U pitanju je upgrade sa U2312 koji mi je koristio 15 godina i i dalje radi besprekorno
Treba mi za Office, tekstove i što prijatniji kancelarijski posao. Nisam imun na igrice...ali je to veoma nebitno! Važna mi je izrada, pouzdanost, kvalitet prikaza i uželeo sam se nove tehnologije :) Hvala unapred na odgovorima
opet dok ne vidis licno svojim ocima, dzaba filozofija
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Ukratko, ovaj Asus podrzava PiP, ima visu max frekvenciju osvezavanja, ima kolor-kalibraciju i 10-bitnu paletu boja. Ako su navedeni podaci tacni, Asus je znatno bolji.
U životu Asus monitor ne uzimaj. Imo sam dva, bacio sam ih u đubre. Pusti ove što čitaju podatke a nikad nisu probali lično. To možeš i sam ali ništa ne znači mrtvo slovo na papiru.
...sta za moju firmu (nekada ``moju``, jer, penzionisan sam pre dve godine), sta za sebe, sta za klijentelu, kupio sam ili preporucio kupovinu (pa su ljudi poslusali) barem dvadeset Ausus-ovih monitora raznih generacija, raznih kategorija (main stream/production/gaming), raznih velicina i vrsta panela.
Nijedan NI JEDAN od ovih monitora nije se pokazao losim.
-U `mojoj` firmi jos radi (fully functional) jedan 22`` Asus koji je ``preziveo`` tri generacije PC konfiguracija. Ne secam se naziva modela - znam da na sebi ima d-sub port i da je kupljen u vreme kada je window$ 7 jos bio vrh op system (cini mi se, negde tamo 2011-2012 godine).
Такође још једна препорука за АСУС, одлична искуства по питању екрана првенствено. Са DELL имам лоша искуства по питању екрана (мртви пиксели, агресивно пробијање позадинског осветљења и сл.). Како који западне, пошто код нас стиже добар % лоших примерака, вероватно су мишљења подељена.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: https://tinyurl.com/2767e8f :: :: :: ...sta za moju firmu (nekada ``moju``, jer, penzionisan sam pre dve godine), sta za sebe, sta za klijentelu, kupio sam ili preporucio kupovinu (pa su ljudi poslusali) barem dvadeset Ausus-ovih monitora raznih generacija, raznih kategorija (main stream/production/gaming), raznih velicina i vrsta panela :: :: Nijedan NI JEDAN od ovih monitora nije se pokazao losim :: :: -U `mojoj` firmi jos radi (fully functional) jedan 22`` Asus koji je ``preziveo`` tri generacije PC konfiguracija. Ne secam se naziva modela - znam da na sebi ima d-sub port i da je kupljen u vreme kada je window$ 7 jos bio vrh op system (cini mi se, negde tamo 2011-2012 godine).
Asus ekrani najgore sranje, slika jadna, neoštra, oćoraviš za 10 min. Ko da su skupljani sa škart otpada. Inače imam panj u dvorištu, preživeo 30 generacija, samo malo nezgodan za promatranje.
Ja sam prosle nedelje presao sa U2312 na AW2725DE posle 14 godina. Osim velicine, rezolucije i osvezenja, ne primecujem neku znacajniju razliku. Razmatrao sam i U2724D, ali 100€ razlike bih vise primetio u dzepu nego u prikazu slike.
na osnovu svega sto sam citao po netu, dell ima bolju podrsku i bolji prikaz crne boje, ali je asus bolji tehnoloski i bolja mu je izrada. ovaj moj stari dell je kao tenk, ali su mi ljudi objasnili da to mogu da zaboravim kod danasnjih dell modela. da je cak i tom polju asus bolji. tu je i cena... ovde gde zivim, razlika je 300 prema 340eu u korist asus. cini mi se da je asus bolji izbor...
Lik je klasičan filter balon. Odlučio je unapred nešto da uzme i zahvaljuje samo onome ko mu daje conformation bias a nama koji ukazujemo na mane neće ni da zahvali. Aj što je subjektivni validator nego što i vaspitanja fali u celoj priči.
