telefunken t32kwm87
:: :: :: Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod..
:: :: ::
codeus ... 15.11.2012. 22:39 #454345

broj poruka: 4054

u cemu je caka .. sto je tako jeftin ? ... a nedolaze alkalne baterje uz daljinski ..

kao prodaja yuga45 .. sa praznim tankom - 100e .. sa punim tankom - 300e

mixer93 Re: ... 15.11.2012. 23:47 #454359

Haha... E zamisli cak i baterije sam dobio!
Lepo izgleda, nije losa slika uopste. Cekam sad da kupim grafiku neku, pa da nataknem TV na GPU i uzivam preko zime... hehe

:: u cemu je caka .. sto je tako jeftin ? ... a nedolaze alkalne baterje uz daljinski ..
:: kao prodaja yuga45 .. sa praznim tankom - 100e .. sa punim tankom - 300
gliga79 Re: Re: ... 16.11.2012. 00:59 #454363

broj poruka: 4641
Svaka cast, znas ti da ga uzivas
U zdravlje da te sluzi tv mnogo godina.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Haha... E zamisli cak i baterije sam dobio!
:: Lepo izgleda, nije losa slika uopste. Cekam sad da kupim grafiku neku, pa da nataknem TV na GPU i uzivam preko zime... heh
:: :: u cemu je caka .. sto je tako jeftin ? ... a nedolaze alkalne baterje uz daljinski ..
:: :: kao prodaja yuga45 .. sa praznim tankom - 100e .. sa punim tankom - 300
mixer93 Hvala. 16.11.2012. 10:58 #454401

@Dexteru, ako procitas ovo... `Ajde molim te okaci ovde onaj tvoj snimak tvog PC-a. Tamo sam video tvoj setup sa TV-om...Nemam nekih ideja, hteo bih da vidim kako mogu da namestim kutak...

OCz re 16.11.2012. 12:36 #454419

broj poruka: 2900
Ne stigoh ranije da odgovorim ..

Ako ces ga koristiti i kao monitor dosta je bitno da ima 1:1 pixel mapping i 4:4:4: chroma subsampling, a nisam siguran da taj Vox to ima, samo po neki bolji modeli imaju. Fora je sto ako nema, tekst ce ti izgledati blurovano i generalno lose ako ga koristis kao monitor (u odnosu na obican monitor ili TV koji podrzava navedene stvari)

Pogledaj malo po ovoj temi da li si imao srece i kako da proveris 1:1 odnos i 4:4:4

http://www.avsforum.com/t/1381724/official-4-4-4-chroma-subsampling-thread

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647720.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs