Jedino što meni pada na pamet je to da monitori imaju dosta manji input lag od tv-a ,mada ni to nije toliko problem pošto većina novih tv-ova kad uključiš game ili pc mode imaju input lag oko 30-40ms koji nije toliko primetan.
:: :: ima li nekakvo pravilo tipa dijagonala monitora = udaljenost korisnika od monitora :: :: Konkretno ja gledam monitor sa udaljenosti 50-70 cm jer je monitor 23 inca ::
To je minimum od 150% duzine dijagonale, a preporucljivo je 200% - ovo je, u praksi, previse kada je u pitanju monitor posto na taj nacin sve deluje previse sitno i ne bas lako citljivo. edit: Sad sam tek procitao i tekst sa Sony sajta. Oni imaju malo drugaciju racunicu ali je rezultat isti.
@solaja777 Ja sam vise za monitor, ali ni TV nije losa varijanta ako izbegavas najjeftinije modele i ne planiras da ga gledas sa bas male udaljenosti.
:: http://www.sony.com.au/support/faq/120050 :: :: :: :: :: :: ima li nekakvo pravilo tipa dijagonala monitora = udaljenost korisnika od monitora :: :: :: :: Konkretno ja gledam monitor sa udaljenosti 50-70 cm jer je monitor 23 inca :: ::
Sto se tice same udaljnosti, poenta nije samo u velicini ekrana, vec i u rezoluciji istog, hocu da kazem sto je veca rezolucija oko mora biti blize monitoru, da bi se detalji videli, pa tako, kao sto se moze videti sa sony sajta, tv sa 4K rezolucijm i nenormalno velikom dijagonalom od 84` treba da se gleda sa iste udaljenosti kao i neki drugi tv od 42` koji ima 1080p rezoluciju. Inace ja moj TV, 42`, 1080p, gledam upravo sa udaljenosti od oko 1.5-2m, pogotovo ako gledam neki HD film, ili se igram na njemu, jer cim se odaljim detalji vise nisu toliko vidljivi.
Upravo zato sam i naveo koja rezolucija je u pitanju tj. 1920x1080, za sony distanca se odnosi na monitore 4k sto nije ni priblizno isto sto i 1920x1080.
:: Sto se tice same udaljnosti, poenta nije samo u velicini ekrana, vec i u rezoluciji istog, hocu da kazem sto je veca rezolucija oko mora biti blize monitoru, da bi se detalji videli, pa tako, kao sto se moze videti sa sony sajta, tv sa 4K rezolucijm i nenormalno velikom dijagonalom od 84` treba da se gleda sa iste udaljenosti kao i neki drugi tv od 42` koji ima 1080p rezoluciju. :: Inace ja moj TV, 42`, 1080p, gledam upravo sa udaljenosti od oko 1.5-2m, pogotovo ako gledam neki HD film, ili se igram na njemu, jer cim se odaljim detalji vise nisu toliko vidljivi ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.