Moj primerak da odličan, nema loših piksela, uniformnost mu je odlična, crna je jako dobra, nema nigde probijanja pozadinskog, ips glow je jako teško primetiti, vidi se samo pod određenim setovanjima i oštrim uglovima i nije zlatne boje kao kod eIPS-a, više nekako srebrnkast, u realnom radu ga ne vidim, a ips glow me najviše plašio.
Uglavnom ga koristim za serije i filmove 1080p i igrice (mnogo je dobar osećaj igranje na 27` sa 1m udaljenosti :)
Ne vidim bilo kakvo kašnjene u igrama ili ghosting, možda ga je moguće izmeriti, ali ja ga ne vidim :)
U startu su boje bile prenaglašene, ali uz njega stiže i ICM profil na disku, učitao sam ga i boje su sada odlične.
Najbolje je što sam ga nabavio po VP ceni, ~250€, mada i MP nije puno viša.
Imaš i Asus MX279H sa istim panelom, ali on bi mene izašao skoro 10.000 više (LG mogu da uzmem po VP ceni, Asus ne), a nisu mi potrebni zvučnici na monitoru (LG nema zvučnike, a asus ima B&O zvučnike) pa sam uzeo LG-a.
Pa nisam nesto za 27 `, ali cu uzeti u obzir onaj manji model MX239h! .) E sad, tu se ubacuje i LG, pa cemo videti...ali sam odlucio da skresem budzet 230-250e, nema potrebe davati vise od toga! :)
Mighty, je l mogu da racunam na tebe ako se odlucim za taj Lg, pa i meni pazaris jedan takav po VP ceni? .) Btw, kako ti izgleda full hd, kakva dubina crne i genralno feeling? :D
Ne volim glossy, samo mat! :) Elem, ja sad imam 32` lcd tv koji koristim kao monitor, pa nesto razmisljam da ispod 23-24` ne idem, to je neki min...ali moram priznati da mi i 27 ` izgleda extra! Btw, kontam da je taj ah-ips panel nesto izmedju h-ips i e-ips, zar ne?
I jos kad odlucis koji ces, da ga zapravo imaju na stanju,a ne kao ja da za nesto sto reklamiraju na sva usta, zapravo ga nema i cekam sada nekoliko nedelja.
Dakle, zanima me nešto, da li IKO ima iskustvo da je u zadnje vreme kupio monitor sa neispravnim subpixelima ili celim pixelima? Ili da su mu se pojavili nakon prvih mesečaka rada? Nešto mi se čini da se to iskorenilo i na najjeftinijim i najprokazanijim panelima i proizvođačima? EDIT: Ovo bi trebalo da postane nova tema... baš me zanima.
Ako gledaš maloprodajne cene, Asus nije mnogo skuplji od LG-a, ako još ima one akcije Digital-a, razlika bi bila oko 4K, dizajn mu je malo atraktivniji i ima zvučnike.
Za 23-ke razlika je već bezobrazna, IPS237L je 20K, a MX239 je 28,5K tako da tu Asusa ne bih ni gledao. 42% razlike u ceni za malo aluminijuma i par 3W zvučnika je smešno.
:: Ja se taman dvoumim izmedju LG-a IPS27 i Asusa MX27 :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.