bio bih zahvalan ako moze neka preporuka za monitor , kao sto u naslovu rekoh 24-27` IPS LED sa odzivom 5ms posto bi se korisio i za filmove i igre. Kako vidim nema bas nekog velikog izbora. Od 24` cini mi se samo LG 24EB23TM-B koji je jos i 1920X1200 ( inace preferiram 16x10 odnos ). Od 27` kako vidim Asus MX279H , Asus VX279Q i Philips 274E5QHAB. 24` moze do 30k , 27` do 40k i svi navedeni se uklapaju u cenu. Ne vidim neku razliku izmedju ova dva asusa, moze li neki komentar/preporuka za navedene modele ili za neki koji nisam naveo. Kakvi su lg, asus i philips po pitanju garancije na mrtve piksele, ne nadjoh ni na njihovim sajtovima. Za lg sam cak zvao njihovu podrsku i nisu znali da mi navedu, kao ima na sajtu ( ima neka vest iz 2010. za 0 u roku od 72 sata ali ko zna da li to vazi i dalje i nejasno je sta se desava posle 72h ) sta reci......
:: Nema razlike izmedju 5ms i 8ms odziva :: :: Moja preporuka za Dell P2714h jer ima podešavanje po visini i USB hub.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Zahvaljujem na predlogu. Zaboravih to da napomenem, podesavanje postolja, po viisni, rotiranje i sl mi nije bitno, USB hub takodje Bitan mi je samo kvalitet ekrana/slike. Gledajuci koliko ima kuknjave na U2412M gde je izgleda lutrija ubosti primerak koji nema nijedan problem, probijanje, bleed, mrtve piksele i sl. nesto mi Dell bas ne uliva poverenje kao proizvodjac.
:: Nema razlike izmedju 5ms i 8ms odziva :: :: Moja preporuka za Dell P2714h jer ima podešavanje po visini i USB hub.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Ako ti je bitan kvalitet slike i nista drugo onda idi na S-IPS premda to neces da nadjes za 40k Shimian od 27` je mnogo dobar ali je 400 evra i 2 godine garancije a imas i DELL U2713HM, 5 godina garancije i 473 evra. Po meni nema smisla da se uzima monitor od 27` sa samo 1080p rezolucijom
:: Zahvaljujem na predlogu :: Zaboravih to da napomenem, podesavanje postolja, po viisni, rotiranje i sl mi nije bitno, USB hub takodje Bitan mi je samo kvalitet ekrana/slike. Gledajuci koliko ima kuknjave na U2412M gde je izgleda lutrija ubosti primerak koji nema nijedan problem, probijanje, bleed, mrtve piksele i sl. nesto mi Dell bas ne uliva poverenje kao proizvodjac :: :: :: :: Nema razlike izmedju 5ms i 8ms odziva :: :: :: :: Moja preporuka za Dell P2714h jer ima podešavanje po visini i USB hub.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Realno jest 1920x1080 malo malo za 27` ali U2713HM je vec 60k i to je prilicno vise od onog sto bih mogao da priustim i 40k mi je malo previse ali cu pregurati nekako.
:: Ako ti je bitan kvalitet slike i nista drugo onda idi na S-IPS premda to neces da nadjes za 40 :: Shimian od 27` je mnogo dobar ali je 400 evra i 2 godine garancije a imas i DEL :: U2713HM, 5 godina garancije i 473 evra :: Po meni nema smisla da se uzima monitor od 27` sa samo 1080p rezolucijo ::
Onda Shimian za 49k http://www.shimian.rs/ ja ga imam i samo reci hvale za nje mogu da kazem. pozovi tog lika on je njihov zastupnik u Srbiji mozes da odes i da probas da vidis na sta to lici Nikad bolje potrosenih 400 evra, bar iz mog iskustva :)
:: Realno jest 1920x1080 malo malo za 27` ali U2713HM je vec 60k i to je prilicno vise od onog sto bih mogao da priustim i 40k mi je malo previse ali cu pregurati nekako. :: :: :: :: Ako ti je bitan kvalitet slike i nista drugo onda idi na S-IPS premda to neces da nadjes za 40 :: :: Shimian od 27` je mnogo dobar ali je 400 evra i 2 godine garancije a imas i DEL :: :: U2713HM, 5 godina garancije i 473 evra :: :: Po meni nema smisla da se uzima monitor od 27` sa samo 1080p rezolucijo :: :: ::
Na stranu sto je ruzan, no nisam nikad bio za ovakve egzoticne marke. Pretraga na google-u na prvoj strani ne daje prezentaciju ove firme. Ovaj uvoznik je izgleda neka kucna radinost varijanta plus kontakt adresa mu je iz firme koja se bavi energetikom, ne smem ni da pomislim na servis i garanciju u ovakvoj konstalaciji.
Jedna bitna stavka je da je U2412 sa e-IPS panelom pa shodno tome možda i variraju proizvodjači panela koji se nalaze u njemu dok je P2714H AH-IPS od LG-a
Sve isti paneli idu u Dell, Asus i LG. __________________ Scourge of PCBerza
Ja sam dobio ighrom slucaja model sa zaglavjenim pixelom, reklamirao coveku i on mi je odmah dao nov bez ikakvih problema, kako hoces tvoje pare...
:: Na stranu sto je ruzan, no nisam nikad bio za ovakve egzoticne marke. Pretraga na google-u na prvoj strani ne daje prezentaciju ove firme. Ovaj uvoznik je izgleda neka kucna radinost varijanta plus kontakt adresa mu je iz firme koja se bavi energetikom, ne smem ni da pomislim na servis i garanciju u ovakvoj konstalaciji. :: :: :: :: ... a ruzan kao sam djavo... : :: :: :: :: :: :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: :: GTX770 LIGHTNIN :: :: INTEL SSD 330 60G :: :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: :: MAD CATZ R.A.T. :: :: CORSAIR HX85 :: :: ASUS MX27 :: :: :: ::
Ja sam takođe pre neki mesec uzeo Dell P2714H i imam samo reči hvale za njega. Nemam ni jednu ozbiljniju zamerku, osim možda to što nema struje u USB portovima kad se monitor isključi, znači, ako puniš uređaje preko monitora mora biti ON ili u STAND BY-u, ne možeš ga isključiti i onda koristiti USB portove.
Što se tiče slike, odlična je, ali, naravno, ima onaj karakterističan `IPS glow`, posebno kad se gleda crna površina po dijagonali. Ali, ko tako koristi monitor? Kad se gleda direktno (crna površina) desni donji ugao jeste malo svetliji (ima glow), ali to je zato što je panel veliki, pa, kad si dosta blizu, oko pola metra, kao ja, uglovi se gledaju po dijagonali. Ali, šta ćeš, takvi su svi IPS paneli. Treba se ipak malo više odmaknuti od ekrana da ne bi dolazilo do izražaja gledanje po dijagonali.
Znači, ako još nisi kupio - moja preporuka za Dell P2714H.
________ Case: Thermaltake Urban S71 MBO: Asus P8Z77-V LX CPU: Intel Core i7 3770K RAM: Kingston DDR3 HyperX 32GB @1600MHz HDD: WD Caviar Black 1TB + Seagate 1TB SSD: Intel 240GB GPU: Ati Radeon HD 4770 Monitor: Dell P2714H
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.