Posle kao što je pukla Berza bla bla. Ko je lud da baca vreme.
nista mu nece pomoci koji god da uzme ako mu je vid u aut-u, gledao sam duzi niz godina korsinike Dell monitora, koji su se tipski uzimali jer firma uzima tako / postuje se forma, uniformnost, bla, bla, bla, sve minimum srednja i visa klasa, posle 2 god. koriscenja, uzima se odmah novo, amortizacija / zastarelost i sl. izgovori, a `prevazidjeni` modeli se daju za simbolicnu nadoknadu ili u amanet, za Asus-a ne bih znao, uglavnom je bio prisutan u kucnoj radinosti, jeftinije ili `da se igraju deca` prica, ko vec moze da priusti bolje, i jedni i drugi korisnici posle 10 - 15 god. upotrebe, su osetno izgubili na vidu ( bar oni koji su bili predani gledanju od bar 8+ sati dnevnog rada ), mogu samo da zamislim ove modele na 240Hz, kakve ce posledice ostaviti posle sledecih 10 god. upotrebe,
a sto se `jezivih` tema tice, to je buducnost, voleli neki to ili ne, ne bih znao ko je ovde `psiho`, ali za koju jos godinu, sve sto ce trebati je krace napisani sastav / `disertacija` i bice ti izgenerisana kompletna `igrica` / film na temu za dz. ili vrlo simbolicnu cenu, tako da potreba za sminkom, 3D ovo i 3D ono ce biti sve manje i manje pristuna, KVM je vec danas prevazidjen za bar 80% zanimanja, tako da dugi sati bleje za monitorom ne znam koliko ce jos imati smisla, u Srbistanu, mozda, van, sve manje,
mislim vec sada / danas ako uradis kombinaciju ChatterUI + GGUF specijlizovani model, ne treba ti Internet / SIM, ne treba ni da gledas u telefon, glasovno zadajes komande i automatski ti se citaju odgovori (AutoVoice, AutoNotificaiton, AutoTools, Tasker), ko da zivis u Sci-Fi tele-noveli
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
@Daum Dell za 340e Asus za 300e Garancija i svi ostali uslovi su isti. Ja lično više volim Dell i zaista me je svaki njihov proizvod lepo služio. Sa druge strane, pre tri godine, kada sam kupovao laptop, svideo mi se neki Asus sa OLED ekranom... Ja veće razočaranje u životu nisam doživeo. Zamenio ga odmah za Ideapad 5 pro. Prezadovoljan... Elem... zaista me interesuje mišljenje ove zajednice. Dugo nisam dolazio, ali kad god sam imao potrebu, dobijao sam sjajne predloge. Monitor nije kupljen i rado ću saslušati svaki savet
Zato se i dvoumim. Dell ima bolji panel. Kontrast je 2000:1. Asus ima 1500:1 Sta god da sam čitao po netu, kažu da je dell po tom pitanju bolji. Ali isto tako kažu da je finalna izrada Asus bolja u mom konkretnom slučaju. Elem... Volim da gledam u dobar panel, ali i volim da mi tehnika traje dugo. Prokletstvo izbora:)
Uzimati 60hz IPS u 2026-toj godini po meni apsolutno nema smisla. OLED je bukvalno dan i noć razlika, a na laptopovima se ne stavljaju nikad vrhunski OLEDI, ali su i oni sasvim dobri. Ovo ti kaže neko ko ima dva laptopa sa 4K OLED panelima, 4K 32` Asus OLED monitor, i LG 4K 51` OLED B9.
Kad već daješ te pare makar uzmi nešto na 144hz sa VA panelom, ako već ne možeš OLED da uzmeš.
U2724D u francuskoj košta 340eu. To je 120hz IPS, ne 60hz, kao što ti kažeš. Ja, u suštini nemam ništa protiv OLED. Zato sam ovde, da čujem vaše predloge. Tako da, dragi Daume... kaži šta misliš da je najbolje u mom slučaju.
S3425DW košta oko 400e, ali to nije problem. Meni treba 27` jer je to maksimum prostora koji mogu da upotrebim na stolu. Ostatak je rezervisan za jednog OLED Samsung.
Meni se IPS sviđa. OLED mi ne odgovara za kancelarijski posao.
:: Uzimati 60hz IPS u 2026-toj godini po meni apsolutno nema smisla. OLED je bukvalno dan i noć razlika, a na laptopovima se ne stavljaju nikad vrhunski OLEDI, ali su i oni sasvim dobri
nije primecena neka znacajnija `neprijatnost` prilikom duzeg rada:
Broj postavljenih tema: 60534. Broj poslatih odgovora: 648973. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.